poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cud nad wisłą

@Pawełek94 Czemu ten jeden chłopak na crossie tak bardzo "zepsół" wam zabawe

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cud nad wisłą

Tia... 70% obecnie nowych komputerow nie podola temu systemowi operacyjnemu.

O TO MIŁO NARESZCZIE WSZYSCY "TUNINGOWCY" MOGĄ PRZYJECHAC SWOIMI GOLFAMI , ASTRAMI , CALIBRAMI ITP. ZAMIAST TUNIG SHOW POWINNY SIĘ ODBYWAĆ ZLOTY STAROCI ŁOMZYNSKICH. POZDRAWIAM . NARESZCIE CIEKAWA IMPREZA POPIERAM.

Bez komentarza.........

Mistrzostwa Polski
Warszawa
Lotnisko Bemowo
01.05.2006
SSS
Biała Podlaska
27-28.05.2006
AK BIALSKOPODL.
Piła
18.06.2006
SSS EP
Pruszcz Gdański
29.07.2006
AK ORSKI
Toruń
02.09.2006
AK Toruński
Warszawa
Lotnisko Bemowo
16.09.2006
SSS

Ja uwazam ze "wszyscy jestesmy.." to jedno z najwiekszych dziel polskiego kina w ostatnich latach. Ciekawi mnie czy ogladales wersje kinowa czy ta ktora krazy po internecie bo roznice sa dosc istotne. Film doskonale obrazuje alkoholizm zepsutego przez komunizm powojennego pokolenia. A juz efekty w postaci podstawienia psiego szczegania zamiast slow w klotni pijanych ludzi uwazam za majstersztyk, tak samo bylo gdy zamiast kwesti wypowiadanych przez pijanego Adasia bylo podstawione mamrotanie niemowlecia. Liczne cytaty z Bibli prawdopodonie mialy uswiadomic jak uniwersalnym ona jest tekstem, i ze mozna zniec wyciagac wnioski odnosnie wielu aspektow naszego zycia. Film pokazuje, ze alkoholicy szkodza nie tylko sobie ale rowniez calemu swojemu otoczeniu, i jezeli nawet nie fizycznie to rujnuja psychike swoich bliskich. Nawet forma techniczna filmu jes czyms niesamoitym, nie czesto sie zdaza aby film mial az dwie narracje, a tu wlasnie tak bylo. Pierwsza to rozmowa Sylwka z Adasiem, a druga to opowiadanie o zyciu jako drodze krzyzowej. Wielu Polakow za bedzie mialo zapewne sposob w jaki zostala pokazana "duma" z Jana Pawla II, ale czy bylo tam choc troche nieprawdy? Bohaterzy podkreslali jak wielkim jest czlowiekiem i jak wazne slowa mowi, popijac piwo w tle slow Papieza o trzezwosci. Tak jego slowa traktowala znaczna czesc naszego spoleczenstwa, trzeba ja chwalic ale z przestrzeganiem juz troche inaczej. Wracajac do filmu uwazam ze dobre tlumaczenie na angielski moglo by przyniesc temu filmowi wiele nagrod na najwazniejszych festiwalach. Jednakze zmuszony jestem przyznac ze film ten zdecydowanie nie jest filmem dla kazdego, nie jest to film dostarczajacy rozrywki, w kinie po seansie ludzie zamysleni siedzieli w fotelach (czesc zaplakana) nawet gdy film juz sie skonczyl. Jest to piekny film, ktory bardzo mocno zapisze sie w historii polskiego kina, choc czytajac opinie krytykow mozna wnioskowac ze juz sie zapisal.

Ej Mickiewicz!!?? To nie są "Dziady" tylko forum <lol2>

I my sie na mistrzostwa szykujemy....pffff

nowanna

Ja sie nie załapałem. Za nim doszedłem do siebie po rozppoczęciu sezonu motocyklowego i zjawiłem sie pod Vipem, to plac był już pusty.

Czemu na wszystkich "wieszać psy". Łomżyńscy policjanci nie są wcale gorsi od policjantów z innych miast. I są tak samo ludżmi jak każdy z nas. Muszą jednak wykonywać swoją pracę. Zadaniem drogówki jest pilnowanie,by kierowcy nie łamali przepisów drogowych. Zadaniem prewencji -interweniowanie w bójki itp. Zrozumcie to jest ich praca! Pewnie,że są i nadgorliwcy i chamy i gbury...ale i w innych zawodach są tacy,my sami też niejednokrotnie tak się zachowujemy. Jeśli my będziemy uprzejmi i potraktujemy policjanta jak człowieka to z pewnością on również zachowa się jak człowiek.

adamm -> do takich wygłupów są inne bezpieczniejsze miesjca. Nie po to robi sie taką impreze, by stwarzac zagrożenie dla innych/

MOIM ZDANIEM JEST JUZ ZA PÓŹNO NA EKSPERYMENTY. I ZAKOŃCZY SIĘ TO WIELKĄ KASZANĄ. NIE WYJDZIEMY NAWET Z GRUPY.

dla ludzi z naprawde szybki laczem polecam http://www.sopcast.org/ , nie ma tam co prawda polskich kanalow, ale mozna poogladac sobie mecze lig europejskich, nba, a czasami nawet lige polska, tylko naprawde ja mam 1mbps a czasami sie przytnie, takze lacze zalecane jeszcze szybsze

znam Krzyśka bardzo dobrze i szczerze mu gratuluje

Nooo wkońcu ktoś pomyślał nad tym co pisze.Brawo Gazela piękny post :)

Uwaga!!! nabity :)))))

TEn na crossie zepsół na zabawe ponieważ było zbyt niebezpiecznie jak by sie tak glebnął przy ludziach a to wąska ulica to kilka ludzi by było rannych

Jak ktoś wie o zjazdach gg:4502442

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org