poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Re:

Mentzen wyjawia: Mam spektrum autyzmu.

O tym, że zdiagnozowano u niego autyzm, Sławomir Mentzen poinformował w programie \"Bogdan Rymanowski Live\", emitowanym 5 września 2024r.

– Od zawsze czułem, że coś jest ze mną nie tak.
... coś, co moje koleżanki i koledzy robią z łatwością, dla mnie jest problemem nie do przejścia. Od dzieciństwa miałem problemy z nawiązywaniem relacji, w nowej grupie miałem problem, by do kogoś podejść i się odezwać – dodał polityk Konfederacji.

obiektywny realista

Odpowiedz na tę wiadomość

Re:

Ma zdiagnozowany Zespół Aspergera (ZA),

Objawy zespołu Aspergera to trudności w komunikacji i kontaktach społecznych oraz ograniczone, powtarzalne i nieelastyczne wzorce zachowań, zainteresowań lub aktywności. Są one wyraźnie nietypowe lub nadmierne dla danej osoby, jej wieku i kontekstu społeczno-kulturowego

Większość osób z Zespołem Aspergera unika kontaktu ze swoim otoczeniem, nie zadaje pytań, nie komentuje wypowiedzi innych ludzi , szybko się denerwuje zwłaszcza w momencie pojawiania się zmian i problemów.

Zespół Aspergera, chociaż ma swoje specyficzne symptomy, jest zaburzeniem ośrodkowego układu nerwowego, które mieści się w spektrum autyzmu.

Charakterystyczne dla zespołu Aspergera są:
problemy w funkcjonowaniu społecznym,
trudności z komunikacją interpersonalną,
trudności z nawiązywaniem rozmowy oraz nowych znajomości,
nietypowe zachowania nieadekwatne do sytuacji,
trudności z wyrażaniem własnych emocji,
brak zrozumienia sarkazmu i ironii,

obiektywny realista

Re:

Teraz sprawdzić czy Grzegorz Braun nie jest chory psychicznie ?

obiektywny realista

Re:

Szczęściobóż będziesz pan wisieć był psycho-chory jeszcze przed swoim POczęciem...

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org