Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pani minister mówi: Przez Białystok |
Jednak po godzinie 18.oo ulice centrum wyglądają jak na filmie o katastrofie: wiatr lata po ulicach szurając papierami i kurzem, z rzadka ktoś chyłkiem się przemknie czyli: pusto wszędzie, głucho wszędzie, gó...o było i gó...o będzie... Może po kątach (np w kruchcie) niektórzy się i bawią popijając mszalne winko ze "znajomymi", ale na ulicach tej radości niestety nie widać bo miasto wydaje coraz słabsze tchnienia (dlatego głównie przybywa kościołów i cmentarzy). Może jakiś Hitchcok nakręci tu jakiś horror kiedyś..... heniek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pani minister mówi: Przez Białystok |
czyżby głos cenzora ? heniek
|
|
yupiter ma rację, jak sama się nie nauczysz to tu nikt ci nie jest w stanie pomóc. te kursy to podstawy podstaw za niezłe pieniądze heniek
|
|
Masz niesamowity problem, niektórzy nie mają na chleb, a Ty piszesz o takich głupotach. Pewnie masz bogatych rodziców i żadnych innych problemów. Przecież wiadomo, że jeszcze sie taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził Zeus
|
|
podstawy to ja znam. więc chyba nie mam poc o tam sie zapisywac. tracic kase i czas
|
|
Z zasady nie wypowiadam się w takich rozmowach, ale okolicznosci skłoniły mnie do tego. Drogi Raybenie, nie wiem kim jesteś, ale przez ciebie mam nieźle przerąbane. Rozpoczęłeś rozmowę na temat studniówek pod moim dawnym nickiem (którego nie używam juz od ok. roku). Twoje wypowiedzi na temat studniówek zdenerwowały zarówno nauczycieli jak i dyrekcję Mechaniaka. Zwracam się więc z prośbą do Ciebie: zakończ to co robisz bo mogę się na tym przejechać. Nie wiem co tobą kieruje, ale wiedz że przyjemności niekomu nie sprawiasz. Jesli masz mi coś do powiedzenia, a nie chcesz mówić tego na forum to napisz do mnie wielorybek@doc.pl lub odezwij się na gg: 4510893
|
|
eh. i kto ma racje ? jedni na prawo, drudzy na lewo, a niektorzy w centrum. jestem ciekaw, jak te zagadnienie widzą sami nauczyciele Mechaniaka, ktorzy przeciez te forum czytają. Niech cos powiedzą. Albo na lewo, albo na prawo heniek
|
|
no tiaa :> zróbmy takie cós, ze kazdy post i temat bedzie kontrolowany przez okresloną liczbę ludzi. wiec kilkoro ludzi będzie w stanie kontrolowac, to, o czym dowie sie poprzez 4lomza X ludzi. skad ja to znam.. hm. czasy komunizmu ? panstwo policyjne ? cenzura ? nie przesadzajmy. po to jest forum, zeby ludzie mogli sie swobodnie wypowiadac, a forum moderowane, zaprzeczałoby tej idei :)
|
|
interesuje mnie jedno czemu tu zaden nauczyciel z grona pedagogicznego sie nie wypowiada ? czyzby akceptował to co sie tutaj pisze ? czyzby nie mial nikt nic do powiedzenia ? a moze juz cała prawda zostala napisana ? a moze nauczyciele boją sie cokolwiek tu napisac ? (bo ze czytaja to jest na 100% pewne - a nawet drukują te posty)
|
|
Ja posiadam łącze w Infolanie Sars
|
|
Basia :> to załóż nowy temat :>
|
|
DO: ^qwe123^ W mojej klasie jest ponad połowa uczniów z poza łomży!!! Tak jak ty piszesz: są z wielodzietnych rodzin, w których tylko jedna osoba na na utrzymaniu nie raz 5-cioro, czt 7-mioro członków rodziny!!! Ale tak jest już od n... lat w Mechaniaku!!! To nie jest tak że tylko tegoroczi maturzyści to przeważnie osoby z poza Łomży! Jeśli nie mogą sobie poradzić z uzbieraniem odpowiedniej kwoty, to od tego jest cała społęczność szkolna która bardzo chętnie złoży się a tych uczniów któych na to nie stać!!! Wystarczy zgłosić tylko tą sprawe do wychowawcy klasy!!! Pewnie mi powiesz że sosby któe mają trudną sytuację materaialą wstydzą sie zgłosiść taki wniosek o dowinansowanie!!! ale wcale to nie musia wyjść na światło dzienne że to właśnie z ową osobę płaci szkoła (szkoła to chyba za dużo ale na tą osobę zrzyca się klasa z której on jest)!!! Trzeba na osobności porozmawiać ze swiom wychowawcą, albo lepiej by było gdyby to rodzic takiego ucznia sam porozmawiałz w wychowawcą!!! a więc ^qwe123^ co ty o tym myślisz????????? ps. cieszy mnie to że rodzice zaczeli się wypowiadać na ten temat!!!
|
|
Niektórzy nie odróżniają "ulicy" od "ulicznicy" i już chyba nogdy nie odróżnią...jak to mówią: Tłumacz chłopu w święte słowa, a on swoje:- Moja krowa! -)))
|
|
Nadal jestem za likwidacją/ocenzurowaniem Forum internetowego. Proponuję w to miejsce utworzyć prawdziwe Forum dla każdego mieszkańca miasta.... raz w tygodniu spotykamy się w (miejsce do ustalenia). Ludzie przychodzą i mają szansę się wypowiedzieć, podyskutować. Powiedzieć coś komuś prosto w oczy. Na takie spotkania będzie można zapraszać prezydentów i innych VIPów miasta. Mam nadzieję, że ktoś łapie ideę takich spotkań. Co najwyżej relację ze spotkania można by umieścić na zmodyfikowanym Forum. O! i Straż miejska będzie się mogła wreszcie wykazać pilnują spokoju spotkania:)
|
|
Taaak a rozróżniasz "jak to mówią": Picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy??
|
|
Jestem pełen podziwu dla poziomu i koncertów naszej Łomżyńskiej Orkiestry Kameralnej. Bardzo mi się podobają. Ale mam również propozycje co do tematyki następnych koncertów. Ostatnio brakuje mi koncertów poświęconych muzyce filmowej, a przecież jest równiez warta uwagi. Ostatnim hitem jest muzyka z filmu "Piraci z Karaibów" Klausa Badelta. Mam płyte ze ścieżką dźwiękową i faktycznie muzyka jest piękna. Może Pan Dyrektor zaintersował się by tym typem koncertów. Nie zawsze muszą być gwiazdy. Wystarczy dobra muzyka w dobrym wykonaniu.
|
|
W pełni zgadzam się z Tobą Polo. Uważam, iż takie koncerty powinny odbywać się 2-3 razy w miesiącu, mieć zróżnicowaną tematykę i wykonawców... Pozdrawiam heniek
|
|
Do Lary Croft - Kochanie o tym że ludzie nie mają na chleb wiem doskonale. Jednak nie samym chlebem człowiek żyje. Nie mam bogatych rodziców, ani też wielkiego majątku. Mam za to prawo wiedzieć co ludzie sądzą o Łomżyńskich lokalach. Nie bujam się po mieście odlotową bryką, ani motocyklem, ale jak mam ochote za moje cieżko zarobione pieniądze napić się piwa to chce wiedzieć gdzie warto je wydac:) Pozdrawiam
|
|
Pas100r. Dyć Ci tłumaczom, iż własnie chodzenie do kościoła sensu brakującym jest, gdyż jakowoż w tych kościołach tylko o kasie się słyszy. Więc chociaż gadasz nie całkiem po mojej mysli, to nie brzmisz mi jak człowiek oslepiony kasą, więc podyskutowac z Tobą można (spróbować). odpowiedz mi jak oczekujesz od młodych ludzi zachęcania swoich kolegów do chodzenia do kościoła, skoro przykład księży nie jest sam w sobie zachęcający... Czy uważasz że księża katoliccy są całkowicie bez zarzutu i nie potrzebują "programu naprawy"? P.S. ostatnio nój pleban przyjmuje kasę na tzw. wspominki, czyli zdrowaśki (odmawiane przed sumą o 12.00). I reklamuje się : można płacic kase na plebanii, w zakrystii przed i po mszy, na cmentarzu i w każdym dowolnym momencie. a jak ktoś nie ma w tej chwili, to niech tylko przyjdzie i powie, a pieniądze doniesię później, jak (cytat) "rentę dostanie". NO ŻESZ!!! Zbych
|
|
mysle ze dobra rada. Jak czlowiek stara sie do pracy gdziekolwiek, to lepiej wypada mowiac prawde patrzac sie pracodawcy prosto i spokojnie w oczy, niz "koloryzujac", jak to fajnie ujela misia, szuka gdzie by tu i o co zaczepic wzrok no i oczywiscie przez to staje w dosc nerwowej sytuacji...rece sie poca, uszy czerwienia i takie tam:))) pozdrawiam
|
|
.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |