Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jak sie robi propagandę |
echhhhhhhhhhhhh,Asia,Misia,Dusia,Jacek co Wam mowi dzika plaza?? ...mi przywoluje wspomnienia,bardzo dobre wspomnienia:-)ciekawe czy bywacie na forum,pozdrawiam serdecznie-) popzdrowionka dla plazowiczow dzikiej plazy:-))))))))))))) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jak sie robi propagandę |
I jeszcze jedno :) Nie robię z policji morderców, zrobili co uważali za słuszne, nie przekręcaj moich słow. Można to było jednak inaczej rozegrać. Dalej nie wiem czy zastosowano wszystkie inne niezbędne środki, jak kolczatka drogowa? Dina
|
|
Markac to tylko dowodzi, ze nawet nie czytasz postow do konca. Tam gdzie podawalem przepisy, na koniec napisalem Ci wyraznie, ze stosowanie kolczatki przeciw motocykliscie jest ZABRONIONE, a Ty mi znow o kolczatce... Nie robisz z policji mordercow? Jesli piszesz, ze chlopak byl niewinny, a winna jest policja, to chyba zdajesz sobie sprawe, ze nie moze byc tak, ze ktos jest winny a nie ponosi kary? Jesli stwierdzasz, ze policjant jest winien smierci tego chlopaka, to ile powinien dostac 10-20 lat? Ja uwazam, ze niestety winny byl chlopak, a policja wykonywala swoja prace, szkoda ze skutki byly tak tragiczne.
|
|
Dran, trafiłeś w sedno wg mnie. Jacy dyskutanci, takie forum. A dzięki takiemu (miękkiemu :-) ) stylowi zarządzania jesteśmy bliżej rzeczywistości - niezależnie od tego jaka ona jest. Ja osobiście - wręcz przeciwnie do niektórch sugestii które się pojawiły proponuję eksperymencik z Wiki (chocby najprostszym) gdzie ludzie stworzyliby "automatycznie" interesujące ich działy, kategorie, artykuły. Ponieważ zarządzanie czymkolwiek to (jednak) praca którą trzeba wykonać proponuję zastosowanie "oddelegowywanie" uprawnień do administracji do najbardziej aktywnych uczestników. I to byłoby chyba rozwiązanie wyważające cudowną spntaniczność z minimalna kontrolą zawartości.
|
|
coz za interesujaca dyskusja, polowa osob pewnie nawet nie ma prawa jazdy a umoralnia, chcesz postartowac zrob tak jak ja, wez czynny udzial w mistrzostwach Polski na 1/4 mili i wszytskich tego typu imprezach organizowanych pod roznymi patronatami ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
jesli to jest tel z USA to musisz wiedziec jaka to siec a jest ich nie malo. W kazdym razie to kilka ktore znam, wysylasz jako email message ( pamietaj nie za dlugie), powinny dzilac AT&T: xxx@mobile.att.net Verizon: xxx@vtext.com Sprint: xxx@messaging.sprintpcs.com T-Mobile: xxx@tmomail.net -OR- @voicestream.net Cingular: xxx@mobile.mycingular.com Nextel: xxx@messaging.nextel.com xxx - numer telefonu ( dziesiec cyfr) A propos, numer telefonu ( znaczy poczatek) nie jest przsypisany tutaj do sieci tylko do miesca zamieszkania wiec ten numer jest z NYC z Queens (nie podales jeszcze dwoch cyfr, ale numery z 347 -4xx- xxxx sa z sprint'u, wiec sprobut ten adres powyzej. Powodzenia
|
|
pozdrowienia z zachmurzonej Łomży :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
kolumb wzywasz do poczekania na wyniki komisji, a jednoczesnie sam oceniasz policjanta... Cienias bo ma wyrzuty sumienia? Gdyby ktos nie mial zadnych wyrzutow, nawet po zastrzeleniu przestepcy, to nie powinien pracowac w policji wedlug mnie. Jakby w policji pracowali ludzie bez skrupulow, to dopiero mialbys powody plakac i zalic sie na ich dzialanie, brutalnosc itp.
|
|
Markac: patrzę, że to właśnie Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. W artykule jest dokładny przebieg całego zajścia, poza tym na bieżąco słucham info dotyczących tego zdarzenia. Poza tym wyraźnie napisałem, że przecież nie zabili go celowo, chcieli go powstrzymać, a że skończyło się to tak a nie inaczej - trudno, sam sobie winien, policjant postąpił prawidłowo i jeśli faktycznie tak to wszystko miało miejsce, jest on wporządku. Naucz się czytać dobrze do cholery, a potem wypowiadaj się na forum. Wkurzają mnie tacy ludzie, którzy odrazy lecą z krytyką do innych, a sami popełniają te same błędy. Współczuje rodzinie zabitego młodego, ale jeszcze bardziej jest mi żal tego policjanta, który na 1000% nie chciał go zabić, lecz wykonywał swoją pracę, i sam mógł w tym zdarzeniu ucierpieć.
|
|
To jest nie watpliwie tragedia. Mozna jej bylo prawdopodobnie uniknac, ale i policja i Marcin postapili w taki a nie inny sposob, i nie da sie tego odwrocic. Sam jestem motocyclista, sam uciekalem policji, sam mialem grozny wypadek, rozumiem Marcina, ale jak robisz takie rzeczy - licz sie z konsekwencjami. Nie mowie ze masz sie przygotowac na smierc wsiadajac na motcykl ale on nie mogl wiedziec ze policja akurat sciga przestepcow na motorze, ale i oni nie wiedzieli kto ich probuje rozjechac (jesli to okaze sie prawda). Zwroccie uwage na charakter pracy policji, oni za kazdym razem musza zakladac najgorsze, ze ktos moze byc uzbrojony, ze moze pchnac ich nozem, i... ze moze chciec ich rozjechac. Gdyby nie to, nie wrociliby na kolacje do domu. Marcin dal im wszelkie podstawy zeby tak myslec - jak tam byl czas zeby myslec - co w takich sytuacjach jest raczej instynktem. Bo jak ktos chce cie rozjechac, to na pewno jest podstawa zeby uzyc bronic wszelkimi sposobami. A ci wszyscy ktorzy tak lekkodusznie sie wypowiadaja o tym co ten policjant przezywa, w zyciu pewnie nie mieli do czynienia z sytuacjami na pograniczu zycia i smierci - i nie mowie tu o zyciu i smierci czlowieka, ale nawet zwierzecia. Jestem ciekaw czy nie oparliby sie u psycha po tym jak ( wszystko hipotetycznie) rozwlaliby niezaierzenie swojego kotka czy pieska z 12 srutowki. Pozostawiam do przemyslenia.
|
|
To jest pewne. Ale nie o tym jest dyskusja. My probujemy znalezc gdzie i co trzeba poprawic zeby do tego nie dopuscic. Moze wlasnie to niektorych uswiadomi jak cenne i jak kruche jest zycie. Jak glupota prowadzi do tragedii i rozpaczy wielu osob. Jak niewiele rozni i jak bardzo jestesmy podobni (bo i policjant byc moze nie przemyslal wszystkich faktow, mogl sie mylic- w koncu czlowiek, a i motocyklista nie zachowal sie zbyt madrze i rozwaznie) To jest wlasnie wazne. Nawet z najwiekszej tragedii treba sie podniesc i wyciagnac jakies wnioski. 14!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |