poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
troll

"W Szwecji od dawien dawna właściciele sprzątają po czworonogach. noszą przy sobie łopatki i foliowe torebki. kiedy sprzątną nieczystości psa mają obowiązek trzymać w ręku czystą torebkę."

Mam rodzinę w Szwecji i często tam bywam. Moja ciocia posiada psa rasy: kundel. jeśli wychodzi z nim na spacer to na luzie, bez kagańca i bez smyczy ale ale torebeczka i łopatka w ręku musowo.

"Zalozyciel watku napisal , że w Szwecji wlasciciele chodza z torebkami - jestem ciekawa gdzie konkretnie to widzial???" ---> A ja odpowiadam w Halmstad i ten przykład podałam.

Co do obcinania ogonów i uszu. To chyba od 1,5 czy dwóch lat wszedł zakaz. Ale jak wiadomo niektórzy weterynarze podejmują się wykonania zabiegu. Ale to wybór właściciela. Jeśli chce mieć pieska z kikutkiem ogona to jego sprawa. Wiem też że nie dotyczy to psów myśliwskich typu: wyżeł. A może już dotyczy?

"i jeszcze jedna sprawa- na co ida podatki placone za psa? jesli przykladowo mam chodzic z łopatka i torebka?" ---> Płacimy miastu ale miasto nie jest włascicielem wszystkich pól, parków, lasów itp. to może powinniśmy płacić po groszu każdemu ot tak sobie.

Niektórzy wogule nie płacą i mają wszystko w nosie. I tak może należałoby postąpić i iść w ich ślady.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: troll

Takie wysypisko też jest za nowym cmentarzem jak na kupiski sie jedzie :)

wole na virtual grac

http://gryonline.wp.pl/gry.online-bilard.8.html
dzis o 20 piszcie do mnie na gg to w bilarda zagramy !
gg:7889552
zmieze sie z kazdym :P

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

0:0 z przewagą dla Mławy.

No wlasnie Baca bierz się do roboty i zorganizuj cos fajnego:) z checia popatrze a nie dzwonisz kikla godzin przed ze jedziesz gdzies....dawaj znac wczesniej .pozdrawiam.

Pomimo iż to sklep to spróbuj tutaj http://www.el-tronik.pl/. Kontakt na gg. Człowiek ma studio nagraniowe.

Zbych

kwiecień też ma swoje uroki :) niektórym (w tym mi) przypomina o upływającym czasie ale również o tym wszystkim co jest związane z budzącą się do życia przyrodą, nastraja optymistycznie, choć potrafi powiać chłodem .....

Pozdrawiam

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

tuning show najprawdobodobniej bedzie trwac do 22 i bedzie troche tuningowanych samochoduw

Zdecydowanie stawiam na maj:))) Wprawdzie kwiecień w tym roku nie był dokuczliwy ( nie bardzo "przeplatał") to zdecydowanie zimny, wietrzny i mało kwitnący. To maj jest miesiącem ,w którym wszystko budzi się do życia( nie tylko przyroda).Zobaczcie, nawet forsycje obraziły się na kwiecień i na dobre zakwitną dopiero w maju (przynajmniej na mojej działce).
A tak wogóle to maj jest zwany "miesiącem zakochanych". Dlatego też pozdrawiam wszystkich zakochanych, kochających i tych co dopiero mają zamiar się zakochać:)))

Aaaaa....i jeszcze pozdrawiam wszystkich "nocnych marków".....no dobra nie będę taka....i tych ,którzy już śpią też pozdrawiam!!!:)

bede napewno bede !!!!!!!!!!!!!!!!! krazek i polecial :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Na początku lat 70-tych było to WPHS, później przemianowano na WPHW. Oczywiście, zdarzało się próbować.

Pozdrowienia.

taniej wychodzi :)

sajan nie wyobrazaj sobie za duzo :P

Jurand

wcale nie :P

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

lepiej bedzie sie jej ssało ehehhehhe

Hejka
Ja też konczylam I LO.I pamietam Zdanowicza na rozdaniu matur.Oczywiscie na dworku piekna pogoda, sloneczko swieci i TV lomzynskie tez.A Zdanek w turkusowym gajerku i bialych pantofelkach.Co to byl za widok :):):):)

Ekologiczne i to jak...

Ryskago-byłabyś świetnym mediatorem:)))....przełom!!!....no coż ....masz rację:)

Pozdrawiam:)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

To lepiej niz Branickich pałac

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org