Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tu cos dla tych co jeszcze chca glosowac na wupiaste sloneczko Tuska |
Mecz z Danio będzie trudny ,ale wygramy 2:0
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tu cos dla tych co jeszcze chca glosowac na wupiaste sloneczko Tuska |
danio organizuje mecze jakies ?
|
|
tyku he spółczuje ;) a na tym przedszkolu też tam bywam nieraz może znamy się ;) KONIEC TEMATU KAŻDY BIERZE KAWAŁEK MERCEDESA I IDZIE DO DOMU - Ja zabieram celownik bo to 90% ceny auta he;p Off!
|
|
po co dawałeś zaliczke powinieneś płacić mu w etapach za wykonaną prace. waldek27 No i co się gapisz? To ja, Twój telefon komórkowy! Chciałem tylko na chwile wyjsc z twojej kieszeni, ponieważ smród twych jaj jest nie do zniesienia. Chyba ptak ci zdechł !!!
|
|
dziewczyny też drugiego seta przegrały....
|
|
Jacek16- w pełni się z Tobą zgadzam! Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
podbijam! do meczu pozostało kilka dni! mecz przy jupiterach, nie możesz tego przegapić!!!
|
|
widac ze kredas byl w legi cudzoziemskiej albo za duzo tv oglada
|
|
Jacek16 i Gazela. Szkoda że macie trochę racji. Bo jak widac jak dziś nad kims nie stoisz, lub nie wisi nad nim żaden bat to sobie majster sprawe olewa, kase bierze i idzie w jasna cholere. Kiedyś jak majstrowi powiedziałeś to dla niego sprawą chonoru było wykonanie zadania najlepiej jak to możliwe ! Bo swoją robota sie firmował. Dzis nie musi, bo nie ma nad nim bata. Firma natomiast jak ma bat w postaci umowy itd, bierze sporo większą kase i daje gwarancje która można sobie wsadzić w .... otwór. Bo czy kiedyśny majster zrobił gorzej od dzisiejsszego dającego gwarancję ?? Ostatecznie gwarancja... a jak sie jednak zawali dach, i zabije mi zone i dzieci, to mi gwarancja potrzebna będzie ?? do czego !! Kiedyś wielkie budowle wznosili ludzie bez doswiadczenia wielkiego i kwalifikacji, a budowle te do dzis stoją, i cieszą się uznaniem... czemu, bo robili dla siebie. I nikt nie wykona Ci tego jak bys chciał mieć, lecz zawsze sie będziesz o coś potykał. bo ktos myslał inaczej ! Ok teraz w temacie, najlprościej będzie powziąc jakąś 2 calową deske szalunkową, i pognać nieuczciwego typa a nastepnie zrobić to o czym mówi Jacek16. życze powodzenia. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Opuszczam te forum doyobacyenia wsyzstkim
|
|
rozbujniku, o "chonorze" wykonującego zadania w przeszłości nie wypowiadaj się, bo poczawszy od wielkich (chyba ktos wział zaliczke na coś, przehulał ja i musiał odpracować malujac freski w kaplicy sykstyńsiej (?) a skończywszy na sprawach sądowych w XIX i XX w, zjawisko niesolidności nie jest nowością. Jest jeszcze pewna inna forma zabezpieczenia roszczeń gwarancyjnych - i to coraz częściej stosowana w prywatnym obrocie. Do pisemnej gwarancji można zażądać zabezpieczenia jej skutecznosci wekslem. Ale ten sposób, aby skutecznie gwarantował Twoje prawa - skonsultuj z zaufanym prawnikiem. Umowa również nie powinna ograniczyć się do kilku zdań na kolanie spisanych, lecz precyzyjnie określić zakres zleconych prac... "Ostatecznie gwarancja... a jak sie jednak zawali dach, i zabije mi zone i dzieci, to mi gwarancja potrzebna będzie ?? do czego !!" Poproś majstra o dokumenty, stwierdzajace, że wolno mu prowadzić roboty budowlane (uoprawnienia do sprawowania samodzielnych funkcji w budownictwie) jeśli nie potrafi sie takimi wylegitymować, to masz dwa wyjscia: 1. pogonić gościa na zbitą twarz 2. dopuścic go do pracy, ale dodatkowo zatrudnić człowieka, który uprawnieniami sie legitymuje i tego taniego majstra będzie pilnował. "Kiedyś wielkie budowle wznosili ludzie bez doswiadczenia wielkiego i kwalifikacji, a budowle te do dzis stoją, i cieszą się uznaniem... czemu, bo robili dla siebie. I nikt nie wykona Ci tego jak bys chciał mieć, lecz zawsze sie będziesz o coś potykał. bo ktos myslał inaczej " Z zacytowanego zdania przebija ignorancja i nieznajomość historii. Budowniczowie obiektów, które do naszych czasów przetrwały byli ludzie z doswiadczeniem bez porównania większym od doświadczeń prezentowanych przez naszych "majstrów". Przede wszystkim od starożytnosci nie wolno było bez uznania wiadomosci przez cech położyć nikomu cegły na cegle. Dzisiaj "majstrem" może zostać każdy, który całą "inteligencję" w rękach. Taki 100 lat temu mógł swoja kariere zakończyć najwyżej jako pomocnik murarza. A do zawodu trudniej się było dostać niż teraz, bo nikt nie powierzył swjego życia i zdrowia majstrowi, który kontraktu nie podpisał. Cechowe instytucje bardzo pilnowały, aby fałszywi (nie należący do cechu) muratorzy rynku nie psuli. Kary za budowanie przez nieuprawnionych fachowców były bardziej drastyczne niż dzisiaj. Poniewaz przyjęcie do cechu nobilitowało rzemieślnika - to właściwe wykonanie pracy stawało sie dla niego sprawą honorową. Ale też wynagrodzenie za jego pracę w żaden sposób nie koresponduje z wynagrodzeniami "fachowców" Tak więc koło sie zamyka. Dlaczego sa tacy kiepscy "fachowcy"? Bo zlecamy prace kierując się jednym tylko kryterium - ceną. Za tę cenę człowiek, który umie swoja prace wykoać należycie ( nie idąc na "skróty") pracy tej nie wykona. Pozostaje fachman, który wykona robotę "po łebkach" za mniejsze pieniądze, bez papierów i gwarancji. I koło się zamyka. (Niejaki Mikołaj Kopernik napisał traktat o wypieraniu lepszego pieniądza przez gorszy. i znajduje to potwierdzenie równiez na tym polu) A jak temu przeciwdziałać napisałem w poprzednim poście.
|
|
Won z tą reklamą frajerze pieprzony Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
PAPA ;]
|
|
student z grąd: widzę, że masz intera z szeptela. Jesteś z tego dostawcy zadowolony? Ile płacisz i za jaką szybkość? A odnośnie wątku głównego - cyt: "ale to forum jest beznadziejne, widać że w Łomży się nic nie dzieje!!!" .......... to nie tak wg mnie. Forum zostało opanowane przez kupę zasmarkańców, którzy nic twórczego tu nie wnoszą oprócz okazywania braku inteligencji. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Alez Gazelko, jakiz ze mnie tam zagraniczniak - toc jam nic tylko Łomżyniak z krwi i kosci! No i co, ze mieszkam za granica? Przeciez obecnie przy pomocy Internetu prawdopdobnie utrzymuje kontakt i wczuwam sie w tetno zycia Naszego Miasta moze bardziej niz np. nie majacy dostepu do tego midium mieszkancy takich podlomzynskich Zelech, Gaci, lub Łochtynowa (strasznie przypadla mi do gustu nazwa tej miejcowosci ...:D). Czyz nie? A wiec sam dystans czy miejsce zamieszkania nie zawsze sa istotnym czynnikiem lub wiernym odzwierciedleniem uczuc danej osoby do jej miejsca urodzenia. Totez nigdy sie nie wypieram swego pochodzenia, a wrecz odwrotnie - czesto podkreslam moje powiazanie z Łomza, mimo tego ze Łomżanie, niestety, nie sa darzeni pozytywna opinia poza granicami kraju ..:((. Czesto zmusza to do refleksji i nawet nieraz zastanawiam sie dlaczego taki stan rzeczy, ale obserwujac np. poczynania ostatnio niektorych osob na tym Forum, to trudno sie nawet dziwic. Wstyd po prostu i zenada i az sie czlowiekowi odechciewa brania udzialu w takim bajorku. Moze wiec znowu czas na taki 'self-imposed hiatus'/banicje? Wracajac jeszcze do tego tematu cen winka ... Oj bello, bello ...:)! Widzisz - wszystko to zalezy od 'ones point of view' czyli od czyjegos punku widzenia czy perspektywy, bo okazuje sie, ze wszyscy troje - tzn. tak Ty, Gazela, jak i ja mamy racje co do tych cen tego trunku. Wierz mi! W jaki to sposob? - mozesz zapytac. Aaaa - to juz dluzsza historia i moze temat na nastepny poscik ...:). Pozdrawiam serdecznie obie mile Panie i zycze przyjemnych snow, wychu
|
|
Bezproblemowo, w razie problemow dzwonisz na komorke i od reki usuwaja awarie.
|
|
Za stary jestem do przesiadywania na przedszkolu, pol dotychczasowego zycia spedzilem na Spoldzielczej i chcialbym uswiadomic wam, ze na Spoldzielczej sa 2 przedszkola.
|
|
Peter co do szeptela to z netu jestem zadowolony z tym że mam tylko 128kbs i problem polega że płacę za to badziewie 60zł więc nie polecam a co do forum to masz rację, sprowokować cymbałów nie długo
|
|
Żegnaj Leszek
|
|
SPEED ma jeden system CMS Publikator, więc dlatego jest podobna struktura i ułożenie elementów i nikt nie twierdzi, że pracujesz w Urzędzie Miasta... Jakbyś się dobrze przyjrzał, zauważył byś też podbieństwo innych stron do 4lomza.pl: http://www.rok.4lomza.pl/ http://www.word.4lomza.pl/ http://www.robin.4lomza.pl/ http://www.mdk.4lomza.pl/ http://www.odn.4lomza.pl/ Nikogo to specjalnie nie dziwi, ale Ty ześ odkrył Amerykę.
|
|
zaspali
|
|
Duzy misiek zrobi swoje :D Najlepiej złóż sie razem ze znajomymi:) Leszek
|
|
1-80.240.162.70 2-80.240.162.114
|
|
Ptysiu80, dziękuję za dobre słowa. Ja też przerywam do tej pory, aż małolaty pójdą do szkoły. Nie będzie Ciebie, Jacek16 bardzo rzadko odzywa się, Adamus jeszcze rzadziej, Tiger gdzieś zaginął w dżungli, nie wspomnę o Addal-u, Ryskago, Wychu, Belli, Gazeli czy Autochtonie którzy też bardzo rzadko odwiedzają forum. Do Września. Pozdrowienia. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Ciekawe ile żłobie benzynki taki skuter 110KM Leszek
|
|
tyku: to co w tym samochodzie takiego wypasionego? Widziałem, że ten model ma kierownicę, fotele i kilka drążków. Czyżby posiadał w przeciwieństwie do firmowego wyposażenia: wannę z hydromasażem, fotel ginekologiczny oraz dodatkowy tor do kręgli ?? Możesz precyzyjnie wytłumaczyć bo nie kumam??
|
|
hej i jak z tym wybuchem?wiem ktos coś?ja osobiscie nic nie słyszałem Leszek
|
|
popieram przedmowce!!!!!!! Leszek
|
|
Spadaj do swego gniazda z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
niech nikt nic nie pisze to troll niech temat spadnie na dol :P
|
|
www.google.pl
|
|
lomzanin W odwecie za uprowadzenie przez tzw. terrorystów dwóch żydowskich żołnierzy, dokonano inwazji na suwerenne państwo, zniszczono przepiękny kraj i zamordowano ponad 1000 mieszkańców. Jeśli Ty dasz mi w gębę, a ja wtedy zabiję całą twoją rodzinę i zburzę twój dom, będzie OK?
|
|
panek sprzedaje kreatyne... Leszek
|
|
dla ciebie zapewne nic ............
|