Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zakłamywanie osoby i nauczania Chrystusa w czasach najnowszych |
Walka z Chrystusem zaczyna się wraz z początkiem historii ludzkości. Wiąże się z tym, co w języku łacińskim nazwano libido dominandi, czyli chęcią panowania albo posługując się językiem Księgi Rodzaju „byśmy byli jak bogowie”, byśmy zastąpili Boga. Ta pokusa, która jest na początku nam podsunięta, powoduje właśnie bunt przeciwko Prawdzie i przeciwko Bogu. - powiedział prof. Andrzej Nowak. ... I dalej powiedział- I ta pokusa idąc przez dzieje przybiera charakter polityczny, chce zbudować tutaj na ziemi świeckie państwo, raj, który wyrugowałby wszelkie odniesienie do Boga, zastąpiłby Boga, albo nawet udawałby Boga Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zakłamywanie osoby i nauczania Chrystusa w czasach najnowszych |
Wydawnictwo Biały Kruk zaprezentowało swoją najnowszą książkę – obszerne, pięknie wydane dzieło znanego historyka prof. Wojciecha Roszkowskiego zatytułowane „Świat Chrystusa”. ... Komentarz prof. Andrzeja Nowaka- https://www.youtube.com/watch?v=GOhE3gj7Y-E Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
|
|
...to od kiedy ten POczątek ludzkości liczą szamani z Toruńskiej sekty..? rudy błazen z druhem
|
|
A oto co pisze na ten temat mój ulubiony blogier: przychodzi rabin do księdza i pyta: „Panie ksiądz, czy to prawda, że ten wasz Święty Józef był Żydem? „Prawda” – odpowiada ksiądz. „A czy prawdą jest, że i Matka Boska była Żydówką?” – chce wiedzieć rabin. „No tak, to prawda” – mówi ksiądz. „No to z tego wynika” – mówi na to rabin – „że i Jezus był Żydem. Patrz pan cholera, jakiśmy to interes z rąk wypuścili”. Przypomniał mi się ten stary już jak świat żart, kiedy poszedłem sobie dziś do EMPiK-u muzycznie zrealizować swoją świąteczną kartę podarunkową i przechodząc przez dworzec zobaczyłem w kiosku okładkę specjalnego wydania „Tygodnika Powszechnego”. Okładka, jak to ona, kolorowa, błyszcząca, na okładce, jak przystało na specjalne świąteczne wydanie czasopisma przedstawiającego się jako katolickie, postać Jezusa, przez środek wielki napis „KIM JEST JEZUS”, a na samej górze wyjaśnienie „ŻYD UZDROWICIEL SYN BOGA MESJASZ”. Jeśli ktoś nie wierzy, bardzo proszę: Pierwsze co mnie tu uderzyło to oczywiście ów Żyd, nie dość że w ogóle, to jeszcze na pierwszym miejscu. Zupełnie jakbyśmy mieli do czynienia z instrukcją dla osób faktycznie potrzebujących się dowiedzieć, co to za jeden ten Jezus. No Żyd. Przede wszystkim Żyd, no ale też uzdrowiciel, nauczyciel, Syn Boży, no i ten no... Mesjasz. Też Żyd. Nie Polak, nie Włoch, nie Hiszpan, nie Grek, ale Żyd. Bóg zszedł na Ziemię i stał się Żydem. Niesamowite. Popatrzcie państwo tylko, jaki to interes oni z rąk wypuścili. Zwróciłem więc uwagę przede wszystkim na ów zestaw przymiotów Jezusa, ale też oczywiście na samo pytanie: „Kim jest Jezus”. Rzecz w tym, że fakt iż za wyjaśnianie nam tej kwestii zabiera się akurat „Tygodnik Powszechny” stanowi ciekawy paradoks. Akurat ja po księdzu Bonieckim i jego owieczkach spodziewałbym się, skoro już się mamy trzymać kwestii teologicznych, odpowiedzi na pytanie, kim jest Szatan, a najlepiej już czegoś spoza tej sceny, czyli na przykład coś na temat życia i twórczości Michała Bajora, czy Jerzego Stuhra, czy nawet niejakiego Adama Darskiego. Tymczasem, jak widzimy, on nas potrzebuje uświadamiać religijnie i to na poziomie najgłębszym: „Jezus jest Żydem”. DLATEGO: Tak, że tegies ... --- z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Rzekomy katoliku i rzekomy Pisowcu Idź precz - do swojego szatana. Albo weźże się nawróć. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
Dla Polaka. Polaka Słowianina . Polaka Europejczyka to ta sekta pejsatego przybitego pana to jak rak wątroby niszczy go za pośrednictwem pasożytów w sutannach. Więc nawet niepełnoletnia dziewica wielokrotna in vitrowana przez gołębiem na polecenie mitycznego bożka pejsatego mcichuja też nic nie wnosi do polskości Polki i Polaka
|
|
Nie było w Polsce deKomunizacji zaś nastąpiła dojczyzacja i polin_zacja I dziś bez oplucia katolików dzień stracony Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
W nędznej szopie urodzony Żłób Mu za kolebkę dano! Cóż jest czym był otoczony? Bydło, pasterze i siano Ubodzy, was to spotkało Witać Go przed bogaczami! A Słowo Ciałem się stało I mieszkało między nami Podnieś rękę, Boże Dziecię Błogosław Ojczyznę miłą! W dobrych radach, w dobrym bycie Wspieraj jej siłę swą siłą Dom nasz i majętność całą I wszystkie wioski z miastami Bo Słowo Ciałem się stało Zamieszkało między nami Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
|
|
Hajhitlo dvpokrato, dlaczego nienawidzisz religii chrześcijańskiej? nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |