Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
a co się dzieje z zakaźniakiem |
a ja proponuje żebyście walneli się w łeb i naprzykład jechali wolno ,a nie jak szaleńcy i rozbijali się o drzewa . Co mnie tam obchodzą jakieś typy co jechali 150 km\h i jebneli w drzewo . Żeby jechali 60km\h to by nie walneli
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: a co się dzieje z zakaźniakiem |
Bardziej popularny jest pomysł by "prawko" można było zdobyc po skończeniu 21 lat. Też go popieram.
|
|
Juz jestesmy raczej w II lidze i niedlugo wielkie derby beda!!! Oczywiscie chodzi ŁKS-Jaga i my górą:) Ale jak zapewnimy se awans w sobote to zgadzam sie aby poswietowac troche:) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Powiedz jeszcze w których krajach bo pierwsze slysze
|
|
Jak w każdej generacji polskich nastolatków tak i w obecnej panuje specyficzny język, zrozumiaływ wiekszość przypadków tylko dla nich - tzw. "slang". Choć sam nie zaliczam się jeszcze do starych ;) to zawsze podchodziłem z dużą dawką krytycyzmu do tej swoistej nowomowy młodzieżowej. Czasami wywołuje ona u mnie salwy śmiechu, czasami głębokie wyrazy współczucia. A jakie jest wasze zdanie na ten temat ? Oto skrócony słowniczek młodzieżowego slangu: - brechtać się - śmiać się - mieć fazę - być zadowolonym z czegoś, ew. być czymś podekscytowanym - kimać - spać - looz - spokojnie, luz - wrzuć na luz - uspokój się - odpier.... manianę - szaleć, wywoływać zamieszanie - wyjść na solo - bić się 1 na 1 - nie być w klimatach - nie wiedzieć co się dzieje, nie mieć rozeznania w danej sprawie - coś ci nie pasi ? - coś ci nie pasuje - zapodać jakis temat do rozkminki- dać jakiś temat do rozmowy, rozmyślań - obadać temat* - zobaczyć co się dzieje - fajna maniura - fajna dziewczyna * wychodzi z użycia :) Znacie jeszcze jakieś ciekawe teksty młodzieżowe ? To zapodawajcie :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |