czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Od 1 stycznia odbieranie przywilejów emerytalnych byłym SB-kom, UB-kom

Lasy za Podgórzem, korona fortów, lasek w Kisielnicy, łąki nad Narwią, park na Wojska Polskiego...
Denna ta nasza romantyka :P

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Od 1 stycznia odbieranie przywilejów emerytalnych byłym SB-kom, UB-kom

moze tak bedzie dla Ciebie lepiej-mniej roboty bedziesz miala;]

rudy błazen z druhem

vonReuffen zgadzam się z Tobą w 100% ale myślałem,że może jednak jest miejsce,gdzie warto wybrać się z ukochaną osobą....

bob -> silentbloki to właśnie tuleje wahacza i nie we wszyskich autach jest to zespolone.

dharma87 to pewne ze wymagaja rozszerzonej matury? W lomzy sa tylko dwie szkoly tego typu? Moze ktos wie jak wyglada tam cykl zaoczny bo slyszalem ze zajecia sa co tydzien: piatek popoludniu, sobota caly dzien od rana do nocy i niedziela tez od rana do nocy i tak co tydzien.Jezeli ktos w tygodniu pracuje to troche nieciekawie nie miec wcale wolnego czasu.Moze ktos uczy sie tam na reymonta i powiedzialby co nieco jak tam jest?

rudy błazen z druhem

"denne" jest takie myślenie.... a widok z wzgórz Królowej Bony jest moim zdaniem unikatowy na świecie....

Leszek

czesto nawet jak jest to mechanicy wybijaja i dobieraja tuleje, ewentulanie wystepuja one juz w zamiennikach ale szczerze nie polecam wymiany samych tulei, proporcjonalnie zuzywaja sie duzo syzbciej niz zakupione razem z wachaczem, a 100pln roznicy to chyba nie kosmos

Treść jest ukryta

Policja nie zastrzeliła chłopaka za brak prawa jazdy. Przeanalizuj sytuację:
1. dokonano napadu na hurtownię,
2.sprawcy uciekli na motocyklu,
3.policja zarządziła rutynową blokadę dróg,
4. nie rozstawia sie kolczatek na uciekających motocyklistów.
W tym czasie na skutek zbiegu okoliczności chłopak jechał motocyklem do
swojej dziewczyny. Nie posiadał prawa jazdy kat. A / motocyklowego/.
Był trzeżwy, motocykl nie był kradziony. Chłopak zamierzał wkrótce starać
się o pracę w policji.
4. Policjanci w radiowozie gdzieś na drodze zauważyli jadący motocykl.
Mieli obowiązek zatrzymać go i sprawdzić, czy ma związek z napadem.
5. Motocyklista /w obawie przed konsekwencjami/ zaczął uciekać, a wiemy wszyscy jakie motocykl ma przyśpieszenie.
6. Radiowóz zaczął doganiać motocyklistę , który nie zatrzymał się na blokadzie.
7. Motocyklista zawrócił i skierował się na blokującego mu drogę ucieczki
policjanta.
8. Policjant był wówczas przekonany, że to sprawca napadu na hurtownię
próbował go rozjechać.
9. Strzelał więc /w jego przekonaniu/do bandyty z napadu na hurtownię
i przestępcy próbującego go rozjechać.
Na podjęcie takiej decyzji miał kilka sekund. Nie przypuszczam, aby strzelanie do człowieka było ulubionym zajęciem policjantów. Nie sądzę
również, że strzelał po to aby zabić człowieka. Chciał go zatrzymać, lecz
wiadomo, iż po trafieniu motocyklista ma małe szanse na przeżycie. Zależy
głównie od prędkości motocykla. Dlaczego więc ten chłopak uciekał, przecież
groził mu tylko mandat za brak prawa jazdy. Bał się chyba zamknięcia drogi
do pracy w policji.
A co byłoby ,gdyby uciekającym był bandzior z hurtowni? Policji oberwałoby się, że nawet takiego nie potrafia zatrzymać.
Zanim więc wydacie werdykty na policjanta i motocyklistę pomyślcie o rodzinach obu ludzi. Jeden nie żyje, rodzina w rozpaczy, ma żal do policji.
Policjant, bez względu na wynik śledztwa, będzie żył ze świadomością, że
osoba do której strzelał i którą zabił, nie była bandytą, a jedynie młodym
ryzykantem, niedoświadczonym życiowo młokosem. Tragedia dla obu rodzin.
A tym szafującym wyrokami, straszącym strzelaniem do wszystkich i za wszystko przypomnę, że takie czasy już były i niezbyt się sprawdziły.
Ps. Slash... nie sądzę, aby z taką mentalnością jaką prezentujesz czekali na
Ciebie w policji. Wstąpic to sobie możesz do baru.

bayan co do Slasha, to ja naprawde u niego podejrzewam rozdwojenie jazni. Niedawno w temacie o kibolach dewastujacych stolice, pisal ze policja powinna w takich wypadkach uzywac ostrej amunicji ;)

I on tu teraz do obrazania ludzi usiluje uzywac slow psy, dzieci psow, psi pupile ;)

Slash jak kiedys uciekajac na tym swoim motorku, rozjedziesz komus dziecko bohaterze, to jeszcze bedziesz tych zlych policjantow blagal zeby cie ratowali, jak cie wkurwiony rodzic dorwie.

PS. A co do tego chlopaka, zal go naprawde. Ale do policji to on sie chyba tez nie nadawal. A Slash ma teraz pewnie ciezki orzech do zgryzienia... skoro chlopak chcial wstapic do policji, to tez byl prawie znienawidzonym psem, wiec zalowac go czy nie ? ;)

Markac owszem wersja jest dopiero ustalana. Moze faktycznie byli winni, ale tego tez nie wiemy. Na razie moze odpowiedz mi, co wedlug Ciebie mieli robic policjanci w tamtej sytuacji?
5510 jezeli Ci swiadkowie to np. rodzina, to raczej nie wiem co musialoby sie stac, zeby uznali ze policja miala racje... w ich oczach, pewnie i tak beda winni, chocby nie wiem jakie dowody swiadczyly na ich korzysc. Tak wiec poki co, niech decyduje sad, bo relacje obu stron moga byc nie do konca rzetelne.

kolumb a Ty uwazasz, ze prawo ma sie opierac na emocjach? Tym sposobem, to kazdy przestepca ma rodzicow ktorzy beda po nim plakac.
Gdyby to byl moj syn, to zapewne mial bym malo obiektywny poglad na sprawe i dlatego wlasnie postepowania i procesy sa prowadzone przez osoby niezwiazane ze sprawa, przez co bardziej obiektywne.
Moze ja Ciebie zapytam inaczej, gdyby to ktos z Twojej rodziny byl tym policjantem, to tez bys go nazwal zabojca i rzadal dla niego kary w trybie natychmiastowym? Najgorsze jest wlasnie to, ze czesc osob chce wywierac naciski majace doprowadzic do skazania policjantow, zamiast poczekac do konca sledztwa. I wybacz, ale nie mozesz wiedziec jaki byl ten policjant, wiec nie szafuj wyrokami.
Moze Ty, czy ktos inny z krytykujacych wreszcie bedzie w stanie napisac, jak mial sie zachowac policjant? Pamietaj przy tym, ze mial on wszelkie podstawy sadzic, ze motocyklista jest wlasnie poszukiwanym bandyta.

Gdzies wczesniej dalem linka do materialu wideo, jest tam wstawka z symulacja przebiegu sytuacji. Moze warto obejrzec, bo niektorzy moze sadza, ze rozpedzony chlopak minal ich na prostej drodze i dostal strzal w plecy... obejrzyjcie sobie najpierw.

Mieczkos nie slyszales o tym, zeby ktos zaczepil o prog zwalniajacy?? No to ja ci moge zrobic mala demonstarcje. Warunek jest tylko jeden kazda szkoda x3 z Twojej kieszeni. Mam co prawda obnizone auto, ale to chyba nie przestepstwo, zeby karac mnie wzniesieniami z kostki brukowej.

zaraz puszczę pawia

papierosy sa do dupy, a nie do buzi

Jak niemają gdzie zagrać to niech porozmawiają z perspektywą, wprawdzie ich boisko też nie jest dokońca dokączone, ale przynajmniej jest trawa i bramki. Te boisko przy Sp 9,a kibice by stali za ogrodzeniem i jedni kinice z lewej, drudzy z prawej.

te progi to największe dziadostwo źle oznakowane za wąskie za wysokie w sumie jak bym śmigał polonezem to by mi nie przeszkadzało ale mam troche niskie auto i musze napierdalać miską olejową .............

czyli wychodzi że dobrze że te ronda są w Łomży budowane tylko trzeba postawić zakaz dla ciężarówek. drogi nie będą rozjeżdżone i mniej spalin w powietrzu a Topczewski jak będzie chciał puszczać tiry przez Łomże to będzie musiał szybciej wybudować obwodnicę. bravo władze miasta! mój wniosek to jak najwięcej mikrorond w Łomży i zakaz wjazdu najcięższych samochodów!!!!!

Off!

jak ktoś pracuje sam i nie przyjmuje interesantów to niech sobie pali nawet w biurze ale nie powinno się pozwalać na palenie np w toaletach w firmie co jest niestety czesto tolerowane albo nawet robi się w nich palarnie. no bo specjalna palarnia to nie tylko popielniczka i kartka ale osobny pokój i to jest prawdziwy koszt. ja nie palę w palarniach i kibelkach bo mdli mnie od tego zaduchu. lepiej na świerzym powietrzu gdzie się nikogo nie truje. głosrozsądku ma rację że każdy wykorzystuje przerwę w pracy jak chce. jeden sika drugi je kanapkę a trzeci pali byle nie jednego za drugim. jestem tylko przeciwko paleniu przez tych którzy w opracy z bliska mówią do innych. jak czuję taki kwaśny odór z paszczy kogoś mówiącego do mnie to nie słyszę co mówi bo chociaż ja pewnie "pachnę" tak samo zbiera mi się na wymioty. dlatego nie szepczę niepalącym do ucha. a poza tym znowu rzucam.

Signature will be available soon. Please wait ;)

Jeżeli miasto ma się rozwijać to powinny jeździć TIRy również i po nim a nie tylko obwodnicą. A co rozładunek ma być gdzieś w Kupiskach bo do Łomży nie można wjechać ??

maciek napisał(a):

> Łomżyńskie ronda
> Autor: andrius (---.internetdsl.tpnet.pl)
> Data: 11-08-06 19:26
>
> rondo na Wojska Polskiego
> Autor: c3po (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
> Data: 11-07-06 22:11
>
> Rondo Mała Kraska
> Autor: Tester (212.160.138.---)
> Data: 03-07-06 10:08
>
> Remont na Poznanskiej: raport
> Autor: Carmello (---.elomza.pl)
> Data: 28-06-06 19:35
>
> Kto projektował przebudowę Poznańskiej?
> Autor: Krzychu007 (193.58.232.---)
> Data: 03-06-06 21:59
>
> Nowe łomżyńskie ronda
> Autor: ja_ne_k (212.33.64.---)
> Data: 09-04-06 09:45
>
> Nowe łomżyńskie ronda
> Autor: ja_ne_k (212.33.64.---)
> Data: 09-04-06 09:45
>
> Rondo WP
> Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl)
> Data: 10-08-06 10:05

>
> Czego zaśmiecacie forum, zobaczcie ile jest tematów na temat
> rond na WP.
> Nie wystarczyłby jeden temat. Wystarczyło by przejrzeć tematy
> by się nie powtarzać. Nie sądzisz, że to jest wina właściciela
> tego budynku?
>
> Kiernek, a ty ciągle swoje, nie mam odpowiedzi na moje pytanie.
> Z jakiego powodu nie został rozebrany budynek na rogu Browarnej
> i Woj. Pol..
>

Z maleńką różnicą - ja poruszyłem temat naprawy ronda zanim jeszcze zostało ukończone w 100%, a w tych tematach które Ty wypisałeś poruszony jest problem pomysłu ich budowy.

A właścieciele niezgodzili się - czemu? Nie pytałem się. Może za mało kasy dawali?

Chodzi mi tylko o to, nie trąbić na "L", wczoraj podczas nauki na skrzyżowaniu, zgasł dziewczynie dwukrotnie silnik i ruszyła dopiero po drugiej zmianie świateł z moją pomocą, bo z tyłu jakiś młodzieniec po egzaminie zapewne bo był dość młody, trzymał klakson kilka sekund po czym ruszył swym pięknym BMW z piskiem mało nie urywając nam lusterka. Pięć minut straty to nie powód aby tak się denerwować.

26 ma byc jakiś koncert jazzowy w bonarze(chyba:P)

wawer: o takie rzeczy lepiej pytaj na ogólnopolskich forach foto…

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org