Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tusk: zlikwidujemy podatki i uprościmy abonament RTV |
Nawet najsurowsza krytyka nie jest jeszcze oceną. Każdy ma prawo do subiektywnego odbioru i wyrażania swoich odczuć w każdej dziedzinie. Przyjmuję milcząco, że ZOWO (podpisał się) przedstawił swoją opinię kierowany szlachetną troską o poziom tego, co Łomżyńskie (podkr.). Nie chcę wdawać się w dyskusję merytoryczną do której nie czuję się "nadmiernie" kompetentny. Nie widzę jednak niczego złego w postawieniu ważnego pytania: Czy nie da się czegoś zrobić lepiej? Nakład pracy i czas poświęcony przez ZOWO dobitnie świadczy o Jego dobrych intencjach. Dość czupurną formę recenzji odbieram jako efekt bardziej kontrastowego patrzenia, co jest przecież przywilejem młodości. Zaletą felietonów Pana Mariusza jest choćby to, że są i odnoszą się do aktualnych wydarzeń. Podobnie jak ZOVO, odbieram ich formę jako nieco "pośpieszną". To nie jest zarzut, bo nadmierne wygładzenie dzieła musi pochłaniać więcej czasu, grożąc dezaktualizacją. Ten problem (moim zdaniem) dałoby się łatwo obejść, gdyby Szanowny Autor nieco mniej ozdabiał intelektualnie swoje teksty i przez to ułatwił ich odbiór większej grupie czytelników. Bijąc się w piersi przyznaję także, że z lenistwa, braku czasu lub poziomu trudności dzieła dość często prześlizguję się po felietonach i tylko wyjątkowe podekscytowanie tematem zmusza mnie do głębszej lektury. Mam ten przywilej, że znam osobiście zarówno Autora felietonów, jak i Inicjatora wątku. Jestem więc spokojny o reakcję Pana Mariusza, który (jak wierzę) nie weźmie do serca formy, a zastanowi się nad treścią recenzji. Tobie ZOVO także gratuluję, że obserwacje poczynione ze stołeczej perspektywy odnosisz do naszej Łomżyńskiej codzienności. Wszak dobre czasem bywa wrogiem lepszego. Pozdrawiam szczerze, cdn...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tusk: zlikwidujemy podatki i uprościmy abonament RTV |
Zovo - łał! Ty masz naprawdę duze mniemanie o swojej nteligencji. Czekamy na Twój felieton, z ciekawoscią. Może tym razem znajdzie sie osoba, która nie "obrazi niczyjej inteligencji". Strasznie jestem ciekawa! Zatem do dzieła: "Kontakty". "Gazeta Współczesna ... ale co tam, z taką inteligencją - "Polityka", "Wprost" - CZEKAJĄ! Pozdrawiam PS. Nie lubię bufonów
|
|
Świat dzieli się na tych co nic nie robią (prócz narzekania) i nie popełniaja błedów oraz na tych którzy jednak coś robią. A jeżeli coś robisz zawsze można popełnić jakiś błąd. Być może Zarząd ŁKS mógł jakąś sprawę wykonać lepiej, być może... Ale za to co zrobili ogormna rzesza łomżan składa duże podziękowanie, gratulację i prośbę o kontynuację. Nie martwcie się pomożemy Wam. Każdy kto kocha ŁKS, Łomżę, piłkę całym sercem (i nie tylko) będzie z Wami. Ja przyprowadzę na mecz całą rodzinę, kupimy pamiątkowe bilety po 100zł, a jeżeli wylosuję wycieczkę to oddam ją trenerowi jako dodatkowe podziękowanie od Łomży.
|
|
Oczywiście nie cyrylicy, tylko kursywy. :)
|
|
nie fanta, bo dostalem papier z nordcomu i razem z tym umowe od IST ;]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |