Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ukraińcy z Polski nie chcą iść na front. |
W lipcu podczas wizyty w Polsce prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski wraz z polskim premierem Donaldem Tuskiem zapowiedzieli stworzenie Legionu Ukraińskiego w Polsce, złożonego z ochotników-Ukraińców, przebywających na stałe w Polsce i innych krajach europejskich. Plany wydawały się ambitne, bo mówiło się o powołaniu całej brygady, liczącej nawet kilka tysięcy osób.Ukraiński MON informował, że ochotnicy po podpisaniu umowy mieli odbywać 35-dniowe szkolenie na poligonie, a później także w bazach NATO w Europie. Strona ukraińska miała zapewniać umundurowanie, a Polska broń i inny sprzęt wojskowy. Za rekrutację miała odpowiadać strona ukraińska. A co robi minister spraw zagranicznych? Powinien ich po przeszkoleniu odesłać do Ukrainy, a jak nie chcą się szkolić to też odesłać, a nie będą żyli na koszt obywateli Polskich ja
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ukraińcy z Polski nie chcą iść na front. |
Ukraiński przewoźnik dostał licencję na polski rynek. Jest zgoda urzędu Spółka Ukrainian Railways Cargo Poland otrzymała licencję na wejście na europejski rynek kolejowych przewozów towarowych. Odpowiednia licencja przewoźnika kolejowego została przyznana przez Urząd Transportu Kolejowego Polski - poinformowały w czwartek służby prasowe ukraińskich kolei. ja
|
|
Tysiące Polaków traci pracę, a oni dają pracę Ukraińcom w Polsce, to absurd jakiś jest chyba ja
|
|
Słudzy Putina jak towarzyszka Benedykta i inne czopki, nie chcą bronić swojego pana i cara Putina. Ruble Putina cacy, ale żeby bronić Putina, to inna sprawa. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Benedykt jest nie tylko Putinowska onucą, chamem niestruganym, ale też totalnym, kretyńskim matołem i prostakiem... rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |