sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Młodzi do Rady Miasta

re:^krzysiek^
Lepiej wył±cz te przekaĽniki, które mówi± o "łomżyniakach". To nie Radio Białystok i TVN wyznaczaj± normy jezykowe, ale je¶li w nich s± przestrzegane to tym lepiej.
Je¶li chcesz "łomżyniaków", to powiniene¶ też napisać "wyłanczać".
pzdr@dam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Młodzi do Rady Miasta

jak zrobic zeby vectra przywrocila eurosport? dostaje zajoba z tym polsat sportem, ciagle powtorki, przeboje mundialowe, cholera mnie bierze

Wlasnie to mam na mysli...
Rozne... ale tematyczne dni...

ja tam lubie posluchac dobrej muzyki... z zainteresowania lubie DnB i elektronike (nie mylic z techno), czasem acid jazz, czasem normalny jazz zalezy od dnia. :)
artysci:
LTJ Bukem
LEMONGRASS
new radicals
Omni trio
Blu mar ten
peshay
Big Bud
morcheba
zero 7
i wieeeeeeele innych

Pozdrawiam

niech sobie bedzei ten polsat sport... ale na innym kanale, ale eurosport powinni przywrocic... a przy okazji CARTOON NETWORK tez moga przywrocic...
Johny B., Cow&Chicken, Dexter Lab. are THE BEST!!! :)

Jestem Za CARTOON NETWORK to jest to - Jak tego nie przywróc± to s± gównian± kablówk± przez duże G

raas

...CO by zakończyć spór raz na zawsze proponuje napisac do profesora Miodka.;)...

A ja wolę MiniMaxa

W CARTOON NETWORK ci±gle kogo¶ bili, mordowali, oszukiwali ...
Mam kilkuletnie dziecko i wolę, gdy patrzy na Bolka i Lolka niż na Johnego B. lub Powerpuff Girls

Panie Tz na palcu czerwonym winien się Pan czuc jak u siebie w domu.

Kalisto
Tryskasz intelektem.

raas

Kilkuletnie dzieci nie powinny po prostu niektórych bajek ogl±dać! Johny B. i pokrewne s± super, ale te "subtelne żarty" nadaj± się dla starszych... A może nawet dla dorosłych...

Witajcie bylem troche na wakacjach i niedawno wrocilem cos sie wydazylo ciekawego? slyszalem ze Stahursky był szkoda ze sie nie załapałem :( fajnie bylo byl kto¶?

raas

OJ elena nie placz zachowujesz sie jak dziecko

Nawiazujac do Twojej wypowiedzi o muzyce , jesli chodzi o muzykę Techno szeroko rozumiane pojecie tej muzyki (i tu sie niestety mylisz) gdyz obejmuje to także nurty jak Drum`n`bass i inne podgatunki tej muzyki chociażby Trance,House,Minimal nie bede wymienial szczegolowo wszystkich gdyz obecnie jest ich sporo . Jesli chodzi o organizację imprez z muzyk± tematyczn± - to spytam najpierw gdzie kolega byl jak one sie odbywaly(byc moze wiek nie pozwalał na uczestnictwo:)))) , a takowe były w Łomży (głownie z muzyk± Techno) niestety było to pare lat temu wstecz ok 3-4 lat. Sam bylem organizatorem tego typu imprez i musze powiedzec ze nie przychodzilo na nie zbyt wiele osob (poza paroma wyjatkami) grupa ludzi ok 100 osob max., jednakże wtedy było jeszcze jakiekolwiek zainteresowanie w przeciwienstwie do chwili obecnej tego typu imprezami.Co do miejsca to zgodze sie obecnie niema gdzie zorganizowac takich imprez , choc czas letni sprzyja organizowaniu na swiezym powietrzu--przyklad ostania impreza z muzyk± Country nad nasz± rzek±, czemu nie zrobic imprezy Techno tam np. nie neguje takze rytmow Hip hopowych bo to godny uwagi nurt muzyczny ostatnio na topie w naszym kraju. Reasumujac - uwazam ze obecnie w naszym miescie nie ma zbyt wielu osob zainteresowanych organizowaniem tego typu imprez z ta muzyka a nie tylko z Techno(moze wyjtkiem sa czasem imprezy Hiphopowe)

---------------------------------------------
Lukasz

Iwono, ale Panna (Pani) ostra jest... Ta odpowiedĽ wydarzeniem jest... wielkim...

hiyba tez dj riba ... moim zdaniem wymienianie tych dwu osobnikow i tylko ich to delikatnie mowiac profanacja kregu

sensor + tlou i inne susły :D
meshka
mienta
minmalimaxi
przemal
misiek
jasiek
lotnik :D
z rok temu Agnes
Poniat ... + cały Bonar

i jeszcze duzzo..b.duzoo znanych z twarzy i innych takich tam ... co nigdy nie miałem tyle sił aby zapamiętać ich ksyfki

no ale coz towarzystwo sie rozlazło i rozleciało... moze kiedys tam.. :D w jakim¶ lasku albo ciemnym forcie :D pławi±c sie w toxynach ..hehehe..będzie dobrze...

oj iwonka iwonka ostra kobietka z ciebie ,widac ze zadko kozystasz z interneciku no ale jak dorosniesz to moze pogadamy

SprostowanieRaver
Kto nie umie czytac - ten wiele traci i wyrywa zbedne slowa z kontekstu . Owszem moja wina - poprostu przy stwierdzeniu o DnB nie wstawilem znaku zapytania .A co Drum&Buss - to nie jest muzyka elektroniczna czyli - tekno ? , a obecnie techno - tak to powinno brzmoiec prawidlowo .
A co do ekipy "czlowieka szyii gumy" - hehehe

Ostatnio przeczytałam ogłoszenie SM PERSPEKTYWA, że osobom, które zalegaj± z opłatami za wodę zostan± "zakręcone kurki". Kark mi z nerwów zesztywniał, i krost na całym ciele dostałam, bo wła¶nie zalegam. Ale przecież PERSPEKTYWA zalega mi ze zwrotem nadpłaconych pieniędzy za centralne ogrzewanie. Co prawda nie policzono jeszcze jaka to będzie kwota - tu spółdzielnia się nie spieszy - ale jak wskazuje kilkuletnie do¶wiadczenie całkiem spora. Mam wrażenie, że to jaka¶ paranoja - kredytuję w postaci zawyżonych opłat za centralne spółdzielnię przez cały rok, a w podziękowaniu chc± mi zakręcić wodę.

:)

Ja także korzystam z Internetu:))

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Yo yo ... tak to ja Adam :)

Tylko chyba spółdzielnia nie wie, że nie ma możliwo¶ci innej niż odcięcie wody w całym pionie ;))), bo wstępu do mieszkania własno¶ciowego bez nakazu nie maj±. Ja juz wiem że mam do zwrotu ponad 600 zł za ogrzewanie i nie płacę ani czynszu ani wody. Pan Prezes twierdzi że nie ma technicznej możliwo¶ci szybszego (4-5 miesięcy) rozliczenia zwrotu nadpłaty za ogrzewanie - LUDZIE PRZECIEŻ TO CZASY TECHNIKI A NIE LICZYDEŁ!!! Przecież to Spółdzielnia wybierała firmę "opiekuj±c± się" rozliczaniem ogrzewania i wiedziała jakie będ± terminy rozliczenia.... niech nie nażekaja tylko zmieni± system na lepszy. Mieszkańcy dostaj± wyniki odczytu i widz± że będzie zwrot więc automatycznie przestaja płacić. Gdyby zwrot był rozliczany w ci±gu miesi±ca to problemu by nie było......... a może byłby większy bo trzeba by było zwrócić w gotówce mieszkańcom ich pieni±dze lub trzymać u siebie i płacić odsetki ;) - Pomarzyć można.

raas

kożystaj±c nalerzy naumiec sie pewnych zasad jedna z nich mófi o tym ,rze: na forum nie nalerzy zwracać ówagi na błedy ortograficzne itd. innych forómowiczóffff, chyba że jest to forum nt. ortografi ;)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Po dluzszej nieobecnosci na forum oczom nie wierze, same spokojne tematy, prosze prosze, wreszcie ludziom wystarcza sam fakt bycia na forum a nie tylko zrownania kogos z blotem, jestem podbudowany. Pozdrawiam wszystkich i mam pomysl, moze wypowiecie sie co mozna zrobic w Lomzy zeby cos sie zaczelo tu dziac? koncertow za malo, a ludziom nic sie niechce :>

Pozdrawiam
Ellena

....tak samo jak na błędy interpunkcji...

...tzn..... je¶li chodzi o ortografię..... to wydaje mi się że nie można przesadzać....

...zaczęło się wszystko od tego że były problemy ze standardem polskich czcionek..... więc przestano uzywac polskich liter..... nie bylo juz zadnych laseczek kropeczek zakretasow itp....

....pozniej zaczeto skracac wypowiedzi przez zamienianie np. ku na q ..... czy tez uzywanie tylko czesci wyrazow i zglosek uznanych za cokolwiek znaczace: cze re bry itp. ......

...w miedzyczasie pojawila sie mozliwosc kombinacji polskich i angielskich glosek..... tak ze zaczely tworzyc sie wyrazy i zdania na ktore nie wiem jak by pan Miodek zareagował...

....

....natomiast kiedy ktos pisze normalnie..... Często widać, że pisz±cy nie używa jakich¶ schematów (mam znajomego który używa tylko 'ó' i 'ż' - nie ma u niego 'u' i 'rz'). Wtedy rzucaj± się w oczy wszelkie błędy (szczególnie drażni±ce s± te nieliczne). Chyba dobrze, że uważny czytaj±cy zauważy bł±d i pokaże go autorowi by ten w przyszło¶cibył ostrożniejszy podczas wyrażania siebie publicznie (oczywi¶cie je¶li mu na tym zależy).

Innym tematem jest forma przekazania tej informacji.
Ale o tym....
...w następnym odcinku!

Spotkałem po latach WiedĽmina. Wła¶nie wrócił z zagranicznych wojaży, opalony, u¶miechnięty, popalał jakie¶ słabe mentole. Przygotowywał się do minięcia kolejnego dnia, dojrzewała w skwarze kolejna sobota tego lata, Papież rozpalał na nowo przygasł± nadzieję wybiedzonego i wymęczonego transformacjami Narodu. A ja się cieszyłem, że dzięki istnieniu www.4lomza.pl poznałem tylu pogodnych ludzi, z których niektórzy weszli w 29 rok życia tu, na Ziemi, której oblicze odnawia nieustannie Duch, co przed ponad 20 laty zst±pił na pro¶bę pokornego Pielgrzyma. Więc może nie wszystko jeszcze stracone w powiatowym miasteczku, skoro przybyłe¶ ze swoj± radosci±, Martynie?

Taka jest prawda... Korzystaj±c często z netu, czasami sama mam problemy z napisaniem prostych wyrazów poprawnie pod względem ortografii. Zapewne, to przez te wszystkie braki kresek i ogonków, a także przez przywzyczajanie wzroku ( jako, że posiadam pamięć wzrokow± ) do ogl±dania blędnie pisanych słow, między innymi z tych powodów co wymieniałe¶ Piotrze, tj zamiane ku na q, u na oo "dopsz" miast dobrze i inne tego typu...:) oraz przez "pospolita przypadło¶ć dzisiejszych czasów" tzw dysleksje, dysortografie...lub jak zwał tak zwał.

pozdrawiam

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

...eh i znowu zjadłam kilka ogonków. Ciężko wychodzić na prost± ze wszystkich przyzwyczajeń "netowych":)

Ostatnio w jednej z łomżyńskich gazet we wkładce z programem TV, ogólnopolskiej zda się być, bynajmniej z siedzib± w Warszawie, była całkiem spora reklama naszego browaru. Czyżby nowa lepsza receptura?:))

Qufer

Słyszałam o tym nieco wcze¶niej, dzi¶ przeczytałam w Onecie...
"Od przyszłego roku rz±d zamierza wprowadzić winiety czyli opłaty za poruszanie się samochodami osobowymi po autostradach, drogach ekspresowych, drogach dwujezdniowych i międzynarodowych.(...)Wicepremier Pol powiedział, że winieta roczna dla samochodów osobowych i motocykli będzie kosztowała 180 złotych, ale będ± także tańsze winiety na krótsze okresy - 60, 10, a nawet jednodniowe.(...) Za jazdę bez winiety zapłacimy pięćset złotych od samochodu osobowego i motocykla, tysi±c złotych natomiast za samochód ciężarowy. " Onet.pl

...Przecież to jest ¶mieszne. Niedługo pewnie jeszcze za wychodzenie z domu będziemy płacić podatek... podatek na rzecz użytkowania chodników na przykład, czy jak go zwał...
Państwo nas okrada, chc±c wszelkimi sposobami łatać to, co powastało z nieumiejętnego gospodarowania krajem, nieudanymi reformami itp... a lud ubożeje i ubożał będzie nadal... Co jeden Rz±d to lepszy....eehhhhh

Co o tym my¶licie?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Pamiętacie?
Jak wprowadzano Podatek Drogowy w paliwie miały być lepsze drogi a płacić mieli ci co jeżdż± (ba w cenie paliwa). Czyli co tamte pieni±dze s± od luksusu "picia" paliwa. Teraz za "luxus" jazdy po naszych drogach, ciekawe jakich jeszcze luxusów do¶wiadczam nie płac±c za nie. Może za chodzenie po chodnikach, nie mam jeszcze miernika zużycia tlenu w organiĽmie, itd. Tylko jak zaczniemy wyliczać to zrobimy doskonał± ¶ci±gawkę dla rz±dz±cych. .... a dróg i tak nie bedzie.

A ja słucham Pink Floyd.
... no i jeszcze kilku kapel..starszych

¦wietnie. Brawo
Jak konsruktywnie. Więc zawi±zać komitet organizacyjny i już za rok mamy przegl±d kabaretów. Służę pomoc±.

TLOU:
Nie nazywam sie Adam i nie jestem Mieta :) Wy mnie nie znacie (a ja wymienilem xywy osob ktore znam)
to na tyle tamtego tematu.

Do pozostalych...
jesli mozecie to odpowiadajcie na pytanie Topica :)
dzieki!

Raver

-----
pieceOFpeace
-----

A za co wykładowcy wyjechaliby na Karaiby, Seszele i Majorkę?! ;)

Często ok. północy albo i póĽniej wracam do domu i z moich obserwacji Łomża jest pełna życia. No chyba że miewam jakie¶ omamy...

Em.... czym się objawia ta "pełnia życia"??!?

Fracik

Wszystko zależy od tego, kto i czego o czekuje.
Q'fer - oczekujesz gotowych recept i przepisów. Ja mam w±tpliwo¶ci czy to tak się da.

Można tak zrobić z ciastem, czy montażem samochodu - składniki i podzespoły stanowi± stały, okre¶lony zbiór statycznych elementów.

Tutaj mamy kontakt z żyw± struktur±, z ludĽmi i z relacjami między nimi. Wydaje mi się, że można powiedzieć konkretnie co chce się zrobić. Ogólnymi ramami można nakre¶lić obraz jak to zrobić - ale szczegóły trzeba będzie dopasowywać na bież±co.

I jeszcze jedno. Może rzeczywi¶cie warto przej¶ć z tym w±tkiem do działu "politycznego". :)

(pozwoliłem sobie "napocz±ć" ten w±tek Twoimi pytaniami - Q'er)

Pozdrawiam

space

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org