Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Cytat z Korwina Mikke - chyba z 2007 r. |
Tu link do wiersza Mariana Hemara "Kto rządzi światem?" z 1961 r. Jak jest on aktualny po 45 latach. http://www.polskiinternet.com/polski/sztuka/hemarm.htm
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Cytat z Korwina Mikke - chyba z 2007 r. |
No właśnie jak ? Sporo o tym piszecie ostatnio ... Jest bowiem kilka aspektów tego zagadnienia, kilka rodzajów turystów: 1. Turysta jadący w konkretnym celu, do konkretnego miasta czy też miejsca może zatrzymać się jedynie np. na lody, na przypomniane sobie po drodze zakupy - tego typu turystę należałoby zachęcić aby następnym razem to właśnie Łomża była celem jego podróży, aby ta chwila spędzona w naszym mieście była chwilą na tyle miłą i dla turysty zachęcającą by chciał tu wrócić - jak to zrobić? 2. Potencjalny turysta przeglądający poradniki turystyczne, strony internetowe etc. - pole do popisu dla komórki zajmującej się promocją miasta, jak obecnie ta komórka funkcjonuje, czy w ogóle istnieje ? Mamy tyle ciekawych miejsc do pokazania ... Dlaczego nie można tego uporządkować, dlaczego nie ma konkretnej bazy turystycznej z przewodnikiem (a może jest tylko ja o tym nie wiem?). Nie mówiąc już o jakiejś bazie informacji o gospodarstwach agroturystycznych (a przecież w najbliższej okolicy liczba tych gospodarstw rośnie jak grzyby po deszczu), które przecież mogłyby być super zachętą dla spragnionych wiejskiego powietrza mieszczuchów. Temat rzeka ........... .
|
|
Chyba zaspałem :P
|
|
Ja też ;-) .
|
|
Pogoda to się nie nadaje do jazdy. Zimno - pół biedy, ale wieje - jazda przy wietrze to mordęga!
|
|
żydzi rządzą światem
|
|
Trochę się w tej kwestii ruszyło. Rewitalizacja okolic Starówki, Ratusza, nowa elewacja Hotelu Gromada. Ale to ciągle mało jak na tą cześć Zielonych Płuc Polski.. W latach bodajże siedemdziesiątych wydawane były przewodniki po Łomży i okolicach. A teraz ? Tiger napisał: 2. Potencjalny turysta przeglądający poradniki turystyczne, strony internetowe etc. - pole do popisu dla komórki zajmującej się promocją miasta, jak obecnie ta komórka funkcjonuje, czy w ogóle istnieje ? Ostatnio przeglądałem w warszawskim Empiku Przewodnik po Mazowszu. Było nieco informacji o Łomży, szczególnie o Katedrze i Starówce. Informacja turystyczna w interenecie - prezentuje się nadzwyczaj skromnie - prawdopodobnie tylko regionalne portale zamieszczają tego typu wiadomości. Pozdrawiam.
|
|
bulwary nad narwią rudy błazen z druhem
|
|
jest to chyba widok na rondo przy placu pocztowym :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Człowiek żądzi światem Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |