Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kardynałem został więc nie Jędraszewski |
największym echem w Polsce odbiła się decyzja, by kapelusz kardynalski otrzymał arcybiskup Grzegorz Ryś, metropolita łódzki. To czytelny znak ze strony papieża odnośnie do kierunku, w którym według niego powinien iść Kościół w Polsce. W tym sensie to też, parafrazując żart związany z ceremoniami noblowskimi, kolejny bardzo smutny dzień w domu Marka Jędraszewskiego. Nie jest tajemnicą, że hierarcha ten od dawna marzył o kardynalstwie. Pewności, że kapelusz jest mu pisany, nabrał, gdy zamieniał Łódź na archidiecezję krakowską, a więc stolicę \"tradycyjnie\" kardynalską. Co prawda przez 10 lat Franciszek wiele razy pokazał, że owe tradycje ma w poważaniu, niemniej Jędraszewski liczył na nominację. Nie tylko się zaś przeliczył, ale także obserwować będzie, jak kardynałem zostaje Ryś, który przebył drogę w przeciwnym kierunku: z Krakowa, gdzie był biskupem pomocniczym, do Łodzi. Ten sam Ryś, który jest w opozycji do współzarządzającego polskim episkopatem Jędraszewskiego. Kardynałem został więc nie Jędraszewski – hierarcha walczący z całym światem, ultrakonserwatywny nawet jak na katolickiego biskupa, uwikłany politycznie, Został nim Ryś – biskup skupiony na ewangelizacji, głoszeniu Słowa i na działaniu w swojej diecezji, od lat obiektywnie \"trudnej\" dla Kościoła instytucjonalnego. Owszem, nieszczególnie zaangażowany w debatę publiczną, niekrytykujący kolegów z episkopatu, ale z całą pewnością mniej konfrontacyjny w postawie i słowach od arcybiskupa Marka. rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kardynałem został więc nie Jędraszewski |
W USA dokonała się rewolucja komunistyczna Biden właśnie dokonuje reszty dzieła. W Kościele robi to Bergoglio W Polsce będzie Ryś kończyć rozwalanie Kościoła ... Ale to oznacza koniec świata jaki znamy. Wkrótce spadnie ogień Bożego gniewu na anty-Europejską Sodomę Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. Również dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
No i mając takich wyznawców jak kmiot wdupekrata, palantJędraszewki pójdzie śladami wcześniejszych buntowników i powoła swój, PiSdzi do spółki ze złodziejem coMaryja kościół. W którym to jak zechce, nawet papieżem zostać mógł będzie…. urbi et orbi !
|
|
|
DvPOkrata niczym heretyk ignoruje obowiązującą go doktrynę o tym, że papieża wybiera sam Święty Duch i ten jest nieomylny. Zatem na tym przykładzie widać, że katolstwo silniej przywiązane jest do nienawiści i POgardy do ludzi niż do kanonów swojej religii. rudy błazen z druhem
|
|
DvPOkrata niczym heretyk ignoruje obowiązującą go doktrynę o tym, że papieża wybiera sam Święty Duch i ten jest nieomylny. Zatem na tym przykładzie widać, że katolstwo silniej przywiązane jest do nienawiści i POgardy do ludzi niż do kanonów swojej religii. rudy błazen z druhem
|
|
|
|
The goal of the main game in 2048 is simple: combine identical tiles to create new tiles of higher value
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |