Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
odkryć realnego Wojtyłę, a nie tylko jego \"kremówkowo-banalną\" wersję |
... w Polsce dominują skrajności. To nonsens. Pamięć o Janie Pawle II powinna być sprawiedliwa. ....nikt nie zrobił więcej niż Jan Paweł II, jeśli chodzi o przywrócenie godności i podmiotowości narodom Europy Środkowo-Wschodniej Wojtyła w Watykanie wykazał się spóźnioną reakcją na kwestię pedofilii klerykalnej i nietrafionymi nominacjami biskupimi, które kończyły się wielkimi skandalami Nie znamy też odpowiedzi na ważne pytanie, dlaczego papież nie dążył do przeprowadzenia dekomunizacji i lustracji w Kościele. W Polsce ukształtował się model kremówkowo-banalny, z papieża zrobiono jakiegoś świątka. Taki zdeformowany rodzaj pamięci stał się nie do przyjęcia dla młodego pokolenia.https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/duchowny-ocenia-pontyfikat-jpii-to-byl-szok-dla-politykow-na-calym-swiecie/s2mkslc,79cfc278 ![]() rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: odkryć realnego Wojtyłę, a nie tylko jego \\\"kremówkowo-banalną\\\" wersję |
Proponuję ustawę o dekomunizacji. 1. Komuniści mają opuścić Polskę w ciągu 1 roku od ogłoszenia Ustawy. 2. Kto nie przestrzega prawa zostanie wydalony do Niemiec gdzie komunizm się narodził i jest kultywowany w coraz nowych formach. 3. Majątek po komuniście przejmuje samorząd gminy. 4. Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO! ![]()
|
|
Re: odkryć realnego Wojtyłę, a nie tylko jego \\\"kremówkowo-banalną\\\" wersję |
taaaak! POpieram!!!, wszak POd jednym warunkiem, że dekomunizacja obejmie również funkcjonariuszy kato-kościoła..., wówczas Kmiocicowy Żydzic vel dvPOkrata, nie będzie miał się u kogo modlić... ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Nadejdzie dzień oddzielenia duszy od ciała i wówczas Kmiocicowy Żydzic vel @paplik stanie przed sądem Bożym. Wyrok zaś będzie sprawiedliwy. Mam ja zaś tę łaskę że szczycę się tym że mam za Króla Jezusa Chrystusa oraz Jego Matkę za Matkę. A Ona jest Królową Polski od 1 IV 1656 r. Co obrazuje ta tablica ![]() Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO! ![]()
|
|
...w tym szczyceniu się POminąłeś służbę wśród Jaruzelowych siepaczy jako oficer wojennego stanu, tej skazy nie odPOkutujesz inaczej niż w piekle - kotle pełnym smoły, POd którym ja będę na ogień POdkładać... ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |