poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Paweł Augustyniak - bezpartyjny

Z przyjemnoscia spotkal bym sie na zjezdzie absolwentow przy odrobinie dobrej woli dyrekcji tej szkoly powinno sie to udac.

Chyba ze szkola wstydzi sie swoich absolwentow ja na powno nie wstydze sie ze ukonczylem ta szkole.

Mam nadzieje...

Pozdrawiam Pana TZ oraz Rade Pedagogiczna dawnego Mechaniaka jak i obecnego, oraz wszytkich absolwentow

JR absolwent

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Paweł Augustyniak - bezpartyjny

.....niech wybuduja....lks bedzie maial gdzie grac...ale nasz tebn stadion co gra lks po 8 loistopada...co gral lks- wigry to policja powiedziala ze na runde wiosenna nie wejdze a ni jeden kibic...

Jeśli niekolidowaloby to z urządzeniem terenu rekreacyjnego przy ŁS Mieszkaniowej i z modernizacją stadionu oraz jeśli udałoby się rozwiązać problemy parkingowe to warto to poprzeć ? Czy nie zablokuje to jednak środków na te pierw wymienione obiekty? Trzeba najpierw odpowiedzieć na te pytania. Bowiem obiekty rekreacyjne w Łomży powinny byc w miarę równomiernie rozmieszczone, a nie skoncentrowane tylko na jednym osiedlu. Oczyszcalnia przy stadionie nie przeszkadza, stosowane tam technologie nie powodują wyziewów odczuwanych przez bywalców obiektu, to naciągany manipulacyjnie argument. Narew od lat nie powoduje znacznych wylewów. Ewentualne uwzględnienie poprawienie tego stanu (zalewowości) niepociągnęłoby by chyba tak wielkich kosztów. Wiosenne podtopienia stadionu prawie już nie występują. Ekonomiczno gospodarskie argumenty przemawiają chyba bardziej za skierowaniem finansów na modernizacjię starego stadionu pod kątyem lekkoatletyczno - piłkarski , chyba że starczy kasy na stadion la i teren rekreacyjny ŁSM.

Re5pect

Moja kumpela (P.) z roku pracowała pod Dallas w olbrzymim parku rozrywki. Jej chłopak chodził przebrany za Cowboy'a :) , a ona składała hamburgery w całość przed sprzedażą.
Pracowała z nimi Amerykanka (A.) i kiedyś była taka rozmowa (po kilku tygodniach wspólnej pracy):

A. - To wy z Polski jesteście? <pozwoliłem sobie na napisanie rozmowy po Polsku, żeby nie było niedomówień :D)
P. - Tak.
A. - A gdzie to jest?
P. - W Europie.
A. - Hmm. A ile tam się jedzie samochodem?
P. - ..... Ale to jest inny kontynent. Trzeba samolotem lecieć!
A. - No ja wiem! Do Nowego Jorku też wszyscy latają samololtem, ale mój znajomy mówił, że jak ktoś by się wybrał to w X godzin dojechałby tam samochodem.
P. - Ale po drodze do Europy jest po drodze ocean z jednej strony, a z drugiej ocean i jeszcze Azja! No można by jeszcze oprócz sazmolotu wybrać się statkiem, ale to już dłuższa wycieczka.
A. - No weź przestań! Przecież wszędzie można dojechać samochodem!!
W tym momencie moja kumpela zwątpiła!

(Widzieliście taką mapkę pod tytułem: Świat wg Amerykanów?)

michal

http://www.4lomza.pl/jeju/index.php?co=dowcip-sonda%BF

to jeszce dobrze, że wiedzieli że są inne kraje.

Pozdrawiam cię DaSto.

Zasadniczo chodzilo mi o to, ze www.elomza.pl nie jest portalem a strona dla uzytkownikow sieci osiedlowej IST, a przy okazji zamieszczane sa tam newsy "z Lomzy" i "o Lomzy". Zreszta widac, ze strona zostala wykonana w darmowym systemie portalowym. Czyli tworcy zbytnio sie nie przepracowali tworzac serwis.

Dla wyjasnienia podam link:
http://wiem.onet.pl/wiem/013453.html

Nikt nie broni ludziom robic stron.. bo kazdy ma prawo do posiadania swojej strony www w internecie...

Do poreg:
"Konkurencja wyjdzie wszystkim na dobre !"

Przepraszam a nie wydaje mi sie zeby elomza byla konkurencja dla 4lomza.
Nie ta klasa.

Z niecierpliwoscia czekam na 4lomza v.2

Raver

Oj nie zasne

http://www.4lomza.pl/komunikaty/radni.mp3

Przecierz to faktycznie dwa filary rady miasta , i co bez nich ? legnie w gruzach rada ? czy moze jednak rada da sobie rade ?

TV Lomza DLACZEGO JUZ NIE PUSZCZACIE OBRAD SESJI?? :((( CIEKAWIE BYLO POPATRZEC NA WYPOWIEDZI W/W OSOB

...może będzie im sie spokojniej pracowało bez obciążenia psychicznego, że "filary" na nich patrzą..?. :)

michal

W towarzystwach wioślarskich obowiązywał zwyczaj używania jednolitych ubiorów klubowych. Obligował do tego istniejący zapis statutowy. Używanie mundurów dozwolone było tylko w lokalach klubowych i na zbiorowych imprezach. Mundury dzieliły się na świąteczne i zwyczajne. Świąteczny składał się z krótkiej, granatowej marynarki, z dwoma rzędami guzików z wyszytymi na kołnierzu z kotwicami; z kamizelki granatowej lub białej; spodni granatowych; czapki granatowej według wzoru angielskiego, z czarną jedwabną taśmą i prostym daszkiem, ze znakiem Towarzystwa nad nim. Stroje klubowe w kolorze białym były używane latem. W zimie używano palt koloru granatowego. Mundur zwyczajny składał się z bluzy o barwie popielatej, spodni w tejże barwie, kapelusza słomkowego z czarną, jedwabną wstążką i szerokiego pasa rzemiennego. Towarzystwo posiadało swój herb, który jednocześnie był herbem guberni łomżyńskiej. Zezwolił na to gubernator. Herb był używany na fladze Towarzystwa, na burtach jego łodzi, na banderach i jako znaczek przy czapkach i mundurach. Nie wolno było używać go przy ubraniach cywilnych.12

ee to nic dziwnego niektorzy nawet pytaja jakim higway`em mozna do polski dojechac

W takim razie nasuwa się następny paradoks. Jakim cudem państwo, które posiada tak dobrze zorientowanych obywateli stało się światową potęgą?
Na pewno nie należy zapominać też o tym, że USA to w gruncie rzeczy państwo imigrantów i cała ich kutura opiera się na tym, co przywieźli ze sobą nasi przodkowie z Europy. Gdyby nie my, możliwe, że nadal na terenie dzisiejszych wielkich aglomeracji biegaliby Indianie... :)

Mam zamiar założyć sobie Internet ale nie bradzo wiem którą firmę wybrać. Wiem, że w Łomży istnieje kilka dostawców. Słyszałem o firmie Inet, ale nie wiem czy to dobra firma. Jeżeli słyszeliście coś o nich (lub o innych) to podzielcie się ze mną informacjami - tymi dobrymi i złymi.

*--------------

Bądź w stanie zarekomendować trzy lub cztery darmowe atrakcje twojego miasta.
--------------*

Masz racje. blednie wpisalem. zalezy mi na pdf lub docu bo pilnie tego potrzebuje. ksiazki papierowe zostaly wyslqane, ale beda dopiero za tydzien.
kurcze dla grafika inny swiat. inne formaty, rozdzielczosci. koszmar. na razie koszmar,

Mysle że dobry wybór to Bernatowicza. Informatyka w I LO jest spoko, zwłaszcza z samleszem. Wszystko zależy od podejscia - ludzkiego podejscia, wtedy czlowiek mniej sie stresuje i jest OK!

Chetnie bym z tobą zagrał mam jeszcze kilku chętnych

Zasadniczo chodzilo mi o to, ze http://frodo.wsa.edu.pl nie jest portalem a strona dla uzytkownikow sieci WSA, a przy okazji zamieszczane sa tam newsy "Świeżynki". Zreszta widac, ze strona zostala wykonana tak sobie. Czyli tworcy zbytnio sie nie przepracowali tworzac serwis.

I co ? Przyjemnie sie zrobiło Troche skromności!
Pozdrawiam

ha a nie pomyslales o organizatorach? i wreszcie o pseudokibicach?

michal

odnośnie klubu Yam Cafe to zgadzam sie z opinią wczesniejsza opinia.obsluga do bani.jakis czas temu rezerwowałam stolik na bodajze 10 osób.moje urodziny.chciałam aby wszyscy świetowali ze mna i fajnie sie bawili.sobota wieczór, ekipa zebrana zachodzimy a ty niemiła niespodzainka.brak rezerwacji.czekajcie moze ktos nie przyjdzie.Czy tak sie zachowuje fachowa obsługa!!!Nie polecam.

to mi wyglada na uzytkownika PALTALK-a , ( taki program do rozmow glosowych przez siec ) z tym ze siedza tam na polskich kanalach polacy w roznych czesciach swiata i placza jak to Polske kochaja i jak to im teskno. A wiec wracajcie ludzie i nie rozpaczajcie

Eureka!Mam pomysł na uratowanie muzeum! Pracownicy i sympatycy muzeum powinni przejść na protestantyzm, wtedy będą u siebie, a może upomną się jeszcze o "Poloneza"? ( tam stał ich kościół!). Aby zarejestrować gminę wyznaniową potrzeba tylko 15 osób!
No i co wtedy by się działo! Piłsudski mógł, a my to nie możemy?
Może to pomysł na rozwiązanie pozostałych w Łomży sporów wyznaniowo-narodowych dot. odebranego mienia?

:-C

Może gość przejeżdżający przez miasto zauważy je wreszcie, może będzie chciał zostawić tu kilka złotych, albo wpadnie mu pomysł, że tu można by coś zrobić i przy okazji powstanie kilka miejsc pracy?

michal

oj nie mow juz teraz z toba TV jest na wysooooookim poziomie

Witam!

byliśmy na corocznym spisie nietoperzy w Muzeum w Drozdowie. Przyjechały dwie ekipy telewizyjne - Lomzynska i TV3 z Bialegostoku

niestety nie wiem kiedy to bedzie ale serdecznie polecam wszystkim milosnikom przyrody

wiecej o takich akcjach mozna sie dowiedziec na:

http://www.bocian.org.pl/forum/

pozdrawiam

MoLoS

Ja to tam lubie dobrze zjeść, przy komputerze posiedzieć, ja prosty człowiek jestem, nie to co Wy ;-)

Wujek "S"

Mrs to widac, to słychac .to czuć.

---
PGG

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org