czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydenci Łomży aresztowani

jesli wygraja z Arka, to sie nie spotkamy, .... niestety.....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydenci Łomży aresztowani

niestety?.... oooj te kibole z bialegostoku zrobiliby tutaj jedno wielkie pobojowisko!!lepiej niech sobie wejda do 1 ligi

Teraz wygrali , następny przegrają. U nich to norma.

moim zdaniem nie powinni zagrac 4-5-1 tylko 5-6-8!! to by pomoglo! hehe! byl ktos w namiocie przy rampie? wygralem z kumplami 5l (mala beczke) piwa! za najaktywniejszy stolik!! hehe dobre :D:D a niemcy pokonamy.... kiedys........

Bzdura i jeszcze raz bzdura! Gotując zupę możesz decydować...

chyba nie bylo tego karaoke! (karawoko) wszyscy poszli utopic smutki....

TEż NIE MACIE O CZYM PISAć.A MNIE TA jAGA WCALE NIE OBCHODZI.

Temat był już wałkowany... Ktoś napisał, że gdyby nie było "pl. czerwonego" to nie było by gdzie organizować imprez plenerowych. Nic bardziej bzdurnego. Ok 400 metrów od Starego Rynku znajduje się Stary Dworzec PKS, myślę, że to również doskonałe miejsce do tego typu akcji. Zielone rządzi, wiec niech wraca :)

Pozdrawiam

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Wy poważnie ?????????????????????????????????????????????

A ja bym wywalił piłkę nożną nie tylko z Forum, ale całkiem zlikwidował - to tylko chamstwo i brutalność kiboli, miliony zmarnowanych złotych, przekręty finansowe w klubach, handel ludźmi i ciągła robota dla policji i sądów. A jakie z tego korzyści? Żadne - bo to nie "sport narodowy" tylko pseudosport dla głupich i niewyżytych mięśniaków. Wiem, że od tych ostatnich posypią się na mnie gromy, ale mnie to nie rusza (chyba, ze ktoś przytoczy przekonywające argumenty w obronie tej "narodowej głupoty").

cdn...

Atak Niemców zrobił wrażenie na całej Europie, a było to we wrześniu 1939 roku:-). Dajcie spokój sobie z tymi piłkarskimi głupotami bo to nikomu i do niczego nie potrzebne tylko nabawicie się wrzodów żołądka:-)

Pewnie te "flagi" powieszaliście odwrotnie (jak na samochodzie prezydenta) i stąd to wszystko (bo to flaga Monako). No, ale kiedy się pracuje nogami, a nie głową.....

Jutro niedziela i pewno ładna pogoda ... proponuję jazdę do ...

autochton, tyle że Twoja zupa jest zawsze za słona, o ie jesteś w stanie to pojąć...

Zbychu , jeżeli Ci tak ciężko pojąć sedno piłki nożnej , widzisz w niej samo zło, oglądaj dyscypliny tzw. estetyczne , mnie one nie przeszkadzają. Niestety Mundial jest świętem piłkarskim wielu miliardów ludzi na całym świecie i tak będzie czy Ty tak chcesz czy nie i czy się Tobie to podoba czy nie. W związku z tym posty w tym temacie na forum ogólnym też będą. Zło w kościele , zło w piłce , zło wszędzie , tak widzisz świat. Wszędzie można uknuć aferę spiskową. Ale chyba nie o to chodzi. Ponadto to nie jest forum tylko dla tych co nie cierpią futbolu. Chcesz to załóż sobie forum sam i np. będziesz dyskutował o grze w szachy lub wyborach miss dzieci w Stanach Zjednoczonych. Ja nie jestem temu przeciwny.

mi skradziono 2 radia z samochodu o glosnikach z polka nie wspomne i na dzisiejszy dzien sie nie znalazlo ani sprzet ani zlodzeje po 2 miechach przyszla powiastka z komendy ze sprawe umozyli eh ta polska policja.

zasloniecie 'wrot' do urzedu miasta nie jest priorytetem

priorytetem jest blok za hala targowa ktory prosi sie o remont, tym bardziej ze wydaje sie byc wdziecznym obiektem do 'naturalizacji' fasady na cos bardziej pasujacego -cos mniej wiecej co stalo sie z punktowcem 'na nogach' na krotkiej i co teraz dzieje sie na dwornej

Pić Karmi pewnie też jest niepatriotycznie? Na dodatek jeszcze POEMA i bezalkoholowe-zgroza! Ale niestety innego nie mam i na dodatek nie przepadam za piwem:) Ale co tu robić o tak dziwnej porze, kiedy większość śpi,część (szczęśliwcy!) baluje, a nieliczni się nudzą...bo nie mogą zasnąć:(

Pozdrawiam wszystkich znudzonych.

cdn...

Pawel0615: w którym miejscu postawiłeś ten rower? Przypiąłeś go kłódką do czegoś?

PS: A ja bym chciał Maybacha.

Jak dla mnie to szpecąca jest wieża na nowo od budowanym ratuszu. Co to ma być dzwonnica na kościele wiejskim czy jakiś meczet. Ohyda.
Co do hali targowej to remontując ją można zrobić super centrum handlowe w starym stylu.

A mi sie jakos nie nudzi. No bo jakby to? - dzis juz trzy mecze Mundialu za pasem, za oknem piekne bezchmurne niebo z chowajacym sie w tej chwili za horyzont sloncem, a do tego w TV zaczyna sie wlasnie trzeci mecz fnalowy Stanley Cup (To hokej, dla niewtajemniczonych ..:D).
Oto wlasnie odspiewano ten piekny kanadyjski hymn narodowy, ktory to zainicjonowal taki przy tuszy pan z mikrofonem, a reszte choralnie i pieknie dokonczyla widownia. Pycha!
No ale lece, bo juz krazek rzucony....
Pozdrawiam wszystkich spiochow,
wychu

Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...

No, chyba nadszedł czas, aby położyć się spać. Dobranoc.

co racja to racja - mam na myśli wypowieź autochtona, a przede wszystkim po co zakładać post zespołu znienawidzonego w Łomży ???

do momentu wejścia na plac gry Irka Jelenia i Pawła Brożka w naszej reprezentacji grali Smolarek i 10 koszulek

Zbych , wypad stąd jeżeli Cię temat nie interesuje. Możesz żonie w garach mieszać , jeżeli ją oczywiście masz , bo z Twoją tolerancją...sądzę , że nie.

Autor: mundry (---.67.212.88.vl22-cph.dhcp.clearwire.dk)
Data: 10-06-06 09:43

"Taki jest niestety sport...
Piłka jest okrągła, a nasi wyraźnie nie mieli wczoraj dnia."

Haha! to do gry w piłkę w reprezentacji narodowej trzeba mieć dzień? Hmm kurde co robią te inne drużyny, które zawsze mają "dobry dzień" i grają NORMALNĄ piłkę nożną? Może dla naszych trawa była za zielona?...Powiedzmy to sobie szczerze, brak im umiejętności i tyle! To nie są piłkarze, to są kopacze...a o technice w piłce wiedzą tyle samo co ja o matematyce :P Jeleń i Smolarek tych dwóch piłkarzy widziałem, oni chcieli coś zagrać, reszta stanowiła baaardzo pasywne tło...

Co budują tam przy ulicy Sikorskiego tam gdzie jest reklama Echo Investment?Kiedyś miał tam powstać hipermarket ale chyba zmienili zdanie

Najpiekniejszą piłkę jak do tej pory grała Arabia Saudyjska. To nieprawdopodobne co wyczyniali na boisku z Argentyną. Osobiście będę im kibicował.
A Argentyna, z którą grała Arabia to straszni symulanci, większość zawodników powinna dostać czerwone kartki we wczorajszym meczu ;/

To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że polacy to... i nie ma się co oburzać na to, jak o nas mówią za granicą.
Mi skradziono już minimum trzy rowery.

Tomnik debilu!!! "niestety" !!?? Chcialeś chyba napisać "na szczęście"!! ...

mi skradziono 2 radia z samochodu o glosnikach z polka nie wspomne i na dzisiejszy dzien sie nie znalazlo ani sprzet ani zlodzeje po 2 miechach przyszla powiastka z komendy ze sprawe umozyli eh ta polska policja.

I znowu kur.. post który mnie wkurw....
A co mieli zrobić!!??mieli przeszukać każdy dom w Łomzy by znaleść Twoje radio!!Znasz takie pojęcie jak syzyfowa praca.....Wiec nie szpanuj i nie pisz postów w takim stylu....

"I znowu kur.. post który mnie wkurw....
A co mieli zrobić!!??mieli przeszukać każdy dom w Łomzy by znaleść Twoje radio!!"

Może po prostu powinni wyjść sobie wieczorem na patrol chociażby, bo PIESZEGO patrolu to ja w Łomży jeszcze nigdy nie widziałem...

Dzień dobry wszystkim! Jakie piękne słońce! Życzę Wam udanej niedzieli:)

NOwy Kościół:D

Ta ohydna nowo odbudowana wieża została odbudowana w/g dziewiętnastowiecznego projektu Aleksandra Groffe.

Ratusz usytuowano frontem na zachód, na planie prostokąta, ze skrzydłami oficyn od wschodu, fasadą pięcioosiową ze zryzalitowaną jednoosiową częścią środkową, przechodzącą w czworoboczną wieżyczkę przykrytą półkolistą kopułką. Między kondygnacjami umieszczono gzyms kordonowy, okna były prostokątne w opaskach z tynku, wejście zaś prostokątne rozglifione.

http://www.polska.pl/miasta/lomza/dokumenty/article.htm?id=107832

Ważąca ponad pół tony kopułę zamontowano w sobotę rano na świeżo wyremontowanej wieży ratusza. Dzięki temu historyczna siedziba władz miasta ma wyglądać tak jak ją zaprojektował Aleksander Groffe przed niemal 200 laty.

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=6101

Pozdrowienia

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Ja oglądałem mecz , ale Argentyny z Wybrzeżem Kości Słoniowej (zakodowałem to Ivory w nazwie). Resztę potwierdzam. Ale podali też , że jeden z ich zawodników wart jest kilkanaście milionów euro.

kfc to dobry pomysl

Malachit , jak jeszcze raz mężowi mecz wyłączysz , to po łapkach dostaniesz.

MrS no i co? Położą Ci swoją terakotę? Czy Twoją już zdjęli? (pobili)

Kogo nie interesuję piłka nie musi na posty w tych tematach wchodzić i wpisywać jakieś beznadziejne komentaże.

Pewnie jak by panu komendatowi policji radio z samochodu ukradli to by sie szybko znalazlo te radyjko. powiem wam ze radio zginelo mi z pod komendy na wojska polskiego akurat bylem w kinie. Bardzo drogo mnie ten spektakl kosztowal i od tamtej pory samochodem do kina nie jezdze

moze nagralbys rozmowe z milym panem w spoldzielni i w sadzie troche inaczej potraktowaliby grozbe wlamania.

Nie ! Nowa apteke!

nowy kościół :P

Komis samochodowy, bo Łomży tego brakuje...

Na http://www.tvn24.pl mozna sluchac za darmo online, maja codziennie program o grze na giełdzie, jak ktoś się chce tym zajmować warto posłuchać.

mi skrojono laptopa i też sprawę umorzyl:P policji zginęła beemka i też cisza:D:D:D hehe BRAWO MILICJI

Fracik

Autochton, potwierdzam :)
Chodzi oczywiście o WKS a nie Arabię... Widać kto oglądał :) Ale Arabia też zawsze ładnie grała i im też zawsze kibicowałem. W ogóle to "Czarna" piłka jest najlepsza ;]

Malachit chciałyś wiedzieć heheheh tajemnica Poliszynela ;P

A mnie pod kamerą ukradli narzędzia z samochodu. Nawet z początku taśmy nie chcieli przejrzeć , dopiero po paru telefonach , a i tak przyszło umorzenie. Ale co się dziwić jak z policyjnego parkingu kradną samochody...? Nigdy w życiu nie chciał bym , by mnie policja przed czymś lub kimś chroniła . Nie wierzę im i w ich pseudo działania.

a co mieczkos juz srasz w gacie ze by cie wyslali na mecz? ;)

hahahaha... mieczkoś to jeszcze gówniarz... za kilka lat go może gdzieś wyślą...

nie jeden tylko dwa kościoły. Będzie to tzw. spec grupa do ściagania dodatkowej kasy

jedyny prawdziwy jasio :}

Wystarczy zatrzymać się i przeczytać tablice informacyjną. Budują jakiś przepust czy coś w tym rodzaju na wode czy kanalizacje dokładnie nie pamietam. Inwestorem jest miasto.

nie tam budują dom dla dyrektora ojca Rydzyka ufundowany przez Donalda Tuska

anglika kupisz za duzo mniej niz polowe ceny. np. octavia 2002 1.9 sdi w polsce okolo 30 tysi, w angli kupisz taka za mniej niz 10. dokupujesz czesci potrzebne do przekladki - okolo 5000. i do roboty...

mieczkoś: nie k..., nie mieli przeszukiwać każdego domu w Łomży... mieli przeszukać domy tych osób, które mieszkają w pobliżu i wcześniej mieli otwartą kartotekę za podobne przestępstwa...

ploty chodza ze to przygotowanie pod kfc i shella ale...wydaje mi sie ze pewnie tylko przepust;) inna sprawa ze ot tak sobie go pewnie nie buduja i to faktycznie moze byc zwiastun

buhehhehehehe kfc już jest w łomży róg woj.polskiego i polowej.

MIECZKOŚ A KTO TY KU.... JESTEŚ . ISPEKTOR GADŻET. ZA KOGO SIĘ UWAŻASZ?? POCZYTAJ SWOJE POSTY . W DUPIE BYŁES GÓWNO WIDZIAŁES PANIE STÓJKOWY.

loko: dokładnie :D

a tak poza tym to myślę, że KFC byłoby dobrym pomysłem... nie wiem czy wiecie, ale łomżyński Mc Donald jest jedną z trzech najbardziej dochodowych restauracji tej firmy w Polsce... ale i lokalizacja jest dobra...

co to za typek ten mieczkoś? jak coś powie to aż człowieka ch..j strzela

szukam własciciela dla malutkiej suczki.Ma około 6 tygodni,jest bardzo malutka maść podobna do rasy beagle-na bużce ma brązowe plamki.Bardzo chciałbym ją zatrzymać ale niestety mam agresywnego psa i niema szans na to by ze sobą żyli.suczka jest grzeczna ,zdrowa i czysciutka-robi siusiu i kupke na dworzu.potrzebuje miłości i opieki.mój telefon 660 435 694

Jak go znajde to ci dam znać ????

Nie czekaj zbyt długo bo cię śnieg zasypie???

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Ja słyszałem,że mają tam stawiać krematorium jest to wymógł unijny????

waldek 27

co wy pierd.. od dawna wiadomo że budują tam lotnisko międzynarodowe, podobno w nocy maja tam przerzucać talibów, obok lotniska ma byc pole golfowe, wiem z pewnego źródła,

mieczkoś997: DO BUDY!

Szkolenie wioślarskie rozpoczynano od pływania na kajakach turystycznych i łodziach turystycznych. Następnie, po zdobyciu podstawowego doświadczenia w zachowaniu ze sprzętem na lądzie i na wodzie pozwalano adeptom wioślarskim pływać na masywnych czwórkach podwójnych, popularnie nazywanych "klasą C". Dopiero po odbyciu takiego stażu odbywał się przydział zawodników na inne łódki. Łomżyński klub wioślarski działający w strukturach różnych organizacji był jednym z najprężniejszych i najsilniejszych klubów wioślarskich w województwie białostockim.

Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa naukowego

powstaje tam separator do deszczówki, będzie całkowicie schowany pod ziemią.

Zbych

nie raczej będzie mała pewnie do wagi 5-8 kg max.

brawo paweł. to przykład że jak człowiek nie weźmie spraw w swoje ręce to mieczkoś nawed nie pomoże hehhehehe

Autor: Marcin_23 (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 11-06-06 06:45
napisał:
"co racja to racja - mam na myśli wypowieź autochtona, a przede wszystkim po co zakładać post zespołu znienawidzonego w Łomży ???".

A czym zawinili ich piłkarze, np. Marek Citko czy Tomek Frankowski ?? Możesz to wyjaśnić ?

.

Tam będzie oczyszczalnia i fabryka nawozów.

sie okazuje ze bydle 50 kg;]

Zbych

Autochton,ku: już wypadam,,, a żonę od lat mam tę samą ...i dzieci również...a co do tolerancji to masz rację- bo rzeczywiście głupoty nie toleruję.. więc wypadam:-)

.

Autochton: Ja nie widzę zła wszędzie, ale rzeczywiście o ciemnej stronie życia tu piszę, bo piszemy o polityce więc co tu dobrego?. A to "wiele miliardów" to cała ludzkość tyle ma więc chyba przesadziłeś cokolwiek, a większość nie zawsze ma rację (większośc popierała Hitlera)... no ale dość tego , bo rzeczywiście nie lubię piłki nożnej i nie chcę Cię denerwować.. bo Cię lubię:-) Pozdrawiam.

A kto potwierdził, że to DOBRY był architekt? Wtedy też bywały popaprańce , tak jak i teraz.

tam na 100% będzie przetwórnia surowców wtórnych na co innego !

Kazik Załamka

ja mam amputowane uczucia... to raczej nie zdołam :)

Tylko? Jakie my baby jesteśmy wścibskie!:)

rudy błazen z druhem

Gdybym poszedł na wojnę, zamiast rzucania granatem, rzuciłbym jedną taką małą dynię. Wtedy być może wróg podniósłby dynię i zaczął myśleć o bezsensie wojny. I wtedy miałbym czas rzucić w niego prawdziwym granatem.

Dina

MrS był najbliżej prawdy.

Zbieramy podpisy w obronie Bolka i Lolka!
Członkowie "Inicjatywy Obrony Wizerunku Bolka i Lolka Bielsko-Biała 2006" rozpoczęli w Bielsku-Białej zbieranie podpisów pod petycją do polskich władz, by sprzeciwiły się wykorzystywaniu postaci chłopców w materiałach reklamujących udział niemieckich gejów i lesbijek w warszawskich Dniach Równości.
Wizerunki Bolka i Lolka zamieszczone zostały na okładce berlińskiego pisma dla gejów i lesbijek "Siegessaeule", a także w materiałach reklamujących wyjazd do Polski na Dni Równości, które oferuje jedno z biur turystycznych w stolicy Niemiec.
Akcja, mimo niesprzyjającej pogody - w Bielsku-Białej było chłodno i deszczowo - cieszy się dużym zainteresowaniem. Reklamują ją kolorowe plakaty z wizerunkiem Bolka i Lolka i napisem: "Tacy jesteśmy - tacy pozostaniemy".
W ciągu kilkudziesięciu minut od rozpoczęcia akcji jej inicjatorzy zebrali ponad 120 podpisów. Przy stoliku ustawionym na centralnym placu miasta wciąż pojawiają się kolejne osoby w różnym wieku. Jak można siać taką propagandę? To się w głowie nie mieści. Słyszałem o tym w telewizji - powiedział Roman Rosepal, który podpisał się jako pierwszy.
Część podpisujących zwracała także uwagę na kwestię prawną wykorzystania przez środowisko gejowskie wizerunku Bolka i Lolka. Jeśli ktoś ma prawa autorskie, to trudno wykorzystywać Bolka i Lolka bez jego zgody, bez wypłaty tantiem. Nie wgłębiam się w tematy wolności seksualnych - powiedział jeden z podpisujących.
Lider Inicjatywy, Andrzej Plewniak, podkreślił, że Bolek i Lolek są rodowitymi bielszczanami (kreskówki powstały w bielskim Studiu Filmów Rysunkowych) i dlatego mieszkańcy Bielska-Białej powinni stanąć w ich obronie. Ich wizerunek został wykorzystany w sposób, który trudno uznać za właściwy. Chcemy zebrać poparcie i przesłać je do odpowiednich ministerstw i komisji parlamentarnych, by poruszyć tę sprawę na szerszym forum - powiedział.
Duże poparcie akcji nie zaskoczyło Romana Nehrebeckiego, syna Władysława Nehrebeckiego, który był pomysłodawcą i autorem przygód Bolka i Lolka oraz współautorem ich wizerunku. Spodziewaliśmy się tego. Po listach, które otrzymywaliśmy, po dyskusjach na forach internetowych, widzimy, że oburzenie społeczne jest duże. Trudno, by bielszczanie, którzy są związani z Bolkiem i Lolkiem, inaczej zareagowali - powiedział.
"Inicjatywa Obrony Wizerunku Bolka i Lolka Bielsko-Biała 2006" zrzesza obecnie 16 osób, wśród których są między innymi właściciele praw majątkowych do postaci Bolka i Lolka, samorządowcy i ludzie bielskiej kultury.
Akcja zbierania podpisów potrwa do niedzieli.
Właściciele majątkowych praw autorskich do postaci Bolka i Lolka zlecili już niemieckiej kancelarii prawniczej zbadanie sprawy bezprawnego wykorzystania wizerunku maluchów przez środowiska gejowskie w Berlinie.
Źródło: www.wp.pl

--------------------------------------------------------------------------------

INICJATYWA OBRONY WIZERUNKU "BOLKA l LOLKA" BIELSKO-BIAŁA 2006
Dzieci nie należy wykorzystywać do celów seksualnych - nawet w wymiarze symbolicznym... ; nie odbierajmy dzieciom dzieciństwa!
Nie odbierajmy dzieciom "Bolka i Lolka!"
Każdy człowiek ma prawo wolnego wyboru światopoglądu; nie powinien jednak w jakikolwiek sposób narzucać go innym ludziom - oni także mają prawo wolnego wyboru. Wolność nie może być przecież rozumiana jako przymus - interesowania się czyimś seksualizmem, na przykład... Szczególnie dzieci powinny być wolne od takiego przymusu.
Jeżeli ktoś chce się koniecznie popisać- mógłby raczej zaprezentować jakieś zalety ducha bądź umysłu, jeśli je posiada... ; dzieciom natomiast trzeba stworzyć możliwości zabawy - która rozwijałaby takie właśnie pozytywne cechy. Cel ten urzeczywistniał film "Przygody Bolka i Lolka" - kreskówka z Bielska-Białej, która bawiła i zarazem uczyła dzieci w wielu krajach świata.
Uważamy, że postacie "Bolka i Lolka" nie powinny być przez nikogo zawłaszczane - powinny pozostać własnością dzieci....
Lp. Imię i nazwisko- Miejscowość, ulica- Podpis
1.
2.
3.
4.
5.

Listy poparcia z zebranymi podpisami prosimy dostarczyć do lokalu GALERIA PUB "BAZYLISZEK" Bielsko-Biała, ul. Wzgórze 8 - do dnia 5.06.2006 r.
Powyższe dane nie będą wykorzystywane do celów innych, niż przedstawione przez Inicjatywę (Ustawa o ochronie danych osobowych)
(Orz)

:)

Witam! Interesują mnie informacje dotyczące rekrutacji do służby w policji. Jeśli ktoś z Was orientuje się w tym zakresie to prosze o podanie podstawowych danych (gdzie składać kandydature, terminy rekrutacji, opłaty rekrutacyjne; strony internetowe itp.) Dziekuje!

Autor: waldek27 (---.lomza.mm.pl)
Data: 11-06-06 19:50

DrAgOn19 jak tam będzie lotnisko to prędzej przez komin w krematorium

wyjdziesz jak z tego lotniska wylesisz??????

serio żeś to łyknął? hehe :D

Peter napisał:
czym zawinili ich piłkarze, np. Marek Citko czy Tomek Frankowski ?? Możesz to wyjaśnić ?

Hehe, może jeszcze Szuliga, Szugzda albo Bayer ???

Fracik

najlepiej jakb ys obrobil jakis kwadrat, albo jakis inny kiosk i dal sie zlapac, wtedy poznqlbys jak to wszystko funkcjonuje od srodka =)

peter co Ty wypisujesz, przecież zarówno Bol jak i Lol startowali do Toli. A także do innych koleżanek pojawiających się w poszczególnych odcinkach. W dodatku oni mieszkali razem. Mieli wspólny pokój, a w wieli odcinkach wspólną mamę. Co wskazuje na to, że byli braćmi. Proponuję niemieckim gejom wykorzystać w takim razie motywy kazirodcze z Bolka i Lolka.

A co bijatyka choloty ze sledziowa ma wspolnego z ta interwencja ??
zupelnie nic...

A żebyś nie gadał że zmieniam temat. Tak więc w Twojej opowieści nie widze żadnego błędu Policji!! Poprostu zwykla pomyłka ktora moze zdarzyć sie każdemu z nas. Dyżurny dostał informację o bijatyce więc wysłał policjantów, a że w informacji tej podano "z udziałem dużej liczby ludzi" wiec wysłano az 73 funkcjonariuszy.Nie widzę w tym nic złego ani strasznego :) Zwykła interwencja.
Pozdrawiam i życze owocniejszych poszukiwań w internecie na temat naszej złej,nieudolnej,niepotrzebnej,skorumpowanej POLICJI :):)

microsoft photo story, jest bezpłatnie do pobrania na stronce microsoftu, tylko potrzebny jest najnowszy media player i legalny windows;)

Dina

ehh ta milicja a swoją drogą w białym też najpierw stali i się patrzyli jak ludzie latali z siekierami

Dina

A może program "picasa", jest w wersji polskiej i bezpłatny:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=873&t=72

Bigi2004 chyba pomyliłeś policjanta z politykiem...

Dina

SaneOne to była tylko aluzja... :)
bigi2004 a co Ty byś zrobił?? Wział siekiere i dołączył do nich czy wszedl pomiędzy nich z gumową pałką.... ??

Zbych

przecież wiem... zbijałem się...

Zbych

Praca w Konkursie : na temat: jak wyobrażam sobie Stary Rynek, ul. Dworną, Długą, czy Polowąz za10, 20 lat."
Autor:
Wojewoda Podlaski
Współautorzy:
Marszałek Podlaski, Dyrektor odziału białostockiego GDDKiA, białostoccy posłowie umaszczenia wszelakiego
Treść:
Po horyzont kartoflisko.

Uwaga : umieścić w strategii rozwoju wojewósdztwa Podlaskiego do roku 2020 !

mieczkoś997 tyle wiesz ile zjesz, powaznie jak nie wiesz co sie dzialo w bialym to sie nie wypowiadaj. Nie jestem z tych CHWDP ale czasami jak cos walniesz to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Zrob mature, idz na studia a pozniej pomysl nad praca w milicji

myślałem , że jebn* na plecy ;-)) muhehe

Poszukaj zdjęć z meczu z Legia Warszawa w Pucharze Polski.
Widziałem co bydło zrobiło ze stadinem. U nich to sie nazywa "oprawa"

A piłkarzy mieli wspaniałych.
Legenda - bramkarz Sowiński - strzelił w ligowym meczu taka bramke, jaka puscił Kuszczak.
Pamietam, jak juz pod koniec kariery piłkarskiej w Białymstoku, przed wyjazdem do Australii potrafił z nudów na bramce papieroska zapalić, z porządkowymi pogawędkę uciąć. Pamietam, jak ze zdziwieniem patrzyłem na szpakowatego pana, który z petem w zebach wychodził na boiski. A w młodości w reprezentacji Polski znalazł się z niejakim Bońkiem. Z ta tylko różnicą, że Sowiński był w pierwszym składzie, a Boniek "grzał ławę"
Taak, miała Jagiellonia kilku piłkarzy, Bayerów było dwóch ( stryjecznych chyba), Lisowski, o i Mojsiuszko kiedys dobrze się zapowiadał.

Ale wtedy byli też kibice a nie bydło. A to na tych fotkach to chyba jak ci czarni, o których Pazura w "Chłopaki nie płaczą" opowiada, że dali sie złapać w siatke ci, którzy byli za mało inteligentni aby uciec, lub ich wodzowie sami ich sprzedali za garść paciorków..

gratuluje elokwęcji i wrodzonej jak widać inteligencji

Piotrze , zlituj się, gdzie to jest jeśli nie Hajnówka?

fotomontaż :)

Indar
Dzieki za informacje. Bylem na komendzie i dowiedzialem sie prawie wszystkiego co potrzebuje. Nie chodzi mi juz w tym momencie o dostanie sie do policji tylko jako poborowy chcialbym uregulowac stosunek do sluzby wojskowej nie w jednostce wojskowej a wlasnie w oddziale prewencyjnym. Pozniej ewentualny kandydat do sluzby ma nieco latwiej ale teraz jest zbyt wczesnie zeby o tym myslec. Na poczatek nalezy wypelnic kwestionariusz i inne papiery nastepnie osobiscie wybrac sie do KWP w Bialymstoku gdzie czeka kilka innych etapow. Ponadto pozytywne rozpatrzenie podania przez Komendanta musi sie jeszcze spotkac z uznaniem mojej prosby w WKU w Lomzy...

Mieczkos997
Dzieki. Poczytam. Sprobuje bo mysle ze warto.

Dobrze chociaż ,że wiesz że mamy ŁKS ????? jestem ciekaw a kiedy się

dowiedziałeś o tym ?????

waldek 27

wiec przy byłym salonie seata i z czego radość??

waldek?????

.

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=8026

I co wy na to KRZYKACZE i CHWDPowcy !!??

DiDi

SaneOne, masz rację że Policja jest skorumpowana... też lekarze, adwokaci, politycy... może prościej, wymień kto nie jest. Oczywiście mówimy o pewnych stereotypach.
A widok byłby zaiste ciekawy - oficerowie patrolujący ulice.... :), bo przecie "krawężników" nam nie trzeba...

.

Już sobie nowy kabelek kupiłeś ?

Założę się, że śmiesznie by było cofnąć się w czasie do dnia zaćmienia słońca w prehistorii i powiedzieć jaskiniowcom: "Jeśli przybyłem was zniszczyć, niech zniknie słońce". Wtedy zaczęłoby się zaćmienie, i pewnie by próbowali was zabić czy coś, ale wyjaśnilibyście im ruch obrotowy Księżyca i w ogóle, i byłaby kupa śmiechu.

Dina

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org