niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Będzie apelacja od wyroku Trybunału Praw Człowieka w sprawie krzyży w salach szk

Kamienicy obok, nikt nie odnowi ponieważ jest własnością prywatną, mimo że stanowiącą całość obiektu poddawanego rewitalizacji. Podobnie jak kilka budyneczków znajdujących się przy skrzyżowaniu ul. H. Sienkiewicza z ul. Dworną. Tak więc Ptysiu, twoje zachwyty powinny byc raczej umiarkowane.
Przy okazji. Wymalowano elewację budymku na rogu ul. Sadowej i Dwornej (przed wojną siedziba gimnazjum dr Goldlusta. Podobno nie było 20.000 zł aby przywrócić wygląd budynku sprzed wojny. W jednej części (od ul. Sadowej) zachowały się oryginalne ozdoby, w innej jego części zostały skute pod koniec lat 50 czy na początku lat 60 ub. A była wspaniała okazja, żeby i temu budynkowi przywrócić dawną świetność.
I rzeczywiście zbieg przypadków zapewne powoduje, że w wokół kościołów zmieniana jest nawierzchnia ulic, chodników itp.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Będzie apelacja od wyroku Trybunału Praw Człowieka w sprawie krzyży w salach szk

przynajmniej sie opalisz, poimprezujesz ;) i nad morzem posiedzisz... a nie przed kompem w klimatyzowanym pokoju w zasmrodzonym i wyludnionym miescie...

Re: Będzie apelacja od wyroku Trybunału Praw Człowieka w sprawie krzyży w salach

Ty pierwszy jako pomysłodawca :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Re: Będzie apelacja od wyroku Trybunału Praw Człowieka w sprawie krzyży w salach szk

Wielkość Leadera a wielkość planowanego hipermarketu to przepaść w związku z tym ilość dostaw też będzie znacznie znacznie większa.

Gdyby władza chciała to hipermarket dawno by w Łomży powstał oczywiście na obrzeżach, ale po co, skoro niektórzy działają na zasadzie zdartej płyty tu i nigdzie więcej. Czy ktoś zaproponował inną konkretną lokalizację i czy podjął rozmowy z inwestorem.

anonimowiec: tutaj ludzie wolą ********* głupoty o słońcu Jamajki czy zniknięciu Ptysia...

a z tymi terenami po PKP naprawdę można coś pożytecznego zrobić...

rudy błazen z druhem

Co do założenia na tym terenie ośrodka sportowo-rekreacyjnego: to bym popierał, ale to jest dla magistratu niewykonalne (jak te 'Ś.P. "bulwary"). Z kolei jeśli nie bedzie marketu to oddadzą teren biskupowi i bedzie kolejna kicha. Co do "Trochę szacunku dla Biskupa i kultury" to czemu nie? Chciałbym tylko znać zasługi dla miasta Jego Eminencji - to i szacunek się znajdzie, bo tylko stukanie pastorałem - to za mało.

w obronie krzyża

Podziękuj SiaRze - czyli Panu prezydentowi Sroczyńskiemu :((

w obronie krzyża

Na plażę do nas pozaganiać je :D

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org