poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Początek

Moje doswiadczenia z fachowcami rodakami, tu na obczyznie, sa dosc zroznicowane; ci z ktorymi mialem kontakt osobisty (kilku murarzy, stolarzy, fachowcow od granitowych wykladzin, itp.) wykazali sie calkiem niezle, jesli chodzi o ich sam fach. Gorzej jednak wyglada sprawa ich punktualnosci; np. jezeli gosc obiecuje, ze stawi sie w Poniedzialek, o ktorejs tam godzinie, to juz dobrze aby go ujrzec np. w Srode, a czesto to i nawet tydzien pozniej.
Czyzby brak slownosci to taka nasza nowa narodowa cecha? Ciekawi mnie jak to wyglada w kraju.
Wlasciwie to wyrobilem sobie inne podejscie to calej tej sprawy: "Jesli chesz zeby cos bylo zrobione dokladnie i w terminine, to najlepiej zrob to sam".
Rysiek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Początek

mialo byc "nie licz na ojca, zrob sie sam"

sorki za maly blad :)

PrePoczątek.

Do userów BULKA, ZDZICHU i reszty fanów STYGMATÓW. Bardzo się wam podobał film stygmaty, bo dużo akcji, ciekawe niektóre efekty specjalne, i jedno wielkie bagdno dobrze urobione w które człowiek wpada wsiąka, i nawet nie wie kiedy juz jest po same uszy, a jak juz jest uważa że to jest jego normalny poziom w jakim znajdował się przed oglądaniem filmu. Userzy !!, ten film to jedno wielkie bluźnierstwo i wystep przeciw samemu Panu Bogu. Niech mi ktokolwiek pokaże w dziejach wszystkich świętych, wszystkich ludzi którzy dostali stygmaty byli ludzmi rozwięzłymi, ćpali sobie, kleli, bluxnili i niszczyli siebie, swoje ciało poprzez pijaństwo i narkotyki itd. A powiedziane jest Ciało wasze jest świątynia Ducha Świetego. Jak więc może stąpic Duch Święty na człowieka który prowadzi się jak nie człowiek wręcz, który jest postrchem dla tego Ducha. Niewielu jest świętych Pańskich którzy zostali obdarzeni stygmatami, i jesli poczytamy sobie ich zyciorysy, biografie, okaże sie że dla nich było to wielkie upokorzenie ( np O. PIO) upokorzenie, bo nigdy nei czuli sie na tyle godnie by nosic znaki ukrzyzowanego Jezusa. I to było dla nich upokozeniem, że nie czuli sie godni tego znaku. Ile musi byc pokory w człowieku by w ten sposób myśleć, by czuc wciąż brzemie wielkiego wyróżnienia wywyższenia, ale ci nigdy nie wywyższali się, a wręcz upokażali, i byli Bogobojni. Prosze sięgnąc sobie do książki pt "Ojciec Pio" Doskonała książka o prawdziwej świętości która ukarze prawdziwe oblicze człowieka obdarzonego stygmatami.
Stąd też nie tylko ja, ale i ludzie o zdecydowanym i wielim autorytecie morlanym i nei tylko moralnym jednoznacznie twierdza że film Stygmaty jest wielka drwina z całej wiary chrześcijańskiej, że obraz przedstawiony w filmie nawiązuje owszem i wykorzystuje teksty biblijne, ale bardzo mocno je zniekształca w obrazie, zniekształca je bo nie pokazuje całokształtu pisna świętego, a jedynei same urywki, i eni jest to film oparty o wszystkie przykazania zawarte w bibli, a jedynei wybrane ta które można łatwo zniekształcić. Dlatego jesli ktoś nie zna bibli, nie zna choć jednej biografi prawdziwego stygmatyka, i wypowiada sie bezkrytycznei na temat tego filmu do dałs ię poprostu utopic w wielkim bagnie ! Wielka szkoda. Ale mam naszieje że raz jeszcze obejrzycie ten film, i zwróccie uwage na postawe tek dziewczyny, kobiety która cała meke chrystusa przezywa - zgodnei z wyobrażeniami rezysera filmu. Czy zachowanei tego człowieka może wskazywac na to że jest ona świątynią dycha świetego ?? A tylko takich nawiedza sam Pan Bóg, i obdarowywuje swoimi znakami. I nei jest to żadna kara, lecz wielki dar ! i nie dostaje stygmatów żaden ani ćpun, ani nikt kto niszczy słoje człowieczeństwo, zniekształca obraz Pana Boga. Ten zas nei brzydzi sie osobą, lecz jej neigodziwościa, jej postepowaniem.
To tak jak by rzucac perły między świnie, a perłami sa własnei stygmaty, świniami ( przepraszam nie chodzi o porównanie wprost tylko poprzez przenośnie) są ludzie zachowujący sie niegodziwie, wbrew przykazaniom, i miłości Bożej !
To tyle. Dzięki za poczytanie dośc długiego wykładu.
Pozdrawiam

---
PGG

.......podobno, raczej napewno na: róg Sikorskiego / Zawadzka..., chodził taki jeden gościu ,pukał do mieszkań i pytał o opinię na ten temat.....stąd wiem że tam ma powstać...

Chyba bardzo Ci się nudzi, Czesław... Tematy na forum mają być tematami do dyskusji, a ja takowego tutaj nie dostrzegam. Wynieś się z tym gdzie indziej - np. zrób własną stronę www. Nie jest to zbyt interesujące, co piszesz więc może daj sobie spokój z zaśmiecaniem tego forum.

Niepozdrawiam

Krytyczny jak zwykle

Mr S

°°°°°°°°°°
... evaa ...

No przeciez jest oddział psycho w szpitalu !! . Blok H parter :)
Może krasnoludek z tamtąd pisał bo mają dostęp do netu !

---
PGG

OCR oczywiście "Fine Reader" i tu nie ma się o co spierać !!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Oczywiście mówię jak było kilka lat temu, i to sie sprawdzało. Owszem zawsze był ktos kto sie spił z ucznbiów, ale nikogo nie wynosili. Zawsze tez spije się , albo raczej uczniowie spija nauczyciela, i to tego którego najbardziej lubią, bo wszyscy chca z nim wypic kolejkę, i najmocniejszy nauczyciel nie wydoli i jest upieczony. Co do rodziców, to nie słyszalem nigdy żeby się cos takiego zdarzało.
A to że studniówka staje sie fajna impreza dla nauczycieli to prawda. Z jednej strony to uczniowie i rodzice są temu winni, bo chcą byc życzliwi dla dyrekcji i przyzwala jej na zapraszanie tego i owego pajaca np z urzedu miasta, czy tez zgadzaja się by było to tak wystawne, gdy tym czasem chodzi o zorganizowanie dobrej zabawy na 100 dni przed maturą ! I to uczniowi walczyc powinni o swoje |! i sie postawic nie sami, bo przecierz sa rodzice, i jeśli wszyscy rodzice się postawia, to sorrki, ale koszt studniówki spaśc może o połowę !!
O swoje interesy trzeba dbać ! i nie bac sie nikogo nawet E.B - białej buły :-)
Pozdrawiam

---
PGG

gabo a kto (poza tobą oczywiście :)) wypełnia te ankiety udzielając prawdziwych odpowiedzi ??

Zaczyna mi sie podobac rozumowanie Pa100ra. Jezeli spora grupa osob z mechaniaka postwai na swoim i pojda z tym do Białem Buły to może coś uda sie wytargować.

Proszę więc o solidarnosc i jednoczenie sie uczniów z mechaniaka, nawet na forum. Zróbmy porzadek ze 100 dniowka

Ps. A mozna jakos uniknac kupowania wódki nauczycielom??

TAK. nie ma wodki dla nauczycieli. chyba, ze jak oni mają, to my tez mozemy.

Robimy taniej :) Tajniej nie oznacza gorzej, ale taniej oznacza, to, ze nie bedzie sie myslec o studniowce, jako rzeczy, ktora płucze portfel

Wystarczy nam przecież jeden supermarket. Jak już coś robić, to do ciężkiej cholery z umiarem. Łomża to nie jakaś metropolia, żeby stawiać kilka supermarketów. Ogólnie, to jestem przeciwko budowie jakiegokolwiek supermarketu - odpowiada mi obecny stan "sklepowy" w Łomży. Poza tym bilans zatrudnienia w Łomży, po budowie takich marketów nie poprawi się - upadnie niejeden mniejszy, osiedlowy sklepik... Szkoda, że nie widuję Pana Sroczyńskiego - z chęcią rzuciłbym z niego jajkiem... tylko takim strusim...

Rozczarowany postawą łomżyńskich polityków
(i jak zawsze krytycznie nastawiony)

Wracając jeszcze do Simmtechu - znajomy czeka na swoją płytę główną już prawie 2 miesiące, a ci idioci mówią, że to nie od nich zależy... ehhhhhh

Wielce szanowny Panie S. Zareczam Panu ze znajdzie sie wiele osob ktore z zainteresowaniem czytaja to co wynajduje Czeslaw. Jest to bardzo interesujacy kawalek historii, a co wazniejsze historii doczyczacej wlasnego miasta. To fakt, ze w Lomzy coraz wiecej jest ludzi dla ktorych najwazniejsze jest obwieszanie sie zlotem i stanie pod Statoilem, a to co dzialo sie z Lomza dawniej maja gleboko... - ale sa jeszcze i normalni. (Oczywiscie nie bierz tego osobiscie, to co napisalem to wynik obserwacji poczynionych wraz z Kefasem ostatnimi tygodniami).
To co wypisuje Czeslaw to nie debilizmy ktorymi raczyli nas Atoraj-e i Sarso-Bartniaki - "Powróćmy nad Narew" jest wielce interesuajce. A jak ktos nie chce czytac, to niech omija z daleka tematy "Studiow". Wszak nikt mu czytac nie nakazuje.
klaniam sie nisko

Krzysztof "Indar" Babinski
Choragiew Ziemi Lomzynskiej

heniek

ha. to teraz powiedz dyrektorce, ze protestujesz przeciwko alkoholowi dla nauczycieli :>
albo powiedz, ze nie chcesz dekoracji za 3000
albo powiedz, ze moze lepiej klasa pojsc do poloneza ?

:>

moze anonimowy listy wyslac ?:>

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org