Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
\"prawda cię wyzwoli\" - i to szybko. |
cytat: \"– Jestem zdziwiony prędkością, z jaką gilotyna odcięła mi kolejną głowę – komentuje sprawę ksiądz, który kilka dni temu nazwał papieża Franciszka „jezuickim masonem”. Proboszcz parafii w miejscowości Guasticce w prowincji Livornoksiądz Ramon Guidetti został ekskomunikowany po tym, jak 31 grudnia podczas ostatniej w roku mszy, będącej zarazem upamiętnieniem pierwszej rocznicy śmierci papieża Benedykta XVI, nazwał aktualnego papieża Franciszka uzurpatorem. Decyzję o ekskomunice biskup Livorno prałat Simone Giusti. – 17 grudnia ubiegłego roku w sanktuarium w pobliżu Buenos Aires, gdzie bezimienny (papież Franciszek) był arcybiskupem, piorun uderzył w posąg św. Piotr. Co się spaliło? Aureola i klucze. Aureola, bo Piotr nie jest już świętym, ponieważ został nim jezuicki mason powiązany z mocarstwami światowymi, antypapieski uzurpator. I klucze, bo dobry Benedykt nadal je trzyma – miał powiedzieć podczas mszy Guidetti cytowany przez Corriere Fiorentino. Ekskomunika nastąpiła dzień później.\"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: \\\"prawda cię wyzwoli\\\" - i to szybko. |
Zadziwia mnie niezwykłe miłosierdzie Franciszka. Nie tam jakieś upomnienie, pokuta, etc. Kop w dvpę już na drugi dzień, zarówno z kapłaństwa, jak i probostwa.
|
|
kali pedofilu, ale kogo to k.rwa obchodzi? idz sie zal na forum goscia niedzielnego ***** ***
|
|
To po co tutaj włazisz zboczeńcu? Myślałeś że coś o pedałowaniu, czy o dzieciach?
|
|
Najlepiej zrobił Święty POlak nagradzając jednego z największych skandalistów kato-kościoła jakim był Marcial Maciel Degollado, czy bratając się z ludobójcą Pinochetem, o wywyższeniu na ołtarze hitlerowskiego kolaboranta abepe Stepinaca, nawet nie wsPOmnę... rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |