Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szczegóły PACYFIKACJI Narodu Polskiego w DOKUMENTACH i NOTATKACH W. Anoszkina |
koleś nie zatrzymał się na wezwanie więć skąd Policja miała wiedzieć czy to nie bandzior. sam sobie winny
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szczegóły PACYFIKACJI Narodu Polskiego w DOKUMENTACH i NOTATKACH W. Anoszkina |
Slash forever wild a Ty masz jakies rozdwojenie jazni czy co? Jak gdzies cos okradna, kogos pobija, zamorduja, to wrzask ze glupia policja nic nie robi, tylko sciga drobnych pijaczkow. Jak poluja na bandytow, to drzesz sie zeby sie lepiej za ganianie zuli wzieli. I tak to wlasnie jest, zawsze zle.
|
|
Re: Szczegóły PACYFIKACJI Narodu Polskiego w DOKUMENTACH i NOTATKACH W. Anoszkina |
jezdzisz motorkiem i dlatego debila bronisz. ja ci powtarzam jeszcze raz, ja bym tak nie zrobil, bo ja bez prawka nie jezdze. a ze ty sie nie zatrzymujesz to zaden powod do dumy. powinni ci sie w koncu do dupy dobrac to bys zmadrzal i zaczal prawa przestrzegac, zamiast nadawac na policje ze tego wymaga. a co do uzywania pistoletu to ci jeszcze raz napisze, sprobuj postrzelac z odleglosci kilkunastu albo wiecej metrow w ruchomy cel, to sie moze dowiesz jaka jest celnosc broni krotkiej. za duzo filmow ogladasz, gdzie ze zwyklego gnata glowny bohater strzela jak z karabinu snajperskiego. Koles spanikowal trudno, ale to akurat nie wina policji. wez w koncu wbij sobie do glowy, ze to byla blokada i czekali na przestepce, co zmienia troche sytuacje i nie jest to proba zatrzymania kogos za przekroczenie predkosci.
|
|
Slash forever wild ale ty masz nasrane we łbie. kto Ci takich głupot do głowy nawbijał?!
|
|
co robi markac w lozku gdy dziewczyna z ktora spi mowi mu zeby ja rznal? pyta sie jej czy wie jak napisac slowo rznal przez "ż" czy tez "rz" i tyle mialbym do powiedzenia w tym temacie mysle ze kazdy kumaty zalapie o co mi chodzi
|
|
Podbijam, przy okazji wrzucam jeszcze jedną fotografię. Myślę, że ty razem zagadka nie jest trudna - wystarczy się tylko dobrze przyjrzeć: ________ Malachit
|
|
Popieram Maćka. Ignorować, ignorować i jeszcze raz ignorować. Szkoda, że takie forum zeszło na psy... 14!
|
|
ale ja wiem czego oczekuje od partnera i mysle ze to i tak niewiele, w sumie rzeczy oczywiste, jak uczciwosc i ioddanie, a i nie wiem gzdie mozna takiego kogos spotkac.
|
|
znam te łaki miedzy Nwogrodem a Szablakiem, niekoniecznie betonem sie idzie
|
|
Re: Szczegóły PACYFIKACJI Narodu Polskiego w DOKUMENTACH i NOTATKACH W. Anoszkin |
Adres odpowiedzi. http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=56626&t=56626 Pozdrowienia "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
markac jakie czytanie ze zrozumieniem? przeciez napisali, ze strzelal policjant ktorego gosc probowal przejechac... dodatkowo podalem linka gdzie jest odtworzony przebieg wydarzen. czego tam nie rozumiesz? Poza tym kolejny raz, odrozniasz kontrole na drodze, od blokady drogowej? Samochod stojacy na poboczu i policjanta z radarem, od dwoch radiowozow ustawionych w poprzek drogi i policjantow sygnalizujacych ze masz sie zatrzymac ?? Goscie nie zastrzelili go od razu jak minal blokade tylko ruszyli za nim w poscig, gosc uciekal, po czym zawrocil i jechal wprost na policjanta ktory dawal mu kolejne sygnaly do zatrzymania... Wez moze napisz, jak wedlug Ciebie ma wygladac procedura zatrzymywania uciekajacego bandyty, bo z zachowania chlopaka mieli jak najbardziej powody przypuszczac, ze to wlasnie on? Maja mu dac odjechac, a pozniej liczyc na szczescie, ze moze jakis przypadkowy swiadek go kiedys rozpozna? Ja sie nie dziwie, ze w tym kraju jest taki burdel, widzac jak duze jest spoleczne przyzwolenie na lamanie prawa. A pozniej zdziwienie, ze za przestepczosc zorganizowana i morderstwa goscie odsiaduja 5-10 lat i do domku... o ile ich wogole zlapia, bo przeciez ganiac ich albo nie daj Boze strzelac nie wolno... Nie da sie ciastka zjesc i ciastko miec. Albo policja ma byc skuteczna albo lagodna, moze pora sie zdecydowac czy chcemy miec bezpieczne ulice czy zyc pod dyktando bandytow? Gdyby kazdy wiedzial jakie konsekwencje groza za lamanie prawa i co wolno policji, to taki chlopak nie jezdzilby sobie na motorze bez prawka, jak cala masa malolatow albo chociaz nie uciekal przed policja i zyl by dalej. Markac ja nie wiem, Ty tez nie rozumiesz, ze nikt go nie zabil "za takie przewinienie", tylko zginal wskutek tego i calej sytuacji ? Przeciez nikt do niego nie strzelal za niezatrzymanie sie na blokadzie, przestancie odkrecac to w druga strone i na sile pokazywac jakie to bydlaki z policjantow. Naprawde napisz mi, co mieli zrobic, biorac pod uwage ze po jego zachowaniu mieli wszelkie podstawy przypuszczac, ze to ten bandyta?
|
|
Re: Szczegóły PACYFIKACJI Narodu Polskiego w DOKUMENTACH i NOTATKACH W. Anoszkin |
To jak go tak lubi to niech zostawi swojego gacha i chodzi z drugim :] rudy błazen z druhem
|
|
Urząd skarbowy: Popatrz, a w biznesie wzajemne zaufanie partnerów w interesach, szacunek i wspomniana wyżej umiejętność dochodzenia do kompromisów są też są bardzo ważne :) Związki istnieją dopóki ludzie chcą je tworzyć. Tworzą je na różnych zasadach, nie zawsze trwają one wiecznie, ale nie da się ukryć, że istnieją. bagrmosen
|
|
Na zasadach ustalonych przez zainteresowanych. Idealnie jesli kazdy dostaje w zwiazku to czego potrzebuje, a ze potrzeby sa rozne to i kazdy zwiazek bedzie inny. Po co tu dorabiac filozofie, dla jednego najwazniejsza bedzie wiernosc, dla innego zrozumienie czy dobra zabawa i zadne uogolnienie tu sie nie przyda.
|
|
|
Gazela: przecież napisałem, że <więc znalezienie PARTNERA to żaden pewnik> :) Chodziło mi ogólnie o związki a nie tylko o małżeństwo :) Popieram Gazelę: Do boju dziołchy !!! :D Korzystać z życia póki młode i piękne jesteście :) rudy błazen z druhem
|
|
Ja wolę poznać najbardziej okrutną prawdę i zaakceptować ją niż udawać, że jest OK. Przekonałem się na własnej skórze, że jasno okreslone zasady są najlepsze. Kłamstwo w dobrej wierze? Nie sądzę. Przez takie kłamstwa rozwaliłem swój ostatni związek. Szczerze odradzam ;) bagrmosen
|
|
<Jesli chodzi o klamstwo, (...) nie bylibysmy w stanie bez niego funkcjonowac.> Zgadzam się. Często łatwiej i opłacalniej jest skłamać. Wiem o tym doskonale :) <Jasne kochanie, niezle sie ostatnio upaslas... ?> To nie jest szczerość a chamstwo. Jak bym chciałbym zwrócić uwagę to bym powiedział coś w stylu, że trochę przytyła ale i tak mnie dalej pociąga :) <To ze akurat Ty jestes zwolennikiem absolutnej szczerosci,> Napisałem tylko, że jestem w stanie znieść nawet najbardziej okrutną prawdę ;) Zwolennikiem absolutnej szczerości nie jestem, gdyż każdy człowiek musi sobie zostawić jakiś "bufor" prywatności. <Pozniej mozemy juz tylko dyskutowac jak daleko posuwamy sie z klamstwami.> Zasadniczo samo kłamstwo nie jest dobre. Natomiast bardziej mi się podoba instytucja niedopowiedzenia, jeżeli ktoś Cię nie zapyta o coś wprost :) < Dlatego wlasnie pisalem, ze nie mozna zdefiniowac wartosci na ktorych opierac sie powinny wszystkie zwiazki, bo zawsze znajdzie sie ktos, komu bedzie odpowiadalo zupelnie co innego, nawet wbrew naszej logice.> Zgadzam się, ale aby związek dobrze funkcjonował ludzie muszą jakoś się dogadywać, a do tego przydają się jakieś cechy. <A juz szczerosc jest pojeciem tak bardzo wzglednym, ze az nierzeczywistym.> Akurat szczerość jest chyba jasna - albo ktoś jest szczery albo nie, albo ktoś kłamie albo mówi prawdę.
|
|
No wlasnie najwyrazniej nie ;) Dla Ciebie moj przyklad jest chamstwem, a to jest wlasnie prawda. No moze nie koniecznie w tym stylu, ale gdybys powiedzial "Tak kochanie, sporo przytylas" to bylaby szczerosc, tylko pokaz mi ktora kobieta by to spokojnie zniosla :P Jezeli starasz sie pomniejszac efekt i mowisz "troche przytylas" to juz mijasz sie z prawda ;) Tak samo to co nazywasz niedopowiedzeniem, rowniez mozna nazwac klamstwem. Jesli dziewczyna Cie spyta gdzie byles, a Ty powiesz ze z kolegami na piwie, zapominajac ze te piwo piliscie w klubie gogo, to jest klamstwo ;) Jak sam widzisz, "szczerosc" wcale nie jest tak oczywista. To co zwykle nazywa sie formulkami grzecznosciowymi, czy przejawem kultury, z definicji jest klamstwem, tyle ze nieszkodliwym ;)
|
|
Nie wiem, nie byłem świadkiem tego zdarzenia. Nie znam się na postępowaniu w takich sytuacjach. To policjanci są szkoleni w tym kierunku. Wytłumacz rodzicom tego chlopaka, że ich dziecko zginęło, ponieważ nie zatrzymało się na blokadzie. Jestem pewien, że nie zdawał sobie nawet sprawy z tego, jakie mu groziło niebezpieczeństwo. Z góry potraktowali go jak najgorszego przestępcę, a przecież w polskim prawodawstwie nie przewiduje się kary śmierci? Obojętnie jakie to przewinienie by nie było. Poczekajmy na potwierdzenie się informacji, że próbował rozjechać policjanta, zanim będziemy wydawać wyroki.
|
|
Heh, owe "betony" rozmieszczone są punktowo:) A idzie się, faktycznie, po łące:)
|
|
Pisać można wiele i ładnie, ale co innego teoria a co innego praktyka. Te dwie rzeczy nie zawsze idą ze sobą w parze... Pozdrawiam. ________ Malachit
|
|
Na chłodno, bez emocji. Młody mężczyzna nie zatrzymał się do kontroli, mimo jasno dawanych znaków. Na swoją odpowiedzialność zlekceważył swój obowiązek i poniósł konsekwencje. Poważne, to fakt - ale może dzięki temu społeczeństwo nauczy się szacunku do prawa i Policji. Ktoś dobrze zapytał - mieli się przed nim rozstąpić i jeszcze ukłonić życząc szerokiej drogi? "... Policyjne blokady pojawiły się po napadzie na hurtownię w Kraśniku. Patrole miały jedynie informację, że napadu dokonali ubrani w ciemne stroje motocykliści. Bandyci zrabowali 15 tys. zł. Według pracownicy hurtowni, jeden z mężczyzn miał długą broń i grożąc jej żądał wydania pieniędzy - powiedział rzecznik komendanta Wojewódzkiego Policji w Lublinie, Janusz Wójtowicz. W Chodlu funkcjonariusze usiłowali zatrzymać odpowiadającego temu rysopisowi mężczyznę - wyjaśnia lubelska komenda wojewódzka ..." Nastąpił nieszczęśliwy zbieg okoliczności, który powinien być przestrogą dla wszystkich motocyklistów czy innych użytkowników dróg, którzy mają w zwyczaju niezatrzymywanie się do kontroli. Z opisów wynika, iż policjanci mieli prawo sądzić, iż mają do czynienia ze sprawcą napadu (rozboju), a wtym przekononiu napewno utwierdził ich fakt, że facet nie zatrzymał się do kontroli. Policjanci realizując swój obowiązek wynikający szerokodostepnej Ustawy o Policji mieli prawo użyć broni w pościgu za sprawcą rozboju. kłaniam Indar ps. trochę więcej szacunku do siebie na tym forum, to nic nie kosztuje. I. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
almud, to powiedz mi gdzie w okolicy, nawet w promieniu kikudzięsieciu kilometrów od łomży jest jakiś tor do jazdy samochdem? jeśli tylko taki jest, to chętnie bym tam pojechał... też mi się nie uśmiecha jazda po mieście, nawet bardzo późną nocą, między innymi z uwagi na takich potencjalnych poszkodowanych jak Ty, ale gdzie mam to robić? zbudujesz mi kilka kilometrów drogi wyłączej z ruchu...
|
|
dobra!!!
|
|
Dla mnie lepsze :) jakby Twoje było lepsze to bym się przekonał :) Zbych
|
|
Witam, poruszony wymową wątku "streetracing..." proponuję w zamian rozważenie zalet ściany wspinaczkowej: - zajmuje mało miejsca (poziomo :-) ) - może zapewnić dopływ adrenaliny potrzebującym (mogą działać "na żywca") - jest doskonałą odmianą gimnastyki łączącą panowanie nad ciałem, umysłem itp. - jest ekologiczna (niejako z definicji) W większej części cywilizowanego świata ściany wspinaczkowwe są powszechne, szkoda że nie u nas....
|
|
Dran, jakbym wierzył w szczerosc absolutna to nie pisał o buforku i niedopowiedzeniach. Problem jest jednak gdzie indziej. Ludzie obiecują sobie w związkach bardzo wiele - nie okłamię cię, nie zdradzę itp itd, a wiadomo jak wychodzi. Mój postulat uczciwości zmierza do tego aby uczciwie przyznać - tak, mogę cię zdradzić, tak, mogę cię okłamać itp a nie robić sobie ze związku iluzje. Mi tam rybcia - panna może mnie zdradzać i okłamywać :) Oby mi o tym powiedziała wcześniej a nie ściemniała, że nie zdradzi itp itd :) Wtedy mam wybór czy chcę z nią być czy nie. Jak już się obiecuje to warto dotrzymać. Niestety łatwo rzucać słowa na wiatr, zwłaszcza te z filmów romantycznych :) < zauwazam tylko, ze szczerosc absolutna jest nierealna> Dran +1 Człowiek musi mieć jakąs, tylko własną sferę prywatności.
|
|
nHu-to Ty jesteś diabeł wcielony!!!:) Dran-widzę ,że mam sojusznika:) Może wspólnie poradzimy sobie z nHu:) bagrmosen
|
|
Dran: <Piszac to, mialem na mysli ze jesli wcale jej nie zdradziles, a uprzedziles ja o takiej mozliwosci na poczatku, to mozesz doprowadzic do zadreczania sie i problemow w zwiazku.> Jeżeli dwie osoby zawczasu się godzą na taki układ to nie widzę jakoś tego zadręczania o którym piszesz. Jasne, że jak kobieta będzie wierzyć w wierność i miłość do grobowej deski to się bedzie zadręczać, ale taka, która będzie wiedziała o co mi chodzi zrozumie. Tylko, że daję tej kobiecie wybór zanim się zaangażuję - "nie będę Ci ściemniał, jestem tylko człowiekiem, mogę Cię kiedyś okłamać, może zdradzic". Nie chce ze mną być to nie :) <Jak kobieta jest dorosla i rozsadna to sobie ze wszystkiego zdaje sprawe. Ale nadal nie widze zwiazku, ze skladaniem na poczatku idiotycznych deklaracji "uwazaj bo moge zdradzac". Jak napisalem, dla mnie to asekuranctwo i tyle.> Przesadzasz z tym "uważaj bo mogę zdradzać". To brzmi jak jakaś groźba :D To ma się odbyć w kulturalnej rozmowie a nie rzucaniem krótkich zdań i koniec. Pamiętaj, że zostawiając sobie wolne pole zostawiam też i jej. Jeżeli asekuranctwo to szczerość w tak podstawowych kwestiach jak wierność czy też kłamstwo, to OK - jestem asekurantem :) <Co Ty q***wa wiesz o kobietach ;) Jesli dziewczynie nie zalezy, to nie bedzie miala z tym problemu. W innym przypadku wiele bedzie sie jednak zadreczac mam wrazenie. A piszac, ze Ty nie miales z tym problemu, jesli moge z ciekawosci spytac, to jak powazny byl to zwiazek?> Wiem o kobietach wystarczająco dużo ;) Równie dobrze chłopak jak się zaangażuje to też będzie miał z tym problem. To nie jest kwestia płci :) Związek był w miarę poważny. Szukanie wspólnego mieszkania i takie tam :) <Nie. Jak planujesz powazny zwiazek, to starasz sie nie zdradzac. A nie z gory szukasz sobie usprawiedliwienia w postaci wczesniejszych deklaracji. Jak Ci sie nie uda, to wtedy bedziesz mial okazje sie szczerze partnerce przyznac. Jak mozna mowic, ze podchodzi sie do kogos powaznie, jesli z gory dopuszcza sie mozliwosc ranienia tej osoby w imie "zgodnosci ze swoja natura" ?> No właśnie - STARASZ się nie zdradzać. Tak jak napisałem wcześniej - w tym, nazwijmy to szczerym (bo wolny dupnie brzmi :D ) związku, jakoś się nie zdradzaliśmy, co nie przeszkadzało w tym, że wierności sobie nie obiecywaliśmy :) To nie jest szukanie usprawiedliwienia. To jest decyzja ludzi, którzy zdają sobie sprawę z własnych ułomności. A jak można podchodzić do kogoś poważnie skoro się go okłamuje w żywe oczy? <A co do dopuszczania sytuacji, to moze ona wcale nie planuje Cie zdradzac, wiec co jej po dopuszczaniu sytuacji?> Tak jak pisałem po to się należy dogadać zawczasu, żeby nie było takich wpadek, kiedy się wplątuje w związek osoba, która ma inne poglądy. <O tym wlasnie mowie, to nie jest podstawa do zbudowania powaznego zwiazku. Z gory zakladasz ranienie partnerki, zmniejszone zaangazowanie itd. Innymi slowy, z gory zakladasz robienie zlych rzeczy w tym zwiazku, wiec jak go traktowac powaznie?> Dalej się nie rozumiemy chyba :) Chyba jest uczciwe danie osobie wyboru: jestem taki a taki, chcesz być ze mną? Ma to wyjść 20 lat później? Potem się taka kobieta męczy bo ona ma inne podejście, ale są dzieci, wspólny dom itp więc płacze po nocach ale zaciska zęby i znosi wszystko kiedy mąż się bawi - i vice versa. To mają być poważne związki? To ja wolę poczekać na kogoś poważnego niż szukać "na gwałt" bo mam potrzebę kochania a później się obudzić z reką w nocniku :) To nie jest założenie czegoś z góry. To nie jest jakaś groźba - "uważaj! kiedyś cię zdradzę!!". To zaakceptowanie siebie i nie wymaganie za wszelką cenę rzeczy niemożliwych. <No wiec co sie stalo, ze juz nie jestes w tym zwiazku? ;) Cos jednak bylo nie tak...> Uczucie po prostu zgasło :) A Twoje poważne związku czemu się psuły? :) <Powiedz mi, czy stosowales te zasady w zwiazku, ktory planowales zalegalizowac? Na jakiejs wielkiej milosci, czy byly to po prostu fajne zwiazki?> I tak, i tak. Tak jak pisałem ten szczery związek to była poważna sprawa i silne uczucie. Z kolei z tych innych jeden też był poważny, były plany, szukanie pierścionków itp i tam tych zasad nie stosowałem - niestety był on męczący. :)
|
|
Dear Reaper proponuję żebyś te ćwierć mili znalazł jednak w jakimś anglosaskim kraju. I nie każdy rodzaj używania mózgu to myslenie. A nie każde myślenie jest poprawne. (Nie chcę się wdawać w szczególy) A twoje używanie mózgu należy jeszcze poćwiczyć. A jeśli się wzorujesz na tym kolesiu z lewej strony gifa w twojej stopce, to uważaj żeby Ci się galaretka nie wylała...
|
|
|
Prywatne wycieczki, jakie to typowo polaczkowe… No comments. bagrmosen
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Tak Maćku to ten niepowtarzalny plac ,o który toczy się walka:) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
tu nie chodzi o to czy ona ma faceta czy jest wolna ale jest inny powarzniejszy powod tego ze nie moga byc razem
|
|
Co do rozdwojenia jazni w naszym spoleczenstwie, to tak w ramach ciekawostki: http://www.kurierlubelski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=28354 o gosciu ktory uciekal samochodem 200km/h bo wiozl papierosy bez akcyzy. poczytajcie sobie komentarze, co powinna z nim policja zrobic... a teraz o naszym motocykliscie, ktory rowniez nie zatrzymal sie do kontroli i uciekal bo nie mial prawka. Policja zrobila to, co sugerowano we wczesniejszym artykule. to teraz poczytajcie sobie komentarze z tej samej gazety http://www.kurierlubelski.pl/index.php?name=News&file=article&sid=28462 Jak widac w tym kraju sa tylko dwie mozliwosci dla policjanta : byc policjantem nieudacznikiem albo policjantem morderca. Dla tych, ktorzy maja odwage dzialac wedlug przepisow zwyczajnie nie ma miejsca. No coz, jacy ludzie taki kraj.
|
|
Macie na dokladke punkt widzenia policji, cytaty z forum policyjnego. "Jeśli któryś z cymbałów, co się tak wymądrzali w radio odnośnie tej sprawy spróbuje niezatrzymać się do kontroli u "niemca" to dopiero zobaczy jakie go czekają atrakcje. U nas jak zwykle źle, wrzask, że Policja brutalna, tylko jak jakaś tragedia się wydarzy to Policja bezradna. Może czas się ku..... zdecydować." "Sami wiecie ilu motocyklistów nie zatrzymuje sie do kontroli drogowej. Ich motorki setke mają na budziku po 3-4 sekundach. Nasze pojazdy 50-tke osiągają po 20 sekundach hehehe. Zresztą określone są przepisami zasady pościgu za motocyklami. Ja tam się nie spiesze do prokuratora i mam gdzieś gonitwy za jednośladami. Zresztą mam większe wtedy szanse wypadek niż zatrzymanie takiego czuba. Więc sami widzicie, że lepiej czasami przystopować niż tłumaczyć się latami przed smutnymi panami, predatorami i niezawisłymi sądami nie wspominając nagonki medialnej jakim byłbym wtedy mordercą niewinnego facia który tak się spieszył do kochanej dziewczyny, że miał w pupie wszelkie przepisy i zatrzymującego go gliniarza. Wtedy pokażą jego zdjęcia z chrztu, komuni i szkolne, jaki to dobry, wspaniały, uczciwy i prawy obywatel był. To jego rodzinę medialnie policja otoczy pomocą policyjnego psychologa a mnie w tym przypadku wykończą psychologicznie." "Rozumiem tragedie rodziny chłopaka, ale to co sie dzieje w relacji z zdarzenia na miejscu to smiech...spoleczenstwo chce "miesa"!.... Jesli faktycznie sie nie zatrzymal do kontroli akurat w dzien kiedy byla oblawa na bandziorów(motocyklistow) to mial pecha...normalnie chlopaki z suszarkami pewniew by olali go, ale takto: -Nie zatrzymal sie do kontroli uciekał, -potem (wedlug policji) chcial potracic policjanta... wiec o co tu chodzi?! stanowil zagrozenie dla zycia funkcjonariuszy, a potem (gdyby nie interweniowano) stanowil by zagrozenie zycia postronnych ludzi... szkoda gadac. MOim skromnym zdaniem, chlopak uciekal przed police poniewaz(tak mowiono w reportazu) chcial wstapic do policji, czy nawet byl juz w trakcie calych procedur rekutacyjnych, co za tym idzie nie chcial dac sie zlapac poniewaz by to przekreslilo jego szanse byca "niebieskim"(mial prawo jazdy kat. B), co absolutnie nie usprawidliwia jego zachowania. Rodzina, bliscy i cala miejscowosc chca winnego(oczywiscie ich zdaniem nie mogl byc to ten chlopak....)ale to co wyprawiaja to juz jest istny klechistan... Policja powinna budzic respekt, ale wyglada na to ze w tym kraju sa chlopcami do bicia...jak to mozliwe?! ....brak slow...." "Rzecznik tamtejszego kwp powiedział że facet został postrzelony w udo i plecy a policjanci oddali oklo 10 starzałów. Prorok oczywiscie mina smutna(jak zwykle) dodał że" policjanci twieredzą że kilka z nich bylo starzłami ostrzegawczymi"zaznaczył ze nie jest pwen.Wszytsko w tvp 3, niedorzecznik mial minę nie tegą jak się wypowiadał przy całej wsi która jakby mogła to by go ukamienowała i oczywiście tylko policja winna bo jak zwykle nieudaczna jest i nie chce jej sie robić w dodatku musiała kogoś zabić bo nie chciało sie szukać prawdziwych sprawcow." Moze sie niektorym nieco przejasni.
|
|
Jeszcze jeden apel policjanta, w zwiazku ze smiercia innego motocyklisty... Jak widac policja jest zawsze wszystkiemu winna... Czy motocyklisci sa ubezwlasnowolnieni? Jesli nie, to moze niektorzy z nich powinni... "Stała się, rzecz straszna zginął młody człowiek, młody motocyklista , chociaz ciężko nazwać tak kogoś kto nie ma do tego uprawnień ale to nie ma znaczenia w tym przypadku. Nie mi zwykłemu sierżantowi, ciężko pracującemu i nie bedącemu na miejscu zdarzenia oceniac całą sytuację. Jezeli tylko moge chciałbym wam pokazac inne zdarzenie, które jest na stronie KSP. http://www.warszawa.policja.gov.pl/?pag ... p;nid=1919 . Ten młody człowiek ma, przepraszam miał na imię Krzysztof, był moim sąsiadem w tą sobotę rano i wieczorem w pobliskim kosciele będzie msza za jego duszę.Ten młody człowiek nie wiem z jakiego powodu nie zatrzymał sie do kontroli nie był ścigany, nikt do niego nie strzelał poprostu na widok patrolu policji "włączył nadswietlną" i zakończył życie w tyle innego pojazdu, dokładnie Toyoty. straszne w tym wszystkim jest to, że zginął niecałe 2 kilometry od swojego domu. Chciałem to napisać, gdyć idąc, któregoś dnia na zakupy usłyszałem od grupy sąsiadów siedziącyh niedaleko miejsca gdzie przechodziłem, że ten młody człowiek stracił życie przez policjantówe, bo jak by go nie zatrzymywali to do tego by nie doszło. Poczułem sie jak "kopnięty pies". Czy ja tez ponosze wine za to, ze ten młody człowiek, nieżyje, czy ja jako policjant też sie do tego przyczyniłem?. " Teraz do Slasha, Markaca i innych... chyba ktos tu szuka sobie kozla ofiarnego? Cala masa motocyklistow tak jezdzi i nie jest to dla nikogo tajemnica, podobnie jak ten postrzelony, bez uprawnien, ze schowana rejestracja, urzadzajac sobie ucieczki przed policja i myslac, ze nic im przez to nie grozi. A pozniej i tak oni sa niewinni.
|
|
...po calym swiecie,jezeli ten ktos ma ze soba karte sim orange,jezeli nie, nie ma innej opcji wysylania sms_ow do usa. za granica karta sim orange pozwala nam odbierac i wysylac smsy za to ze otrzymamy smsa nie placimy,ale ,ze wyslemy z Usa do PL zaplacimy 3 zl(sms ze stanow z kart y T-Mobile kosztuje 20 centow),czyli gra nie warta sieczki),nie puszczajmy sygnalow do kogos kto tam na polska karte bo ten ktos zaplaci za samego sygnalka:-)P(nie wiem ile) Pozostaje nam wysylanie sms_ow do polski i z polski na orange z netu,kontakt jak trzeba,nie placimy nic,My Polacy umiemy kombinowac i dobrze chwala nam:-)(chwala nie we wszystkim) pozdrawiam:-) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dran...nie wiem po co sie wyslilasz....i tak nie dotrze...szkoda czasu, raz, drugi mozna wytlumaczyc ale to juz lekka przesada...popieram Ciebie w 100% (jedni tak jedni nie) pozdrawiam bagrmosen
|
|
Jesli chodzi o forum to chcialbym aby wreszcie znalazl sie jakis mod, ktory opanowal by ten caly bajzel.
|
|
Ten fragmnet z PHP był dobry :P Szkoda, że admin reaguje tylko wtedy, jak się jego obraża ;/
|
|
Dram, lubisz rzucać linkami, to poczytaj to http://www.gazeta.policja.pl/archiwum/2304/s6a1.html i podaj chociaż jeden przykład, w którym policja się nie pomyliła. Ja już słyszałem o dwóch dużych pomyłkach w ostatnim czasie, a jak na razie nie słyszałem o tym, żeby zabili, złapali kogoś naprawdę winnego. Piszę tu o pościgach i wszelkiego rodzaju łapankach. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Ścianka w kolnie ma około 10,5 m. Poza wymienionum wyżej Pawłem, są też inni instruktorzy; sekcji niestety narazie nie ma.
|
|
Sorry że tak późno sie wypowiadam..... :):) A więc moje zdanie... POLICJA MIALA RACJE!! Facet nie zatrzymał sie do kontroli,policjanci zaczęli pościg,użyli broni i stało się...!! Powinien się zatrzymać!! Policjanci zachowali wszelkie procedury dotyczące blokad i pościgu jaki i użycia broni.Nie rozumiem po co na forum tyle kłótni!? Przecież wszystko jest jasne,wystarczy tylko logicznie pomyśleć... A z drugiej strony... Wyobraźmy sobię że policjant który strzelał zostałby w tej sytuacji skazany przez sąd!! Jaki byłby skutek?? Oczywiście żaden z Polskich kierowców nie zatrzymywałby się do kontroli drogowej!! ISTNA SAMOWOLKA!! A tak piraci drogowi nie będą czuli się bezkarni... Policjant zapewne nie chciał zabić tego człowieka,jednak w takich sytuacjach (podczas pościgu) takie incydenty się zdarzaja.Policjant jest pod opieką psychologa,opuścił swoje miejsce zamieszkania,jest załamany psychicznie.Powinniśmy mu wspołczuć i dziękować... NIECH TO BĘDZIE NAUCZKĄ I PRZESTROGĄ DLA INNYCH!!!!! Pozdrawiam
|
|
markac sorry, ale znow demagogia z Twojej strony. Piszesz o dwoch najbardziej znanych przypadkach, a probujesz z tego zrobic dowod, ze tak jest zawsze. Jesli juz przy tym jestesmy, to przeczytaj uwaznie tekst ktory mi wyslales. O ile w Lodzi to faktycznie bylo danie dupy na calego, to w Poznaniu tez wszystko nie bylo takie jasne, chociaz faktycznie komus puscily nerwy. Tylko co to ma wspolnego z naszym motocyklista? Ja Ci podalem linki majace jakis zwiazek ze sprawa, a Ty chcesz tylko szukac jakichkolwiek pomylek policji na uzasadnienie, ze i tutaj na pewno sie pomylili. Pokaz mi jakies analogie miedzy tamtymi zajsciami, a tym ostatnim? Daruj, ale gosc uciekajac przed blokada i probujac rozjechac policjanta automatycznie stal sie winny i stworzyl sytuacje w ktorej policja miala prawo uzyc broni, wiec jaka pomylka? Nie podoba Ci sie, ze maja prawo uzycia broni w takiej sytuacji, to sprobuj zmienic prawo, a nie miej pretensji do policjantow ze dzialaja zgodnie z nim. Ja Ci wkleilem tekst o gosciu, ktory zaczal wiac motorem na sam widok policji i sie zabil. I tez policja winna, ze wogole stali przy drodze prawda? Markac powiedz, zrobila Ci cos zlego policja? Miales z nimi jakies kontakty, ktore przebiegaly nie tak jak powinny? _wowo z pewnoscia gdyby policjant nie odskoczyl i dal sie przejechac, to wszyscy byliby szczesliwi, ze po jego smierci motocyklista sie przewrocil i dal zlapac? Jak widac sa ludzie, ktorzy gotowi sa ryzykowac wlasne zycie przy ucieczce, tak jak ten chlopak, wiec co tu ma do rzeczy racjonalne myslenie, ze i tak by sie przewrocil jakby wjechal w policjanta? Poczytaj sobie komentarze "swiadkow" i rodziny broniacej tego chlopaka. "Wystarczylo jechac za nim az skonczy mu sie benzyna", to jakas kpina prawda?
|
|
_wowo fajna historyjka... To moze pobawmy sie w inne domysly. Ciekawe c by bylo, jakby tamten motocyklista mial przy sobie jeszcze nielegalna bron i zaczal strzelac do policjantow? Tez by bylo, ze niewinny chlopak zginal, tylko dlatego ze spanikowal bo jechal bez prawa jazdy? Wasza logika do takich wnioskow powinna prowadzic... Skoro to co robi podczas poscigu nie czyni z niego winnego, to chocby narazil na smierc 20 osob, to i tak bylby tylko niewinnym chlopcem, zaszczutym przez policje. Mieczkos slusznie napisal, gdyby teraz skazac tego policjanta, to wszyscy przestaliby sie zatrzymywac do kontroli, ale bysmy mieli wesolo. Naskakujmy dalej na policje za wszystko co robia, wytracmy im ostatnia bron z reki, to na pewno bedzie nam sie dobrze zylo. Niestety policja albo jest skuteczna albo lagodna, nie da sie tego polaczyc. A ja nadal nie przeczytalem zadnej odpowiedzi na pytanie, co powinna byla zrobic policja? Doloze jeszcze drugie, ilu jest tu na forum poszkodowanych przez zla policje niewinnych ? PS. Sorki za dubel poprzedniego posta, cos mi sie zle wyslalo.
|
|
Zapraszam - zobaczymy czym Ty jeździsz... Pozdrawiam i zapraszam
|
|
Markac powoli zaczyna mi brakowac cierpliwosci do Ciebie, jak mozna byc takim ignorantem i na dodatek przekrecac fakty ?? 1) Nie znasz przepisow i gadasz glupoty. Policja ma prawo uzyc broni nie tylko w obronie wlasnej. Doucz sie, zanim napiszesz kolejna glupote. Pomoge Ci nawet: Art. 17. 1. Jeżeli środki przymusu bezpośredniego, wymienione w art. 16 ust. 1, okazały się niewystarczające lub ich użycie, ze względu na okoliczności danego zdarzenia, nie jest możliwe, policjant ma prawo użycia broni palnej wyłącznie: 1) W celu odparcia bezpośredniego i bezprawnego zamachu na życie, zdrowie lub wolność policjanta lub innej osoby oraz w celu przeciwdziałania czynnościom zmierzającym bezpośrednio do takiego zamachu, 2) przeciwko osobie niepodporządkowującej się wezwaniu do natychmiastowego porzucenia broni lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie zagrozić może życiu, zdrowiu lub wolności policjanta albo innej osoby, 3) przeciwko osobie, która usiłuje bezprawnie, przemocą odebrać broń palną policjantowi lub innej osobie uprawnionej do posiadania broni palnej, 4) w celu odparcia niebezpiecznego bezpośredniego, gwałtownego zamachu na obiekty i urządzenia ważne dla bezpieczeństwa lub obronności państwa, na siedziby naczelnych organów władzy, naczelnych i centralnych organów administracji państwowej albo wymiaru sprawiedliwości, na obiekty gospodarki lub kultury narodowej oraz na przedstawicielstwa dyplomatyczne i urzędy konsularne państw obcych albo organizacji międzynarodowych, a także na obiekty dozorowane przez uzbrojoną formację ochronną utworzoną na podstawie odrębnych przepisów, 5) w celu odparcia zamachu na mienie, stwarzającego jednocześnie bezpośrednie zagrożenie dla życia, zdrowia lub wolności człowieka, 6) w bezpośrednim pościgu za osobą, wobec której użycie broni było dopuszczalne w przypadkach określonych w pkt 1-3 i 5, albo za osobą, wobec której istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia zabójstwa, zamachu terrorystycznego, uprowadzenia osoby w celu wymuszenia okupu lub określonego zachowania, rozboju, kradzieży rozbójniczej, wymuszenia rozbójniczego, umyślnego ciężkiego uszkodzenia ciała, zgwałcenia, podpalenia lub umyślnego sprowadzenia w inny sposób niebezpieczeństwa powszechnego dla życia albo zdrowia, 7) w celu ujęcia osoby, o której mowa w pkt 6, jeśli schroniła się ona w miejscu trudno dostępnym, a z okoliczności towarzyszących wynika, że może użyć broni palnej lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie zagrozić może życiu lub zdrowiu 2) Policjant nie wyskoczyl mu na droge tylko na niej stal i dawal znaki do zatrzymania, wiec przestan juz pisac bzdury, ze to on stworzyl zagrozenie, bo przekrecasz fakty. 3) Uzywanie kolczatki przeciw motocyklistom jest PRAWNIE ZAKAZANE geniuszu. Daruj sobie wstawki co bylo tansze...
|
|
"Masz swoiste pojmowanie prawa: - kierowanie pojazdem bez uprawnien - zasloniecie rejestracji - nie zatrzymanie sie na blokadzie - ucieczka przed policja - proba rozjechania policjanta " Szczególnie te pierwsze cztery punkty zasługują na najwyższą karę... Co do piątego punktu, to rzecz jest dyskusyjna. Jeśli rzeczywiście tak było to to nie będę się upierał przy swoim. Ale trzeba wziąć pod uwagę to, że w takim przypadku gość był zapewne pod wpływem dużego stresu i prawdopodobnie w tym momencie miał ograniczną poczytalność. Ale to go przecież nie usprawiedliwia. Dziwię się tylko waszą reakcją na śmierć człowieka "nie zatrzymał się, więc zginął" - zdarza się! Dran, uwielbiam Cię wkurzać :) Może zacznijmy od początku?
|
|
ROTFL teraz to mnie zabiles... Doskonale zakonczenie dyskusj, wytracilem Ci z reki argumenty, to kontrujesz bezsensownym postem i uciekasz, uwielbiam to heheh. Moje wciskanie na sile pogladow, to wyjasnianie Ci przepisow prawa. To raczej Ty wciskasz komus swoj punkt widzenia, stosujesz demagogie zamiast argumentow, przekrecasz fakty i jezdzisz na emocjach, ale moze faktycznie wszyscy powinni sie dostosowac do Ciebie.
|
|
bardzo dobra inicjatywa, moze to sa starsze 'swojskie' auta ale z tego co widze bardzo ladnie utrzymane. W czym wiec maja byc gorsze od setek sprowadzanych? generalnie lomzy przydalaby sie organizacja na wzor tuning klub siedlce, zeby sie troche zintegrowac
|
|
Oczywiście chodziło o mandat za wyprzedzanie jadącego 30km/h lewym pasem przy użyciu prawego pasa... -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Tz dzięki. Przyjechałem dzisiaj, na niebie ani jednej chmurki. Piecze. Adminie dzięki za skasowanie zbędnego tematu. Mówią, że nie ma Admina. Ciebie też pozdrawiam Adminie. Pozdrowienia ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
wiesz nie rzycze ci by spotaklo to kogos z twojej rodziny bo pewnie zmienil bys zdanie, nie powinno byc "zachodzi podejzenie" tylko "jest pewien" rudy błazen z druhem
|
|
oj w Łomży osob interesujacych sie motoryzacja to chyba wiecej jest właśnie wsrod posiadaczy tych tzw. przez was aut "kultowych" choc moim zdnaiem z kultem maja tyle smao wspolnego co kazde inne auto ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Każda kobieta ma inne gusta i na inne drobiazgi zwraca uwagę.. Najlepiej niech one same się wypowiedzą.. ;) rudy błazen z druhem
|
|
dziciaku co ty wiesz o zyciu??? a jak jakiemus motocykliscie czy kierowcy obojetnie zcego jadacemu 60km/h wtargnie ktoś z twojej rodziny i zginie to zmienisz jaka ustawe?? o zagapianiu sie na drodze??? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
JA, problem w tym, ze wedlug prawa pewnym to mozna byc po procesie i uprawomocnieniu sie wyroku. Tez sobie nie zycze, zeby spotkalo to kogos z mojej rodziny, mam nadzieje ze mam w niej rozsadniejszych ludzi. A zyczysz czyjejkolwiek rodzinie, zeby ich to spotkalo? Czy jak ktos dokona napadu z bronia w reku i zginie, to jego rodzina nie bedzie rozpaczac? A przeciez to nie rodzina jest winna, tylko czlowiek ktory dopuszcza sie przestepstwa. Dlatego tez, odwolywanie sie do rodziny jest bezsensowne. Iles razy juz pisalem, ze prawo nie moze byc zalezne od emocji. Zas co do podejrzen, to nic prostszego niz dac sie zatrzymac i rozwiac je. Ktos tu sie zastanawial, czemu gina niewinni a nie przestepcy. Moze dlatego, ze przestepca wie co mu grozi i woli dac sie zlapac niz zginac? Tylko tacy mlodzi bohaterzy mysla, ze beda urzadzac sobie poscigi rodem z filmow? Dlaczego na zachodzie ludzie wiedza jak sie maja zachowywac przy policji i ze za zlamanie regul moze im grozic kulka? Co dziwne, to u nas a nie u nich, wszyscy wrzeszcza ze policja nie potrafi skutecznie lapac bandytow albo ze jest brutalna. Jak to jest? Jeszcze dziwniejsze, ze faktycznie za granica, nasi rodacy tez staja sie posluszni i nie odstawiaja takich numerow. PS> o co chodzilo z tym uzasadnieniem? ;)
|
|
Kobiety zawsze pragną tych facetów ,których pragnąć nie powinny:) Gazela w tym sie zupelnie zgodze ;) Moze nie zawsze, ale zdecydowanie najczesciej. Ale co do drani, to czesto facet po prostu nie trzyma sie kobiety jak mamusinej spodnicy, ale to porzucenie wcale nie jest pewnikiem;) . Jak ktos robi wszystko, zeby tylko podobac sie kobiecie, to gubi wlasny charakter i co wtedy ma sie jej w nim podobac. I stad wynika, ze niestety nie moge sie zgodzic z Alehandra ;) Jak facet robi wszystko czego zechce kobieta, to staje sie tylko jej cieniem, a kto by tam za wlasnym cieniem ganial? ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |