niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podsumowanie mijającej prezydencji w Łomży

makmarc-święta racja.W takim razie przydałoby się jeszcze jedno rondo na bawełnie.Wyjazd z WSA i pętli autobusowej.Tam to dopiero zapierdzielają.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podsumowanie mijającej prezydencji w Łomży

Panie Maćku - tu Pan swojego oświadczenia nie wkleił. Czemu?
Może dlatego, że to trener głośno mówił, że musi Pan odejść? I kibice tego chcieli.

buhahaha
Honda Integra rocznik 2000, pojemność 1800 cm3, Moc 190KM, znam lepsze :)

Tylko jak już ma być rondko na każdym skrzyżowaniu to może by tak zrobić na przemian lewo- i prawoskrętne, bo tak na każdym w tę samą stronę to trochę się we łbie kołuje, nie?

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

aliance ethnic i jeszcze taka laska grubsza byla tez dobra rura :D

diam-c jakos tak

Zbych

SaneOne, nie twierdze ze to nieprawda wszystko co napisales -oczywiscie ze hondzie i innym nalezy sie szacunek
twierdze natomiast ze francuzom rowniez nalezy sie szacunek a opinie typu 'nie bo nie' swiadcza jedynie o laicyzmie i nieznajomosci motoryzacji

a ze sasiada, wiesz kazdy ma swoje przyklady i doswiadczenia, moich znajomych astraII, golfIV sa raczej dosc awaryjne i nijak nie moge przyrownac ich do starszych rocznikowo renowek ktore znam.

co do laguny, powiedzialem ze nawet z tym silnikiem jest to auto bez kompleksow ktore nie jest zawalidroga i potrafi byc szybkie (i spalac malo) i nie przesadzam, 4 letnia autopsja z jezdzenia takową, mysle ze 10,5 do setki i 195 v-max to juz przyzwoicie i zaden powolny odpowiednik 1.6 u opla czy VW tego nie zrobi. Silniki renault 16v sa prawie jak japonskie

dalej co do silnikow, ok niech honda robi 240 z 2.0 bez turbo, ale wiemy ze to ich specjalnosc, ja tymczasem mowilem o panzerwagenach, tu przykladu niewidze i nie ma o czym mowic bo nawet przeciwnicy marki uznaja clio sport za jedno z najlepszych malych gti i kropka, czy to na zachodzie czy u nas. A na golfa III od 1991 wyszlo clio1 s16 1.8 16v 140KM, 10KM roznicy ale i masa mniejsza.

1.8 t VW i tdi 8v sa w porownaniu z dci i nowymi silnikami 2.0 t (megane RS, laguna GT) starenkie. Przy czym TDI tez maja swoje typowe wady, nie wspominajac o aferach z zamarzaniem mniejszych silnikow benzynowych.
Jak to mowia...w renault psuja sie pierdolki, w VW jak juz to powazniej, ale to byc moze tez stereotyp;)

ALe tak jak mowilem, nie chodzi mi o podkopywanie innych marek lecz o zauwazenie wkladu francuzow w motoryzacje, byc moze dlatego ze sam mam w rodzinie kilka renowek i sa bardzo wdziecznymi samochodami podczas gdy moim znajomym trafily sie akurat dosc pechowe egzemplarze aut niemieckich -takie mam porownanie

Rondo jeszcze daleko od rozruchu, a ten już beczy.
Człowieku, czy Ty wiesz, ile razy gość, który mieszka na wprost drogi
z B-stoku naprawiał płot, a ile razy ścianę domu ?
Nie napinaj się, dopóki się nie przejedziesz po skończeniu robót.

Moje słońce już śpi, bo jutro w nocy będzie za kierownicą. Rano go zapytam, czy mają miejsce. Jeśli tak, to się odezwą.
Szaliki, koszulki i flaga w pełnej gotowości. Aż miło popatrzeć.

Dina

GSG9: Obracanie kapitałem 8.000 zł to jak na studenta niezła kasa. Namawianie teraz do inwestowania w akcje to wg mnie duże ryzyko. Akcje ponownie są przeszacowanie, co może skończyć się korektą kilkumiesięczną, czyli bessą.

frotka: trzymamy kciuki za szczęśliwy powrót. I sprawdź, czy nie wybrał się przez przypadek do Hamburga :))

AZAZEL

Szkoła jak każda inna. Nie przesadzasz czasami z tymi opiniami?? Bardziej powinno zależeć Ci na bezpiecznym do niej dotarciu dziecka (optymalna trasa przez skrzyżowania). Jak już do niej dotrze to wszędzie jest podobnie, czyli: papierosy, narkotyki, fala. A nauczyciele ... cóż. Chcieliby jakoś zarobić i szczęśliwie dożyć do żenująco niskiej emerytury.

SomeOne
w jakim miescie bedziesz mieszkal

Sledze dosc pilnie ten i podobne mu watki na forum juz od dluzszego czasu i nadziwic sie nie moge skad tu taki ped i moda w Łomzy na te ronda?
Zgoda, ronda byly (i moze nadal sa?) bardzo popularne w Stanach i na Zachodzie, a szczegolnie we Francji, ale czy ktos sprawdzil czy one naprawde sie tam sprawdzaja i czy nadal sa lansowane jako nowoczesne i efektywne rozwiazania problematycznych skrzyzowan? Watpie.

Dla przylkadu, w stanie New Jersey nabudowano kiedys mase takich rond i niby zdawaly one egzamin przez dlugie lata, az ... ktos sie wreszcie przebudzil i zerknal na statystyki, gdyz okazalo sie, ze te ronda to wlasnie najbardziej niebezpieczne rozwiazania i miejsca setek, jesli nie tysiecy, wypadkow i tragedii.

Po dlugich dyskusjach i dalszch badaniach w koncu podjeto decyzje, ze nie ma rady tylko likwidowac te ronda 'en masse' i w miejsce ich, w zaleznosci od warunkow, to albo dwupoziomowe rozwiazania lub sygnaly swietlne uzupelniane petlowymi rozjazdami (tzw. jughandles), by bardziej powiekszyc przepustowosc.

Obecnie w calym stanie New Jersey zostala juz tylko garstka tych rond i wkrotce i te zapewne pojda do lamusa, podobnie ... jak te kina na otwartym powietrzu .:D.

Oczywiscie, nie jestem specem w tej dziedzinie i nie twierdze tez, ze Amerykanie to zaraz robia wszystko naj ... naj. Mimo tego, moze warto byloby zerknac tam za ocean i przynajmniej porownac tamtejsze 'realities', niz (moze niepotrzebnie) doswiadczac czegos podobnego na wlasnej skorze.
Pozdrawiam, wychu

Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!

wiem, że za chwilę cię stracę
jest tu mnie za mało, by cię utrzymać

jesteś ciepłem psa leżącego u mojego boku
łzami nad stronnicami książki
kobiecym dotykiem i pocałunkiem pachnącym kremem
radością z pracy nad dobrym dziełem

jesteś tu raz, tam jutro na chwile
wiem, że cię zaraz stracę
i nie wiem, kiedy odzyskam
to wszystko, co mogę o tobie powiedzieć

i jeszcze, że jesteś dobra, że jesteś wspaniała
wiesz, nawet czas nie potrafi cię zniszczyć
- piękniejesz we wspomnieniach -
warto żyć dla ciebie - warto żyć by cię spotkać
poczuć... przez chwilę

Sama idea ronda mnie nie interesuje, chociaż w godzinach szczytu słynne "kapelusze" blokują ruch aż hen hen. Mnie wku... sposób realizacji tych inwestycji. Robi to ta sama ekipa na przemian , raz tu, raz tu, a może jeszcze w międzyczasie gdzie indziej. Zacząć jedno, skończyć i nie męczyć ludzi.
Jeszcze jedno. W dniu rozpoczęcia prac w Piątnicy nad ranem w Jeżewie był wypadek 3 TIRów, cały ruch był kierowany przez Łomże. Nie można było przełożyć terminu rozpoczęcia prac o jeden dzień by nie tworzyć kilkunasto kilometrowych korków ???

Mdli mnie... ;]

do tych co tak bronia tego ronda: po co czekac az zostanie oddane do uzytku skoro jezdze tramtedy prawie codziennie i widze jak ono funkcjonuje (powylamywane krawezniki przez tyry czy studzienka). tam na rondo po prostu nie ma miejsca. gdyby chociaz zrobili takie jak w Wyszkowie ze mozna kawalek na nie wjechac (a nie jak tam od razu kraweznik na 20cm). i prawde mowiac - zdazyl sie tam jakis wypadek, bo ja nie kojarze? a co do goscia ktory mial robiony plot - mysle ze po prostu mogli przebudowac zajmujac tak jak w przypadku budowy ronda po kawalku podworka i zwiekszajac widocznosc, albo zamiast ronda zrobic jakas wysepke na srodku czy cokolwiek, ale nie takie pokraczne rondo :/. wiem ze ronda sa bezpieczne itp itd, ale po prostu w tym przypadku uwazam ze to jest spore utrudnienie
PS.nie mowcie ze przy poznanskiej/wojska polskiego ma tez byc rodno :/ juz wtedy sie wogole beda smieli ze w lomzy same koscioly,stacje benzynowe i RONDA ;)

grafomańskie gówno...

Dwa w jednym. Gdzie to jest? I co to jest?

Pozdrowienia.

nielepiej zapisać do szkólki niedzielnej,

Ja rownież tak mam. Wkurza mnie jeszcze jedna rzecz jak dzwonie pisze wybieranie potem lączenie a w pewnym momencie przerywa sie połaczenie i zdarza mi się to bardzo często. Wkurza mnie to. Wy też tak macie??

Ogólnie Idea przeistoczyła się w Orange nie na lepsze... Mało dzwonię, ale jak już, to jakość połączenia nie jest najlepsza, często nie mogę się dodzwonić, a głosy się odbijają i to wielkorotnie... Ech, a gdzie stara, dobra Idea?

Dina

Od kilku miesięcy jestem w orange ale nic podobnego mnie się nie

przytrafiło.

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Powtarzam jeszcze raz - nikt ze starszych, szanujących się kibiców nie krzyczał haseł "Zajkowski, Piorunek- muszą odejść". Te dzieci, które to krzyczały krzyknęłyby nawet "Browar Łomża musi odejść" gdyby im "kazano".

Maciej Zajkowski - SZACUNEK !

Chcecie znać wynik? Proszę bardzo :))))

http://rotfl.pl/Mundial_Polska_Ekwador_tekst-4d28.html

Zbych

Trzasków nie mam lecz ostatnio mi sie przydarzają problemy z wysyłaniem smsów,zasięgiem no i ustawieniami blokady prezentacjii numerów

No pewnie, że można przełożyć kierownicę. Wien, że na pewno robi to AUTO-KALIN z Białegostoku, zajmuja się sprowadzaniem takich aut używanych i przekładką kierownic. Ich strona i adres znajdują się pod adresem: www.auto-kalin.pl - pozdrawiam

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Witam.
Dzisiaj ok. godziny 16 jadę do Olsztyna, mogę kogoś zabrać.
kontakt - 510124530
pozdrawiam
Indar

podbijam, ludzie to nie jest duzy koszt, mozna sie wyrobic w 200-300zl, wiec kto ma samochod niech sie zdecyduje:) wiecej taka okazja sie nie powtorzy

Engel??????hmmmmm

A duza ona urosnie? bo moja kumpela szuka psa ;-) ale ona chce duzego

W niedziele 11.06.2006r. około godz. 11.30 w miejscowości Gniazdowo (30km od Łomży, pomiędzy Śniadowem, a Ostrowią Mazowiecką) w wyniku wymuszenia pierszeństawa przez kierowcę bodajże Fiata Uno doszło do zderzenia z motocyklistą. Motocykl uderzył w prawe drzwi auta. Motocyklista przeżył, nie wiem tylko co z jego nogami, bo wyglądały nieciekawie. nie wiem natomiast nic o osobach z auta.

Gazelo daj namiary na Siebie jakieś- mail, gg czy cuś :)

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Demony sa zazwyczaj zlosliwe,a ja???dzieki ,ze nie mowisz nie:-)pozdrawiam:-)

Pytanie: ile się na weselach wrzuca w koperte dla pary młodej?

wrzucajcie foty jakichś dobrych szprych z plaży miejskiej :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org