poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak zmarnowac 220 milionow pln

zajdz do pierwszego z brzegu adwokata i on cię pokieruje, i podpowie którzy by się nadawali.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak zmarnowac 220 milionow pln

Mój ojciec ma Diesla, ale przyznam, że jeszcze nie słyszałem o takim "paliwie"...

Kupcie kobinezony i noście skarpety do kolan... pomoże :)

Jeśli ktoś z Was ma orientację w tym temacie, to niech odpowie na kilka pytań, które napewno stawiamy sobie wszyscy, mianowicie:

- jaki jest koszt instalacji pozwalającej na "lanie" takiego paliwa?
- czy wiadome jest, jak silnik reaguje na takie paliwo? czy taki olej podnosi jego zużycie bardziej, niż zwykła "napędówka"
- o ile podnosi się spalanie?

pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz
powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!

Ja także odradzam. A co do Pudziana to mi się wydaje, że on nie bierze, bo chyba by nie podnosił tyle na klate i niebyłby największym pakerem świata... Chyba, ze wszyscy biorą... A z reszta przekonamy się za 5-6 lat =P.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

A JA WAM NAPISZE TAK:NIE KUPUJCIE KOTA W WORKU!TO MOZE BYC NIEUDANY ZAKUP A UMÓWCIE SIE Z PAWLEM CHLOPAKIEM DO TANCA I RÓZANCA !! MOZE I NIE JEST NAJLEPSZE ALE PROSTO Z SERCA POZDRAWIAM WAM NAWET FAJNY POMYSL Z TĄ REKLAMA HEHHE :)

MrS no i czekamy na odpowiedzi bo mnie też zastanawia czy psuje to silnik i czy taniej wychodzi

Polecam Borysewicza. Ta ten z najslabsze ogniwo ;)

ptysiu91 ciebie to powinno najbardziej interesowac bo ty jeździsz dieslem. hahaha

Co myślicie o reklamie piwka z Łomży z "laleczkami" - moim zdaniem nareszczi ktoś pomyślał

REKLAMA W DECHĘ !!!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

--> loko - spoko
Nasze byznesmany dadzą radę, zdechnie co najwyżej statoil, bp i mekdonald. Stop! statoil i mekdonald nie zdechną! Toż to centra kulturalne Łomży.

Popieram Petera, reklama do niczego, delikatnie mówiąc...

na pewno nie działa w zwykłym dieslu bez uszkodzeń.olej jadalny niestety ma bardzo niską temperaturę zapłonu:P

polecam wpisać w google jest firma z wawy co się tym fachowo zajmuje najpierw opiszesz im co i jak a oni dadzą odpowiedź czy się tego podejmą:d czyli jak się podejmą to prawdopodobieństwo wygrania sprawy jest duże:D czyli potem możesz wziąć łomżyńskiego adwokata:D

Reklama lipna poprzednie były o wiele lepsze :)

myślę że motywacją mogła by być także pochwała szefa:P

docenienie włożonego wysiłku

Jak już tu kolega wspomniał na POLSACIE a dokładniej w Pasjonatach był pokazany Ford Transit (strasza wersja), który przejechał ponad 200 000 km na oleju jadalnym. O dziwo samochód przeszedł badanie techniczne bez zarzutu, jeżeli chodzi o normy spalania. Niestety podobno jeżdzenie na takim paliwie spowalnia auto, jest wg Policji nielegalne a poza tym to podobno spaliny jakoś dziwnie pachną. Tyle co mówili o tym w tv.

Pozdrawiam

Gnuj wywalac z chlewa u jakiegos rolnika.

urbi et orbi

Dyziak, ty chyab cos zle to ogladales. Przeciez bylo, ze jazdzenie na oleju jest LEGALNE, chodzili do roznych urzedow i sie okazalo, ze w prawie nic o tym nie ma, wiec jest legalne. Po za tym jest duzo lepszy dla srodowiska.

bigi2004: ciekawy pomysł. Wydaje mi się tylko, że ADALL-owi chodziło o kontakt z łomżyńskim adwokatem o konkretnej specjalizacji. Ja niestety nikogo polecić nie potrafię. Nie znam tego środowiska na tyle żeby coś dobrego o nim powiedzieć

HAHA dobre :)

A jednak im ktoś podwędził, składając zastrzeżenie na łomżyńskie laleczki w urzędzie patentowym.

MASAKRA !!! I dla tego mlodzi wyjezdzaja za granice nawet na wakacje bo tutaj ni chu ja! BANDA DECYDENTOW POLSKICH!!!!! ( a tak nawiasem mowiac to napisz w jakiej to firmie byles! oszczedzisz mi drogi w razie jak ja bym chcial cos zarobic!) :):)

no jak to niema? oczywiście, że jest, jutro jest pisemna z angielskiego :p

Loko, piszesz "JA ZACZEŁEM 9 LAT TEMU" - chyba to byly czasy zanim podstawowke skonczyles, no ale fakt preznie dzialajacy prywatny przedsiebiorca nie musi biegle poslugiwac sie ojczystym jezykiem.
Nie wiem tez na jakim stanowisku jestes zatrudniony w "duzej firmie", mam jedynie nadzieje, ze nie jest to tzw. "praca papierkowa".
Skoro masz juz ten swoj prywatny, upragniony biznes to sie ciesz i nie wciskaj ludziom kitu.
Kazdy pracodawca proponujacy pelen etat za stawke ponizej ustawowego minimum jest zlodziejem. Inaczej nie mozna nazwac przedsiebiorcy (a takiego znam - jeden z najbogatszych ludzi w Łomży), ktory proponuje 12h pracy, 6 dni w tygodniu na podstawie "legalnej" w jego mniemaniu umowy o prace na 1/2 etatu za 600zl/mies (w koncu jak na 1/2 etatu to i tak grubo ponad ustawowe minimum!). Mowi, ze mu sie nie oplaca bo koszty duze itd., a to by wozic tluste dup... nowka S-klasa to go stac (nie wspominajac willi, jachtow, smarowanie kasa aby ukryc wybryk dziatwy itd.)! Oszukuje pracownikow, panstwo a nawet siebie. Skoro mu sie nie oplaca to niech zwija swoje interesy i poszuka pracy jako robotnik u kogos, moze lepiej mu bedzie. Potem sie dziwi, ze ludzie sie obijaja albo szacunku dla niego nie maja.
Sprawa porabanych przepisow tez istnieje, ale na to jako szaraczki glosujace co 4 lata mamy tylko iluzoryczny wplyw - tylko wydaje sie nam, ze mamy.
Pisze to jako pracownik, ktory podobnie jak loko pracuje w duzej firmie spoza Łomży i niedlugo rozpoczyna wlasna dzialalnosc gospodarcza. Na szczescie bedzie to firma 1-osobowa, bez innych pracownikow poza mna. W przypadku gdybym zostal szefem czegos wiekszego zapewne postepowalbym jak te bufony, o ktorych wyzej pisalem bo PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA"!
I to jest cala sentencja tej nieco przydlugiej wypowiedzi.

sie nie znacie i tyle

trzmymam kciuki za cały projekt, bo umiejętności nie brakuje... bardzo dobre RT... jeszcze raz gratulacje

Niech Se W Pi..... Wsadzi te 3zł i będzie po kłopocie:P

hehehehe nic nie szkodzi :-)

MrS hehe jaki typ mówi do swego Wacka odwal sie hehehe:P

Pakero: może przedstaw całą sytuację, w której występuje ten zwrot. Przypuszczam, że usłyszałeś to w filmie. Jeśli tak, to w jakim?

Zbych

no ale z ta Poznanska to racja
moj ojciec tam pracowal

Ja na początyku nieskapowałem o co chodzi, ale napisa pomyzej uświadomił mi, ze to reklama piwa =P.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Pakero, ztego co piszesz to "parametry" masz prawie jak ja (183 cmi 68 kg). Ja przetestowałem na sobie kiedyś parę środków. Dam ci radę pakuj, rozciągaj się, biegaj, rozwijaj umysł. Na odżywkach byłem w stanie przybrać około 10 kg w 2 miesiące. Wystarczyło przestać brać i w miesiąc waga wracała mi do 61kg. Po 1 roku diety (staraj się przy tej wadze jeść wszystko wysokoenergetyczne i do oporu tzn. cały czas, urozmaicone). Teraz mi systematycznie waga rośnie i nie spada. A rośnie1 kg na 2 miesiące. Pewnie byś chciał szybciej.... hehe.. Próbuj.
A co do wyglądu, to nie wyglądam jak Pudzian. I tu mam przewagę. Jak się jakiś frajer o coś przypier... np. o kasę czy komórkę, to się zapytaj czy chce tylko jedną czy wszystkie i co możesz jeszcze dla niego zrobić skoro jest taki Chu... słodki. A potem działaj. Zanim frajer zdąży coś zrobić to już jest za późno dla niego. Jak do tej pory, to nie trzeba było po mnie poprawiać.
Cierpliwości i wytrwałości.

Zbych

Pozostały modlitwy i nadzieja

Lekarze ze szpitala MSW przy ul. Wołoskiej zrobili wszystko co możliwe i jeszcze więcej, ale stan zdrowia Kazimierza Górskiego (85 lat) jest bardzo ciężki. Rak, z którym "Trener Tysiąclecia" walczy od lat i który wydawał się już pokonany, znów zaatakował z całą siłą – podaje Super Express.

Rodzina pana Kazimierza, która cały czas czuwa przy nim, jest głęboko przygnębiona. Prognozy lekarzy nie są optymistyczne. Legendarny trener bardzo cierpi, cały czas przetaczana jest mu krew.
Jego syn Dariusz próbuje zachować odwagę i nadzieję: - Tato przeżył już kilka kryzysów. Jest źle, ale jego stan udało się lekarzom ustabilizować. Pozostaje mi wierzyć, że i tym razem ojciec znajdzie rezerwy żywotności, które w nim zawsze tkwiły...
Niezmiernie poruszeni są piłkarze wielkiego trenera. - Jestem poza Warszawą, dopiero jadę, żeby zobaczyć pana Kazimierza. Dzwonili do mnie Leszek Ćmikiewicz i Antek Szymanowski, wszyscy jesteśmy przygnębieni - przyznaje Andrzej Szarmach.
- Jeżeli została nadzieja, to jest bardzo nikła. On cierpi, jest na środkach przeciwbólowych, ale to nie do końca pomaga. Chodzę do szpitala po trzy razy dziennie. Tak mi żal... - opowiada wyraźnie wzruszony Leszek Ćmikiewicz.
- Pan Kazimierz był dla nas kimś znacznie więcej niż trenerem - dodaje Grzegorz Lato. - Niejeden z nas właśnie dzięki niemu pokierował swoim życiem we właściwym kierunku i wyszedł na ludzi. To był nasz ojciec.

Super Express

Przygotujmy się na odejście kolejnej tak znanej i cenionej przez wszystkich osoby. CÓŻ TAKIE JEST ŻYCIE I POZOSTAŁA TYLKO NADZIEJA.

BUNKIER

urbi et orbi

Zgadzam się z Tobą. Pan Kazimierz jest w ciężkim stanie, ma raka. Pozostają tylko modlitwy i oczekiwanie...

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Szkoda takiego człowieka jak pan Kazimierz Górski, ktory osiągnął z naszą kadrą sukcesy w latach 70-tych.

taa od 3-go roku zycia... to chyba w czopkach mu dawali :)

Ja proponuję również powycinać wszystkie znaki drogowe, poburzyć wszystkie budynki stojące przy drogach, żeby nasi rajdowi kierowcy nie byli już niczym nie ograniczeni.
A tobie Maćku proponuję przenalizować doświadczenia np. Niemców w sprawie wycinania drzew. Ciekawy był o tym swego czasu artykuł chyba w Polityce. Jak go znajdę to wkleję potem linka.

WWW.CIVICKLUB.PL

Al. Piłsudskiego, mostek nad Łomżyczką, dokładniej po stronie od ulicy Poznańskiej za plecami podmiotu lirycznego jest hala terrazytów.
przed podmiotem jest ulica Jasna lub Łączna jakoś tak.

nowanna

jest to bardzo proste punkt G znajduje się w górnej części u wejścia do pochwy miej więcej od 3 do 5 cm od początku wejscia do pochwy po włożeniu palca w górnej części na tej wysokości poczujesz miejsce chropowate to jest właśnie to czego szukasz ,punkt G ma wymiary od 1 do 3 cm2,życze miłej zabawy.

Jak niebędziesz mógł znależć to prosze o kontakt poszukamy razem.

waldek27

nie płacz - kiedy odjade tramwaj???

Witam mam pytanie moze wiecie i orienujecie sie gdzie u nas w łomży można naprawic elektryke w motorze.Jak wiecie to podajcie adresy z góry dzieki pozdro

Jka ktoś wie o zjazdach proszę pisać na gg 4502442+

to juz dzisiaj:) ludziska, szykowac sie juz powoli na zbiorke i jeeeeedziemyyyyyyy!!!!

Jestesmy zawsze tam.......

ptysiu91: do kurwy nędzy nawet w paint'cie można zmniejszyć rozmiary obrazu!

Wszędzie, aby NIE na Harcerskiej i Al. Legionów...

a może jeszcze mu napiszecie do której dziury ma wkładać buahahaha

Zbych

W IST jest obecnie najlepszy internet w Lomzy, nie wiem dlaczego chcesz zrezygnowac. Multimedia sie nie umywa do ist, no moze poza ftp i co tam oni jeszcze daja...

http://tinyurl.com/kztof

pytasz i masz. zrob zooma i zmien na sat.

A co wiecej, jest ich wiecej. Nalezy tylko poszukac ;)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

II Liga corrrrrrraz bliżej...

Mam IST - nie polecam...

a Ty byś chciał? :) jak sam widzisz nic w nich szczególnego

Zbych

Co sie tak cieszycie tym zwyciestwem a gdzie wy byliscie podaczas meczu w domu pewnie bo co strach nie pozwolił haha

od razu się poprawiam gdyż walnąłem byka w wyrazie "wyżej" , robię to dlatego gdyż znając życie, zaraz jakiś "życzliwy" próbował by mnie uczyć poprawnej polszczyzny ;)

Sie tak nie smiej! bo mi matura nie pozwolila a chcialem jechac! na szczescie ZDALEM najgorsze :D:D:D!!!!!
Pozdro dla maturzystow!!! :)

to nie drzewa powoduja wypadki - nie rosna na srodku jezdni czy szosy!!!!!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

marciano hehe byki każdy stawia ja na to nawet niepatrze i niepouczam nikogo :)

PODOBNO gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem

bzdura.

Zbych

"Tępe główki" - nie każdy jest taki mądry jak Ty Ptysiu80 :P. już nawet nie można własnego zdania napisać bo zaraz wychodzi się na "tępą główkę" albo dziecko i jeszcze neostrady :P to po chole** to forum? :P Tradycja to jedno, a co ja o tym sądzę to drugie. a za dzieci to nawet "młodzież" 1 klasy gimnazjum by sie obraziła.

Tak II liga coraz blizej :)

meloman6
"Mam IST - nie polecam..."
nie widze zebys mial ist....meloman6 (---.internetdsl.tpnet.pl)

zeby bylo --.elomza.pl) to bym uwierzyl.....

Zbych

Tak z pewnością nie będzie i dzięki Bogu. Co by się działo gdyby niedouczeni małolaci zaczęli się uczyć przepisów na ulicach, bo na kursie jakoś wszyscy uczą się testów na pamięć a nie zasad ruchu drogowego. ''Doświadczeni'' kierowcy walą taką kichę na ulicach że aż żal patrzeć a co dopiero małolat, który mało wie a jeszcze chętnie poszpanuje, muza aż szyby dzwonią i pisk opon. Kierowcy, którzy mają już prawko też powinni sobie czasem odświeżyć wiadomości bo na pewno są braki. Proste dwa pytania: czy na skrzyżowaniu Sikorskiego z Legionów, obok dworca PKS, można zawracać ? i drugie pytanko: czy można przejechać przez skrzyżowanie gdy pali się czerwone światło ? POZDRAWIAM ROZWAżNYCH KIEROWCóW

w UE prawo jazdy może mieć osoba która ukończyła 18 lat czy się tego chce czy też nie

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

marciano powiedz mi a co jest szczegulnego w rejestracji BKL S148 ?

Zbych

*Benia* co ty tu pier*** palenie szali wrogów to tradycja a od tradycji sie nie odstępuje, a kim ty wogóle jestes zeby krytykowac nas kibiców ???

...no nie!!!:)))...to jest super pytanie!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Mamy tradycje ***** policje

Większość dzisiejszych,łomżyńskich działaczy MW jeszcze kilka lat temu we flyers'ach i z ogolonymi głowami chodziła do hotelu robotniczego na Łomżycę napier***ać murzynów i wszystkich innych aniżeli oni sami,a dziś chcą się brać za edukację naszych najmłodszych? Kpina.Po prostu ***** kpina!!! (Stronię od wulgaryzmów na forach,ale tutaj to już musiałem!) Niech teraz wszyscy ci,którzy głosowali na braci K. otworzą szeroko oczy i przetrzą je z niedowierzaniem.Oto ich ukochani bliźniacy - ci sami,którzy mieli szybko,sprawnie i tanio zaprowadzić porządek w naszym kraju - sprowadzają go powoli na skraj przepaści,bo jak inaczej nazwać dopuszczenie do władzy z jednej strony wzdychających z nostalgią do czasów i logiki gospodarczej PRL-u populistów (Samoobrona z "towarzyszem" Lepperem na czele),a z drugiej powierzenie edukacjii naszych przyszłych obywateli despocie (R.Giertych),piastującemu ponadto patronat i prowadzącemu za rękę w realia naszej polityki ugrupowanie nie będące w większej części niczym innym,jak jedną,wielką zbieraniną niedawnych neonazistów.A wszystko to jedynie po to,by się utrzymać u żłoba.Mają gdzieś naród,wyborców.Dla nich liczą się jedynie wygrane stołki,polityczne gierki i osobista satysfakcja.Napełnianie czary swojej własnej pychy kosztem milionów ogłupionych polaków.Brak słów.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Treść jest ukryta

Boże kochany!! O co tyle zamieszania!!?? O jakieś głupie pestki!!?? Chcesz to kupuj i jedz a nie chcesz to jedz pistacje i koniec tematu!!Firma produkująca te pestki chciala poprostu zrobić se reklamę,tak jak u nas robi Browar Łomża.Wyluzujcie a na forum moze warto podyskutowac na jakies bardziej ciekawe tematy...
Pzdr

Zbych

Jeszcze nawiązując do mojego minionego postu. O imprezach kulturalnych i sportowych nasi "dziennikarze" za dyche nie mają żadnych informacji i ludzie nie wiedzą co będzie ciekawego w najbliższym czasie. Natomiast jak wyniknie jakaś pierdoła np. kolizja drogowa to już w sekundzie jest materiał, są zdjęcia.... Zastanawiające jest to. Czyżby jakieś niejasne dojścia do informacji? Zwróćcie uwage, że tylko jeśli pojawia się jakieś zdarzenie drogowe zaraz jest ono opisane w serwisie 4lomza. A podstawowych informacji dla mieszkańców brak. No wstyd naprawdę.

Tiger należało mniej myśleć a więcej klikać.
Owszem dopisałem jeszcze miejscowość, ale po kliknięciu w link dowiesz się jeszcze więcej ... pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org