Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przedświąteczny sądaż preferencji wyborczych:-) |
lol
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przedświąteczny sądaż preferencji wyborczych:-) |
peter a ty co? wieku sie boisz podac czy jak? zbastuj troche z tekstami, bo juz czytac nie moge jak to wojsko zrobilo z kogos twardziela-komandosa-terminatora od siedmiu bolesci. lubama praca teoretycznie czeka, tylko zawsze moze byc ktos nowy juz przyjety, bo skoro firma dalaby sobie swietnie rade 4 miechy bez pracownika to nie widze powodu zatrudniania go wogole, a powod do zwolnienia zawsze sie znajdzie. Oczywiscie w roznych firmach jest rozne podejscie, ale jakby co to zeby walczyc o swoje to trzeba miec czas i pieniadze. A ty w koncu znalazles jakas normalna prace?? zaraz puszczę pawia
|
|
o jaki delikatny he :-)
|
|
no zeczywiscie sebastian ma tylko jednego posta zato marioz ma aż ich 4 normalnie stały bywalec :)
|
|
ciezko jest znalezc pracę w Łomży! Dlatego mi zle
|
|
Misiek-2lo, dzięki za info, ale nie spodziewam się, że ktoś włoży mi wiedzę do głowy. Interesuje mnie szkoła z dobrze przygotowana kadrą (najchętniej egzaminatorzy maturalni), która pomoże mi w przygotowaniach do matury a nie załatwi zdanie za to że im płacę. Chcę w siebie zainwestować i to wszystko:) Pozdrawiam
|
|
Bardzo przepraszam, pomyłka. Powinno być w Warszawie 1781 rok, 20 lat później w Łomży - 1801 rok. Poprzestawiałem cyferki. Jeszcze raz bardzo przepraszam i dziękuję za znalezienie błędu. To nic, że nieco młodszy, ale artyzmem niewiele im ustępuje, jest tuż za Powązkowskim i paryskimi. Pozdrawiam Off!
|
|
Warto! Rok temu bylo OK! Dużo ludzi z Łomży, O-ki, a także z Olsztyna. W tym roku zapowiada sie tez bajecznie. a na after party w Atomie ma być Angelo Mike. Wiecej info: http://www.escapefestival.pl/ A tak wogole impreza jest 25 sierpnia :P Pozdro! zaraz puszczę pawia
|
|
Na cmentarzu tym spoczywają ludzie bardzo zasłużeni i to nie tylko dla miasta, np. Mazowsza oraz wielu urzędników, adwokatów, biskupów i księży, kupców i rzemieślników, żołnierzy i bohaterów narodowych; ofiary I i II wojny światowej i walk bratobójczych po 1915 roku. Pochowani są także ludzie prości i skromni, nieznani nikomu, należący w przeszłości do łomżyńskiej społeczności. Seweryna Bończy – Skarzyńskiego najstarszy ceglany nagrobek z 1814 roku Antoniego Jezierskiego nagrobek ceglany z 1822 roku. Nagrobek Leona Kaliwody który zginął w 1918 roku podczas rozbrajania Niemców. Nagrobek Benedykta Narbuta Sędziego Pokoju zm. 1876 roku Grób rodzinny Śledziewskich właścicieli kamienic na dzisiejszej Sienkiewicza. Nagrobek Adama Skowrońskiego inż. Gubernialnego z 1893 roku Nagrobek rodziny Sasinowskich z 1866 roku Nagrobek z 1907roku Józefa Bebera Urzędnika Izby Obrachunkowej Nagrobek rodziny Zielińskich z 1896 roku. Grób Bronisława Jaśkiewicza ofiary obozów hitlerowskich Źródło: 1. Donata Godlewska. Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XIw - 1795) 2. Maria Kałamajska - Saeed. Katalog Zabytków Sztuki w Polsce. Łomża i okolice. 3. Czesław Nicewicz. Województwo łomżyńskie - przewodnik. 4. Witold Jemielity. Łomża w okresie międzywojennym. 5.Witold Jemielity. Parafie Łomży i okolicy. 6. Czesław Brodzicki. Łomża w latach 1529 - 1795. 7. Adam Dobroński. Łomża w latach 1866 - 1918 8. Czesław Brodzicki. Donata Godlewska. Łomża w latach 1794-1866. 9. Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie. Zdjęcia autora tematu. Jeszcze dzisiaj dalsza zdjęcia z wyróżniających się wyglądem nagrobków i dalsza historia zespołu trzech cmentarzy. 14!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |