poniedziałek, 03 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Andrzej Lepper w Łomży

Baśka, niemożna tak myśleć, gdyby wszyscy tak myśleli to stadiony świecily by pustkami. Hmmmmm....... w sumie i tak nie jest za duża frekfencja na meczach, ludzie naprawde sie boją tam chodzić? , może czas aby to zmienić!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Andrzej Lepper w Łomży

Dokładnie.... trzymam w mBanku (zero opłat, konta eMax z podwyższonym oprocentowaniem i mozliwość inwestowania w fundusze inwestycyjne)... ale że w Łomży nie ma bankomatu Euronetu, to założyłem jeszcze Inteligo (płacę 0,99pln miesięcznie za użytkowanie karty) i wyupłacam w bankomatach PKO BP :) ...

---
PGG

Nie wiem jak inni, ale ja z chęcią poszedłbym na mecz. To mogłaby być świetna okazja do spotykania znajomych, przyjaciół, sąsiadów. Problem polega jednak na tym, że część kibiców zawłaszczyła tę imprezę, traktując ją jak rykowisko ( w sensie zoologicznym). Nie przeszkadza mi wrzask, nawet mógłbym nie zwracać uwagi na "łacinę". Nie jestem jednak w stanie przeskoczyć agresji przeciwko rywalom, a nawet ich np. samochodom. Nie wspominam szerzej o przypadku małych dzieciach, które przy okazji przechodzą przyspieszony kurs chamstwa i wulgarności. Podejrzewam, że moje podejscie nie jest odosobnione. Cieszę się z sukcesów ŁKS, ale chętniej ogladam mecze drużyn podwórkowych, bo tam jest prawdziwa rywalizacja pozamaterialna i zjawiska negatywne z otoczenia piłki czy sportu wyczynowego prawie nie sa dostrzegalne. Wracajac do tematu wątku szczerze przyznaję, że w przypadku takich zdarzeń, jak wyzej opisane, uważam interwencję policji za wręcz konieczną. Podziwiam i szanuję kibiców za ich pasję, ale dziwi mnie, że niektórzy z nich oczekują salonowych reakcji stóżów prawa wobec uczestników zadymy. Gdy emocje są rozpalone, mało kogo stać na powściągliwość w słowach i czynach. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Patrząc na to od strony psychologicznej, niewdzięczna rola policjanta polega także na przejęciu roli zastępczego przeciwnika, dzięki czemu zwalczające się strony na moment zapominaja o swoim pierwotnym konflikcie i często wspólnie zwracają się przeciw nowemu obiektowi negatywnych emocji. W niektórych przypadkach jestem także zwolennikiem podejścia pod hasłem " zero tolerancji"
Pozdrawiam piłkarzy, kibiców i działaczy ŁKS.

michal

Tz, pozwalam i nie roszczę sobie żadnych praw autorskich do mego porównania. Proponuję obejrzeć całą bajkę i całą sekwencję dotyczącą podatków w bajkowym mieście. Będzie więcej porównań.

Salve,

Zapoczatkowalem post o cmentarzach wojennych, niestety malo postow uzyskalem. Wstawiam wiec nowy post i prosze o pomoc.
NIe chce byc zle zrozumany - ze szukam grobow naszych okupantow - a;e gwoli sprawiedliwosci histoprzycznej czy po prostu uzupelnienia wiedzy o historii Lomzy - chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat.
Nie interesuja mnie odkopywanie czy stawianie im pomnikow - ot zwykla dokumentacja pewnych faktow - przyszli, dostali w pupe i poszli. Zostawili troche poleglych - co sie z nimi stalo?

W ksiazce Izabeli Wolikowskiej z Lutoslawskiech "Bolszewicy w Polskim Dworze" - Lomza 1990 - na stronie 51 w rozdziale XV jest napisane:
- "Po drodze zobaczylam nagle przy swiezych okopach robionych przez bolszewikow, gdy forty byly jeszcze w naszym reku, duzy stos kosci ludzkich. Czaszki poniewieraly sie tuz przed naszymi nogami. Stanelam - patrzac. Chlopiec objasnil:- To mogila powstancow, bolszewicy odgrzebali, bo stad ziemie brali do okopow."
Pytanie- o jaki to grob powstancow (kosciuszkowcow, listopadowych, styczniowych) chodzi?
Na stronie 68 w rozdziale XXIII jest napisane:
-" Pognalo sie ich het. Ale tam cuchnie za fortami! Strach, cosmy ich nasiekli od wczoraj.
- za fortami? Tamtedy szla cala nawala przed miesiacem.
- Tamtedy tez uciekali - odrzekl schrypnietym glosem - i lezy tam tego co niemiara...."
Pytanie - gdzie pochowano (a raczej zakopano) zwloki poleglych bolszewikow?
Poniewaz ksiazka jest raczej wspomnieniami - to nie ma w/g mnie miejsca na fantazje.
Czy ktos moze pomoc?

Z szacunkiem,

Gandalf de Grey

Prosze wszystkich o zamkniecie tej dyskusji.

Kibice - beda kibicowali i nie tylko.

Krytycy - beda krytykowac.

Taka jest naturalna kolej rzeczy, my tego nie zmienimy. Boli mnie jedynie, ze przy pasmie niewatpliwych sukcesow LKSu, na ten pedzacy pociag probuje zalapac sie jak najwieksza ilosc "dzialaczy" i osob majacych cos do powiedzenia GDZIE BYLISCIE 2-3 lata temu, gdy na mecze przychodzilo po 100 osob????????

Pytanie watku to - "Dlaczego policja bila kibicow po meczu LKS-u???"
Niwiele osob probuje odszukac motywatory dzialan "strozow prawa".
Wiekszosc "jedzie" po kibicach, ze to oni to, tamto .... i jeszcze to.
Powiem tyle - NIE ZGADZAM SIE! Dlaczego? Bo wiem wiecej niz inni, znam szersze spectrum tej sprawy. Krytycy - nie zrozumiecie tego teraz, w wiekszosci przypadkow macie stycznosc z calym temtem od gora 2 miesiecy.

Szacunek dla kibicow, dla tych po stronie zgredow rowniez. jest tam mnostwo osob ktore przychodza od 10-15 lat. Pomimo ich czestych szyderstw gdy sie nie wiedzie, wiem ze sa z klubem na dobre i zle.

KREFT

Co miałeś na myśli pisząc o bieganiu bez koszuli po pierwszym piętrze gammy?
Tylko moja wrodzona inteligencja (to jest to coś, czego Ty nie posiadasz) pozwala mi sie domyśleć, że chodzi Ci o akademik gamma w Białymstoku. I akurat w tym momencie muszę Cię rozczarować - mylisz mnie z kimś innym. Owszem lata temu byłem mieszkańcem akademika w Białymstoku, z tym że Delty.
Piszesz o inteligencji a w zasadzie o ćwierćinteligencji - tylko zastanów się co można sądzić o człowieku, który zachowuje się jak gówniarz wypisując wulgaryzmy i obrzucając błotem człowieka, o którym nic się nie wie? Co można powiedzieć o ludziach którzy podczas uroczystości szkolnej beczą jak barany wystawiając tym samym sobie świadectwo potwierdzające zanik podstawowych czynności mózgowych?
Złapałeś za rękę tz jak brał łapówkę????? Masz jakieś konkretne dowody podpierające Twoje stwierdzenia????
Czytając Twoje idiotyzmy załącza mi się odruch wymiotny a szkoda mi zapaskudzić klawiaturę - jest więcej warta niż wszystko to co Ty reprezentujesz swoja postawą i zachowaniem.

a błazna to Ty widzisz - codziennie w lustrze KRE(F)Tynie

Tiger

Dlaczego mojego kolegę nazywają "SRAKA"

UWAGA! W ŁOMŻY MA POWSTAĆ KLUB GAYS-PLAYS. MIESZKAŃCY PRZECIWSTAWMY SIĘ TEMU. NIE POZWÓLMY BY W ŁOMŻY ZAGNIEŻDŹILI
SIĘ CWELE I PEDAŁY. TO SPRAWĘ TRZEBA NAGŁOŚNIĆ.

Znasz taką prawdę : Złodziej zawsze najgłośniej krzyczy : łapać złodzieja

No faktycznie bardzo żadka ksywa

nie moge patrzec co sie w naszej Łomży dzieje buduja markety ,stadiony i inne takie duperele a nie dbaja o srodowisko .przeciez to nasza ziemia i my musimy o nia dbac

.
>

chciałbym zorganizowac zbiorke na stadion łks jeżeli ktoś ma jakieś pomysly to czekam na odp.

psy nie maja rozumu ale ich panowietak[ale czasami sie zastanawiam czy napewno]ZROBCIE COS Z TYM BO MNIE TO WK*****

michal

słuchaj Voyager, prawdziwa wolność to powiedzieć NIE...
ale niektórzy idą z szeregiem i myślą ze przez to są modni i postępowi

---
PGG

mówiąc o wolności miałeś na myśli pewnie własne zniewolenie.

Re5pect

wysmaruj se kiche smalcem voyager i wykup karnet

Zeus

po co budowac nowy stadion, ten co jest trzeba wyremontowac, bedzie wizytowka łomży

Tiger... czy Ty to Kołodko?? ;-)
ciekawe kto z tym złośnikiem KREFTem wytrzymuje na codzień? Przecież jesli jest tak chamski i prostacki w każdej chwili swojego wulgarnego zycia, to niemozliwe żeby miał partnerkę. A jesli przed nią gra miłego gościa, to musi sobie chyba żółć 2 razy dziennie spuszczać z wątroby. brrr, chroń Panie przed takim okazem...

michal

kto jeszcze jest prawiczkiem albo dziewica nie sie wypowie na temat swojego idealnego pierwszego razu....

szczerze i bez sciemy!!! (pier...lmy sie wszyscy)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

dobrze przynajmniej mruczek znajdzie wkoncu miejsce z którego go nie wywalą za twarz która jest podobna do dupy !!!

michal

TO jest tylko forum ale mozna powiedziec prawde...

michal

Wróciłem po kilkumiesięcznych wojażach zagranicznych a tu się w sprawie stadionu nadal coś dzieje. Ktoś chce postawić /poprawić/ już istniejący pomnik. Ten park rozrywki przy Sp - 9 wprawdzie ładny, ale tam sie nic nie dzieje. Stoi to to. Dzieci tam szaleją bez opieki i nadzoru. Ojcowie pomysłu drżą aby nie zniszczyli pomnika, organizują patrole straży miejskiej i policji. No jakieś imprezki od święta odbywają się z udzialem p. prezesa i zaproszonych innych zaprzyjaźnionych osób i z udziałem kamer. Czy to odbywa sie tylko pod publikę która później wybiera do rady miasta i spółdzielni. Dla organizacji tylko świątecznych imprez szkoda było tyle pieniędzy pakować w ten obiekt. Pomysł był dobry tylko brakuje myśli dopinjącej całą ideę. A może tam zorganizować jakieś stałe grupy z opłacanymi instruktorami: lekkiej atletyki, koszykówki, tenisa stolowego ?dostawić więcej stołów/. Warto pomyśleć, że druga część miasta /osiedla/, za ulicą Zawadzką czeka na swoją kolej z podobnym obiektem /może z 50 m odkrytym basenem i towarzyszącą infrastrukturą/. Jakiś stadionik szkolny, ale nie olimpijski przy SP 9 warto postawić. Mają oni wprawdzie halę, ale nie mają boiska. Stary stadion nie jest w pełni wykorzystany. Nie wolno dopuścić do ruiny starego stadionu, nowy stadion w tej sytuacji to brak myślenia jakim gospodarz powinien się wykazać. Takim myśleniem powinni wykazać się ludzie wybrani przez na do rady /rajcowie miejscy/. Przypomnę mój wpis z przed kilku miesięcy.
Re: Stadion Łks
Autor: henryk
Data: 24-04-03 23:32

Słusznie, stadion warto zmodernizować /odremontować/, ale bardziej celowa byłaby modernizacja pod kątem lekkoatletycznym. Piłka nożna zawsze wzbudzała w Łomży emocje i miała wielu sympatyków. Jednak dotychczasowe doświadczenia i perspektywy pokazują, że Łomży nie stać na utrzymanie dobrej ligowej drużyny piłki nożnej. Koszta utrzymania zawodników, trenerów i innych specjalistow, obiektów, służb porządkowych na meczach, kosztów wyjazdów do odleglych miast, utrzymania systemu szkolenia zaplecza I drużyny itp. przekraczają możliwości Łomży. Aspiracje kibicow to za malo. Szkoda pompować pieniążki w sprawę, ktora z góry nie ma szans powodzenia, jeśli patrzymy na to w kategoriach sukcesu. Za te pieniążki możnaby utrzymać kilka sekcji sportów indywidualnych, dzęki ktorym w Łomży już nie raz było głośno w Polsce i w świecie. Mieliśmy i mamy b. dobre sporty indywidualne /karatecy Millera, lekkoatleci, mielśmy dobrych bokserów, ciężarowców, zapaśników, kajakarzy i wioślarzy/. To dzięki nim bylo głośno o Łomży. Nikły i chwilowy sukces piłki nożnej mógłby spowodować zanik finansowania innych sekcji sportów indywidualnych. Tak już wstecz bywało. Sekcje te reprezentowaly wysoki poziom krajowy /mistrzowie kraju/, a byli też w nich zawodnicy o znaczących sukcesach międzynarodowych. Liga okregowa, klasa A, B lub C też może dostarczyć bardzo dużo emocji, rozrywki i dobrego humoru z swoich widowisk. Często te widowiska są ciekwsze od meczów klas wyższych. A o ile mniej to kosztuje i pozwala rozwijać się /istnieć/ innym dyscyplinom.

heniek

.

Zeus

Autor: henryk7
Data: 15-11-03 23:40

Wróciłem po kilkumiesięcznych wojażach zagranicznych a tu się w sprawie stadionu nadal coś dzieje. Ktoś chce postawić /poprawić/ już istniejący pomnik. Ten park rozrywki przy Sp - 9 wprawdzie ładny, ale tam sie nic nie dzieje. Stoi to to. Dzieci tam szaleją bez opieki i nadzoru. Ojcowie pomysłu drżą aby nie zniszczyli pomnika, organizują patrole straży miejskiej i policji. No jakieś imprezki od święta odbywają się z udzialem p. prezesa i zaproszonych innych zaprzyjaźnionych osób i z udziałem kamer. Czy to odbywa sie tylko pod publikę która później wybiera do rady miasta i spółdzielni. Dla organizacji tylko świątecznych imprez szkoda było tyle pieniędzy pakować w ten obiekt. Pomysł był dobry tylko brakuje myśli dopinjącej całą ideę. A może tam zorganizować jakieś stałe grupy z opłacanymi instruktorami: lekkiej atletyki, koszykówki, tenisa stolowego ?dostawić więcej stołów/. Warto pomyśleć, że druga część miasta /osiedla/, za ulicą Zawadzką czeka na swoją kolej z podobnym obiektem /może z 50 m odkrytym basenem i towarzyszącą infrastrukturą/. Jakiś stadionik szkolny, ale nie olimpijski przy SP 9 warto postawić. Mają oni wprawdzie halę, ale nie mają boiska. Stary stadion nie jest w pełni wykorzystany. Nie wolno dopuścić do ruiny starego stadionu, nowy stadion w tej sytuacji to brak myślenia jakim gospodarz powinien się wykazać. Takim myśleniem powinni wykazać się ludzie wybrani przez na do rady /rajcowie miejscy/. Przypomnę mój wpis z przed kilku miesięcy.
Re: Stadion Łks
Autor: henryk
Data: 24-04-03 23:32

Słusznie, stadion warto zmodernizować /odremontować/, ale bardziej celowa byłaby modernizacja pod kątem lekkoatletycznym. Piłka nożna zawsze wzbudzała w Łomży emocje i miała wielu sympatyków. Jednak dotychczasowe doświadczenia i perspektywy pokazują, że Łomży nie stać na utrzymanie dobrej ligowej drużyny piłki nożnej. Koszta utrzymania zawodników, trenerów i innych specjalistow, obiektów, służb porządkowych na meczach, kosztów wyjazdów do odleglych miast, utrzymania systemu szkolenia zaplecza I drużyny itp. przekraczają możliwości Łomży. Aspiracje kibicow to za malo. Szkoda pompować pieniążki w sprawę, ktora z góry nie ma szans powodzenia, jeśli patrzymy na to w kategoriach sukcesu. Za te pieniążki możnaby utrzymać kilka sekcji sportów indywidualnych, dzęki ktorym w Łomży już nie raz było głośno w Polsce i w świecie. Mieliśmy i mamy b. dobre sporty indywidualne /karatecy Millera, lekkoatleci, mielśmy dobrych bokserów, ciężarowców, zapaśników, kajakarzy i wioślarzy/. To dzięki nim bylo głośno o Łomży. Nikły i chwilowy sukces piłki nożnej mógłby spowodować zanik finansowania innych sekcji sportów indywidualnych. Tak już wstecz bywało. Sekcje te reprezentowaly wysoki poziom krajowy /mistrzowie kraju/, a byli też w nich zawodnicy o znaczących sukcesach międzynarodowych. Liga okregowa, klasa A, B lub C też może dostarczyć bardzo dużo emocji, rozrywki i dobrego humoru z swoich widowisk. Często te widowiska są ciekwsze od meczów klas wyższych. A o ile mniej to kosztuje i pozwala rozwijać się /istnieć/ innym dyscyplinom.

heniek

.

henryk

michal

Ja myślę, że najwięcej wody zużywają urzędy promujące UE.... tak leją, że niektórym wodę z mózgu już zrobili.

Śmieszne.... wg. mnie taki klub w Łomży niema racji bytu;) Gwarantuję, że "klienci" owego baru spotkaliby się z przejawem nietolerancji ich zboczenia np. wracając wieczorem do domu przez ul. Krótką;) No ale czekam na głoś "oświeconych" tego Forum... niech wypowiedzą się najmądrzejsi.....;))))))

do henryk7. Siegnij do historii i dowiesz sie ze grubo ponad pol wieku miasto Lomza posiada swoj klub pilki noznej, to ze moze ty nie jestes zbyt wielkim fanem pilki , to nie obrazaj ludzi, ktorzy zyja pilka haslami typu:"Liga okregowa, klasa A, B lub C też może dostarczyć bardzo dużo emocji, rozrywki i dobrego humoru z swoich widowisk. ". Klub ma swojego sponsora i wielu drobniejszych, ktorzy jak moga tak mu pomagaja. A jak sam zapewne zauwazyles, w Polsce najglosniej mowi sie o sukcesach pilkarzy, przykladem jest wygrany mecz towarzyski z Wlochami. pilka nozna jest poniekad naszym sportem narodowym.

Nikt w Lomzy nie chce stadionu tylko i wylacznie pilkarskiego. Ludzie chca, aby w Lomzy byl stadion z prawdziwego zdarzenia, na ktorym moglyby sie odbywac nie tylko mecze pilki noznej, ale i zawody lekkoatletyczne, czy tez imprezy kulturalne. Obecny stadion znajduje sie w doskonalym miejscu i w polaczeniu np. z przystania moze byc bardzo ciekawym miejscem sportowo-rekreacyjnym. Takie polaczenie daloby mozliwosc istnienia zarowno sekcji pilki noznej, lekkoatletycznej i np.kajakarskiej, ale zeby to osiagnac nie wystarcza pieniadze z budzetu panstwa, tu potrzebni sa jeszce sponsorzy. Pozdrawiam.

Może Miliszkiewicz ? :)

Należy też inwestować w piłke nożną , ale nalezy to czynić z rozsądkiem z przyczyn które wcześniej podałem. Nie było moim celem obrażanie kogokolwiek z fanów p.n , która w Łomży istnieje już chyba około 90 lat.

Pozdrowiam NBNF i innych fanów.

michal

Życzę pilkarzom sukcesów na miarę I ligi. Też bym się z nich cieszył, jednak nawet gdyby przestały istnieć wszystkie inne dyscypliny i finanse przeznaczano tylko na piłke nożną nie ma szans na ziszczenie tego z przyczyn wcześniej opisanych.

hmmmmmmm....moje zdanie prawdziwego faceta posiadającego ponad przeciętna siłę jest takie ,że geje nie maja nawet wstępu do naszego miasta.należałoby im przekopac ryje .bym dał wycisk tym leszczom.a o budowaniu dla nich klubu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no nie spałuje każdego jeśli ktos tylko zacznie to budować.niech tylko spotkam takiego pedała na ulicy .ja mu łomżę z głowy wybiję.hehe aty voyager cos mi sie zdaje ze ty chyba jestes cwelem i pedałem .masz przechlapane juz u mnie masz pierwszy w zeby.

Ja też pozdrawiam i wspieram tz!!!!!!!!!!!

Tiger tu z tego co słyszę na tym forum to policja bezpodstawnie zaatakowała kibiców tego 11 listopada , wcześniej bo 8 listopada był mecz ŁKS z Wigrami i tam były burdy, ja się zastanawiam czy to co policja zrobiła 11 listopada ,to czy to nie była odpowiedz na zajścia z 8 listopada.
Na koniec, z tego co wiem jak kibice lubią się bić to ci co to lubią oni się biją, a kibice bijący się,z dwóch przeciwnych klubów, jedni i drudzy mają za złe policji, że ta się wtrąca w ich bójkę.

Chcialabym nawiazac kontakt z dziewczynami ,ktore ukonczyly Liceum Medyczne w Lomzy w roku 1992 i byly w klasie u Pani Marii Gronostajskiej

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org