Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Drugie dno....? |
bo słyszeli jak gadałem z kumplem na temat awansu do drugiej ligi i wyszli za mną z lokalu... rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Drugie dno....? |
bella a u nas bardzo dobrze
|
|
marciano, to ty mnie nie zrozumiales. Moja odpowiedz dotyczyla posta waldka, a nie twojego.
|
|
przecież nie miałem żadnego noża... w ogóle gdzie jest mowa o jakimś nożu??? żeby było śmieszniej to jak mnie okopali to rzucili mi chusteczki higieniczne i powiedzieli: gratulujemy awansu... efekt całego zajścia jest taki, że mam zmasakrowaną twarz i ogolnie czuję to wszystko w kościach... pier***ona Jaga...
|
|
Bardzo mi się podoba list Andriusa z jednym tylko zastrzeżeniem. Nie ma co liczyć na biznes z turystą przejezdnym, bo on może być tylko odbiorcą promocji lokalnych produktów turystycznych / agroturystycznych w dziale aktywna, krótka rekracja np. weekend Końcówkę (wnioski Andrusa) bardzo popieram. To byłaby katastrofa, gdyby ktokolwiek wyjechał stad z niedosytem lub zniechęcony dziadostwem obsługi Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Widocznie już sam Bóg doszedł do wniosku że nabudowali za dużo kościołów.
|
|
Jak podano o 50 tys. długu na ZUS , to już wiadomo było , że klub ma całkowity dług parę razy większy. Płatności ZUS zawsze są priorytetowe. Są dwa wyjścia: 1) Zrezygnować z gry w II lidze 2) Grać swoimi zawodnikami , z wiadomym skutkiem. W Łomży nie znajdziecie poważnego sponsora poza Browarem , a to za mało. Nikt ze zdrową głową nie wyłoży dużej kasy , bo ta pójdzie na długi i dalej będzie kicha. Nie mamy stadionu i nie dość , że nie będzie wpływu z biletów , to zapłacimy za wynajęcie stadionu. Biednemu zawsze wiatr w oczy. Myślę , że taka jest prawda.
|
|
tak wogóle to dlaczego wisła nie chce oddać kasy? nie mają? czy nie chcą dać? abelkaim dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]
|
|
http://www.lks.4lomza.pl/ , a może Ci wszyscy którzy się cieszą , tak po parę zeta na serwer dali. Bart , będzie w środę na meczu w młynku.
|
|
No to w droge :) abelkaim dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]
|
|
200 tys.. No nieźle , coś czuje że miasto jako władza naczelna się temu z bliska przyjży ( finansom oraz wydatkiom )
|
|
Ja mam flaka to nie wypali??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Witam ponownie ... Działalność Klubu opiera się na trzech płaszczyznach : Utrzymanie obiektu / stadion i hotel/ , utrzymanie młodziezy / 4 drużyny młodzieżowe / oraz rozgrywki seniorów / ŁKS i ŁKS II /. Na utrzymanie stadionu dostajemy dotację w kwocie 175.000 zł na rok i to w chwili obecnej starcza , ale w ostatnich dwóch latach dostawalismy po 125.000 zł / wiec deficyt w kwocie ok 50.000 zł rocznie / pokrywany był z pieniędzy sponsorów ale deficyt to deficyt wiec teraz nastąpiła kumulacja. Następnym najwiekszym w chwili obecnej kosztem jest utrzymanie drużyn młodzieżowych, tu Klub dostaje roczną dotację w kwocie 28.000 zł rocznie / 14.000 w styczniu i 14.000 zł w czerwcu / tylko prawie 14.000 zł wydalismy już w styczniu i lutym tego roku a planowany dług do 30 czerwca 2006 znowu wyniesie ok 30.000 zł , przy czym musze przyznać że ogromną część wydatków ponoszą rodzice oraz bezpośredni sponsorzy grup młodzieżowych. Dlatego tak ogormna była praca i wola porozumienia ze strony Zarządu Klubu aby samorząd lokalny przeznaczył odpowiednie środki na utrzymanie i rozwój kolejnych grup młodzieżowych. Sprawdzilismy że te wydatki w miastach podobnej wielkosci wynoszą w Ostrołęce ok 150.000 na dwa kluby , w Suwałkach ok 120.000 - więc tu jest ogromna przepaść... i dlatego są ciągle długi. Ostatnim najbardziej kosztownym z punktu wydatków jest zespół seniorów , tu faktycznie mieliśmy mimo wsparcia głownego sponsora oraz pozostałych sponsorów niedoszacowanie ale liczyliśmy na to że samorząd zauważy wspaniały , historyczny awans do II ligi , o którym mówi się w całej Polsce. Wiemy to , bo dostalismy wiele gratulacji z całej POlski. A awans , dobra postawa zawodników oraz wyniki to promocja miasta. Nazwa zespołu mówi sama za siebie ŁKS Browar Łomża... W niej zawarte są wszystkie najwazniejsze marketingowe słowa ; ŁKS - czyli Klub , czyli my kibice , następnie Browar Łomża- nasz bardzo dobry lokalny sponsor bez którego nie było by tego sukcesu , oraz Łomża - nasze miasto ... Ostatnio przeglądajc uchwały samorządów innych miast , zauważlismy że nawet piłka nożna w III lidze jest "wspomagana" przez miasta / Toruń - III liga , zespół dostał 100.000 zł / Zbych
|
|
ahhhhhhhhhh mazre o takim wyjezdzie ale neistety musze zarobic w wakacje na studia hihi wiec nie wyjade sobie;) cdn...
|
|
Wszystkim milusińskim przypominam o półkoloniach na strzelnicy oraz urokliwym zalewie w Stawiskach. Nie ma to jak podlaskie urokliwe plaże.. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
W profilu, w polu podpis wpisujesz (bez spacji pomiędzy literami): [ i m g ] h t t p : / / w w w . c o s . p l / o b r a z e k . j p g [ / i m g ] http://www.cos.pl/obrazek.jpg to bezpośredni link do obrazka który ma widnieć w podpisie.
|
|
"Okazuje się, że na kilkanaście godzin przed upływem terminu składania deklaracji najwięcej młodych łomżan chce się dostać do II LO im. Marii Konopnickiej przy pl. Kościuszki. Szkoła ma już 357 kandydatów podczas gdy miejsc jest tylko 180. Kolejną pod względem popularności szkołą jest III LO przy ul. Senatorskiej gdzie deklaracje złożyło 223 gimnazjalistów przy czym warto podkreślić, że w tej szkole miejsc jest aż 240. na trzecim miejscu w tej klasyfikacji plasuje się I LO przy ul. Bernatowicza gdzie jest 216 kandydat, ale miejsc jest tu tylko 192." Co to oznacza? Wg mnie spada ilość ambitnych i nie bojących się renomy I-go liceum. Większość wybiera II-gie bo poziom trzyma, ale i luzy większe (podobno). Pozostali idą na trzecie. W sumie jest 796 chętnych na licea, a tylko 612 miejsc - część osób będzie zawiedzionych. Wg mnie od tych danych które zostały podane, lepsza (i pokazująca rzeczywistą renomę liceum) byłaby informacja o średniej ilości punktów osób startujących do danego liceum. Już po przydzieleniu miejsc uczniom okaże się na które liceum było większe parcie - nie ilościowo, ale jakościowo. Dowiemy się ile trzeba było mieć punktów aby dostać się do danej szkoły. Zbych
|
|
Ciekawe do kiedy beda aktualne :) PS. to taki elektroniczny rozklad mozna on nich otrzymac? czy masz jakies "wlasne" zrodlo? rudy błazen z druhem
|
|
na kolonie to i ja bym pojechała jako opiekun rzecz jasna,a korków z języka polskiego tez udzielę (szkoła podstawowa i gimnazjum) :P:P Wakacje??? Biebrza i Częstochowa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |