Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kmicicowi szczęka opada, jakie korzyści daje Eurosojuz ! |
[*](*)[*] amen . nareszczie odłączyli mu neta. zarobisz młody przez wakacje to sobie podłączysz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kmicicowi szczęka opada, jakie korzyści daje Eurosojuz ! |
WAŻNY KOMUNIKAT: ze względu na problemy z pojemnościs skrzynki e-mailowej Onetu zmieniliśmy ją na WP. Teraz nie będzie problemów z zapychaniem. Adres różni się minimalnie-jedną literką. Link w galerii pod obrazkiem "kontakt" już zaktualizowany. Od dziś zdjęcia prosimy wysylać na: rejestracje.bl@wp.pl
|
|
info z pewnego forum: "do konwersji potrzeba: 1. nowej listwy kierowniczej 2. przekładki pedałów (oczywiście trzeba przenieść na drugą stronę serwo wspomagania hamulców i sprzęgła a akurat tam moze być mało miejsca) 3. przekładki kierownicy (nie takie proste bo trzena ją jeszcze zamocować 4. przekładki całego kokpitu (najlepiej z auta co maiłao kierownicę po własciwej stronie) 5 przekładki samej deski rozdzielczej (często trzeba dorabiać przewody 6. przekłądki HAVAC (tego istrojstwa do grzania/chłodzenia wnętrza auta) ono zawsze jest w stronę pasażera więc będzie kolidowac z pedałami i kierownicą 7. przekłądki całego mechanizmu wycieraczek (wystarczy usiąść na miejscu pasażera a wiadomo o co chodzi) 8 często trzeba przenieść ECU, za krótkie kable itp co wiąże sie z dużą ilością przeróbek czysto elektrycznych. dla estetów: japońskie auta są robionę z niespotykaną gdzie indziej perfekcją "designerską", Japończyk jak tylko można zrobi zupełnie inną linkę do drzwi z lewej strony niż do drzwi z prawej strony choć wydaję sie że nie jest to konieczne. Tak samo jest z autami z lewą i prawa kierownicą. Często układ pokręteł czy nawet kolejnośc zegarów czy radia jest inna w aucie z kierownicą po lewej a inna dla auta z kierownicą po prawej stronie. O ile z zegarami z odwóconym w kolejności speedo i tacho można życ to cieżko przyzwyczaić się do hamulca ręcznego który jest przy fotelu pasażera. generalnie są dwie opcje: kupujemy potrzebne bebechy z modelu który miał kierownicę z własciwej strony i przekładamy co się da a raesztę sztukujemy, lub nie mamy żadnego innego modelu i wtedy jest rzeźba maxymalna: łacznie z kokpitem czy havac'em Musisz pamietać że czasami taka konwersja jest praktycznie bardzo trudna do wykonania i trzeba porządnie rzeźbić pod maską np czasem kolektor wydechowy i układ wydechowy uniemożliwiają puszczenie tam listwy kierowniczej. Łatwiej jest gdy auto było JDM i europa/ameryka, bo wtedy seryjnie na ogół ma ułatwienia i miejsca przygotowane po drugiej stronie. Jeśli auto było tylko JDM to przekładka to total hardkor. niezależnie co wybierzesz spędzisz DUŻOOOOO czasu w kanale i w aucie albo zostawisz dużo kasy, jak wybierzesz opcję aby ktoś ci to przełozył to zrób to w jakimś warsztacie gdzie nie natkniesz się na debili (czasem trudno znaleść taki warsztat) po drodze wychodzi masa gówien o których nie pomyślałeś wcześniej: np sterowanie szybami i lusterkami czy zamkiem centralnym bedzie po stronie pasażera, jasne że można z tym żyć ale takich gówien będzie cała masa... "
|
|
A jeszcze mam pytanie co do tego zdjęcia Kętrzyna. Wiecie może z jakiego miejsca było te zdjęcie robione? Ten wiadukt to jest jeszcze? Bo w Kętrzynie w lato bywam dość często i jakoś nigdy go nie zauważyłem :-(
|
|
W mieście wojewódzkim, tzw. woj. podlaskiego na lotnisku w Krywlanach hałas akustycznego w podejściach i startach, nie będzie zakłócał spokoju mieszkańców Białegostoku. W Czerwonym Borze, pewnie w trosce o wiewiórki, zające, sarny, robaczki typu mrówki, komary, widliszki i co tam jeszcze w trawie żyje, wilki i jelenie (to zapewne wg wojewody tzw. woj. podlaskiego my z Łomży i Zambrowa), którym zachciało się lotniska, hałas będzie przeszkadzał. To kolejny argument za referendum w sprawie zmiany przynależności wojewódzkiej.
|
|
Dość zaborów. i wszystko na ten temat cdn...
|
|
Czy nie denerwują Was ciągle wyskakujące reklamy za każdym otwarciem strony. Czy nie można by jakoś tych reklam pokazywać z boku w jakimś małym okienku. Jeżeli by ktoś był zainteresowany nią to by wszedł. Proste. Jeszcze nie dawno (2 miesiące temu) na stronie "4lomza" nie wyskakiwały reklamy na środku strony. pewnego razu patrze a tu wyskakuje mi reklama Telekomunikacji Polskiej. Wkurzyłem się tym że nawet na tej stronie "wirus reklam" pojawił się. Co o tym sądzicie??
|
|
Mam pewne "doświadczenie" jesli chodzi o nowotwory , "zabawy" w leczenie-trwające ponad 10 m-cy- zakonczyłam( na razie przynajmniej ...) w listopadzie ub. roku. Oczywiscie temat jest mi bardzo bliski , a pomoc ( niekoniecznie finansowa , bo ...realia takie sobie :(( ) to jak odruch bezwarunkowy . Mam dużą "orientację" co do Centrum ONkologii w W-wie , a we wspomnianym Olsztynie - koleżankę - onkolożkę . Jestem pełna uznania dla wszystkich , którzy czynnie włączyli się w pomoc dla tego chłopaka , bo mnie udało się przejść przez to " piekiełko " tylko dzięki przyjaciołom i znajomym ...To nie slogan , ale ...prawdziwy , namacalny fenomen dzisiejszych czasów ... Jeśli w jakikolwiek sposób mogę pomóc - proszę o sygnały ... "PRZYJACIELE SĄ JAK ANIOŁY : POMAGAJĄ NAM WZNIEŚĆ SIĘ , GDY NASZE SKRZYDŁA ZAPOMNIAŁY LATAĆ "
|
|
Audi jest eleganckie...mercedes-solidny,ale najpiękniejsza jest moja "kijanka":))) Pozdrowionka:) rudy błazen z druhem
|
|
najpiękniejsze i najlepsze są z reguły te, na które nas nie stać !! pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
slonko,deszcz,tecza, pioruny rysujace swe sciezki na niebie..........kazdy z nas znajdzie piekno natury dla siebie. Zbych
|
|
ToYoTa - niezawodność, technologia i precyzja. Wiem, bo mam. Szczególnie polecam najnowszej generacji silniki VVT-i. Polubisz każdą drogę :) cdn...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |