poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sars ty pustaku!!!!

Dobrze, że ktoś to jeszcze czyta. Mie tak zastanawia miejsce budowy 2 marketu, otóż zamiast zajmować miejsce dla cyrków i wesołych miasteczek, proponuję dwie lokalizację: 1 - budynek po telekomunikacji - chyba jest do wynajęcia?, 2 - hale po bawełnie - tam gdzie hurtownie....

andrzejek.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sars ty pustaku!!!!

Czy ktoś z Was wie, jak odpalić grę Collin 3 na laptopie - system: Win 2000 NT Prof.?
Będę wdzięczna za podpowiedź ( a może się spotkamy?? ) I może razem "pojeździmy :))?

andrzejek.

Rzeczywiście, życie towarzyskie po 20 zamiera i trochę strach chodzić po ulicach, gdy ciemno. Na szczęście są taksówki, które dowiozą nas do Yamy i odwiozą do domu, jesli chcemy posiedzieć przy piwie.

Oto pojawiły się wątpliwości......Szczerze mówiąc od początku ta nawałnica na Mechaniak budziła moje wątpliwości. Czy, jeżeli rzeczywiście w tym Mechaniaku jest tak źle i strasznie, to uczniowie pisaliby takie teksty? Nie baliby się dyrekcji? Jeśli to nie uczniowie pisali te teksty, to kto? jeśli uczniowie to jacy? Maturzyści? Wątpię. Nie ryzykowaliby. A poza tym Mechaniak to zupełnie fajna szkoła - mówi wam absolwent, który często siedział na dywaniku w gabinecie Elki.

Kiedyś moderatorzy będą na wszystkich stronach i portalach. Korzystajmy zatem z wolności, póki możemy. Balcerowicz musi odejść!

A reklamy w TV takie ładne.......

Polecam Yam Caffe.

Grzesiu,

nie mam powodu fałszować w ankietach swoich danych osobowych, więc jak sam napisałeś ja zawsze podaję prawdziwe.
;-)

z drugiej strony sądzę, że bazy danych zawierające takie dane z ankiet nie są rejestrowane, a znaczek "zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych" jest tylko dla ludzi którym na rozum padła ta ustawa (oczywiście z jej treści znają tylko nagłowek), i tak chronią swoje dane, że nawet na listach mieszkańców wywieszonych na klatkach schodowych i w domofonach są tylko ********.

ps. dla mnie to są chorzy ludzie.

pozdrawiam
GABO

sorry... nie mam na chleb, o grze ani laptopie nie wspominając..... aaaa..... umarłem z głodu....

Sars

hehe:) a czego mógłbyś mnie nauczyć? co masz mi do zaoferowania?

więc gostek który będzie chciał zapytać się o "fife 2005" na forum 4lomza.pl nie będzie mógł bo komuś to nie pasuje ?. ja posty które po tytule mnie nie interesują po prostu pomijam i tyle.

Sars

Potrzebuję Waszych fachowych opinii o naszych rozsiewających sie jak grzyby po deszczu szkołach języka angielskiego. Uczęszczałam onegdaj do Language Educatione, mieli tam native speakers, to mi odpowidało. A jak jest w innych? Czeakam na Wasze rychłe odpowiedzi.... pliiiiizzzzzz ;-)))
***Ja***

Z konsternacją czytam niektóre wypowiedzi. Dla mnie - od zawsze - studniówka spełniała funkcję "egzaminu dojrzałości towarzyskiej". To symboliczna chwila, kiedy nauczyciel i uczeń z sympatią i wzajemnym zaufaniem uczestniczą w skromnym, a przez to niepowtarzalnym i wyjątkowo uroczystym balu. Może to dziś utopia ? Może matura to tez zbyt niski próg wymagań kulturowych ? Warto chyba nad tym się zastanowić.
Pamiętam doskonale studniówki w Mechaniaku. Zdarzało się, że jeszcze o 6 rano nauczyciele i młodzież wspólnie tańczyli ostatniego poloneza. Nie pamiętam, by organizowano odrębne "izolatki" dla nauczycieli. Odwiedzaliśmy i bawiliśmy się wzajemnie: nauczyciele, rodzice i uczniowie z ich osobami towerzyszącymi. Nie był do tego potrzebny alkohol, choć, oczywiście, rodzice zawsze z tym przesadzali i nie ma chyba taktownego sposobu, by skutecznie go wyeliminować. Jako nauczyciele, zawsze byliśmy dumni, że nasi wychowankowie wspaniale i po koleżeńsku umieją się zachować i nie były do tego potrzebne wystawne przyjęcia oraz wysokie składki. Tę decyzje, zresztą rodzice zawsze podejmowali poza nauczycielami, słusznie uznając, że to ich wewnętrzna sprawa. Osobiście uważam, że można znacznie taniej, niz piszecie, zorganizować wspaniałą studniówkę w szkole. Trzeba tylko spróbować odgadnąć, co w studniówce jest niepowtarzalnego, co ją odróżnia od dyskoteki, wesela, czy innej zwyczajnej potańcówki. Z pewnościa nie będzie to cena.
Pozdrawiam

michal

Leszek,
nie bądź kapłanem egipskim. Zdradź choć jeden Twój pomysł. Jak dotąd wyłącznie czepiasz się innych, sam nic nie proponując. Sorry, Jak mogłem przeoczyć rewelacyjną propozycję cemzurowania lub likwidacji Forum. Może wypróbuj to najpierw na sobie.
Pozdrawiam

"Lekarzu, lecz się sam"

no "tz" masz racje piszac : "Osobiście uważam, że można znacznie taniej, niz piszecie, zorganizować wspaniałą studniówkę w szkole. Trzeba tylko spróbować odgadnąć, co w studniówce jest niepowtarzalnego, co ją odróżnia od dyskoteki, wesela, czy innej zwyczajnej potańcówki. Z pewnościa nie będzie to cena." -> o tym cały czas sie tu mowi !

"Kerpal" -> DZIĘKUJE ZA PODSUMOWANIE. JEZELI UWAZASZ, ZE MOJ POSTULAT, ABY ZMNIEJSZYC CENE STUDNIOWKI Z MYSLA O BIEDNIEJSZYCH UCZNIACH TO BZDURA, TO SAM ZASTANOW SIE NA JAKIEJ PODSTAWIE PISZESZ, ZE TO BZDURA ! MYSL CO PISZESZ.

michal

Cieszę się, że moja studniówka była najnormalniejszą w świecie, którą wspominam bardzo mile.... To co się dzieje w tej chwili to jest kpina urągająca faktycznemu poziomowi tej szkoły.
Wam tegoroczni maturzyści z Mechaniaka pozostaje niesmak - tym wszystkim, którzy nie zawinili w całej tej "aferze" szczerze współczuję - nie chciałbym być na Waszym miejscu. Bawić się na studniówce i mieć wrażenie, że każdy każdego bacznie obserwuje - to chyba nie jest normalne. Już dochodzą mnie słuchy, że niektórzy nauczyciele nie zamierzają przyjąć od Was zaproszenia - wcale im się nie dziwię.

Tiger

W Kościele także chodzi o władzę nad ludźmi. Co zrobiono z wyraźnymi wskazaniami Jezusa: "kochaj bliźniego swego.....i swoich nieprzyjaciół.."?
Czy one były niejednoznaczne? A Koścół za to zorganizował wyprawy krzyżowe, inkwizycję, konkwistę, okaleczanie chłopców do chórów watykańskich ( do 1910r.) współpraca Papieża Piusa ze zbrodniarzami hitlerowskimi(organizował im przerzut do Am. Pd. przez swoją ambasadę) ...itd...a papieżami nierzadko stawali się dewianci i okrutnicy... więc co z tym autorytetem? Czy nie może on budzić wątpliwości? Dlatego wielu wiernych ratuje się oddzielając swoją potrzebę wiary w Boga od Kościoła, który nieraz postępował dobrze, ale zbyt wiele razy ludzi zawiódł i oszukał. Ja tego nie wymyśliłem- to jest przecież w poważnych opracowaniach, tylko trzeba czytać WSZYSTKO, a nie tylko to, co każą.

michal

Jestem Łomżyniakiem, ale niestety z powodu braku etatów muszę służyć w Mysłowicach. Mimo to serdecznie zapraszam na moją stronke o komendzie w której teraz służę. jestem obecnie funkcjonariuszem zajmującym się między innymi sprawami kontrolno - rozpoznawczymi.
Serdecznie zapraszam.
wojtek :-)
www.kmpspmyslowice.gasnice.com

GoRbI

A mnie drażnią te ciągłe wątki o fotoradarze. Nie można po prostu przestrzegać prędkości?

---
PGG

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org