środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Białabb Dama z Łomży - Kolno vs Łomża

Jedną z wielu legend będących opowieścią związaną z Łomżą jest pieśń o \"Białej Damie z Łomży\". Według legendy Biała Dama jest duchem młodej kobiety, która została niesłusznie oskarżona o przestępstwo i skazana na śmierć. Podobno nawiedza ona miasto,

Łomża to miasto położone w województwie podlaskim na północy Polski. Szczególnie znane jest ze swojej pięknej architektury, w tym gotyckiego kościoła św. Jana Chrzciciela i barokowego kościoła dominikanów. Miasto posiada także wiele urokliwych parków i zielonych przestrzeni, takich jak Skansen Park i Park Poniatowskiego. Natomiast Kolno to miasto położone na północy Polski, w województwie podlaskim. Szczególnie znane jest ze swojej malowniczej Starego Miasta, z wąskimi uliczkami, ceglanymi domami i uroczymi placami. Kolno to także dom dla gotyckiego kościoła Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, który jest popularnym miejscem turystycznym.

Jedną legendą związaną z Łomżą jest opowieść o \"Białej Damie z Łomży\" o której wspomniałem.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Białabb Dama z Łomży - Kolno vs Łomża

Aleś się narobił przy tej Białej Damie no no no i pewno nie tego historyka pytałeś ło co chodzi ...

Park Poniatowskiego?

No popatrz, żyję w tej dziurze od urodzenia i nic o tym nie wiedziałem ....

Ba jak Republik of Poland może być s-ką Prawa Morskiego w New Jorku to u nas nie może być Parku Poniatowskiego ? Np na starych mogiłkach przy ul Rybaki w końcu ponoć to było ich tu ponad 51% oczywiście liczę z degeneratami ...

Autor: Lobo (---.torservers.net)Data: 03-01-23 19:24

Park Poniatowskiego?

No popatrz, żyję w tej dziurze od urodzenia i nic o tym nie wiedziałem ....

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org