niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Die Welt: Z moralnego punktu widzenia zadośćuczynienie Polsce jest wskazane

Panowie, uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, podaję zasady... Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka.

A. Należy tylko być:
1. przyjacielem
2. partnerem
3. kochankiem
4. bratem
5. ojcem
6. nauczycielem
7. wychowawcą
8. spowiednikiem
9. powiernikiem
10. kucharzem
11. mechanikiem
12. monterem
13. elektrykiem
14. szoferem
15. tragarzem
16. sprzątaczką
17. stewardem
18. hydraulikiem
19. stolarzem
20. modelem
21. architektem wnętrz
22. seksuologiem
23. psychologiem
24. psychiatrą
25. psychoterapeutą.

B. Ważne też są inne cechy. Należy być:
1. sympatycznym
2. wysportowanym ale
3. inteligentnym ale
4. silnym
5. kulturalnym ale
6. twardym ale
7. łagodnym
8. czułym ale
9. zdecydowanym ale
10. romantycznym ale
11. męskim
12. dowcipnym i
13. wesołym ale
14. poważnym i
15. dystyngowanym
16. odważnym ale
17. misiem ale
18. energicznym
19. zapobiegawczym
20. kreatywnym
21. pomysłowym
22. zdolnym ale
23. skromnym i
24. wyrozumiałym
25. eleganckim ale
26. stanowczym
27. ciepłym ale
28. zimnym ale
29. namiętnym
30. tolerancyjnym ale
31. zasadniczym i
32. honorowym i
33. szlachetnym ale
34. praktycznym i
35. pragmatycznym
36. praworządnym ale
37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli
38. zdesperowanym [z miłości] ale
39. opanowanym
40. szarmanckim ale
41. stałym i
42. wiernym
43. uważnym ale
44. rozmarzonym ale
45. ambitnym
46. godnym zaufania i
47. szacunku
48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim,
49. wypłacalnym.

C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby:
a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany
b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie
c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła
d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę.

D. Ważne jest aby nie zapominać jej:
1. urodzin
2. imienin
3. daty ślubu
4. daty pierwszego pocałunku
5. okresu
6. wizyty u stomatologa
7. rocznic
8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci.

A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje:
1. seksu i
2. jedzenia

Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań.
Wniosek :
Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Die Welt: Z moralnego punktu widzenia zadośćuczynienie Polsce jest wskazane

I szef pewnie z ciebie zadowolony :)
Wogóle zycie dla ciebie zaczeło się od momentu rozpoczecia pracy albo pierwszej wizyty w gabinecie szefa :))))

Jest tylko ten mały comiesieczny stres: będzie, nie bedzie, bedzie , nie bedzie....

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4809890/BOY-thought-to-be-one-of-Britains-youngest-suicides-found-dead-after-months-of-jibes-says-family.html

Nikt mu nie pomógł, mimo że nauczycieli musieli widzieć, że ma problemy z "kolegami".

Nauczycieli widzieli, a rodzice nie widzieli.

Nie wiem odnoszę wrażenie że Łomża to jeden wielki szmatex....może się mylę natomiast zastanawia mnie fakt iż na każdym rogu ulicy są szmatexy i powiem szczerze że zaczyna robić mi się nie dobrze od kryzysowych sklepów, ubrania po 5 zł , taniej odzieży itp. innych syfów. Czy w tej Łomży nikt nie może otworzyć w końcu coś porządnego za rozsądne pieniądze co prawda jest takowy na dwornej ale wszystko ma podziurowione lub inngo typu historie. Czy nie stać tu nikogo by zrobić coś naprawdę dobrego w normalnej cenie ?
Niestety nie znam się na detalu więc teoretycznie odpadam. Może kobiety by się wypowiedziały na ten temat bo to one wydają nasze pieniądze.

Tak tak chłopaki w Dobrzyjałowie szmatexów nie ma więc musicie do Łomży kadetem przyjeżdzać na pole jeansy pokupować.

Popyt nakręca podaż. Większości ludzi nie stać na markowe ciuchy lub są zbyt skąpi lub też wiedzą, że czasem i ze szmatexu można coś przyzwoitego wynieść...

A ja z westernów, szybkim chłopakom kradnę :)))

I wyobraź sobie jaki szybki być muszę, że tak szybkim ukradnę

Kobieta powiadasz, hmmmm kobieta ??
Nooooooo niekiedy to i długo potrafię :)))

urbi et orbi !

Rewolwer strzel w jeansy Pepa i tak są z rynku mama mu kupiła bo przecież sam se nie kupuje bo ??? no właśnie ma koplex na punkcie Gucci, Versace, Prada, Dolce & Gabbana lub też a no tak pół etatu w biedronce więc dobrze ubranym być nie wypada.

I błagam was nie pierdolcie głupot o tym braku pieniędzy i braku pracy. To się tyczy młodych natomiast odczułem to na własnej skórze jak ludzie naprawdę potrzebują pracy.
Przychodzą dostają po 12, 15 zł na godzinę oczywiście fachowcy od wszystkiego a po 2 tygodniach nachlani do roboty się nie nadają o jakim braku pracy wy mówicie.

W głowach co nie którym się pojebało chcesz zarabiać to otwórz miej pomysł, odkładaj nie telewizor i 10 letniego poloneza a na własny biznes, zaryzykuj a może uda ci się żyć godnie a nie narzekać że życie jest ciężkie bo muszę zapierdalać po 12 godzin w Biedronce za 1200 zł.

ha ha ha ha za to będzie dużo zwiedzających. Ostatnio na galerii pewna pani robiła zakup drogiej bluzki i śmiać mi się chciało,jak zwróciła uwagę ekspedientce, że dała jej za mało ekskluzywną torebkę. Ludzie do pierdół przywiązują uwagę!

i na kacu do pracy pójdziesz?

odnoszę wrażenie, że sam nie wiesz o co Ci chodzi.

Pepe moja żonka lata po tych sklepach i pewnie nie jedną mam szmatę stamtąd powiedziałem ci już że nie mam kopleksu na tym punkcie nie interesuje mnie widoczna metka chcdziło mi bardziej o to po wizycie w Ostrołęce w jednym ze sklepów gdzie spodnie, koszulę, i marynarkę nową dałem 150 zł oczywiście markową więc szkopół w tym iż tam ludzie potrafią sprzedawać coś markowego i taniego a tu pomysłów brak.

Ale w tym wypadku ten chłopak nie mógł liczyć na pomoc tylko dlatego, że był biały.

To jest oburzające. Nauczyciele bali się cokolwiek zrobić przeciw czarnym i śniadym, dlatego pozwolili im zaszczuć białego "faszystę".

rewolwer chyba miał rację, o budowlankę tu chodzi.
żałuję, że mężczyzną niepijącym nie jestem...
ale taki "oblatany" jesteś, to wiesz pewnie, że np. w W.Brytanii, za godzinę pracy, Polacy dostają przynajmniej po 6-7 funtów i to nie na budowie!

moje i chyba nie tylko moje zdanie jest takie, że kosztem ludzi, którzy u Ciebie na biedronkę i szmateksy ledwo co zarobią, wzbogacić się macie nadzieję. i to się Wam udaje, ale mam nadzieję, że już nie długo! zrozumiecie kiedyś, że za dobrą pracę, dobrze zapłacić trzeba. i nie tylko Ty,ale i Twoi pracownicy, w tych firmowych sklepach, w kolejce za Tobą do kasy staną.

a że piją? to może z rozpaczy?

Odpowiedzi szukaj w każdej książce do ekonomii:)
No i masz tu jeszcze taki przykład:
Koszula wólczanki 139zł w ekstra promocji zimowej, niczym niewyróżniający się materiał, równie dobrze mogłaby to być koszula z lidla, owszem bawełna 100%, ale guziki przyszyte tak, że z każdego wystaje kawałek nitki, którego pociągnięcie powoduje odprucie guzika.
I koszula ze szmateksu, która wisząc pognieciona na wieszaku bardziej przyciąga uwagę i wygląda lepiej niż nowa wólczanki. Guziki przyszyte tak jak powinny, egipska bawełna 100%..
i co na to powiesz?

Nakręcili dwie wersje,

"standard" http://youtu.be/OrdE7qljrlE 30 sekund
i jakąś dłuższą : http://youtu.be/pqJwyfgqZsM

Czy ktoś ma wiedzę, skąd wziął się ten "rytuał"? Pewnie ze stanów, jak praktycznie wszystko, co głupie, ale w jakich okolicznościach to wymyślono??? I dlaczego???

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org