Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dlaczego platforma posadzila na miejscu dla chlebowskiego, drzewieckiego, sobies |
no to bylo odrazu napisac ze oddam kotki w dobre rece czy cos w tym stylu a nie jakies ciemnoty wciskasz. pozdro Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dlaczego platforma posadzila na miejscu dla chlebowskiego, drzewieckiego, sobies |
ja nie zazdroszczę bo nie jestem dziewczyną. ____________________________________- Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
Re: dlaczego platforma posadzila na miejscu dla chlebowskiego, drzewieckiego, sobies |
toż to "Autsajder" Dżemowy z refrenem ale jedno wiem po latach prawdę musisz znać i ty zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psyyyyy _________________________________- Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
W artykule "Piłkarska ruletka" czytamy "...Do tego sprowadza się komunikat PZPN, który otrzymaliśmy faxem w piątek 11.08.2006 o godz. 18.30" - nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że artykuł opublikowano o 18.14 ;) Pozdrawiam Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
Mozna wiedziec o ktorej godzinie jest planowany wyjazd z Łomży? ---------------------------------------------------------------- >>>>>>>>>>>>>>>GŁOSUJEMY<<<<<<<<<<<<<<< Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
no to jeszcze raz. tym razem troche wiecej do sprzedania bo wiecej czesci ulegnie zmianie: 1. Procesor AMD Athlon XP 1700+ BOX 2. Karta graficzna GeForce 4 MX 440 3 Płyta Główna nVidia KT333 4. RAM: - 256MB 400mhz - 256MB 333mhz 5. Dysk Seagate BARRACUDA IV 60GB 6. Zasilacz 300W model 300X ATX 7. Karta sieciowa Realtek RTL8139/810x 8. DVD-ROM LG GDR8161B prosze jeszcze raz o wycene. patrzylem ceny na allegro wyszlo mi ok 600zl jezeli bym sprzedawal po takich cenach jak na allegro. ale w poniedzialek przejde sie na wyszyńskiego. powie mi ktos gdzie to konkretniej jest?? dziekuje. pozdrawiam
|
|
W 1838 roku usunięto parkan, a cmentarz otoczono murem, w tym samym 1838 roku wzniesiono kaplicę grobową, na planie koła, fundacji Mateusza Śmiarowskiego dla jego żony Wincenty z Rupińskich - początkowo p.w. Św. Wincentego, potem Św. Krzyża. Epitafium na południowej stronie kaplicy Smiarowskich W 1846 r wydano decyzję zgodnie, z którą, mogły istnieć tylko dwa rodzaje grobów: stałe (nagrobki z kamienia i żelaza) oraz czasowe (krzyże drewniane). Powtórne grzebanie zmarłych dozwolone było po okresie 15-30 lat. W osobnym miejscu chowani byli zmarli w wyniku zarazy lub moru, samobójcy i dzieci nie ochrzczone. W 1853 roku postawiono dom przedpogrzebowy według projektu budowniczego powiatowego, Teodora Bogumiła Seyfrieda. Dom pogrzebowy w obecnym czasie. W 1866 r. wystawiono murowaną dzwonnicą w pobliżu kaplicy Śmiarowskich. Po poszerzeniu terenu cmentarza na wschód trzeba było wybudować następną bramę, co uczyniono w 1879 roku, wzniesiono ją w stylu neogotyckim. Początków Łomży należy szukać w średniowiecznym grodzisku, ale wiek XIX i XX Łomży i jej społeczeństwa najlepiej bezbłędnie pokazuje Cmentarz Łomżyński. Podziw fachowców budzi duża ilość pomników w różnorakim stylu. Historię dwóch wieków zapisano w różnorakim materiale; w kamieniu, w cegle, w cemencie, żelazie, w drewnie i żeliwie. Ksiądz Paweł Andruszkiewicz. Nagrobek żeliwny z 1892 roku Nagrobek żeliwny rodziny Gąsowskich Nagrobek rodziny Bądzińskich. Rzeźba w kamieniu z 1913 roku Nagrobek w twardym piaskowcu rodziny Bielińskich. Nagrobek Janiny Brodowskiej z piaskowca z 1920 roku http://img232.imageshack.us/img232/8633/brodowskado3.jpg Nagrobek z piaskowca twardego rodzin Krajewskich, gdzie spoczywa Helena Czernek. Zasłużona działaczka w krzewieniu kultury Ziemi Łomżyńskiej. Nagrobek z piaskowca rodziny Dziubińskich z 1913 roku. Grobowiec z piaskowca Ludwika Dzwonkowskiego Pułkownika 3 Pułu Strzelców. Nagrobek z twardego piaskowca Bronisława Górskiego z 1881 roku Nagrobek z twardego piaskowca rodziny Kazłowskich Nagrobek z twardego piaskowca z 1885 roku Michała i Antoniego Kuberskich Źródło: 1. Donata Godlewska. Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XIw - 1795) 2. Maria Kałamajska - Saeed. Katalog Zabytków Sztuki w Polsce. Łomża i okolice. 3. Czesław Nicewicz. Województwo łomżyńskie - przewodnik. 4. Witold Jemielity. Łomża w okresie międzywojennym. 5.Witold Jemielity. Parafie Łomży i okolicy. 6. Czesław Brodzicki. Łomża w latach 1529 - 1795. 7. Adam Dobroński. Łomża w latach 1866 - 1918 8. Czesław Brodzicki. Donata Godlewska. Łomża w latach 1794-1866. 9. Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie. 10. Donata Godlewska Cmentarz parafialno-komunalny w Łomży. Zdjęcia autora tematu. Pozdrowienia. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Bastian, kto cię uczył człowieku kultury? pies? pozdro
|
|
jedne piwo kosztuje 2,39 zł a ile u ciebie to znaczy gdzie konkretnie. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
ale leje
|
|
przestało :)) róbmy swoje
|
|
hehehe... pamietam tego łobuza dobry z niego kubuś .
|
|
GłosRozsądku możesz mnie cmoknąć w ogon a wieśniaka poszukaj w rodzinie??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
Nie bądz taki mądry może jak ci matka pod uchem stoi i dyktuje to piszesz a ja na to sram to jest forum można pisać i sie wypowiadać na swój rozum :) Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
Najlepiej wieeeeeeeelką, grubą gazele! Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
to jest wybór Engela jr a nie nasz. szkoda, że nie jest trenerem naszego ŁKS-u. nierozumiem czemu zaczynacie krytykować człowieka, który przyczynił się do sukcesu ŁKS-u.
|
|
Slash forever wild na raz:DD?? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
O Boże . Jakiś typ jechał, wyrżnął i odjechał :D ............
|
|
no nie wszyscy makmarc dobrze gada bagrmosen
|
|
www.teledyskijakichnieznacie.pl a tak powaznie to maxior.pl i teledyski z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Nie chcę z Toba dyskutowac czlowieku.. Szkoda nerwów Leszek
|
|
ktos puscil fante i wszyscy wierza... zobaczcie jedna z ostatnich wiadomosci na 4lomza.pl...
|
|
zwłaszcza, że ŁKS szuka wzmocnień. mają pojawić się dwaj Nigeryjczycy. http://www.90minut.pl/news.php?id=442241
|
|
ciągle im mało. wogle u nas w Łomży żadko który lekarz dobrze wykorzystuje swoją wiedzę, a reszta tylko liczy na podwyżki albo poprostu na "łapówki".
|
|
Panie "DOKTOR KOMA" nikt na tym forum nie obrażał Pana macierzystej uczelni i proszę tego nie robić wobec innych. To, że ktoś jest z zawodu lekarzem nie upoważnia go do tego, aby innych traktować z góry. Każdy jest fachowcem w swojej dziedzinie. Większość osób nie stać było na studiowanie medycyny. Muszą ZAROBIĆ NA CZESNE, więc proszę bez takich tekstów. Trochę pokory i szacunku do innych. Minęły te czasy, że Pan doktor- to człowieku kłaniaj się w pas i bij głową o podłogę w geście poddańczym. Pozdrowienia
|
|
Ja wiedziałem już dawno, że to wszystko padnie. Niedługo przypomnę swojemu koledze o jego wszechwiedzy na ten temat. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
w granicach około 30zł za metr??? to jest dobra cena. waldek27 No i co się gapisz? To ja, Twój telefon komórkowy! Chciałem tylko na chwile wyjsc z twojej kieszeni, ponieważ smród twych jaj jest nie do zniesienia. Chyba ptak ci zdechł !!!
|
|
Rondo na Wojska Polskiego spiepszyli, całą Poznańską piepszą tak, że dwa TIRy ledwie się mijają. Ciekawe co będzie jak zaczną się kolejki samochodów z ziemniakami. Scieżką rowerową chyba pojadą, albo po trawnikach. To informację już masz, działąj.
|
|
No i dobrze , niech robią z siebie debili , przez neta to każdy jest mocny , a ŁKS tymi dwoma remisami nie pokazał wszystkigo co potrafi .Ważne ,że my się cieszymy z wyników
|
|
chodzi o Junaka, składał ktos kiedyś takiego sprzęta?
|
|
o naprzeciwko pg1 jest górka mogą ją rozkopać i tam postawić blok!!Świetne miejsce na trócie się papierochami gimnazjalistów!!Idealne miejsce: -parging blisko -sklep nie daleko -byłyby ogródki -niedaleko do sklepu i bibloteki -nie zasłaniało by Łomżyńskiej pamiątki po papieżu Janie Pawle II Więc na co czekasz nałogowy alkocholiku o przepraszam panie prezesie ŁSM
|
|
a ja bym chciał kupić tanio m72 bardzo tanio może być cały zardzewialy itd. Kamil
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Re: dlaczego platforma posadzila na miejscu dla chlebowskiego, drzewieckiego, so |
proszę o podanie jakiegoś kontaktu "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
pewnie wyprzedził jego 15 letniego golfa i teraz zazdrość go zrzero to się musi przyje bać człowieku spujż jak sam jeżdzisz wkoncu pirat jest w każdym z nas Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
zgadzam sie z markac muzyka na poczatku podobala mi sie ale z czasem ten sam bit a jak juz cos mieli dobrego zapuscic to trwalo to kilka sekund i znowu bum bum Jeden kawalek im sie bardzo udal adiago for string Dj Tiesto takiej muzyki mi brakowalo.MAlo bylo wlasnie takiej komercyjnej muzyki. A rok temu byla lepsza muzyka
|
|
Znalazł się !! :)) dziękuję za pomoc :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |