czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niema powtarzam niema zadnego globalnego ocieplenia

Markac...No dobra zgadzam się. ale to troche nie tego.. jak np. "mundurek" pobrudzi się albo coś(i w tym samym momencie 2mundurek jest w praniu) to co wtedy?? nie idzie się do szkoły??
Ps. Moi rodzice i rodzeństwo jednak są dumi że nosili takie mundurki. A także powiedzieli mi jak było trzeba robić aby w szkole na mundurku była tarcza, a żeby po szkole sobie spokojnie zdjąć :)_:)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: niema powtarzam niema zadnego globalnego ocieplenia

Myślę, że Gazela miała na myśli, iż Kombii grali na żywo :)

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Tyku, idąc Twoim rozumowaniem... Co jeśli pobrudzi Ci się "normalne ubranie" i drugie "normalne ubranie" masz w pralce? :)
Dalej upieram się, że mundurki są tańsze. Dodatkowy plus, to to, że panie nie tracą wielu godzin przed lustrem, zastanawiając się co włożyć na siebie... hehe.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

dla mnie ta wiadomosc byla/ iwciaz jest/szokujaca
wynika z niej jedno-mozna umrzec tak po prostu, nie na smiertelna chorobe, nie ze starosci
budzisz sie i planujesz wieczor, wieczor nadchodzi, a ciebie nie ma, jest tylko pustka i rozpacz w sercach najblizszych
i pomyslec, ze nadejdzie taki wieczor w zyciu kazdego z nas, nie mozna nic zmienic, tylko przezyc jak najwiecej

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=69592&t=69592

Może załóż trzeci identyczny temat?

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Markac dokładnie. Co za dużo to nie zdrowo.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Jak myślicie,która siłownia w Łomży jest najbardziej wyposażona w sprzęt i do której byście się zapisali??

Przez takich jak ty Łomża stoi w miejscu i sie nie rozwija , chcesz troche zieleni to wyprowadz sie na wies

________
Malachit

a ile tych bananów do wygrania

Adall- trzy miejsca to stanowczo za mało.Proponowałabym conajmniej sześć:)

Jurand

Czyżby znudził Wam się taki ciekawy temat? Szkoda ,bo mi niezmiernie przypadł do gustu. Ale niestety ,żeby się bawić potrzeba paru osób. Niestety nie znam odpowiedzi na zagadkę Markaca, ale może w takim razie on sam odpowie i zada łatwiejszą:)

Pozdrawiam:)

ę

A jeśli jeszcze nie czytaliście, to nasz lokalny koniec świata planowany jest np. tak:

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=69806&t=69806

Jak napisał T.S. Eliot:

....
I tak się kończy świat
I tak się kończy świat
I tak się kończy świat
Nie hukiem, ale skomleniem

ad4. kamienice są opuszczone , gola cegła , bez okien , a dlaczego nie nowy temat , więcej postuw będzie, kto tam by zaglądał w stary post , a przecież wszystkich inwestycji nie trzeba by było zrobić drazu , z rozkładem na lata , ale cuż , miszkamy w biednym mieście , kture nie ma nawet pieniędzy na dofinansowanie łks

Trocha, bez obrazy, ale jak ktoś obraża Twoją rodzinę a Ty puszczasz to płazem, to co z Ciebie za facet? Nie liczy się wtedy czy jesteś piłkarzem czy cieślą. Co to w ogóle znaczy "na takim poziomie gry Zidane powinien się umieć opanować"? Opanowanie nie ma nic wspólnego z grą i jest indywidualną cechą każdego człowieka. Tobie chyba bardziej zależało na nienagannym widowisku niż na tym, co czuł wtedy Zidane. Jesteś po prostu samolubem. Łatwo oceniać innych siedząc wygodnie w fotelu i złopiąc piwo...
Może powinien zaczekać aż się skończy mecz i "porozmawiać" z nim poza boiskiem? Jak sobie to wyobrażasz? Wtedy to dopiero by go uznali za prawdziwego bandzora. Już widzę te nagłówki gazet "Zidane z premedytacją zaatakował Materra"...

Tak na marginesie, Francja grała dużo lepiej i przede wszystkim ładniej.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

dobra ty w Metre dostał pare razazy nawet raz kuflem w łep ale był najebany. We dwuch byscie na niego skoczyli to byście u rady nie dali.

Ciężko jest zapewne Maćku z finansami. Wszyscy powinni pomagać. Ja kiedyś oddałem tam wszystkie b. drogie leki, które pozostały po chorobie kolegi. Przez 2 lata hospicjum pomagało. Być może zmieniły się zasady finansowania (w większości to społeczne pieniądze).

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Opel astra G.

Goldban88, mało mnie znasz. Z tych kilku postów, które wygrzebałeś, niewiele wynika.
Większość rzekomych złośliwości jest na tle pisowni. Jestem szczególnie na to uczulony. Nic na to nie poradzę. W szkole uczono mnie troszkę innego języka, polskiego języka. Mógłbym oczywiście zignorować taką osobę, ale ze szkodą dla niej samej. Uświadamianie w takim przypadku jest jak najbardziej słuszne, może nie w tej formie.
Oprócz tego, że taki "przekaz" jest dla mnie zupełnie nie czytelny (jak też innych), czyta go się strasznie mozolnie. Powiesz pewnie, żebym nie czytał takich tematów - OK. Na pewno nie jestem osamotniony w tej kwestii i nie jedna osoba jest tego samego zdania. Nie każdy ma jednak chęci i odwagę to powiedzieć, bo to w większości nic nie daje.
Ja sam już się o tym przekonałem. Twoja wypowiedź ostatecznie mnie do tego przekonała, a dokładniej słowo "folio", którego znaczenia chyba nie do konca rozumiesz (http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=15297), że jesteście siebie warci. Swój broni swojego.

Taka moja wrodzona złośliwość na sam koniec.

Żegnam.

easy come\'n\'easy go........

Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...

Alehandra na tym forum nie ma moderatora... ;/

ę

E no to jak możesz to i mi wyślij an maila. Z góry dzieki:)

no tu się zgodze dwie strony ponoszą winę ale nawet jeśli policja zawiniła i tak tego nikt nie udowodni no a z tym 130 to przesadzasz normalka że tak się nie jeżdzi i tez bym se niedarował ale tak samo jak pod motor tak samo pod samochód może ci ktoś wleżć i tez niebędzie to twoja wina zresztą wszyscy poginają i tak 90km\h po mieście..... pożyjemy zobaczymy niema co ********* smutów ale tak samo może skończyć każdy z nas......... (*)

ale odpowiadam heheh

Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl)
Data: 27-07-06 14:36

W tym czasie, gdy Łomża dostąpiła zaszczytu bycia stolicą guberni, zwiększył się napływ urzędników, policjantów, kupców, dlatego też rząd rosyjski zdecydował się pobudować cerkiew z przeznaczeniem dla wojska. Wybudowana została w stylu bizantyjskim z pięcioma kopułami, trójnawowa, o wymiarach długość 32 metry, szerokości 18 m i wysokość do sklepienia 10 metrów.

Tutaj jest odpowiedź.

Pozdrawiam.

...a jak już takiego spotkasz (we własnym mniemaniu) to czy on będzie chciał to Tobie dać... Uczciwość, oddanie, szacunek -tak niewiele, ale czy sprosta?

trzeba bedzie jego zapytac, ale dla ciebie to nie jest oczywiste, ze zwiazek powinien sie własnie na takich wartosciach opierac?? !

Dran, to czy motocyklista chciał przejechać Policjanta, ustali dopiero prokuratura. Wiesz o czymś, o czym my nie wiemy?

14!

nHu- a co ma piernik do wiatraka? Czy stare panny i kawalerowie nie mogą mieć partnerów? Kogoś kogo kochają, pożądają, uwielbiają. Czy do miłości i seksu potrzebne jest małżeństwo?:)))

A tam chrzanienie ;) Sa zwiazki, gdzie ludzie sobie daja w kosc, a mimo to nawet nie mysla o zerwaniu, bo widac akurat im potrzeba adrenaliny ;) Chociaz jakis szacunek zawsze wychodzi na dobre. Co do szczerosci, ta sa i takie osoby, ktore wola nawet udawac ze nie wiedza co sie wokol nich dzieje, wiec to tez nie zasada.

..................................................tędy będzie łatwiej.......................................................

No moze nie to, ze sie nalezalo, bo kara straszna, ale z jego winy. Ja tak mysle, ze jesli juz sie o cos przyczepia do policjantow, to o stworzenie zagrozenia dla osob trzecich.

kiedy zbudujo dział ŁKS

"jasno okreslone zasady" bardzo mi sie to podoba z zwiazku

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Witaj Maćku! To jest chyba temat ,na który podświadomie czekałam:) Nasz cmentarz jest niezwykły. Tylko niestety nie moge połapać się w tych datach. Skoro w Warszawie powstał w 1871r a łomżyński 20 lat później to nie mógł być to 1801r. Z drugiej strony dlaczego powąskowski jest w takim razie najstarszy w Polsce:) Zresztą na nagrobku Feliksa Bernatowicza jest data śmierci-1836r. Nic nie rozumiem:) Pewnie coś źle przeczytałam,ale nie pogniewam się jak mi wytłumaczysz.
Chociaż prawdę mówiąc byłabym szczęśliwa, gdyby to nasz był najstarszy w Polsce.

Pozdrowionka:)

Off!

FAZA FAZA FAZA !!!!!!!!!
WSZYSCY JEDZIEMY :) ŁAPIEMY FAZE I 25 W NOWOGRODZIE !!

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org