poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
M. Szczerba miał zabiegać o wizy dla cudzoziemców ?

M. Szczerba miał zabiegać o wizy dla cudzoziemców

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-05-29/p-jablonski-p
okazal-fragment-rozmow-z-m-szczerba-musze-ujawnic-pewne-fakty/

Dziennikarz Polsat News Wojciech Dąbrowski zapytał posła PiS, czy planuje powtórkę z wtorkowego incydentu. - Ja jestem cały czas gotowy, żeby zeznania złożyć. Pan Szczerba powiedział nieprawdę, bo ja jestem wezwany na świadka. Prawie trzy miesiące temu zostałem formalnie wezwany, ale cały czas pan przewodniczący nie wyznaczył terminu - powiedział polityk PiS. 

- Nie zrobił tego, bo najprawdopodobniej obawia się tego, co mogę powiedzieć - stwierdził dodając, że \"musi ujawnić pewne fakty na temat pana posła\". 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-05-29/p-jablonski-pokazal-fragment-rozmow-z-m-szczerba-musze-ujawnic-pewne-fakty/

ja

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: M. Szczerba miał zabiegać o wizy dla cudzoziemców ?

Czym innym jest zabieganie o wizy dla prześladowanych POlitycznie przez totalitarne reżimy Putina i Łukaszenki, co nijak się ma do afery wizowej na samym szczycie PiSlamskiego nierządu, czyli w MSZ co skutkowało wjazdem przypadkowych imigrantów z krajów wysokiego ryzyka terrorystycznego za co osiągane były korzyści majątkowe.

rudy błazen z druhem

Słuchaj Paplik, czy jak Ty się tam nazywasz, to nie jest coś innego to jest tak, że nierząd PO przestrzega prawa tak, \"jak oni je rozumieją\" i tyle....a to jest po prostu małe, śmieszne i karygodne i szkodzi Polsce. I taki człowiek nie powinien być Przewodniczącym Komisji tylko powinien być świadkiem w sprawie jeżeli już, a całe te Komisje jak widzę mają słuzyć zasadzie, że kłamstwa powtarzane wielokrotnie stają się prawdą.

ja

Człowiek Moskwy w Polsce

Mateusz Morawiecki
-
Morawiecki, Misiak, Falenta, afera taśmowa
Zanim PiS doszedł do władzy, Morawiecki przyjaźnił się i utrzymywał powiązania biznesowe z miliarderem Tomaszem Misiakiem, który:
- robił wielkie biznesy w Rosji;
- był zamieszany w aferę taśmową z 2014 r., za którą stała Rosja.
W aktach sądowych czytamy, że Misiak zapoznał Morawieckiego z Markiem Falentą. Przeczy to zeznaniom Morawieckiego, który w 2014 r. powiedział oficerom ABW, że nigdy nie spotkał się z Falentą.

16. Morawiecki, Łukaszenko
W 2016 r. Mateusz Morawiecki jako wicepremier odpowiedzialny za gospodarkę:
- spotkał się w Mińsku ze zbrodniczym białoruskim dyktatorem Łukaszenka;
- rozmawiał z nim, jak eksportować polską żywność do Rosji mimo embarga wprowadzonego przez Kreml.
Kreml:
- wprowadził to embargo w odpowiedzi na zachodnie sankcje;
- strzelił sobie w stopę, gdyż okazało się, że Rosja nie umie się wyżywić bez importu.
Ukraina liczyła na to, że trudności z zaopatrzeniem zmniejszą poparcie Rosjan dla wojny. Dlatego rozmowy Morawieckiego z Łukaszenka były dla Ukraińców jak nóż w plecy.

17. Morawiecki, Le Pen
Pod koniec 2021 r. Morawiecki wiedział o tym, że Putin szykuje najazd na całą Ukrainę. Niemniej zaczął spotykać się z politycznymi agentami i sojusznikami Putina działającymi w UE. W grudniu 2021 r. razem z Kaczyńskim zaprosił ich do Warszawy. Afiszował się wtedy przyjaźnią ze słynną Marine Le Pen, jawnie opłacaną przez bankierów Kremla. Przy tej okazji pani Le Pen ogłosiła publicznie, że Ukraina należy do sfery wpływów Rosji. Mimo to Morawiecki nie przestał jej popierać. Robił wszystko, żeby wygrała wybory prezydenckie we Francji. Atakował publicznie jej kontrkandydata Emanuela Macrona.

18. W następnych latach Morawiecki jeździł na kolejne zjazdy i spotkania sojuszników Putina m.in. do Madrytu i Budapesztu. W Budapeszcie ogłosił, że Bruksela (nie Moskwa) jest najgorszym zagrożeniem dla demokracji w Europie.

atbis napisał(a):

...ze zbrodniczym białoruskim
> dyktatorem Łukaszenka;

Wolał bym takiego dyktatora niż te...

skundlone, zbydlone, mierne, tchórzliwe, sprzedajne łachudry,
których wyznaczono do zarządzania Polakami,
w Polin.

Benedykt ty PiSzesz jak kretyn, groch z kapustą... PiSlamiści tak bardzo boją się skutków nie tylko tej afery, że POsługują się czymkolwiek, co choćby jedną literą przyPOminało aferę wizową. Szczerba nie uczestniczył, ani w lobbowaniu, ani czerpaniu korzyści w celu ułatwienia wjazdu nie wiadomo jakich imigrantów. ZaPOmniałeś o naszym ośle, który miał silne związki z aferzystą czerpiącym korzyści z tego procederu i wykorzystywał funkcję rządową na jego rzecz..? POnadto Jabłoński ujawniając owe rozmowy ze Szczerbą POdkreślił, że nie gani go za nie, a wręcz chwali zapewniając, że jego jego ministerstwo zadziałało w tym kierunku, żeby POmóc prześladowanym POlitycznie:
Żeby była jasność, bo tu chodziło o osoby z terytorium Białorusi i Rosji, pan poseł wskazywał, że to osoby, które mają różne powody polityczne, by przyjechać do naszego kraju i my rzeczywiście podejmowaliśmy takie działania. To była specjalna procedura, żeby to sprawdzić - tłumaczył Jabłoński. Podkreślił, że nie ma pretensji do Szczerby, że wtedy tak działał bo prawdopodobnie miał dobre intencje,

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-05-29/p-jablonski-pokazal-fragment-rozmow-z-m-szczerba-musze-ujawnic-pewne-fakty/

rudy błazen z druhem

Nie wiem, nie pamiętam, nie słyszałem - zeznają jak oskarżeni w Norymberdze.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

...oni wykonywali tylko rozkazy..., superprezesa.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org