Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
NUDY NA PUUUDY czyli bylejakość na forum |
markac, mi też szkoda Zidane'a. Zrobił bardzo dużo, jednak ja myślę, że powinien umieć się powstrzymać.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: NUDY NA PUUUDY czyli bylejakość na forum |
|
w zaleznosci od tego o jakiej porze dnia chcesz sie wybrac na romatyczny spacer mozesz wybrac rozne miejsca: - swit (wschod slonca i toz po) - wzgorze krolowej bony; - przedpoludnie i poludnie - spacer grobla jednaczewska i laskiem (polecam prwym skarajem lasu patrzac od lomzy) - popoludnie az do zachodu slonca - spacer nasypem przeciwpowodziowym ( lasek jednaczewski, jednaczewo) - wieczor i noc - szczyt fortu III (piatnica wloscianska) przepiekna panorama zasypiajacej lomzy. polecam ci kazde z tych miejsc bo na spacerze w ktorym kolwiek z tych miejsc / poza swoja kolezanka/dziewczyna/narzeczona/zona/itd bedziesz sie zachwycac niesamowitymi widokami, wrecz unikatowymi. ps. czasem warto zabarc ze soba: - koc;) bo jest tam wiele miesc cichych i intymnych; - aparat fotograficzny; - prowiant (jesli jest to dluzszy spacer - mini wycieczka) bo sklepow po drodze w te miejsca i w najblizszej okolicy praktycznie nie ma;/. zycze przyjemnego spacerowania.
|
|
Nie miałem na celu nikogo urazić ale to jest forum i nie powinno się wymagać od ludzi żeby sztywno trzymali się poprawnego pisania ponieważ często ludzie piszą spontanicznie .Pozdrawiam i więcej luzu ja rozumiem że to ciebie denerwuje ale takie jest życie popatrz np.na forum na onet czy wp.
|
|
Łąki między Nowogrodem a Szablakiem. Przyjemne z pożytecznym. Betoniarze wiedzą o co chodzi;)
|
|
Dj Quicksilver - Bittersweet Symphony
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/1363038,11,item.html nienawidzę policji banda niewyszkolonych baranów która jak zwykle najpierw strzela a pózniej zadaje pytania wstyd na szubienice z nimi............. -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Niewyszkolony to byl baran, co nie wiedzial ze jak go zatrzymuja na blokadzie, to ma sie zatrzymac albo beda strzelac. Przestan zwalac wszystko na policje. Szkoda chlopaka, ale jesli faktycznie ominal blokade i uciekal to co niby miala robic policja?
|
|
I Ten co juz nie żyje i panowie policjanci sie chyba naogladali za duzo poscigow z usa.
|
|
Poparcie dla slash forever wild... Enen napisał: Przez takich ludzi jak pomysłodawca tego topica niedługo strach bedzie z domu wyjść bo przestępcy będą mieli większe prawa niż ich ofiary. Człowieku zastanów się co piszesz! Przecież to policjanci, którzy strzelają do ludzi są przestępcami! Pewnie strzelali w opony? Ręce opadają jak czytam posty takich stworzeń...
|
|
policja ma racje i żądzi
|
|
rotfl. Po pierwsze to ja nie jezdze bez prawa jazdy i nie robie innych podobnych glupot, nie uciekam przed policja to i nie maja powodu do mnie strzelac. Co do niestrzelania do pijanych to zauwaz drobna roznice sytuacji, to byla blokada drogowa, czekali na groznego przestepce. Pewnie telepatycznie mieli wiedziec, ze motocyklista uciekajacy przed nimi akurat jest niewinny. Co do pieprzenia, to powala mnie sila twojej argumentacji. Nie rozsmieszaj mnie juz wiecej bo moge tego nie wytrzymac. Doucz sie prawa dyskutancie, prawo nie zatrzymac sie, to masz jak cie proboja w nocy poza miastem w nieoznakowanym radiowozie zatrzymac. Watpliwosci heheh, stoi oznakowany radiowoz, umundurowani gliniarze itp. a ten ma watpliwosci... A sprawdzac doswiadczalnie czy jak ci sie nie chce to sie mozesz nie zatrzymac, to ja ci nie radze, bo mozesz skonczyc jak ten chlopak w swietle prawa. Jakby mial prawo jazdy to by znal przepisy i wlasnie dlatego bez prawa jazdy jezdzic nie wolno. A w ramach wymiany zyczen, to ja ci zycze zeby jakis bandyta na motorze rozjechal cie albo kogos z twojej rodziny i wtedy powiem ooo ktos zginal bo policja nie musi go lapac jak im sie nie chce. Nie wstepuj do policji, bo brak ci rozumu i zdrowego rozsadku do tego. A hwdp to ci powinien ojciec pasem ze lba wybic. Kolejny inteligentny inaczej. Zlodzieje i bandyci powtarzaja to w kolko, bo im policja przeszkadza ludzi okradac, a jeden z drugim powtarza bezmyslnie. Do ksiazek sie wez lepiej.
|
|
a ilu ludzi dziennie nie zatrzymuje się na wezwanie? fullll a policja może i rządzi ale racji to nie ma na pewno niech się wezmą za żuli w samochodach i prawdziwych bandytów a nie jak coś ktoś okradnie to pużniej wala w kogo popadnie podobnie było już kiedyś jak ostrzelali zamochód z kolesiami niby w opony ale na wysokosci szyby..... ;(
|
|
kochaniutek, pokaz mi przepisy prawa wedlug ktorych ci policjanci sa przestepcami. a jak ich nie znasz to nie naduzywaj tego slowa. co do strzelania, to policjant oddal kilka strzalow ostrzegawczych i podejrzewam ze pozniej faktycznie strzelal w opony. Strzelales kiedys z broni krotkiej? Albo chociaz masz pojecie o celnosci takiej broni? Powyzej kilkunastu metrow strzelanie do ruchomego celu to juz dobry wyczyn. A jakby go chcieli zastrzelic, to pewnie by go trafil juz pierwszym albo drugim strzalem, zamiast ostrzegawcze walic tyle razy.
|
|
zresztą wydaje mi się że połowa ludzi w tej rozmowie to dzieciaki psów albo same psy do zobaczenia na drodze......... -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
ty oni ani nie scigaja pijaczków ani morderców zero wysiłku poprostu czekaja az cos im się nawinie to moze to zrobią.... zreszta jaka władza taki kraj rudy błazen z druhem
|
|
Zabić 21 letniego człowieka za to ,że uciekał przed psami to szczyt . Slash forever wild dobrze mówi ja go popieram
|
|
CHWDP :) racja Leszek
|
|
CHwdp :P ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Chwdp :P Leszek
|
|
Chwdp :D -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Chwdp :P -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Slash no jak to? Ludzie na mecz ida, troche pokrzycza, zaczna sie wyglupiac na miescie a ty juz bys zabijal? :P Od kiedy to za wandalizm jest kara smierci? :P Ja tam z policji nie jestem i nie mam z nimi nic wspolnego, za to ty jestes najwyrazniej jednym z przyglupow szalejacych po miescie. Jak ci kiedys dziecko wybiegnie na droge, to zobaczymy jaki bedziesz bohaterski. Wombat, to powiedz co mieli robic policjanci skoro czekali na przestepce? Pozwolic mu odjechac? Jesli chlopak faktycznie probowal rozjechac policjanta, to na co jeszcze tamten mial czekac? Reszte wyjasni postepowanie i dopiero wtedy bedzie mozna powiedziec, czy policja faktycznie zawinila. Policja nie raz popelniala bledy, ale nie mozna zalozyc z gory, ze i teraz byla ich wina. Z koleii jak policja komus cos zrobi, to dziwnym trafem nagle wszyscy mowia jacy oni grzeczni i niewinni byli, jacy z nich dobrzy obywatele. A policja pewnie ich zawija prosto z chodnika i bije albo strzela do nich dla zabawy... Oczekujecie skutecznosci od policji, a z drugiej strony nie pozwalacie im dzialac. Zaloze sie ze w USA nie byloby wogole dyskusji w takiej sytuacji. Tam przy rutynowej kontroli sprobuj zachowac sie nieprzepisowo, to zobaczysz jaka policja jest delikatna. I jakos tam ich szanuja.
|
|
Ptysiu80 spoko rymik podoba mi się pozdrawiam:))
|
|
hmmm... a co masz? :)
|
|
Markac, to co w tej chwili przedstawiasz to czysta demagogia, masz zamilowanie do polityki? Skoro sie nie znasz, to nie oceniaj. Bo sam sobie przeczysz. Chlopak sobie nie zdawal sprawy? Gdyby mial prawo jazdy, to by wiedzial jak sie ma zachowac. Poza tym znasz zasade, ze nieznajomosc prawa nie zwalnia z odpowidzialnosci? A policjanci nie sa od tego, zeby tlumaczyc rodzicom czemu ich dziecko zginelo. Z punktu widzenia prawa, to nie bylo niczyje dziecko, tylko dorosly czlowiek odpowiadajacy za swoje czyny. A jechanie na emocjach nijak sie ma do prawa, chcialbys zyc w kraju gdzie wyroki zapadaja na podstawie nastrojow spolecznych? Ja nie. Przepisy jasno precyzuja co wolno policjantowi i jak sie ma zachowywac, skoro z miejsca ich nie aresztowali, to widocznie prawo uzycia broni mieli, postepowanie ma wyjasnic czy dopilnowali wszystkich "formalnosci". I sorry ale kara smierci, to juz wyrok sadowy. Przy Twoim rozumowaniu policjant powinien dac sie zabic bandycie, bo kazde uzycie broni byloby kara smierci. Prosze Cie, naprawde skoncz z ta demagogia, bo pleciesz bzdury. Niewinny czlowiek nie ucieka przed policja, skoro to robil, to stal sie domniemanym przestepca. Policjant nie jest telepata, zeby wiedziec, ze typ ucieka bo nie ma prawka. Ciekawe co bys powiedzial, gdyby tym motorem faktycznie jechal bandyta i policja by go puscila, a on np kilometr dalej by kogos przejechal albo zastrzelil. Proponuje zrozumiec wreszcie, ze prawo jest prawem. Lamiac je narazasz sie na konsekwencje i przyjmij do wiadomosci, ze sa sytuacje kiedy policja ma prawo uzyc broni. Jesli taka sytuacje stworzysz, to pretensje miej do siebie. Teraz postepowanie tylko zbada, czy faktycznie nie naruszyli przepisow, ale jesli ich wersja sie potwierdzi, to postapili slusznie, mimo ze skutek byl tragiczny.
|
|
W/g mnie, jest to koło kościoła ewangelickiego na ul. Rządowej. P.s. Ptysiu80, wiedziałem bo dzień wcześniej opisywałem historię kościoła p/w Wniebowzięcia NMP w temacie, "Zabytki Łomży i okolic - część 2", gdyby ktokolwiek przejrzał ten post nie miałby trudności z odpowiedzią, ale kogo tam interesuje historia własnego miasta. Myślałem, że Ty interesujesz się historią Łomży? Pozdrowienia. Leszek
|
|
Szkoda dzieciaka, ale należało mu się. Co to ma q... być - jak Cię zatrzymują, to się zatrzymujesz i tyle. Jak nie - to Twoja sprawa, Twoje koszta. Pozdro.
|
|
Stary Zarząd to po pierwsze wygrał IV ligę, wygrał III ligę. Po drugie był brutalnie atakowany przez władze miasta i spotkał się z totalną blokadą pomocy przez ponad rok czasu (patrz m.in. wywiad z prezydentem i p.Zajkowskim). Po trzecie uległ w tej walce z siłą prezydenta miasta i musiał odejść, a sytuacja się nie zmieniła. Czy warto mieć takie władze w mieście? PS. szeregowi urzędnicy urzędu miasta to super przyjaźni ludzie, doświadczyłem tego kilka razy, mam nadzieję że nie sprawdzi się powiedzenie "ryba psuje się od głowy" i głowa zostanie wymieniona na świeżą, bo obecna cierpi na znaczny przerost samozauroczenia.
|
|
polecam British scool :) bardzo fajna szkoła, przyjazni lektorzy, nauka na wysokim poziomie. ja uczeszczałam na kurs przygotowawczy do matury z języka niemieckiego i jestem bardzo zadowolona:)
|
|
eee...moim zdaniem to kazda kobieta jest inna i nie mona kadej oceniac według tego samego kryterium
|
|
kobiety lubia siuraki a reszta jest dopiero potem.
|
|
co to jest Manhattan? Był taki sklep niedaleko u. Sienkiewicza. Jest to też nazwa targowicy na Nowogrodzkiej. Acha i to podobno nazwa części jakiegoś tam miasta w jakichś tam Stanach.
|
|
A myślicie że chuligani by ich nie zerwali? Nie. W każdym wiekszym mieście są takie tabliczki, czy to w Warszawie czy w Krakowie i nikt ich tam nie zrywa. Ba, nawet na Podlasiu ( Białystok) i Północnym Mazowszu ( Łomża - na południu). A bez nich o wypadek nie trudno. Nie każdy może się domyślić, zresztą większość łomżyniaków jest przyzwyczajona do automatycznej zmiany sygnalizacji świetlnej w tych miejscach. Czekamy na reakcję odpowiednich służb. Zbych
|
|
jago o dobry zespół i to nie przypadekk , tak samo reprezentacja , zagrała dobrze , z wiarą , tamci ich zlekcoważyli i wygrali
|
|
PIJ STRONGA SSIJ I OBCIĄGAJ
|
|
a Mieczkoś mówiłeś ,że masz chrypkę i nie dasz głosu ? Czemu kłamiesz? Kłamstwo ma krótkie nóżki :) Bimbo !
|
|
stare...ale jare Bimbo !
|
|
Pontifex Mal Żebyś się troszkę zdziwił, byłem na wszystkich meczach 4 ligowych(w Łomży i na każdym wyjeździe), byłem także na wszystkich meczach 3-ligowych. W Opolu nie byłem bo nie mogłem. Jestem eŁKaeSiakiem z krwi i kości i nie mów, że obrażam prawdziwych ełkaesiaków. Wybacz ale za takiego Ciebie nie uważam Jeżeli potrafisz wytłumacz, kto według Ciebie jest prawdziwym kibicem ŁKS?
|
|
Spig! a gdzie można "zamówic" taki kufel? Z wizerunkiem "pani serca"?:-))) -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
a niech się halinka śmignie nocką obok starego szpitala do ulicy Wojska Polskiego i przez park do Nowogrodzkiej. Jak się przespaceruje to niech zaraz opisze swoje wrażenia na tym forum. Będę czekał z niecierpliwością.
|
|
Musze tam kiedys przyjsc i przekonac sie co to sa te slawne fryDki, o ktorych wszyscy sie tak rozpisuja ;) -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
mój kolega na allegro kupil glany :P
|
|
Do prawdomuwny...bo tak się opisujesz .....z błedem gramatycznym...ale to szczegół...nie wiem po co tu wypisujesz swoje komentarze popierające jakiegoś gościa, który nie ma pojecia na temat, na który się wypowiada. Ale ty też powinieneś nie zabierać głosu, bo w innej wiadomości podobno przejmujesz się losem ŁKS-u ( patrz tytuł newsa czy łks oszalał) bądż koleś konsekwentny i się zdecyduj. Nie wiem co tobą powoduje, że wymyślasz posty o których nie masz pojęcia, kandydujesz na najbardziej aktywnego forumowisza 4lomza, jest za to jakaś nagroda? napisz może znajdzie się więcej takich kretynów... Nigdy więcej PiS!
|
|
porawdomuwny ty idioto !!!!! -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
weta ??? mi sie z fetą kojarzy :D rozumiecie weta-feta, feta-weta ;]] Nigdy więcej PiS!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |