Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prof. I. Krzemiński z UW: Radio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonalizmu |
Czy ktoś może się orientje, kedy pan prezydent zamierza wypłacać stypendia socjalne. Wnioski były składane do 15 września, tymczasem zbliża się koniec roku szkolnego, a tu cisza. Słyszałam, że Unia już dawno na to dała środki. Czyżby pan prezydent obrócił je za sobą?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prof. I. Krzemiński z UW: Radio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonalizmu |
|
Re: Prof. I. Krzemiński z UW: Radio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonalizmu |
Mi zawsze po kilku drinkach, bardzo ale to b.b.b. podoba się brzmienie słowa patologia. Pozdrawiam Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Witam, po pierwsze: nie ma ustalonego terminu wypłacania stypendiów zarówno dla uczniów jak i studentów; po drugie: Unia przekazała pieniądze na ten cel, ale tylko w części, a nie są wypłacane ze względu na ciągłe zmiany w Ministerstwie Nauki i Oświaty (chyba tak to się teraz nazywa); po trzecie: piniądze przekazywane są do Urzędów Marszałkowskich w tym przypadku do Białegostoku i to Urząd ten dopiero rozdysponowuje je według uznania. Urząd Miejski a dokładnie Wydział Oświaty zbierał tylko dokumenty a Rada Miejska je przyznawała najbardziej potrzebującum. po czwarte: Jeśli nie dostałaś stypendium od 15 września to i tak jesteś w dobrej sytuacji, niektórzy niedostali go od września 2004 roku. pozdawiam
|
|
Panie Macieju. Byłem w środę na meczu i kibice domagali się PAna odejścia i Pana Piorunka, a chcieli powrotu Pana Kosiorka, tego samego chcieli też piłkarze patrząc na ich wyjście przed meczem. Jak się Pan odniesię do tego. O rządzących nie wspomnę zainteresowali się stadionem dopiero teraz w ostatnim roku urzzędowania. Jest wyjście z sytuacji, sprzedać ŁKS, stadion wtedy odnowić i wynajmować dla zespołu i zniką wtedy "funkcje społeczne" i płakanie, ze każdy się poświęca, a nikt go nie do cenia. A propo stadionu czy za tą kwote nie mozna bybyło zbudować stadionu w innym miejscu, z normalnymi parkingami itd..
|
|
ja zaliczyłem Logikę na 4... właściwie samą Logikę to bardzo dobrze umiałem, ale na Teorii Mnogości miałem małe potknięcie...
|
|
Re: Prof. I. Krzemiński z UW: Radio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonali |
....szczęście to jest coś, czego w życiu prawdopodobnie nigdy nie osiągniemy, ale dla szukania go warto poświęcić całe życie....... Czasem brak jednej osoby sprawia, że świat staje sie bezludny. Jakże wspaniale byłoby zamieszkać w świecie, który niewiele ma wspólnego z rozumem. Gdzie uczucia są wszystkim, poniżenie jest mało prawdopodobne a tuż za rogiem nie czai się pustka.. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
No juz mi jaśniej :) Ok wielkie dzieki :) pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
a oto wspomiane wcześniej BMW 2000 CS , jeszcze bez tablic wprawne oko rozpozna rzadki okaz: http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-929 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-928 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-927 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-926 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-925
|
|
Pozdro dla Tadka
|
|
ptysiu się nie odzywa, widocznie z okazji swego dnia poszedł w tango...... easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
Najlepsze pizze są w D'Angelo i w 4 porach roku ale 4 pory mają 1 minus czesto nie mam wolnych stolików i trzeba czekać Ale w D'Angelo jest pych ciasto takie kruche a moim zdaniem najlepsza pizza to 6
|
|
... a że do tanga trzeba dwojga wziął ze sobą grzybka91 ;) ....
|
|
Zapraszamy na naszą długo oczekiwaną strone internetową ;) www.lomza-jackals.pzfa.pl Pozdrawiam Adam
|
|
Niedawno oglądałem "Dzień Świra" i tam była pokazana scena jak siedzi główny bohater na kanapie. Otwiera Gazetę Wyborczą, a w środku mnóstwo dodatków. Wyrzuca je po kolei i wymienia gatunki drzew które zostały ścięte i przetworzone na papier dla tych dodatków, a jescze między czasie pokazywane są sceny wyrębu lasu. 1. Miliony drzew idą na rozmaite dodatki do gazet, ulotki, które od razu po obejżeniu lądują w koszu .... hmm albo nawet przed obejżeniem. 2. Gdzie się nie ruszysz za miasto na jakieś ognisko tam wszędzie śmieci. Idziesz na plaże .... smieci , idziesz do lasu .... śmieci. 3. Następnie futra ze zwierząt. Setki zwierząt ginie po to żeby jakaś aktorka mogła się raz pokazać w nowym futrze swoim znajomym. 4. Zanieczyszczenie rzek ..... po co prezes jakiejś fabryki ma robić sobie problem z zanieczyszczeniami .... skoro można je swobodnie wpuscic do rzeki. 5. Po co oddawać surowce do obrotu wtórnego ..... skoro surowce są niewyczerpalne i da się wytworzyć każdą ilość danego materiału (np: plastkiu) -> często spotykany pogląd takich rzeczy jest masa...eeh czasami szkoda słów www.pajacyk.pl
|
|
no tak, ale skoro zwrocil im po zlotowce, to oznacza, ze wydali po 14 zl. kazdy, a 14x3=42 nie ma rzeczy oczywistych, to chyba jest logika
|
|
Licze na dużo postów hehehe lubie czytać jego wypowiedzi na forum , ciekawa osoba o dużym poczuciu humoru ;] cdn...
|
|
Witam!! Zamiast tak naskakiwać na pewne osoby , może coniektórzy sami wzieli by sie do roboty po co to wszystko, macie fajną drużynę, dobrych kibiców, uszanujcie to, można wspólnie osiągnąć sukces ale nie takimi ocenami ludzi kótrzy zarządzają klubem, bo wierzę w to że oni właśnie chcą jak najlepiej.II liga w łomży ok ale to jest dla was prawdziwy egzamin bytu. Panie Maćku myśle,że lepiej będzie jeśli zarząd sam zajmie się pozyskiwaniem sponsorów ewentualnych oczywiście ale dwie trzy wygrane z klasowymi drużynami II ligi pomoże wam w tym tylko trzeba najpierw wystartować. Widać jak mozna się dogadać z zarządem miasta, a może jeszcze jeden kościół wybudują co?? Myślę ze nieodmówiliby gdyby bp. oto poprosił!! A sport , no cóż sport to niech się sam rozwija i zarabia co to miasto obchodzi, to tylko mogę wywynioskować z tej całej farsy jaką jest pomoc miasta ŁKs-owi.Ach zapomniałbym stadion będzie nowy?? za ile??? za jaki czas?? no to się chwali. Teraz jeszcze jedno,są w województwie dwie druzyny w II lidze ciekawe dla kogo będą wieksze pieniądze na ewentualne inwestycje. Panie Maćku to powinno was motywować do pracy i mysle, że sobie z tym poradzicie jest taka jedna stara mądra zasada Nie oglądaj się za siebie, rób swoje!1 Pozdrawiam i gratuluję II LIGI Legia Mistrz1 wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
Damianolo: jak na razie to chciałbyś ślizgać się na czyjeś dupie. Ja jestem wiernym kibicem i wrzucam co mecz datki na Waszą oprawę. Więc nie wyjeżdzaj, że to Ty z kolegami płacisz tylko za oprawę meczy. Jeżeli ktoś z Was twierdzi, że nie musi być w Łomży chodników, pięknych ulic, etc a wystarczy nowy stadion, to może to budzić kontrowersję u pozostałych mieszkańców. Jeżeli jesteś prawdziwym kibicem to pieprzeniem jest, że Cię nie stać raz na 80 lat dać tą stówę czy pięćdziesiąt złotych na ukochany klub. Trzeba było zarobić sprzedając złom, zbierając truskawki, roznosząc ulotki. I nie mam tu pretensji do starych kibiców. Ich nikt nie zatrudni. Ale Wy - młodzi????? Ciągle ktoś na forum wrzeszczy, że to kasa z jego podatków winna być z miasta przekazywana na klub. Więc zobaczmy w tym miejscu tych podatników. Powtarzam pytanie: kto pierwszy pokaże cegiełkę !!! cdn...
|
|
*peter* daj dobry przyklad!
|
|
Przecież pisałem, że panowie złożyli się ostatecznie po 14zł. Czyli w sumie wydali 42zl, 40zl na wódke i 2 zl dla chlopaka.
|
|
Re: Prof. I. Krzemiński z UW: Radio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonali |
O czym wy tu rozkminiacie Boże drogi:/? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Mili Panowie i Panie. Jeżeli bilety były za drogie to trzeba było zrobić zrzutę. Własnym oczom nie wierzę. Bilety kupili sami sponsorzy, działacze oraz kilku (2-3) kibiców ???????????? Przecież te cegiełki były przeznaczone właśnie dla nas - kibiców. Sponsorzy ponoszą koszty utrzymania klubu codziennie. Nam umożliwiono to zrobić w roku jubileuszowym jeden, jedyny raz. Wstyd. I nie wrzeszczcie na mnie. Bo zaczynam domniemywać, że powinienem się wstydzić, że zachęcam do łożenia na ŁKS. Zbych
|
|
Bez komentarza :) Nie mam ani siły ani chęci żeby zaczynać wszystko od początku :) Pozdro wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
A jednak.... Mrs Nie oceniaj kogoś nie znasz a sugerujesz sie tylko jego bluzgami i ostrymi tekstami . Niech cycq dalej mówi co myśli , takich ludzi jest coraz mniej .. Wiecej mozna spotkać tych "co to nie ja" i tchórzy co zmieniaja zdanie jak chorągiewka na wietrze .. Nie sądze żeby idiota był na tyle odważny by reperezentować postawe osoby , którą nie boi sie prowokować innych i mieć ich zdanie gdzieś.. Najławiej kogoś nazwać głupkiem , durniem , idiotą , najłatwiej uderzyć własne dziecko jak sobie z nim nie radzimy , najłatwiej dać komuś po mordzie jak nas wkurzy. Jesteśmy leniami idącymi na łatwizne hehe ;] A tak na koniec - każdy czasem robi z siebie idiote ;] pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Cegiełka całkiem ładna, szkoda tylko, że zamiast przedwojennej drużyny Łomżyńskiego Klubu Sportowego przedstawia zdjęcie piłkarzy KS "Warmii" Grajewo wraz z drużyną z Prostek (Preutzen)... Hmm... cdn...
|
|
Hej Domina coś nowego o tym kodzie ? SWIFT ma też inną nazwę: BIC (Bank International Code) Pozdrawiam
|
|
Wiarus , taki z Ciebie "śćwaniak" , to wejdż do zarządu i pokaż co potrafisz. P. Maciej Z. chętnie swój stołek Ci przekaże. Na razie to tylko wymądrzać się potrafisz. Odpuść sobie dla dobra sprawy i nie siej zamętu.
|
|
Jeżeli potrzebna ci tylko nawigacja to polecam Mio P350. Tani z wbudowanym GPS'em i 128 MB RAM. Nie trzeba dokupować żadnej karty pamieci żeby zmieścić Automapę Polski XL.
|
|
a powiedz mi kto sie w Lomzy zarzyna na meczu ? lol Widac ze nie masz zbytnio rozeznania, nawet jak by taka Jaga przyjechala to nikt by sie nie zarzynal wyluzuj....czy w stanach sie leja na meczach ? Oczywiscie ze tak, moze nie na taka skale, ale jednak tak...acha w stanach piwo jest roznoszone przez panienki na stadionie, ktore wrecz wciskaja Ci je do geby, a u nas tylko z racji ze sponsorem jest borwar mozna sobie kupic. A co do kolegi mieczkosia, to moze sam cos wymysl, a nie tylko jak ktos za Ciebie napisze odrazu sie pod tym podpisujesz...pozdrawiam obu panow.
|
|
nie ma co z nimi dyskutowac...ale podstawowe pytanie kto ich zastapi ? Zaluzmy caly zarzad podaje sie dzisiaj do dymisji i co ? Odpowiedz prosta zegnaj druga ligo, bo jest teraz mnustwo pracy w klubie, duzo przygotowan, a zanim znalazl by sie ktos odpowiedni i zanim on by sie wogle zorienotwal o co tam chodzi to LKS rozpoczynal by juz od B klasy, zarzad zmienic bedzie mozna (chodz mi pasuje ten co jest) dopiero wtedy jak klub wyjdzie na prosto i spokojnie bedzie gral w tej upragnionej II lidze. abelkaim dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]
|
|
Chcę wiedzieć, jak to jest być rodzicem dziecka, które uczęszcza do w/w szkoły. :-)
|
|
wiarus ujawnij sie z imienia i nazwiska skoro jestes taki pyskaty boisz sie?? moze to ty powinienes zasiasc zamiast kosiorka w zarzadzie moze wtedy naprawilbys te rzeczy o ktorych mowisz wielu moich przedmowcow prosi ciebie o ujawnienie czarnych spraw zarzadku Łks lecz ty ciagle tylko domysly domniemania w twoich wypowiedziach sa same gdyby... powiedz cos konkretnego a jak nie masz niczego takowego proponuje nie udzielaj sie !!! Zbych
|
|
Kefas, ostatnie 2 zdania nawiązują do Twojego pierwszego akapitu... Radzę na następny raz czytać uważniej i wyciągać wnioski. rudy błazen z druhem
|
|
nie idz do LO tam tylko sie umordujesz !!!
|
|
Nawet deszcz w nadmiarze jest szkodliwy. A małopolskie i podkarpackie znów zalało. Ci ludzie to chyba mają anielską cierpliwość.. cdn...
|
|
bo co Maciusz prosił was żebyście na mnie presję wywierali? Jak mu zależy na klubie to niech odejdyie. Do stołka się przyspawał? A na moje pytania do dziś nie odpowiedział. Ciekawe czemu?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |