Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kuby-europejskie-w-szkolach ? |
MEN zachęca do tworzenia Szkolnych Klubów Europejskich.... Problem polega na tym, że w treści instrukcji dotyczącej powstawania klubu jest stworzenie młodego Europejczyka, nie Polaka świadomego swojego miejsca w Europie, opartego na swojej tożsamości narodowej. To bardzo niebezpieczny trend prowadzący do wynaradawiania młodego pokolenia niestety. ja
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kuby-europejskie-w-szkolach ? |
Bycie Europejczykiem nie wyklucza bycia POlakiem, natomiast szowinizm, szczególnie tak prymitywny jakim jest katolski, sprowadza człeka na manowce świata cywilizowanego. Tolerancja, akceptacja różnorodności, wystrzeganie się dyskryminacji to stwarzanie równych dla wszystkich warunków do życia według własnego światoPOglądu, kultury i innej tożsamości, także narodowej. POlska może być w Europie mimo tego, że zamieszkana jest w większości przez katolików, ale nie ma miejsca w świecie cywilizowanym dla POlski katolickiej jako państwa teokratycznego. rudy błazen z druhem
|
|
A jak Tusk stoi na molo w Sopocie z Putinem to jest lepsze zdjęcie? ja
|
|
Autor: Benedykt (---.dynamic-4-waw-k-2-2-0.vectranet.pl)Data: 11-11-24 13:10 MEN zachęca do tworzenia Szkolnych Klubów Europejskich.... Problem polega na tym, że w treści instrukcji dotyczącej powstawania klubu jest stworzenie młodego Europejczyka, nie Polaka świadomego swojego miejsca w Europie, opartego na swojej tożsamości narodowej. To bardzo niebezpieczny trend prowadzący do wynaradawiania młodego pokolenia niestety. ja _______________________________ taaaa, towarzyszko benedykta, ty byś chciała szkolne kluby ruskiego, to ci się marzy putinowska szmato? Ja jestem Europejczykiem, a ty? Ruska qurwo? nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |