czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uchodźcy jadą poskarżyć się na Polskę

Wielkie wyrazy wspułczucia Ptysiu80 :(
Dobrze ,że ja z tobą nie jechałem bo bym chyba zabił te psy za to jak traktują człowieka
I jak tu społeczeństwo ma lubić coś takiego ????????
mieczkoś997 ty nie broń tych chamów bo na to niezasługują

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uchodźcy jadą poskarżyć się na Polskę

Zadzwonić trzeba, tak jak napisała bella, kobiety czekają...Ale nie na drugi dzień. Ja proponuję trzeciego dnia po pierwszym spotkaniu, niech trochę poczeka i się pozastanawia:)))

Wombat to nie Ptyś jest tym kaleką!! :D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

i niech dojdzie do wniosku, ze byc moze nie warto...

sie boicie, panowie, ot co

mieczkoś napisał:
Ptysiu poprostu w historii nie znalazłem określenia POLICJANT tylko MILICJANT a to jednak jest róznica,gdyż milicja to juz historia i nie próbuj oczerniać Policji kosztem Milicji. A osobiście wątpię że to realna bajeczka...

Mieczk. słabą masz dedukcję, oj słabą. I ty startujesz na policjanta, hehe.
Koniec świata. Faktycznie trzeba chyba za Wielką Wodę uciekać...

hobong jak najbardziej... jestem otwarty na wszelkie dyskusje, pod warunkiem ze dyskusja bedzie sie toczyc wielowatkowo ;)

hihi pozbieraj lepiej na motorek jakiś :P

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Jak trochę podrośniesz to może pewne rzeczy zrozumiesz.

Może zrozumiesz, że osobie niepełnosprawnej nie wolno odbierać poczucia godności. Osobie takiej powinno się okazywać szacunek. Takiej postawy powinno się oczekiwać od każdego. Tym bardziej od strony funkcjonariusza policji.

Oj faceci!!! Z Wami źle ,ale bez Was jeszcze gorzej:)

Zwłaszcza jak się puści kawałek Niemena "Płonie stodoła" :)
Gorąca atmosfera gwarantowana :D

Dran patałachu !! nie rob tylu durnych tematow!! wez sie w koncu uspokoj !!

A do wiedzy dążyć:)

Leszek

Mowilem, ze najlepiej dzialaja perfidne klamstwa :P

Dziad

Poczekamy ,zobaczymy:)

Dina

Tia jasne :)
Może od razu "tęsknię bardzo bardzo mocno Misiaczku-Pysiaczku" ? :)
Co to, to nie.

A ja mówiłam ,że zimny drań!:)

Co poradzisz jak dziewczyny wolą kłamstwa od prawdy? :)
Chcą to słyszą, a później to pretensje, że faceci bee :)

Zbych

zapewne ktos zapłacił ratuszowi aby Łks wyladował w 4 lidze :/ tylko to tłumaczyło by ich zachowanie

człowiek lasu

Skuter to raczej odradzam. Siedzi się na tym jak na krześle. Dojechać do Stokrotki w sam raz :), ale na dłuższe wypady za miasto nie. Do tego ten warkot silnika...

Dina

Tiger pamiętałem. Myślisz, że o Tobie mógłbym zapomnieć?

Pozdrowienia.

No faktycznie... przeciez biedne dziecko nie wie co robi... A do domu wychowawczego to oni moga trafic, do 18 roku zycia, zdajesz sobie z tego sprawe? Z tego domu wychowawczego bedzie co chwila wychodzil na przepustki, na wakacje oczywiscie rowniez. Podczas tych wakacji dalej bedzie kradl i napadal razem z kolegami. A w domu wychowawczym nie mozna go tknac palcem, poza tym pozna tam fajnych kolegow, ktorzy go z pewnoscia "zresocjalizuja". Bedzie calymi dniami zarl, ogladal filmy i pakowal na silce. Moze porozmawiaj z kims, kto np byl wychowawca w takim miejscu... ludziom po paru miesiacach pracy nerwy puszczaja i sami rezygnuja.

człowiek lasu

nie wiem czy za to co się dzieje w naszym klubie piłkarskim nie powinien odpowiedzieć poprzedni zarząd. O ile mi wiadomo to prawie żadne miasto która ma klub piłkarki w I lub II nie spomsoruje drużyny nawet w 20%. to klub powinien pozyskać sponsorów strategicznych i dbac o kondycję finansową klubu. miasto może tylko pokrywać paliwo i utrzymanie autobusu plus kierowca a także nieodpłatnie uzyczać nazwy danego miasta. pozatym miasto i tak pcha fundusze do ŁkS-u na utrzymanie drużyn młodzieżowych, a poza piłka w Łomży działa jeszce kilka innych klubów ktore tez potrzebują dofinansowania i też robią reklamę dla miasta. więc nie obiwniaj za to ratusza tylko tych co nie pomyśleli rok temu czyli zarząd ŁKS-u ktory juz wytedy powinien myślec o funduszach na utrzymanie II ligowego zespołu, mnie martwili sie tym więc teraz mamy to co mamy. JEST TYLKO JEDEN RATUNEK żEBY TO JESZCZE URATOWAć. KIBICóW ŁKS-U JEST WIELU PRAWIE 4000 JAK BY TAK KAZDY KIBIC DOBROWOLNIE WPłACIł NA KONTO KLUBU PO 100Zł TO BY SIE UZBIERAłA ŁADNA SUMKA i wtedy moża by tez bylo mieć wpływ na to co się dzieje w klubie, a z tego co wiem za wesło tam nie jest i okazuje sie że dług siega parwie 700tys. złotych co inni o takim pomysle sądzą

biały1 napisał: "miasto może tylko pokrywać paliwo i utrzymanie autobusu plus kierowca a także nieodpłatnie uzyczać nazwy danego miasta."

No myślałem, że ze śmiechu z krzesła spadnę.... To miasto powinno wspierać klub między innymi za to, że ten nieodpłatnie promuje miasto w całej Polsce. Coś tu się ludziom z UM w głowach poprzewracało. Ale fakt, że wina za to w jakiej sytuacji znalazł się klub leży chyba gdzieś po środku między zarządami.

Dina

no strasznie mi qwa biedne dziecko. szlaje sie takie gówno po ulicach, nikt nad nim ręki nie trzyma i tak sie kończy. dla takich zabójców nawet niepełnoletnich od razu dożywocie i zgłowy. do czego to ścierwo sie nadaje

Dzięki Maćku za pozdrowienia:) W sobotę rano w wróciliśmy z Jastrzębiej i też było fajnie - słońce na okrągło. Trochę było ciasno i głośno, ale na odludziu trochę spokojniej (na szczęście). Plaża i fale były rewelacyjne - lepsze niż bicze wodne.
Pozdrawiam z Krakowa, gdzie rozpoczeliśmy mały remoncik i ściany kujemy - to są dalsze rozrywki urlopu.

Dina

na bernatowicza, na przeciw szkoly

Ello. Widzę poważne oburzenie, ale jeśli się skonfrontuje to oburzenie z oburzeniem wobec działania np P.Giertycha, to widac bardzo powazny zgrzyt !. Bo to własnie powazne rozpasanie dzieciaków, spowodowane nadawaniu dzieciakom praw, zamiast obowiązków. To bezkarnośc dzieci, bo w szkole nauczyciel najwyżej może napisac bezwartościową uwagę do dzienniczka, i na tym się kończy. Więcej nic nie zrobi dbo dostanie jeszcze wypowiedzenie od dyrektora, i nie dlatego że dyrektor tego chce, ale uczniowi wywra taka presję, że nauczyciel skatował dzieciaka. Jak zyje, nie słyszałem takiego ptzupadku żeby nauczyciel kogoś skatował, w druga stronę zas wiele razy. Tak więc może kary cielesne powinny wrócic do szkoły bo wychowanie dzieciaka zaczyna sie od urodzenia a nie od 13 czy 16-tu lat. W wieku 17 lat ja wychodziłem na drogę i ruszałem autostopem w świat z kilkoma złotymi w kieszeni. Rodzice mieli do mnei zaufanie że niczego nie spiepsze, i będę miał się na baczności. Bo byłem odpowiedzialny, bo nie raz od nauczyciela dostałem linija po łapach i zyje. Ale skoro dziś nie wolno skarcić dzieciaka, uczyc go odpowiedzialności, tylko luzz, i bezstrosowe luzactwo to i mamy takie efekty. Sprawa że ktoś kogoś zabił, ma gdzieś swoje korzenie i to własnie o te korzenie trzeba zachaczyć i je niszczyć, zmieniać. Urwany chwast przy ziemi odrasta szybko, tak samo jak resocjalizacja w zakładch poprawczych. Zniszczenie chwastu poprzez wyrwanie go z korzenia, niszczy owy chwast.
A na koniec zapytam gdzie sa zakłądy karne a nie domy wczasowe dla więżniów z kortami tenisowymi, z pokojami intymnymi ze standardami euro.
Czemu nie funkcionują kamieniołomy w których pracowali więźniowie.
Praca kształtuje, wychowuje i uczy. Ale jak sa zasiłki, więc po co pracowac. Ma się dużo czasu i nuda zabija, a w głowie rodzą się najbebilniejsze pomysły.
Pomyslmy trzeźwo skąd to zło się bierze z czego się rodzi, nie dajmy sie ponosic incydentom, które owszem otwieraja scyzoryk w kieszeni. ALe czy sami w wielu sprawach nie chcemy żeby tak było ??
Pozdr awiam

14!

auto 5-cio drzwiowe i nieduże, też myślałem o jakimś japończyku

bagrmosen

pisząc kolega miałam na myśli to że Draniu jesteś kolegą markaca, widocznie wyrażam się mało precyzyjnie, więc sprecyzowałam :P

Ma zowsze Łomża

Treść jest ukryta

Virginia, tak źle i tak nie dobrze :) Obie wersje są mocno naciągane ;D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

a tygrysek to **** jest?? no nie... az tak tepej sraki to ja nie widzial ...buahahaha

dharma do ksiazek !!!! pasztecie

Zwykła moja złośliwość. Twój post Dran, sprowkował mnie do takiego a nie innego zachowania ;]

Jeśli moderator (w którego istnienie i tak nie uwierzę, a zniknięcie mojego tematu tłumaczę sobie błędem systemu :), znowu usunie ten temat, to proszę usunąć także tematy Drania!!! No ;]

Dina

Skuter z założenia jest do poruszania sie po mieście. Obecnie nie ma lepszego miejskiego środka lokomocji. Zipa i inne koreansko - chińskie zabawki odradzam. Jakość wykonania nędzna, materiały kiepskie, tylko design niezły. Lepiej rozejrzyj sie za czym używanym, a sprwdzonym, będziesz bardziej zadowolony.

Jakby co mam do sprzedania Yamahę JOG 50R 2003r.

golf III, vectra -zachowawczo i pragmatycznie, pelno tanich czesci, pol Polski tym jezdzi

clio, laguna -zadbana francusczyzna jest lepsza niz srednio zadbany panzerwagen i jest sie jednak nieco oryginalniejszym a np. fajna lage kupisz/sprowadziz za takie pieniadze z lat okolo 1994-1995 i bedzie smigac
szczegolonie 2.0 8v ktore zreszta latwo zagazowac

polecilbym jeszcze primere lub cos z daewoo

markac a czemu ty taki madry z tymi lierowkami? Masz jakas schize na tym punkcie czy psychotropy przestaly dzialac?

Pewnie jak byles maly, to mama Ci mowila, ze jak bedziesz robil bledy, to z szafy wyjdzie potwor i Cie zje :P

Dina

No dobra, raz powiem prawde... bo ja sie nigdy nie bilem i jakbym zaczal pyskowac, to Markac by mi sprzedal liscia i ja bym spanikowal i uciekl przez krzaki i pozniej przez plot, jak moj kolega sledzik... Moze go pamietacie, pisalem wam kiedys o nim :(

Dina

Przemoc nie jest rozwiązaniem i świadczy o bezsilności, zdesperowaniu i braku argumentów na poparcie swoich racji, a Dranowi chyba ich nie brakuje? :) On by zakatował człowieka na śmierć samymi postami :P

Dina

Allinko, dzięki za pozdrowienia z grodu Kraka, który mile wspominam z pobytu na feriach zimowych, z dziećmi, ale to było lat może ze 20 temu, pogod była wtedy jak lecie, a był to luty. Jedzonko najlepsze było na Kopcu Kościuszki. Najlepszy wypoczynek macie teraz przy kuciu ścian. Współczuję Wam, w swoim życiu przechodziłem remonciki już kilkakrotnie, wiem co to jest. Ale jest Was dwoje, a to już lżej.

P.s. Pozdrów Ryskę może ją widujesz, mieszkacie przecież w jednym mieście.

Haha Dran jesli bedzie potrzebna pomoc to wiesz, ze ja chetnie ;P. 613 jak powstancy - walczy do ostatniego :). Markac Ty jestes perfekcjonisto - gratulacje. Powiem Ci jedna zyciowa prawde, ktora mozesz zapisac i nosic w sercu: "My mamy sile argumentu i argument sily!!!". Po za tym usuwanie postow, banowanie itd. to panie Markac najprostsza droga, aby uciec od krytyki i nagonki, ktora sam pan sprowokowales. Pamietaj pan - Nie ma ludzi perfekcyjnych, ani idealnych...Pozdro i do zobaczenia po urlopie...

Polak pierwszy ?? A to niespodzianka... Wreszcie cos wygralismy ;)

14!

To sobie narzekaj;P

a zwlaszcza Ty mialbys pole do popisu hehe

Pozdrawiam z Posen w Pyrlandii ;)

Treść jest ukryta

Wiem że obrazy Pani Świtajewskiej można obejrzeć i kupić w Galerii "Triada" w Sopocie i Gdansku na ul Piwnej. Pozdrawiam

ach i ze jeszcze wyposzczony... hmmm w sumie w tym tygodniu... ale jutro nadrobie :P

Weśta bereta i palnijta sie w łeb

do Północnego Mazowsza należą jeszcze Mława, Ciechanów i Przasnysz
jestem za

Leszek

radeusz chlopie ile ci jeszcze zostalo umowy....? lekka przesada 60 za 128!! dajcie spokoj!

14!

--> hans :
Mamy wszystko co trzeba : Drożdże i pirosiarczyn.
Jeżeli chodzi o zakupy w Łomży to drożdże i inne akcesoria winiarskie można kupić w każdym sklepie ogrodniczym tyle że drogo .
1. Sklep ogrodniczy Groszek , na rogu Mickiewicza i Legionów niedaleko dworca autobusowego
2. Sklepy ogrodnicze na Kierzkowej
3. Sklep na Małachowskiego ( taki wolno stojący budynek ) obok domu kultury
4. Hurtownia Twist na Piłsudskiego ( za Koroną , okolice gazowni ) - bardzo niskie , ceny balonów, korków i rurek
Popytaj tam , jeżeli nie kupisz piro to mamy mały zapasik

--> ja_ne_k :
Piro nie psuje smaku jeżeli zastosuje go się umiarkowanie i zgodnie z przeznaczeniem. Pirosiarczyn służy np: a) do odkażania sprzętu winiarskiego, b)do zabicia dzikich drożdży c) do zatrzymania farmentacji ... i innych

--> hans :

Jest szansa że nastaw można uratować . Octowy zapach ( o ile nie masz muszek ) może być wynikiem zastartowania na drożdżach dzikich. Radzimy dodać bardzo pilnie mocnych drożdży winnych , najlepiej aktywnych , których niestety w Łomży nie kupisz. Jak potrzebujesz to możemy poratować.

--> Koma

strona , którą podajesz nie jest najlepsza. My polecamy najlepsze forum winiarskie

wino.org.pl/forum

oraz sklepy internetowe

www.euro-win.pl
www.biowin.pl
www.browamator.pl

W w/w sklepach jest wszystko - łącznie z piro , drożdżami , gąsiorkami

Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy przy winie to służymy pomocą

Pozdrowienia
Ola i Maciek

W artykule 4lomza.pl "309,2 euro na głowę" zamieszczonym 1 sierpnia czytamy, że
Województwo podlaskie otrzyma najwięcej pieniędzy w przeliczeniu na jednego mieszkańca z europejsko-rządowego programu dla tzw. ściany wschodniej. Na każdego z 1,2 mln mieszkańców województwa dostaniemy po 309,2 euro. (...)
http://4lomza.pl/index.php?wiad=8516

natomiast w dzisiejszej gazecie Olsztyskiej czytamy, że:
Okazało się, że Warmia i Mazury dostały najwięcej. Na jednego mieszkańca regionu przypada 726 euro - to rekord w kraju
http://biznes.onet.pl/0,1366803,wiadomosci.html

Które wyliczenia są dobre???

W sumie jednak nie zmienia to faktu że Podlaskie dostnie 371 mln euro, a własciwie większosc tej kwoty dostnie "metropolia" jaka jest Białystok :/
Łomża powinna moim zdaniem zainwestowac w rozwój turystki i budowę lotniska z prawdziwego zdarzenia a co za tym idzie również drogi, to powinno zapewnic rozwój miasta i okolic... W warminsko-mazurskim rozbudowuja lotnisko w Szymanach (te na którym ladowały samoloty CIA:).

Dina

hehe lotniska,może jeszcze takiego jak w Warszawie?!

spiero - w dupie byles, gowno widziales
"chandlaze"?
Czy tanio to nie wiem.

Dina

Popieramy!!!! Nie rozumiem tylko debili którzy głosowali na NIE jednak to znikome głosy... :)

zaraz puszczę pawia

do tego co napisłąem jest jeszcze monitor samsunga 17 cali model 753 DFX. cena zestawu 1100zł

GIBON ty byś się czymś zajoł a nie jak stara babka obcinać z okna i plotkować na ten temat .

Z wyników kontroli wynika że BP jak i stacja na wojska pol. orlen jest OK
a czy zdażyło się wam wlac jakieś badziewie w Łomży lub okolicach ?
Ja miałem przypadek ale już mineło 7 moze 8 lat temu w Nowogrodzie przy trasie i Grajewie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org