poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Upadek Polski dziełem masonerii. Polska katolicka była kiedyś potęgą

Dziś wiekopomna rocznica. 11 XI 1673 r. wojska Rzeczypospolitej
pod dowództwem hetmana Jana Sobieskiego rozgromiły
wojska osmańskie w bitwie pod Chocimiem.

Po całonocnym markowaniu ataku przez oblegających, w śnieżnej zadymce, przy silnym wietrze i morderczym dla Turków zimnie, o brzasku 11 listopada Sobieski osobiście poprowadził swe wojska do szturmu na obóz turecki.
Po salwie armatniej piechota i spieszeni dragoni wdarli się na wały, spychając nieprzyjaciela i wyrównując teren dla kawalerii. Po czym przez wyłomy w wałach i szańcach runęła husaria pod przywództwem hetmana Jabłonowskiego.
Turcy odpowiedzieli kontratakiem kawalerii spahisów, lecz ci nie wytrzymali brawurowej szarży husarii i wkrótce walki rozgorzały wewnątrz twierdzy i obozu tureckiego, wśród gęstwy namiotów.
Wobec paniki, jaka opanowała oddziały tureckie, Husejn Pasza zarządził ewakuację na drugi brzeg Dniestru. Lecz jedyny w Chocimiu most został uszkodzony ogniem polskiej artylerii i załamał się pod ciężarem uciekających.
Tylko kilku tysiącom Turków spośród całej, 35-tysięcznej armii udało się przedostać do Kamieńca Podolskiego.

Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Upadek Polski dziełem masonerii. Polska katolicka była kiedyś potęgą

Masoneria i inni pomocnicy szatana. Kim są Różokrzyżowcy? Czym jest kabała?
Dlaczego czołowy mason Jan Józef Lipski był autorytetem dla Michnika i Kaczyńskiego?
...
„W szponach lucyfera. Masoneria i inni pomocnicy szatana”

https://capitalbook.com.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_5846/W-szponach-Lucyfera.jpg

...o co ciebie Żydzicowy dvPOkrato dvpa boli..?

rudy błazen z druhem

Hajhitlo dvpokrato, powiedz kto cię uczył historii. Pomszczę cie, za to, że zrobił z ciebie faszystę.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

...z tego dvPOkraty to i faszysta chvyowy..

rudy błazen z druhem

Fakt, to Prawda. Ta debila faszystowska wychowana na komunistycznym chlebie nawet nie wie o co chodzi w ruchu Masonerii. To dzięki Masonerii mieliśmy zrywy NARODOWE. POLSKA MASONERIA, w której uczestniczyli NASI MASONI mamy POLSKĘ. A nie takim kvrwom faszystom jak hajhitla towarzyszka kmiota Rydzyk. Się ***** określisz? Lizałaś hemoroidy Piotrowiczowi? Lizałaś.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

@ziomex- znowu nie wziąłeś tabletek

@paplik- ale u was “róbta co chceta\" motywem
a u nas Bóg Honor i Ojczyzna priorytetem.
I wobec tego faszyzm nie przejdzie
U nas faszyzm nie przejdzie

Żydzicowemu dvPOkracie fundamentalizm kato-religijny wszystko w jego łepetynie POp.erdolił. On faszyzmem nazywa przyrodzone prawo każdego człeka do wolności wyboru usiłując je zohydzić źle rozumianym hasłem \"róbta co chceta\". Anachroniczne zaś hasło \"Bóg Honor Ojczyzna\", które de facto narzucająco zawęża sferę aktualnego patriotyzmu, usiłuje POdnieść do nowoczesnych standardów moralno-etycznych, co się wzajemnie wyklucza.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org