Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cechy charakteryzujące wyborce PO |
O prosze prosze, jakie ja tu ciekawe rzeczy czytam hehehe jestescie smieszni, bo nie macie pojecia o kolczyku w jezyku i sprawach z tym zwiazanych :) ktos stwierdził, ze przy całowaniu mozna sie zaczepic i połknac.... BZDURA!!!!!!!! po 1, kolczyk prawidlowo dobrany i założony nie ma prawa sie dziwnym trafem odkrecic czy zaczepic!! długosc musi byc tak dobrana, zeby wystawały tylko kulki i nic poza tym!! nie ma takiej opcji zeby sie zaczepic w trakcie całowania, a tym bardziej połknąć!! ludzie, opanujcie sie, najpierw o tym poczytajcie a potem sie wypowiadajcie!! po 2 propo obijania o zeby, to jest tez niemozliwe (podkreslam, ze warunkiem jest prawidłowe dobranie kolczyka). poza tym całowaliscie kiedys kogod z kolczykiem w jezyku? jak nie, to po co te głupie komentarze!!?? ja całowałam i musze stwierdzic, ze to jest bardzo przyjemne i nic mi sie nie zaczepilo, połknac tez go nie połknelam hehehe. poza tym jak kolczyk moze poranic druga osobe, skoro tam sa tylko kuleczki?????????? hehehe bez komentarza :):):) rzeczywiscie, świeżo po przekłuciu sa problemy, na poczatku sie sepleni, jezyk bardzo puchnie itd... ale po mniej wiecej 2/3 tygodniach wszystko wraca do normy :):):) Gosiu, popieram cie, ja tez bede przekłuwała jezyk i zrobi mi to kumpel, on sobie sam przekłuwal. a jezeli chcesz wiecej informacji na ten temat to polecam stronke www.wildcat.pl. tam masz zakładkę ABC kolczykowania i znajdziesz wszystko co cie interesuje. :):):) pozdrawiam :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cechy charakteryzujące wyborce PO |
Gdzie i za ile? w jezyku za 5 minut! :P hehehe
|
|
Idz do komisu i tyle...
|
|
Nikt Ci tej pracy nie zajmie bo wszyscy będą albo za granicą albo w wojsku. A tak wogóle to co za idiota przyjmuje do pracy przed wojskiem?? Toć to cioty są a nie pracownicy.
|
|
allegro odpada..juz raz zdarzylo mi sie t kupic wlasnie kabaleke i skonczylo sie na tym, ze zdjecia dalej mam na telefonie i 30zl mniej na koncie :)
|
|
Poprawka. Wczoraj gadałem z chłopami. Na dzień dzisiejszy to około 10-11 motongów. Także ekipa sie powoli zbiera. Ostatecznną godzinę wyjazdy prawdopodobnie ustalimy w piątek. Przepuszczam że jedyną przeszkodą może być dla nas deszcz.
|
|
Pewnie mieli serwer na 4lomza :))) Off!
|
|
mieczkoś, nie jedz dzieci :P -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Łomżyński cmentarz. Przez stulecia grzebano zmarłych wewnątrz, lub obok kościoła, inaczej mówiąc kościół znajdował się na cmentarzu. W kościele grzebano ludzi możnych i duchowieństwo i ciała ich pozostawały na miejscu pochówku. Kości zmarłych pochowanych na cmentarzu przykościelnym jak było wtedy nakazywał zwyczaj wydobywano z ziemi po upływie około 30 lat i umieszczano je zazwyczaj w dzwonnicy lub innym ogrodzonym miejscu. Gdy zgromadzono wiele resztek ludzkich, następowało pochowanie we wspólnym grobie. W Łomży ostatnie takie pochowanie odbyło się 14 października 1802 roku. Miasto liczyło przy końcu XVIII około 1160 mieszkańców. Cmentarz założony został w wyniku działalności - powołanej do życia w 1797 r. - komisji, której zadaniem było zbadanie stanu administracyjno-gospodarczego miast i, m.in. uporządkowanie: sprawy cmentarzy. Ze względów sanitarnych zamykano cmentarze przykościelne i zakładano nowe poza obrębem miasta Na Mazowszu pierwszy cmentarz z dala od miasta powstał w 1871 roku w Warszawie. W Łomży cmentarz z dala od świątyni założono 20 lat później w 1801 roku Należy do najcenniejszych i najstarszych zabytków tego rodzaju w Polsce. Powstał w okresie, kiedy Łomża była pod władzą pruską w latach 1794-1807, czyli po upadku Powstania Kościuszkowskiego. Profesor Alex Gongol na temat łomżyńskiego cmentarza powiedział: Patrzyłem na olmecki zestaw pięciu olbrzymich głów kultury La Venta w parku Villahermosa w Meksyku. Patrzyłem także na Rodin'owskie rzeźby w ogrodzie L'Hotel Biron oraz na grupę rzeźb w pobliżu Signorii i na Piazza Michelangiuolo we Florencji, Oglądałem renesansowe cmentarze, włoskie "Campo Santa" w Sienie, w Genui i w Rzymie. Najstarszy z dochowanych - Cmentarz Żydowski na Kazimierzu w Krakowie sięga także okresu polskiego renesansu. Ciekawie przedstawiają się cmentarze paryskie: Pere-Lachaise, Cimitiere Montmarte i Mont-parnasse oraz polski cmentarz w Anghien. Cały świat podziwia Cmentarz Powązkowsko-Komunalny w Warszawie - najwspanialszy chyba na ziemi. A jednak Cmentarz Parafialno-Komunalny w Łomży, choć nie kryje prochów Oscara Wilde'a czy Honore de Balzac ani Reymonta czy Gałczyńskiego, zdumiewa jednak tak niezwykłą rangą wartości artystycznych, że należy postawić go niezbyt daleko za Powązkowskim i paryskimi. Na teren nowego cmentarza grzebalnego w Łomży wybrano piaszczyste wzgórze należące dawniej do gruntów sołtysa. Znajdowało się w odległości pół wiorsty od miasta, przy drodze do Giełczyna i Zawad. Przeznaczony był dla katolików i ewangelików. Obrys pochówku obejmował 2 morgi i 25 prętów reńskich kwadratowych. Cmentarz otoczony był parkanem, początkowo nie miał wytyczonych uliczek, groby oznaczano kamieniami. W późniejszym okresie porobiono dróżki, wzniesiono także w środku drewnianą kapliczkę z dzwonnicą i ołtarzem Św. Rocha, rozebraną około 1840 roku. W związku z rozwojem miasta, i wzrostem liczby mieszkańców, wynikła konieczność rozszerzenia cmentarza, powiększono go o tereny położone na wschód. Alejka we wschodniej części cmentarza Cmentarz - część zachodnia. Najstarsza część cmentarza rzymsko-katolickiego znajduje się po prawej stronie od głównego wejścia. Brama główna. Wejście na najstarszą część cmentarza Znaleźć w tej części cmentarza można nagrobki ludzi znanych i szanowanych w społeczeństwie Łomży. Feliks Bernatowicz (1786 -1836) - pisarz, autor powieści Pojata, córka Lezdejki,”. Jakub Waga (1800-1872) - botanik, autor Flory Polskiej. Pomnik w hołdzie powstańcom straconym w 1831 roku. Nagrobki ludzi którzy oddali życie za Ojczyznę lub zostali pomordowani w obozach hitlerowskich. Nagrobki ku czci żołnierzy 33 Pułku Piechoty Ziemi Łomżyńskiej Ich dowódca i obrońca Łomży z 1920 roku Pułkownika Sawy – Sawickiego. Poległ pod Czarnowo Undami. Ofiara obozów hitlerowskich. Ofiara Katynia. Źródło: 1. Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XIw - 1795) 2. Maria Kałamajska - Saeed. Katalog Zabytków Sztuki w Polsce. Łomża i okolice. 3. Czesław Nicewicz. Województwo łomżyńskie - przewodnik. 4. Witold Jemielity. Łomża w okresie międzywojennym. 5.Witold Jemielity. Parafie Łomży i okolicy. 6. Czesław Brodzicki. Łomża w latach 1529 - 1795. 7. Adam Dobroński. Łomża w latach 1866 - 1918 8. Czesław Brodzicki. Donata Godlewska. Łomża w latach 1794-1866. 9. Witold Jemielity. Dzieje Łomży Tysiącletnie. Zdjęcia autora tematu. Jutro najstarsze nagrobki i cmentarze - ewangelicki i prawosławny. Pozdrowienia.
|
|
Widzisz? jednak wtedy chłopa było Ci potrzeba.
|
|
mieczkos, 'look who is talking' Pare razy mialem okazje z toba jechac... Bez komentarza ; )
|
|
Sóper iest ten tfuj jenzyk polsky...
|
|
dzieciaku wes ty idz lepiej z tego forum bo tylko zasmiecasz...patrze ze masz cos opozniony zaplon:).... Off!
|
|
Pewnie chodzi o ten lofix w zeszłym tygodniu :)
|
|
No wlasnie, moglby ktos wreszcie opisac dokladne warunki promocji w multimedia? a nie tylko cene i predkosc? zaraz puszczę pawia
|
|
sa firmy nazw nie wymienie ale mala rada. uwazaj albo znajdziesz drogiego fachowca co krzyknie nie wiadomo ile albo partacza wcale nie taniego. poradź się znajomych nich TObie kogoś polecą. taka mała rada z własnego doświadeczenia 14!
|
|
jeszcze drania brakuje ;D te bledy markaca.... sa nie do zniesienia :P hehe Off!
|
|
a ja mysle ze najlepsza ropa to jest na bazie PKS, pod wzgledem cenowym jak i jakosciowym. Czy nie wydaje sie wam, iz byloby bez sensu dolewac wody do paliwa na ktorym jezdzi tyle autobusow?
|
|
Czy mogą cofnąć nam licencję?
|
|
Drodzy forumowicze. Ja tam jestem człowiek po technikum ale jak czytam, że coś jest "nie dokońca dokączone" to dziwnie się czuję. Litości. zBi gniew.
|
|
Gromosław ma racje boisko na ul.Poznańskiej idealnie sie nadaje na 2 lige.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
wogle moze lepiej isc na kurs ojczystego jezyka? pozdrawiam Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
"ja" - odbija cos? matka i ojciec nie wychowali? slownictwo i wulgaryzmy na poziomie zwyklego chama. dorosnij troche.
|
|
hehe, nie zauwazyłem, że początek wątku sięga roku 2004-ego. Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
|
Za duzo nie trzeba muslec trzeba kupic i jezdzic???? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
Pozdro dla niego , gdziekolwiek jest :) Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
Poczta głosowa:( Zadzwonię później.
|
|
Pchaj dalej kasę tym łomżyńskim pseudospecom. Fachowcy dyskutują na elektroda.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |