poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
NAREŚCIE LUDZIE, NAREŚCIE

Tiger.... co do mnie to ...trafiony zatopiony! :D

No i te wyjazdy na kolonie.... dni dziecka w Balikach ...Kino Październik! .....słoneczne lata i roznoszący się po całej Łomży dźwiek krosien (krosn?) z Bawełny!

Pozdrówka dla urodzonych w połowie lat 70tych (szczególnie tych z końcówki 1 połowy lat 70ych :D )

Poreg

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: NAREŚCIE LUDZIE, NAREŚCIE

Czytając komentarze do zdarzenia, które miało miejcse wczoraj - katastrofa Premiera - odnosze wrażenie, że obywateli naszego państwa mało obchodzi co dzieje sie z człowiekiem trzymajacym władzę w Polsce (nie mylić z "grupą"?!), a wręcz wiekszośc jest z tego faktu zadowolona !
A co wy myslicie?

GG 2091568

Kurna a ja nie rozumiem, co to za obyczaje!!! nalazło się tu chamstwa. przykro to pisać, ale to każdy widzi, namnożyło się intelektualistów specjalnej troski i analfabetów, zawojowali cały wątek, BA, całe forum!! Bo to tak jest że jak się pojawia taki wątek, to inni nie piszą, tylko czytają te wulgaryzmy nieortograficzne. A na waszych pseudoscigankach się świat nie kończy. I ja się zawojować chamstwu nie dam!!! Niech wam ślina płynie tu i się zapluwajcie, i szczyjcie sobie nawzajem do poukręcanych szyj i czekajcie, komu by tu tylko dołozyć. Prostackie to jest. Oby się jak najprędzej coś ucywilizowało tutaj, bo przykro patrzeć...

I do Mr.S-a....

chyba nie o to ci chodziło??? Żebywszyscy wszystkim naubliżali i żeby wszystkim czytelnikom Forum pokazac że ludzie których imprezami się zachwycasz, to chamskie prostaki?? że jedyne z czym się Twoje miasto może kojarzyć, to szansa na widowiskowe bycie przejechanym na przejściu, albo na to że się będzie zaciukanym jak się wyjmie aparat zeby sfotografować kolumnę buców blokujących ulicę samochodami...? Tego chciałeś? Mam nadzieję że się mylę co do Twojej osoby... ale towarzystwo które sprowadziłeś na to Forum, budzić może tylko odrazę i nie zycze Łomży by stało sięjej wizytówką...

Bylejakości nie !!!

I choćby wpisał się tysiąc buców....
I każdy rzucił tyciącem ch....
I choćby każdy się w złości sprężał
WSZYSTKICH OLEWA MA DUSZA MĘŻNA!!

hejka ludziską dobrej woli!!! Tigery, Kefasy, whoever i everyciało!! Kto nie jest z nami jest przeciwko nam!!! Pozdrawiam staruszki z przejścia na rondzie, 100 lat wam życzę, starsze Panie!!!

TPSA podpisala umowe chyba z Siemensem o dostarczenie sprzetu do oblsugi _DSL-a_ do 8MBitow.
Modemy DSL potrafia obsluzyc do 8MBitow...
koniec Kropka. :)

Zbych

Mr.S.

...ale sprowadziłeś....

dupiaście, co...?

Leszek Tarnowski

Dzięki za pozdrowienia i dozobaczenia już dziś :)

No dupiaście ;-)

Nie wdawajmy się w meandry wielkiej polityki, nie mamy szans...

Raver tak mi się wymsknęło jakoś :-)

Witam i na wstepie pozdrawiam wszystkich uczeszczających! Byłem dziś i niestety dużo nie zobaczyłem:( Oczywiście ładnie wyglądał tłum ludzi i ich samochody, ale niestety nikt chyba sobie nie pojezdził. Po tym jak wszyscy zaczeli wracać do lomzy ja także zwinełem do domku (nie wiem czy coś mnie omineło ale sie dowiem;) Według mnie przydały by się takie imprezki ale: albo legalne w wyznaczonym miejscu albo... Jeszcze raz pozdrowionka i trzymajcie się!!!

Na tym forum już nie raz padała sprawa Via... . W Białymstoku oparcia nie ma, z oczywistych powodów, w Wawie raczej Białystok więcej osiągnie więc zostaje Europa, ekolodzy czyli trochę szersze forum. Podoba mi się ruch ratusza, patrzenie na ręce "bezstronnym" itd.

... no więc jak pomożecie. . POMOŻEMY...

uwaga !!!!! nie rozmawiajcie na forum o rajdach bo p..i..e..s..k..i tez sa wsrod nas..... takze ......look out.....Niebieski Brat obserwoje wszystko !!!

Zgadzam sie z Matysem, moim zdaniem to od poczatku powinno byc tak zrobione po pierwszym wyscigu... no ale nie zawsze organizacja jest doskonala... ale to byloby najopowiedniejsza opcja zarowno dla scigajacych sie i policjantow heh chociaz tym drugim to pewnie wszystko jedno....

Tylu nas jest ze jakbysmy wszyscy zlozyli ,,petycje" to moze miasto by cos zrobilo... bo sami pomyslcie gadaja ze mlodziez sie nudzi itd a pozniej sa kradzieze rozboje a nawet gwalty :D a teraz jak znalazl sie sposob by zebrac duza liczbe ludzi w jednym celu i ktorzy chca.. to nagle przeszkody .... dlatego nawet ,,delegacje" mozna wyslac do Miasta :)) Niech ci za stolkami zobacza ze chcemy by w lomzy cos sie dzialo dobrego wesolego ciekawego a nie by tylko kazdy kolka robil po uliczkach lomzy.

Pozdrowienia dla Matysa, bacy hemika. kopary, wisni, borysa,seweryna, cichego, kolegi pod nickiem ,,ja" i calej reszty co byla ostanio i nie tylko ostanio na wyscigach....

P.S. Kochani a pamietacie miny panow z cpn wygoda jak sie nagle tyle aut pojawilo na ich parkingu... biedni nie wiedzieli co sie dzieje hihihhih :))

zawsze trzeba od czegos zaczac moze troszke na poczatku zle byly robione co niektore rzeczy ale czlowiek uczy sie na wlasnych bledach dlatego trzego od nowego roku zaczac z AŁ i to chyba bedzie dobry pomysl i w tedy nikt nie bedzie moze szalal na miescie tylko w jakims wyznaczonym miejscu i postaram sie aby tak bylo i sie wtedy lomza rozkreci bo duzo jest fanow motoryzacji no i sa tacy ktorzy nie lubia np voyager ktory wsumie tez jest zmotoryzowany bo ma vectre ale coz poradzisz na takich

Leszek Tarnowski

bogus aty o mnie to zapomniales dzis gadalem z policja bo mnie jak zwykle zatrzymali i sie duzo dowiedzialem jak ktos chce sie dowiedziec cosik na temat tego wszystkiego to jak wyzej pisalem dzis o 20 na starym dworcu

poz: golasia cemika gorala matysa buziak cichego ktory jest ze mna w kafe i dla wszystkich ziomali z imprezki

Poreg

Uważam, że I LO jest spoko. Moje myśli przed wyborem tej szkoły były mieszane, ale teraz jestem przekonany, że wybrałem dobrze. A jeśli chodzi o informatykę nie mam nic przeciwko nauczycielom (mówię o Samleszu oczywiście, to spoko gość, potrafi nauczyć omijając stres, jaki dotyka często każdego z nas, drodzy uczniowie) :)

Serdeczke pozdrowionko dla Koffanego Bacy zeby nieten ziomek to lomza byla by dalej nudna

e cieniasy gdzie wy pasujecie tymi parchami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba chcecie zeby wam sie rozsypaly

Baca juz raz Ci mowilem trzeba zlozyc jakas petycje czy cos i zalatwic to legalnie bo jak narazie to robi sie to coraz bardziej niebezpieczne . Mam nadzieje ze nic nikomu sie nie stanie a mandat zawsze idzie oplacic . Jak dlamnie brakuje tam bezpieczenstwa i wlasnie dlatego powinna byc policja na takich imprezach . Mysle ze z naszymi wladzami idzie sie dogadac tylko trzeba zrobic ten pierwszy kroka nie uzerac sie z policja oni maja pilnowac pozadku i wlasnie to robia chodz czasami juz przeginaja :(

Pozdr dla wszystkich zmotoryzowanych i calej ekipy MC , GOSKA ...

jacko...
aż korci by w dialog oddać się z Tobą....
Lecz to tylko forum, on-live niemożliwe...
Kilka postów Twych, na tematy różne,poczytać mnie naszła ochota. Te zaś, co prawda bardzo ogólne, ale zdanie, o Jegomości wyrobić pozwoliły. Ogólnie zastrzeżeń żadnych zgłaszać nie śmię, bo i przyczepić się do czego niema. Na malutką uwagę tylko, odnośnie postu ostatniego, sobie pozwolę. To uwaga nawet nie jest, a raczej pytanie: czy w czasach Twojej (mojej również) "młodości" takie ostrzeganie, przestrogi skutek odnosiły?? Jeśli pamięć ma dobrą jest, to zawsze takie słowa skutek odwrotny przynosiły. Może więc teraz zamiast mówić tylko, do działania należałoby przystąpić??

P.S. duży może więcej... :D

POZDROWIENIA DLA BACY ;)

Mam ciekawą wiadomość!!Jest nieoficjalna,ale w 100% pewna.Powstaje nowy klub,nazwy nie znam,ale co wiem napiszę.Będzie się mieścił za Gośką,w tym nowopowstałym ciągu handlowym,na poddaszu lecz powierzchnia imponująca-350m2.Z tego co wiem będzie to klub bilardowy,dostępny będzie również bar,napoji wyskokowych nie zabraknie!Atmosfera ma być excusive-skórzane sofy,wystrój...W tym roku jeszcze otwarcie!Myślę,że warto będzie sprawdzić!A właścicielom-powodzenia!Łomża to nie Las Vegas!!!

I właśnie przydałoby się jakieś spotkanie. Niestety o godzinie 20.00 w umówionym miejscu były tylko dwa samochody. Nikogo więcej. Dopiero póżniej przybyło Was troszke ale chyba tylko na chwilę :)

Zainteresowanych była garstka a nawet i nie to.

Pozdrawiam serdecznie. Do zobaczenia wkrótce :)

Tutaj w chicago ruch drogowy jest rozwiązany zupełnie inaczej niż w Polsce. Jest tylko 12 znaków drogowych, a większość z nich jest opisowa (np. One Way). Na skrzyżowaniu, jeśli ze wszystkich stron jest stop, rusza ten który się pierwszy zatrzymał na stopie. Bardzo dla mnie zaskakujące ale działa... w stosunku do natężenia jest niesamowice mała ilość stłuczek.
jeśli chodzi o hiczłeje czyli tutejsze autostrady (opłata za przejazd od 25 do 50 centów! a w Polsce...) są bardzo zdradliwe. w godzinach szczytu są takie trafiki (korki) że ruch prawie zamiera.
W przypadku stłuczki, nawet drobnej, samochód nie jest jak najszybciej spychany na pobocze, lecz taka samerykanka siedzi w nim na środku jezdni, utrudniając ruch innym i czeka na policje.
Fajną rozrywkę mają meksyki... wpychanie kolegów pod koła, w celu uzyskania odszkodowania. tak samą murzyni. lekko taką pukniesz, a już szyja w kołnierzy i nieodwracalne zmiany osobowości. przez ich dzielnice jeździ się 20 mil na godzinę i najlepiej po upewnieniu się że bak pełny, samochód sprawny a drzwi dobrze zamknięte...
A "murzynowo". - piękne bloki wybudowane za kenediego wyglądają jak po wybuchu bomby atomowej... kompletny after dej. koszmar, smród i ubóstwo. o tym kiedy indziej.
Ciekawostka - sławna polska dzielnica "jackowo" jest teraz dzielnicą meksyków... kompletne zaskoczenie... kompletne
pozdrawiam
DaSto
ps. dziękuję wszystkim którzy pomogli mi z quarkiem. pierwszy numer gazety złożony przeze mnie już się ukazał (96 stron). jestem szczęśliwy... dziękuję wam.... thank's.

Cierpliwości!!!
Zawsze tak się zaczyna, ale to właśnie test Waszej (liderów) determinacji. Zwykle zdecydowana mniejszość nadaje ton niezdecydowanej większości. Trzeba to przetrzymać i trafnie zdiagnozować powód niskiej frekwencji. Nie przejmujcie się, bo to była pora randek, imienin itp. Niektórzy uznali, że ich to interesuje jako odbiorców i gapiów, ale nie organizatorów. Itp.
Zapamiętajcie sobie jedną ponadczasową prawdę: Kto chce coś zrobić - szuka sposobu; kto nie chce zrobiś - szuka wymówki (powodu).
Życzę powodzenia i wytrwałości.

Viva
.. zdecydowanie lepiej, a nawet rewelacyjnie. Tak trzymaj !

witam rozmawialem wczoraj z pewna osoba z AŁ i jest dobrze w styczniu cos bedzie na legalupod jednym warunkiem tym warunkiem jest wstapienie do AŁ i razem zaczaccos robic bo te nielegale kiedys sie skoncza a szkoda by bylo ai jescze jedno dzieki ze wczoraj przyjechaliscie ktos chce cos dla was robica wy tego nie doceniacie ( co niektorzy) a cico bylito pozdrowionka

Poreg

Rzeczywiście, sprawa muzeum przycichła. Nikt sienie interesuje, co sięstanie z muzeum. Co na to rzecznik prezydenta? Czekamy na wiadomości o krokach podjętych w sprawie muzeum.

Witajcie. Oglądając dzisiejszy TeleExpress w TV1 zobaczyłem w nim FlashMob. Internauci (i nie tylko) z nieznanych nikomu powodów zbierają się w określonym miejscu i robią różne dziwne rzeczy. Pomysł jest naprawdę fajny... Proponuję zorganizować w Łomży FlashMob. Dla przykładu możemy udać się do ratusza i zacząć spiewać, bądź co tylko ciekawego przyjdzie nam do głowy. Jest to narazie plan, proponuję więc, żeby odbyło się to w najbliższą sobotę (13 grudnia). Piszcie jakie macie pomysły na tego typu akcję ;-) Napewno będzie ciekawie.

Pozdrawiam

Wujek "S"
GG#1515637

Zamierzam zorganizować akcję na około 50-70 osób. Ściągnę wszystkich znajomych ;-) Pomysł z padaniem na kolana jest dobry ale naprzykład chodzenie gęsiego za wybranym przechodniem też jest super ;) Forme sie jeszcze ustali. Narazie zbieramy chętnych

Wujek S

uciekł mi początek

a miał wyglądać:

"tak, yarot, ale MAŁE..."

Pozdrawiam Mr.S. ProwodyRRRa tematu i resztę też

:-)

---
PGG

A ja wam powiem, że bez internetu da sie żyć :-)

Swoja drog rzeczywiscie jakosc Vectry pozostawia wiele do zyczenia. A niektore programy jak te TV Shopy czy jakos tak wolaja o pomste do nieba. Teraz mam minimalny pakiet, do tego znikly mi 2 pasma z powodu awari Telewozora i akurat z polskimi kanalami :-) wiec zostal mi tylko TVN z kablowki, reszte sciagam przez drut :-).
A stereo to nie mamy nawet w naszym super kinie MILENIUM, co tu duzo gadac, jedna wielka wiocha, zeby na obejrzenie filmu jechac az do Warszawy.

Jakoś nie mam przekonania do 4lomza.info ;) Więc nie zamierzm zarzucić tam żadnego tematu. Organizujemy FlashMob na żywca ;) Nie internetowy ;)

Pozdrawiam

Wujek S

Sorry stary, ale najwyraźniej nie rozumiesz idei takiego happeningu.

We flash mobie nie chodzi o zaprezentowanie poparcia lokalnym władzom i nie ma znaczenia, czy urząd miejski pracuje czy nie. Łomżyński Stary Rynek jest najlepszym miejscem na zorganizowanie takiej imprezki, bo jest duży i wiele osób się przez niego przewija.

A z mojej strony dorzucam jeszcze pomysł, żeby wszyscy flashmobowcy przynieśli ze sobą na Stary Rynek kapelusz albo czapkę i przez 60 sekund wiwatowali na czyjąś cześć, krzycząc "hura!" i rzucając czapki do góry.

Taka akcja będzie nawet bardziej zauważalna od biegania gęsiego wokół rynku.

Pozdrawiam.
grover

czwartek droga na Janowo kolo Pociejewa zara za Kontownio zbiorka o 19 przy figurce na rozdrozu drog .. patronat imprezy : soltys wsi Wnory Wiechy i kleryk z diecezji Poryte ... patronat medialny tygodnik " Paciorek " zapraszamy wszystkich o! przychodzcie z calymi rodzinami ....

"Nadmiar demokracji to anarchia"

do Marcin23 hje hje hje niewszyscy stali za meto ... ja pod koniec stalem przed w jakims polu w glinanince

Poreg

DaSto przestań zalewać nas głupimi, bezsensownymi i nikomu niepotrzebnymi tematami. Oto słowa krytyki, które powinny (o ile zostało Ci coś rozumu) skłonić Cię do myślenia. Mam dość pieprzenia o Twoich scenariuszach i jeździe czołgiem. Mam pomysł: zapisuj sobie swoje przeżycia na papierze toaletowym a potem się tym podcieraj. Osobiście mam już dość Twoich wywodów.

Mam nadzieję, że te oto słowa krytyki wystarczą Ci, aby dać nam (a przynajmniej mi) spokój.

Jak zwykle krytyczny

Mr "S"

No to może spisaliście również gacusia, który w ubiegłym roku wpadł do mojego mieszkania - wzbudzając popłoch wśród domowników? :D
Jeno żona moja niczym wojownicza Xena zachowała "zimną krew" i zaopatrując się w oręż w postaci szczotki przegnała "maleństwo" z M naszego :D Ja zachowałem się jak prawdziwy mężczyzna - obserwowałem jej walkę przez wąską szczelinę uchylonych drzwi :)
Dziś wspominając to zdarzenie zastanawiam się kto był bardziej przestraszony - ja czy ten nietoperz :D

Pozdrawiam wszystkich łomżyńskich miłośników przyrody

Tiger

i dobrze że osobiście... to nie lada sztuka umieć odkryć się i odkryć przed innymi swoje wnętrze. Do tego potrzeba siły i talentu, nie każdego stać...

Mr.S. - otwarcie i zamknięcie wątku to kwestia chwili. A tytuł jest TAK ISTOTNY! a jak istotny, wiedzą ci którzy tworzą. Pozdrawiam wszystkich niezaleznie od koloru czegokolwiek.

:-)

MrS
Nie bierz tego zbyt do serca. Fajnie, że tu jesteś. Pozdrawiam z wzajemością.

Poreg

Bardzo chetnie czytam twoje relacje z pobytu w USA sĄ bardzo ciekawe i prosze i dalsze ich kontunuowanie. pozdrawiam

w razie jak by cos takiego w przyszlosci mialo miejsce to zaraz trzeba dzwonic do Muzeum w Drozdowie i poprosic o pomoc. W tym roku jak przyjechalismy okazalo sie, ze juz jeden nietoperz z Lomzy do Drozdowa trafil. Byl to bardzo rzadki gatunek - pierwsze stwierdzenie z tego terenu - mroczek posrebrzany (wyglada jak by mial srebrny balejage:)
jego zdjecie można zobaczyc pod adresem:
http://www.bocian.org.pl/aktualnosci/009aktu.html

co do stresu to zapeniam ze nietoperz scigany szczotka po pokoju duzo bardziej byl zlekniony:-)

michal

Drogi XtraVert. Żagle... Tutajsze jezioro lejk miczigan jest większe chyba od bałtyku. dzięki pracy w gazecie mogłem popływać statkiem tutejszego wopru. i wiesz co - mimo grudnia ludzie tu pływają pod żaglami!!!
ale temu miczigan daleko do moich śniardw. wszak jestem łomżyniakiem z mikołajek.
Ciepły tutaj grudzień 7-8 stopni celsjusza.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org