piątek, 21 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Król Europy niczym Bolek Chrobry...

Inwestycje w Polsce w 2025 r. wyniosą ponad 650 mld zł i to jest ostrożny szacunek, powiedział premier - Król Europy podczas konferencji pod hasłem \"Polska. Rok przełomu\". Przedstawił na niej plan gospodarczy rządu. - W tym roku mija tysiąc lat od koronacji Bolesława Chrobrego, dlatego - wzorem pierwszego króla Polski - postanowiliśmy rozpocząć nowy etap - zapowiedział premier.

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Król Europy niczym Bolek Chrobry...

Aż tyle zainwestuje w ciapatych?

Bo o innych nic nie wiadomo.

Zresztą, wszystkim wiadomo że,
Donek sepleni duby smalone jak zwykle.

ślepe chviszcze stale łże jak PieS, oto prawdziwy test wiarygodności zaPOwiedzi króla Europy:
Przemówienie premiera napędziło zwyżki na GPW. WIG najwyżej w historiihttps://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/przemowienie-premiera-tuska-napedzilo-zwyzki-na-gpw-wig-najwyzej-w-historii/gh0ed83

rudy błazen z druhem

Król Europy ma swojego \"Muska\":

Premier Donald zaproponował w trakcie konferencji \"Polska. Rok przełomu\" stworzenie zespołu, który ma przygotować rekomendacje zmian deregulacyjnych, założycielowi i prezesowi firmy InPost Rafałowi Brzosce. Deregulacja nie jest niczym trudnym, tylko trzeba chcieć i że pan akurat wie, co trzeba zrobić. No to niech pan się za to weźmie. Gdybyście przygotowali możliwie szybko rekomendacje do zmian, które nie wymagają ustaw.

rudy błazen z druhem

ja ufam panu Tuskowi bo tak jak przeprowadził nas suchą nogą przez światowy kryzys bankowy tak jestem pewny ,że ten bum inwestycyjny się pojawi oczywiście pod warunkiem ,że jedyny i istotny hamulec w postaci zabetonowanej paramafi pisowskiej na strategicznych miejscach w państwie zostanie usunięty i umieszczony po sprawiedliwych procesach sądowych w zakładach karnych. Bez tego Polska nie ma szansy na dalszy rozwój tylko może się stać mroczną dyktaturą paramafi pisowskiej na wzór Putinowski.

Zeus

Ja Królowi Europy nie ufam jednak generalnie POpieram głównie za to, że doprowadził do odsunięcia PiSlamskiej mafii od władzy i nadal należy go wspierać, żeby całkowicie PiSlamskiego raka wyrugować z chorego ciała naszego kraju.

rudy błazen z druhem

: sagitta- generalnie w samo sedno ! nic dojąc, nic nie ująć !

obiektywny realista

Pieprzenie rudego zawsze osiąga szczyty przed wyborami.

Po wyborach będzie tak, jak z jego 100 konkretami na 100 dni.
Czyli, - g*wno.
Którego mam nadzieję, tym razem durnowate nie łykną.
Bo tyle razy, ile rudy wyruchał Polaków swoimi z dvpy wziętymi bajkami,
to nawet komuchy się chowają.

paplik,, to utopista - stoi w rozkroku - 90% forumowiczów wiesza na nim psy itp...- komuch a nie Polak, swego czasu mądrze pisał , na stare lata zgłupiał. Niby inteligentny człek - walczył z PISlamistami ,walczył z ciemnogrodem , a teraz w dekiel mu wali. Barani łeb- nie kuma, że dziad już jedną nogą w grobie, tylko szkodzi swoimi postami na temat obecnej koalicji rządzącej !Po co jątrzyć , po co dalej skłócać Polaków - koalicję 15 grudnia ? Paplaku, NIE SRAJ WE WŁANE GNIAZDO ! Będziesz dalej bzdury pisał , - woda na młyn PiSowców, ośmieszasz i Lewicę , KONFY nie bronisz , co to za z ciebie z cukak ? KAŻDA SZABLKA NA WOJNIE SIĘ LICZY _ kto nie jest z nami, jest przeciwko !

obiektywny realista

hahah notabene bawi mnie dyskusja dziadów na 4loma : jeden paplok +80 , drugi 75+ ślepy beneficjent POFRON i opieki społecznej haaha kwiat narodu ... a dziadki niech sobie dyskutują :)))heehehheje

obiektywny realista

Ty bezczelny fiucie! zhejtowałeś na mylomza zaginioną dziewczynę, zgnoiłeś jej reputację, PO czym POrtal wyłączył komentarze. Doszły mnie słuchy, że w tej sprawie prowadzone jest POstęPOwanie. Teraz przyp.erdalasz się do ludzi, których nie znasz usiłując przyPiSać im cechy, które uznajesz za POniżające. Sam jestem POdłym dziadem, na dodatek z notorycznie przyćmionym alkoholowo umysłem.

rudy błazen z druhem

PISOWCY od początku wiedzieli , ŻE bogatym staje się ten, kto okrada państwo szybciej, niż ono jego.

270.000 wyłudzili wspólnie Czanecki i Złotowski na szkodę PE
720.000 ukradł Jan Kosiorowski, wieloletni dyrektor Lasów w Krakowie, na rzekomą budowę kaplicy w Puszczy Niepołomickiej, ale budowla nie powstała.
Ok. 3.000.000 skradzione z dolnośląskiego PCK przez członków PiS na kampanię Zalewskiej.
4.800.000 na straty stadniny w Janowie tylko za 2016 r., a gdzie lata 20017-2023?
Za kradzież 5.000.000 PiS-owcy Arkadiusz B. i Krzysztof B. siedzą w areszcie pod zarzutem zorganizowania grupy przestępczej i kierowania nią oraz za wyłudzenia z VAT i okradanie kont bankowych resortu Ministerstwa Finansów, gdzie byli zatrudnieni. Obaj z nadania PiS oficjalnie w resorcie zajmowali się walką z mafiami VAT-owskimi.
5.500.000 na trefne maseczki od kumpla, instruktora narciarstwa.
7.500.000 cena zakupu trzech rozbitych limuzyn Dudy, Szydło i Macierewicza.
Ponad 9.000.000 wyniosła w reklamówce sekretarka z CBA.
10.000.000 zniknęło w upadającej, państwowej stoczni GRYFIA za stępkę promu Morawieckiego.
12.000.000 na komisję Macierewicza, badanie parówek, puszek.
12.000.000 na zabawę na lotnisku w \"lądowanie Antonowa\".
17.000.000 na testy które \"uległy\" zniszczeniu w transporcie LOT-u.
20.000.000 na testy które okazały się nieskuteczne.
25.000.000 łącznych dotacji na biznes męża \"naszej Beatki\" - jego prywatna szkoła.
27.000.000 przepłacone firmie znajomego Macierewicza za testy z Turcji, 6x drożej niż polskie.
30.000.000 stracił szumnie upaństwowiony, konający Autosan za 20 min spóźnienia na przetarg.
40.000.000 na łapówki dla KNF za przejęcie banku \"za złotówkę\".
65.000.000 wyprowadzone przez senatora PiS z fundacji SKOK.
100.000.000 na fundację Profeto księdza egzorcyzmującego salcesonem od resortu Ziobry wyprowadzone z Funduszu Sprawiedliwości.
111.000.000 na jachty, niedziałające strony internetowe i wydatki Polskiej Fundacji Narodowej.
115.000.000 poszło wg. raportu NIK na lewe przetargi w służbie więziennej Patryka Jakiego.
120.000.000 na nielegalny druk kart wyborczych i inne wydatki z tego tytułu.
140.000.000 na biznes brata i żonki ministra Szumowskiego (Szumowski udziały w spółce brata przepisał na żonę. Jego resort przekazał 74 mln dotacji. Wartość firmy wzrosła 1000-krotnie).
280.000.000 resort Ziobry przebimbał na \"widzimisię\" czyli wydatki niezgodne z przeznaczeniem.
325.000.000 dotacji z budżetu państwa na prywatne muzeum Rydzyka i jego biznesy.
370.000.000 na respiratory od handlarza bronią (z czarnej listy ONZ).
500.000.000 dla książąt Czartoryskich od Glińskiego, pieniądze znikły, fundacja upadła.
500.000.000 dla 18 fikcyjnych doradców PZU, na czym brat Ziobry zarobił 4,6 mln.
1.000.000.000 straciły łącznie państwowe Enea i Energa na budowie elektrowni Ostrołęka.
1.200.000.000 zniknęło w GetBack, to państwowe banki czyściły portfele z długów na koszt GetBack.
1.300.000.000 promesy kredytowej PKO dla spółki Kaczyńskiego \"Srebrna\" na dwie wieże.
1.500.000.000 na roczne wynagrodzenia katechetów.
1.600.000.000 straty Orlenu na wale Obajtka z Hezbollahem poprzez spółkę OTS ze Szwajcarii.
2.000.000.000 (rocznie) na KPRM Morawieckiego (za Tuska - 125 mln).
2.700.000.000 (rocznie) na nową planszę pogody w TVP.
5.000.000.000 wypłacił Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom 13 upadłych kas SKOK.
50.000 wzięte w kopercie przez Kaczyńskiego dla księdza Sawicza, to już drobne i nie są warte nawet splunięcia.
Sprawy Czarnka, Morawieckiego, Obajtka i Mejzy w toku i dopiero ocenia się skalę ich złodziejstwa.
Wątki wszelkich fundacji, np. Glińskiego czy Czarnka (Willa+) albo powiązanych z Bielanem i Żalkiem (50 albo 120 mln \"na słupy\" w konkursie NCBiR) są w toku.
Afera wizowa także w toku.

Zeus

paplik, - ty bezczelny fiucie, łżesz jak pies, hejt a subiektywna opinia/komentarz daleko to jest do prawa , no ciekawe która to dziewoja aż tak cię dziadu zainteresowała, która to ? ( bo komentowałem \"zguby\" nie jedną ) Barani łbie, gdzie ty stary pedale masz wąty w sprawie gnojenia czy i reputacji ? PO czym POrtal wyłączył komentarze.? Doszły do ciebie kutasie słuchy, że w tej sprawie powadzone jest POstęPOwanie.hahahaa No,nie, dziad mnie jeszcze pozwie, że go nazwałem starym pedałem:))))hahahahaha

obiektywny realista

fakt,, paplik to alkoholik ,stary dziad w bani mu się miesza- raz tak, drugim razem nie ps ; masz już 85+ ???

obiektywny realista

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org