poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niejaki Banaś, Marian Banaś

„TVP Info ujawnia nagranie zarejestrowane przez urzędników pracujących w Najwyższej Izbie Kontroli. Na taśmach zarejestrowano rozmowę szefa NIK Mariana Banasia z prawnikiem Markiem Chmajem. Banaś poinformował prawnika o tym, że jego syn wszedł do Konfederacji, aby partia nie zawiązała koalicji z Prawem i Sprawiedliwością (...) Marek Chmaj to prawnik kojarzony z buntem sędziów. Był też pełnomocnikiem Jana Rostowskiego przed komisją śledczą ds. Amber Gold. Latem 2023 roku - jak informuje TVP Info, spotkał się z Marianem Banasiem. Mężczyźni rozmawiali o Konfederacji, koalicji z PiS i synu szefa NIK.

Poniżej jedynie fragmenty rozmowy, bo jutro ma być opublikowana reszta.

Marian Banaś: Żebyś tam przekazał informacje. Ja się zgodziłem, żeby [syn] Kuba [Banaś] tam [w Konfederacji] był z jednego powodu, że my musimy pilnować, żeby oni nie weszli w koalicję z PiS-em.
Marek Chmaj: No i bardzo dobrze, ja to samo tłumaczę.
Banaś: Ja tam mam trochę swoich ludzi, przecież ja tam idę po…
Chmaj: Zgodziłeś się? Czyli Kuba nie że sam chciał? Uzgadniał wcześniej z tobą?

Banaś: Oczywiście, no przecież ja bym go nie puścił. Rozumiesz. Mówię chłopie, bo my musimy. Wiesz bo tam były takie tendencje, że może być koalicja [z PiS]. A ja do tego nie dopuszczę.
Banaś: Na wszelki wypadek, gdyby się okazało, że oni potrzebują koalicjanta, a tu by mieli jakieś przełożenie, no to kurczę mamy znowu z parę miesięcy…
Chmaj: Każdy na wagę złota.
Banaś: Na wagę złota.

Chmaj: A on ma miejsce biorące. Dobre
Banaś: A ja mu mówię słuchaj, jeżeli jest taka sytuacja, bo wiesz oni też chcą się umocnić, bo wiedzą, że jak Kuba będzie, to oni też będą mieć. Ale to daje jednoznaczny sygnał, że je jednak w tym momencie. (…) nie ma miękkiej gry (…), żeby tam zaczęli przechodzić posłowie i mam tam przełożenie na tą Siarkowską, ona stamtąd wyszła. (…) To jest moja robota (…) W ten sposób ich osłabiamy cały czas, bo ten elektorat może tylko i wyłącznie zgarnąć Konfederacja. Nikt więcej, a każda część elektoratu… Ona ma za sobą niemałe środowisko tych katolików i tych innych.
Banaś: Idzie dobrze. Szefowi powiedz, że będziemy mieć bardzo dużą kontrolę i wpływ nad Konfederacją, w związku z tym, że Kuba tam wszedł. (…) i nie ma obawy, że…
Chmaj: i że na październik szykujesz kosz prezentów

Banaś: … i rozumiesz koniec września, początek października i wtedy będzie tutaj z waszej strony, żeby to nagłaśniać.
--------------------------

No i cóż ta rozmowa nam mówi?

Po pierwsze. Okazuje się, że najważniejszą instytucją kontroli w Polsce kieruje człowiek totalnie upolityczniony a przecież NIK winien być instytucją totalnie odpolitycznioną.

Po drugie. Trudno nie zastanawiać się czy kontrole NIK i jej raporty nie były czy nie są jedynie polityczną nagonką na politycznych przeciwników M. Banasia, czyli atakiem na PiS (ZP).

Po trzecie. Dowiedzieliśmy się, że M. Banaś jest osobą groźną, ale jednocześnie totalnie infantylną i wulgarną a nawet prymitywną, która nigdy nie powinna zajmować żadnych funkcji publicznych.

Po czwarte. Okazuje się, że prezes NIK rości sobie prawo do ingerencji w życie polityczne w Polsce i nawet próbuje wpływać na przyszły ewentualny i powyborczy układ koalicyjny.
Po piąte. M. Banaś za swojego szefa uważa D. Tuska, co jest i śmieszne, i straszne.

Po szóste. Został ujawniony \"Pakt Tusk-Banaś-Konfederacja\", czyli tak naprawdę głos oddany na Konfederację jest głosem oddanym na D. Tuska. Prysł zatem mit niezależności Konfederacji, bo jest ona tylko trybikiem w grze D. Tuska i jego zewnętrznych nadzorców.

Po siódme. Okazuje się, że to M. Banaś stał za zmianami barw politycznych przez Panią Annę Siarkowską, która była w ZP a później przeszła do RN i Konferencji. Warto w tym miejscu przypomnieć, że głos <przeciw> Pani A. Siarkowskiej spowodował, że de facto jeszcze nie powstała Komisja do spraw rosyjskich wpływów w Polsce. Jest to bardzo zastanawiające.

Po ósme. Prezes M. Banaś stawia się ponad obowiązujące prawo i stwierdza, że jego cisza wyborcza nie obowiązuje i do ostatniej chwili będzie robił wszystko, aby pomóc PO (KO) i Konfederacji.

Podobno M. Banaś o godzinie 15.00 miał złożyć oświadczenie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, aby M. Banaś nie podał się do dymisji.

I tak na koniec. M. Banaś ma piękną kartę działalności antykomunistycznej i szkoda, że w taki sposób marnuje swoje całe życie.”

---------------------------

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: niejaki Banaś, Marian Banaś

żyd?

.

„Pakt Tusk-Banaś-Konfederacja”? Żałosna teza
paplak- napisz do autora tych dyrdymałów
© Krzysztof Jaworucki (krzysztofjaw) -
żeby okazał materialne dowody
na swoje chore wnioski.
Na co trudno liczyć
...
Prawnik Chmaj już nie dostanie
zlecenia prac od poważnej instytucji.

Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

PO dziewiąte:
toż to wasz, kryształowej moralności człowiek. PiSdzia trzoda z wielką radością i nadziejami na świetlaną przyszłość, osadziła go na prezesa NIK. Teraz nie pasi, jest be? PiSdzia wasza mać….

urbi et orbi !

A kto moi mili posadził niemiecką SStonke tfuSSka na fotelu `Krula` Europy, proszę przypomnijcie mi bo to było tak dawno.

Dzisiejszy wybór to nie prymitywnie zakuty w prywacie Banaś, mszczący się za odkrycie jego mieszkań dla quref i wykopanie z PiS! ...

Dzisiejszy wybór to Polska z PiS-em, bądź Niemcy z tfuSSkiem i resztą Betonu!

To jest skandal, który uderza w naszą demokrację i w Koństytucję. Trzeba mieć nadzieję, że do zwolenników Końfederacji dotrze w końcu, że to nie jest żadna partia polityczna a tylko towarzystwo wzajemnej adoracji i klub dyskusyjny.

Nie stać nas, wyborców, na utrzymywanie zbieraniny chlopców w krótkich spodenkach i sandałkach, którzy bawią się w politykę.

Banaś też ostatecznie poległ i musi podać się do dymisji ...

Tak, że tegies .......

----------------------

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

paplak przestań. Kiedy Polska wróci do Polaków
to Tusk poniesie odpowiedzialność za wiele w tym Smoleńsk
a Morawiecki za jeszcze więcej. Począwszy od 200.000 nadmiarowych
zgonów Polaków po bezprawne wydanie UPAinie ogromu sprzętu wojskowego.

Nienawidzisz Kaczora, twoja Sprawa.

W niedzielę jednak będziesz miał Święty Obowiązek stanąć w obronie swojej Ojczyzny.
Nie musisz ginąć tak, jak twoi Dziadowie w wojnach, powstaniach i egzekucjach milionami umierali.
Wystarczy, że przy URNIE wyborczej powiesz ZABORCOM i VOLKSDOJCZOM zdecydowanie: NIE !!!!!!

tak, że tegies ....

-------------

paplak- nienawiść jest mi obca. I do kaczora Donalda i kaczora Kaczora.
Chociaż jeden chce rządzić pod niemiecko-rosyjską jurysdykcją
drugi zaś żydowsko-jankeską. Ja wybieram Polaków.
...
Oby Banda Czworga już nie mogła podjąć
żadnej decyzji beż zgody Polaków Niezłomnych
Chociaż wydaje się to niemożliwe bo jest Reset świata
Ale Któż jak Bóg! A NMP Królową Polski

O tak, zdecydowane NIE !!!!! !!!

urbi et orbi !

Żydokomuna od Stalina z liftingiem Urbana
wsadza wszędzie swe zakłamane ryje.
I pitu-pitu od poranka aż do świtu

Kmiot, kto cie ostatnio szabelką płazował? Na plebanii może?

urbi et orbi !

Kmiot @czar od Stalina z liftingiem Urbana
Sensacje z Wybiórczej i Onet wsadź sobie w...

Niech rozwija się Polak - człowiek nieskażony
przez stare i nowe stalinowskie androny

1

No kmiot, ale to tobie te sensacje wcisnęli twoje jurne chłopaki w koloratkach…. Dalej zanosisz błagalne modły w intencji ich obolałych zadków?

urbi et orbi !

Kolejne pokolenie Polaków Niezłomnych
musi bić się z potomkami UB-eków.

...
Oto skutki braku dekomunizacji i de-STASI-zacji
w sądach i mediach i urzędach oraz szkołach
i we WSI oraz gminnym portalu 4lomza

Stefan kardynał Wyszyński: ,,Jeśli przyjdą niszczyć ten Naród,
zaczną od Kościoła gdyż Kościół jest siłą tego Narodu”.

wąski, to ty też podzielasz opinię Maxxxa, że to jest gminny portal?

Bo nie wiem, czy pamiętasz, że to Maxxx pierwszy tak ten portal określił.

Tak, że tegies ...

Towarzyszko lobo, PiSdzica zaawansowana. Kto do kvrwy nędzy wymyślił Banasia? Krasnoludki, czy I sekretarz KC PZPR-pis? Pamiętasz?

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

A kto moi mili posadził niemiecką SStonke tfuSSka na fotelu `Krula` Europy, proszę przypomnijcie mi bo to było tak dawno.

Dzisiejszy wybór to nie prymitywnie zakuty w prywacie Banaś, mszczący się za odkrycie jego mieszkań dla quref i wykopanie z PiS! ...

Dzisiejszy wybór to Polska z PiS-em, bądź Niemcy z tfuSSkiem i resztą Betonu!

Tak, że tegies ....

-------------------

A kto posadził obrońce pedofilów na stolcu Piotrowym, no kto się pytam?

urbi et orbi !

Towarzyszko lobo, a co rudy ma do wyborów przez czerwoną zarazę PZPR-pis Banasia? Już ta PiSdzica odrabiała ostatnia komórkę nerwowa mylnie zwaną mózgiem? To dlatego,że Tusk został szefem UE czerwona zaraza z PZPR-pis wybrała Banasia. I jeszcze tacy PiSdnieci jak towa4zyszka lobo chodzą bez opieki.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Wynik wyborów jest już rozstrzygnięty, choć oczywiście nie wiem, który komitet wyborczy wygra. Wiem za to, że wygra Polska - teraz albo trochę później.

Być może na prawdziwą wygraną Polski przyjdzie nam jeszcze zaczekać, bo na przykład jeden z kanałów niemieckiej telewizji podawał dzisiaj, że jest duże niebezpieczeństwo, iż w Polsce po wyborach zostanie przywrócona kara śmierci. Wiadomo, kogo mieli na myśli strasząc wyborców.

----------

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org