Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Magistrackie wróble -znowu- doniosły... |
podobno cikłoczento Ps. nieiwem jak to sie pisze Zbych
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Magistrackie wróble -znowu- doniosły... |
prima aprilis juz byl dawno :p
|
|
a po co mialby tworzyc, po co podnosic, to bez sensu tobie sie nie chce podniesc slownika ortograficznego, chociaz tu byloby dzialanie uzasadnione i przyniosloby ci pozytek a zreszta zapytaj, jak jestes ciekaw na jakims warszawskim forum, bo na prowincji, jak na prowincji- ludzie nie obyci i nie obcykani w boskich zamiarach czy ja popelnilam blad ortograficzny, rety, tylko gdzie czy ktos znajdzie mojego ortografa
|
|
ale sie dzialo w naszej lomzy
|
|
Czy nie było kużni u zbiegu ulic Wąskiej i Kierzkowej? Ostatnim właścicielem kuźni przy Straży to chyba był Pan Nowacki. Pozdrowienia. Zbych
|
|
Jezeli sa pekniecia, to zalezy tez jak duze. Czesto zdaza sie, ze czynne linie pracuja na slupach, w ktorych juz na pewnej wysokosci (przewaznie ok 1-2m od czuba wogole nie ma betonu) sa tylko druty zbrojeniowe. Takie ida do wymiany. Bardzo mozliwe, ze ten sie kwalifikuje, skoro lezy Ci to na sercu to zglos to do Rejonu Energetycznego. Choc bardziej prawdopodobna jest wymiana takiego slupa w przypadku awarii (sprawy wlanosci gruntow i pozwolenia na wejscie na teren). Skoro linia byla wczesniej to ktos dostal i ktos wydal pozwolenie na budowe takich budowli jak stacja paliw czy przystanek i to on odpowiada za zachowanie odpowiednich odleglosci od istniejacej linii. Co do przystanku nie jestem pewien czy jest on traktowany jako budowla stala czy raczej jako wiata przenosna. Do konca to nie jest moja sprawa, prawda jestem energetykiem, ale nie pracuje w Zakladzie Energetycznym i niestety nie czesto bywam ostatnio w Łomży. Nie tlumacze sie, poniewaz jak napisalem niewiele mam wspolnego z powyzszym slupem. Innych tez nie, bo nie widzialem go z bliska. Poprostu pisze, ze ze zdjecia nie wyglada on na tak zly stan jak to przedstawiles a ekslpoatacja linii trwa okolo 50 lat. Z mojej strony chetnie przyjme zlecenie od ZEB S.A. nie tylko na wymiane tego slupa ale i projekt i wykonanie paru kilometrow tej linii :) Pozdro
|
|
Jacku , może masz i rację. Sądziłem , że budynek po prawej stronie jest to lewe skrzydło Gimnazjum Żeńskiego , ale to za blisko ulicy i okna za małe. Jeżeli to Poczta to w takim razie już po nadbudowie II piętra. Jednopiętrowa nie miała bocznych portali i miała wysoki , mocno spadzisty dach. A tak pro po może wiesz w których latach dobudowali to najwyższe piętro? Dziwna też jest ta niższa dobudówka przy domniemywanej Poczcie (zaraz za słupem ogłoszeniowym).
|
|
to nie kapliczka to nowy prywatny kościół "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
bicie sie jajkami :P z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
HMmmm! Przeczytałam i faktycznie artykuł napisany porządnie, robi wrażenie! Żakowski po raz kolejny udowadnia, że wie o czym pisze. Powinno się dać to do przeczytania wszystkim politykom - może zrozumieją? Pacjenci też powinni to przeczytać !!! A tytuł dosadnie udzerza w samo sedno :))) KONIEC PAŃSZCZYZNY
|
|
zaczne od konca 1.balowac za kase rodzicow mozna cale zycie, o ile tej kasy starczy 2.jak sie ma kase, latwiej jest robic to, co sie lubi, niz kiedy tej kasy nie ma i trzeba robic to, co sie musi 3.moze, ale nie musi byc frajerem, jak kazdy z nas 4.taki czlowiek to a/dobrze urodzony b/szczesciarz milosc i dobre wychowanie to majatek, na jaki stac kazdego rodzica-potrzeba tylko dobrych checi wiadomo, ze jak rodzic bogaty, to i dziecko niebiedne taki dzieciak ma latwiejszy start od biednego frajer to ktos, kto majac dziesiat lat i niepracujac, bierze na piwko i papieroski od ciezko harujacych rodzicow czy rodzicow-rencistow
|
|
Mam wschodnią część , ale obecnego Pl. Kościuszki: http://img133.imageshack.us/img133/5052/15jr2.jpg "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
NO I CO W TYM STRASZNEGO.?? KARA MUSI BYĆ.
|
|
Łomża kiedyś była bardzo ładna
|
|
Głupota ludzka nie zna granic.
|
|
Może ktoś wybiera się do Lublina w poniedziałek 17.04 ? Ruszam ok 16-tej. Mam 2 wolne miejsca w samochodzie. Zainteresowanych proszę o maila. Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |