Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
troll |
"W Szwecji od dawien dawna właściciele sprzątają po czworonogach. noszą przy sobie łopatki i foliowe torebki. kiedy sprzątną nieczystości psa mają obowiązek trzymać w ręku czystą torebkę." Mam rodzinę w Szwecji i często tam bywam. Moja ciocia posiada psa rasy: kundel. jeśli wychodzi z nim na spacer to na luzie, bez kagańca i bez smyczy ale ale torebeczka i łopatka w ręku musowo. "Zalozyciel watku napisal , że w Szwecji wlasciciele chodza z torebkami - jestem ciekawa gdzie konkretnie to widzial???" ---> A ja odpowiadam w Halmstad i ten przykład podałam. Co do obcinania ogonów i uszu. To chyba od 1,5 czy dwóch lat wszedł zakaz. Ale jak wiadomo niektórzy weterynarze podejmują się wykonania zabiegu. Ale to wybór właściciela. Jeśli chce mieć pieska z kikutkiem ogona to jego sprawa. Wiem też że nie dotyczy to psów myśliwskich typu: wyżeł. A może już dotyczy? "i jeszcze jedna sprawa- na co ida podatki placone za psa? jesli przykladowo mam chodzic z łopatka i torebka?" ---> Płacimy miastu ale miasto nie jest włascicielem wszystkich pól, parków, lasów itp. to może powinniśmy płacić po groszu każdemu ot tak sobie. Niektórzy wogule nie płacą i mają wszystko w nosie. I tak może należałoby postąpić i iść w ich ślady.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: troll |
Takie wysypisko też jest za nowym cmentarzem jak na kupiski sie jedzie :)
|
|
wole na virtual grac http://gryonline.wp.pl/gry.online-bilard.8.html dzis o 20 piszcie do mnie na gg to w bilarda zagramy ! gg:7889552 zmieze sie z kazdym :P "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
0:0 z przewagą dla Mławy.
|
|
No wlasnie Baca bierz się do roboty i zorganizuj cos fajnego:) z checia popatrze a nie dzwonisz kikla godzin przed ze jedziesz gdzies....dawaj znac wczesniej .pozdrawiam.
|
|
Pomimo iż to sklep to spróbuj tutaj http://www.el-tronik.pl/. Kontakt na gg. Człowiek ma studio nagraniowe. Zbych
|
|
kwiecień też ma swoje uroki :) niektórym (w tym mi) przypomina o upływającym czasie ale również o tym wszystkim co jest związane z budzącą się do życia przyrodą, nastraja optymistycznie, choć potrafi powiać chłodem ..... Pozdrawiam Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
tuning show najprawdobodobniej bedzie trwac do 22 i bedzie troche tuningowanych samochoduw
|
|
Zdecydowanie stawiam na maj:))) Wprawdzie kwiecień w tym roku nie był dokuczliwy ( nie bardzo "przeplatał") to zdecydowanie zimny, wietrzny i mało kwitnący. To maj jest miesiącem ,w którym wszystko budzi się do życia( nie tylko przyroda).Zobaczcie, nawet forsycje obraziły się na kwiecień i na dobre zakwitną dopiero w maju (przynajmniej na mojej działce). A tak wogóle to maj jest zwany "miesiącem zakochanych". Dlatego też pozdrawiam wszystkich zakochanych, kochających i tych co dopiero mają zamiar się zakochać:))) Aaaaa....i jeszcze pozdrawiam wszystkich "nocnych marków".....no dobra nie będę taka....i tych ,którzy już śpią też pozdrawiam!!!:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
|
Na początku lat 70-tych było to WPHS, później przemianowano na WPHW. Oczywiście, zdarzało się próbować. Pozdrowienia.
|
|
taniej wychodzi :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
sajan nie wyobrazaj sobie za duzo :P Jurand
|
|
wcale nie :P "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
lepiej bedzie sie jej ssało ehehhehhe
|
|
Hejka Ja też konczylam I LO.I pamietam Zdanowicza na rozdaniu matur.Oczywiscie na dworku piekna pogoda, sloneczko swieci i TV lomzynskie tez.A Zdanek w turkusowym gajerku i bialych pantofelkach.Co to byl za widok :):):):)
|
|
|
Ryskago-byłabyś świetnym mediatorem:)))....przełom!!!....no coż ....masz rację:) Pozdrawiam:) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
To lepiej niz Branickich pałac
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |