Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Platforma Orwellowska czyli PełO |
Według Orwella, \"INGSOC to dwójmyślenie, zmienność przeszłości, negacja obiektywnej rzeczywistości. Dwójmyślenie: umiejętność akceptowania dwóch sprzecznych poglądów jednocześnie i wierzenie w oba naraz.Typowy wyznawca Donalda Tuska wie, kiedy winien zmienić swoje wspomnienia, a zatem w pełni się orientuje, że przekręca fakty; równocześnie jednak, dzięki dwójmyśleniu, święcie wierzy, iż prawda nie została pogwałcona. Dużym sukcesem Platformy Obywatelskiej, a w szczególności jej lidera, jest zastosowanie tego mechanizmu wobec milionowej grupy Polaków. Nad tym, jakie są przyczyny tego sukcesu, nie będziemy się zastanawiać, więc przejdźmy od razu do przykładów. Wczoraj: \"Nie jest prawdą, że jesteśmy negatywną siłą bez pomysłu i jesteśmy tylko „Antypisem” Dziś: \"W sformułowaniu „Antypis” kryje się pozytywny i konkretny program\" Wczoraj: „Norweski gaz nie jest potrzebny Polsce. Mamy ważne kontrakty rosyjskie” Dziś: „Byłem pierwszą w Polsce osobą, która zaproponowała Norwegom budowę wspólnego gazociągu (Baltic Pipe)” Wczoraj: „Według mojej najlepszej wiedzy, nie ma takiej możliwości sfinansowania tego projektu (500+)”, „Nie wiem, gdzie są „zakopane miliardy”. Dziś: „Tylko my uratujemy 500+”, „Ewa Kopacz miała już gotowy taki projekt” I tak dalej i tak dalej, codziennie nowe kłamstwa w miejsce starych ...... Tak, że tegies .......... --------------------- z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Platforma Orwellowska czyli PełO |
Oto rezultaty rządów Bandy Czworga. Czas na posłanie ich na śmietnik i rozliczyć Konfederacja proponuje - #OddamyPolskęPolakom! Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
wąski - załóż sobie własny temat i tam pieprz swoje głodne kawałki ... Nie ma istotnych różnic między Końfederacją i PO .......... Tak, że tegies ----------------------- z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
wąski paplik@Lobo - ja tylko zwracam uwagę że produkujesz opium dla opium. Lud zaś nie jest taki głupi jak ocenia reżyser bytu/niebytu @paplik/@Lobo Tak więc nie jest tegies Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
końfa peło - jedno zło:DDDDDDDDDDDDD -------- z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
@paplik - gratuluję pomysłu - @paplik/@Lobo “Nie z nami te numery” - Kiszczak! Czyli @paplik/@antyPaplik Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |