poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wylazło (amerykańskie) szydło z worka

ja to mam przypadlosc starych paragonow, wizytowek osob, firm, ktorych najczesciej juz nie kojarze
najzabawniejsze jest, ze mam kilka torebek, ktore sobie dobieram do stroju/ no, strojnisia taka jestem/i przekladam tylko portfel, klucze i komorke, a reszta zawartosci torebki jest stala,wiec kazda jest wypchana po brzegi
zreszta chwalic sie nie ma czym, totalna rozpacz
nosze tony drobniakow, a i tak nigdy nie moge znalezc monet odpowiednich do parkomatu
jak ktos dzwoni, to komorki tez nie moge znalezc
dziwne

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wylazło (amerykańskie) szydło z worka

Jacku, prawdopodobnie masz rację, tylko mam mało uwagę, na widocznym w głębi budynku "poczty" u samej góry powinni być okna widoczne na innym zdjęciu. No i ten słup ogłoszeniowy to stał kiedyś na rogu wjazdu na postój i Wojska Polskiego.

Porównaj te zdjęcia.

Pozdrowienia

Zapomnialem dodac, ze co roku robi sie przeglad takich linii i widocznie osoby za to odpowiedzialne uznaly, ze nie czyni zagrozenia. Chociaz ludzie sa tylko ludzmi, czesto sie myla a i zaniedbania sie zdazaja :(

Nikt nie jest doskonały...
Intrygowało mnie jednak okno widoczne w szpalerze drzew deptaku. O ile budynek zamykajacy perspektywę to budynek Gimnazjum Męskiego (II L.O)- to jest to zachodnia pierzeja Nowego Rynku.
Deptak ten( a właściwie to ujecie zawsze mnie intrygowało. Szczególnie teren wznoszacy się w stronę zabudowań widocznych na końcu szpaleru.
Czy jest to tylko złudzenie optyczne. Na załączonej przez Ciebie fotografii zachodniej pierzei Nowego rynku teren jest płaski.
Tak więc po dokładnym przyjrzeniu sie szczegółom attyki budynku zamykajacego perspektywe, przyjmuję że jest to budynek Gimnazjum, a zatem szpaler drzew jest na zachodniej pierzei Nowego Rynku. ( a fotograf miał budynek kina "Mirage" po lewej stronie.
Dzięki za materiał porównawczy.
Może masz gdzieś foto wschodniej pierzei placu pocztowego?
Kiedyś widziałem akwarelkę z morzem ruin, przez które przebito aleję Legionów od Polowej do Nowego Rynku. Nie spotkałem jedna fotki tego terenu ze stanem przed 1939r.
Pozdrawiam

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

No i jak widać nikt nie jeździł :/

Zbych

Policja chce m.in., by pijany kierowca podlegał karze bezwzględnej więzienia, a nie karze w zawieszeniu. Zgodnie z obowiązującymi przepisami za jazdę pod wpływem alkoholu grozi do dwóch lat więzienia, za spowodowanie wypadku po pijanemu - nawet do 12.

Przeczytajcie temat link poniżej: i osądzcie czy te przepisy jak by weszły, to powstrzymają plagę pijanych kierowców?

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8266135&rfbawp=1144874275.880&ticaid=116ae

Pozdrowienia.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

http://www.kraksy.pl/

No i przy okazji Darenciusza, maćka i Jacka16 namierzyliśmy ich aż 4. Okazało się także, że wszystkie one, podobnie jak młyny miały swoją siedzibę na Pociejewie. No cóż, jeszcze niedawno, mimo całego swojego prowincjonalizmu ta dzielnica tętniła życiem.

Nomex ... wyluzuj chłopie. Chciałem Ci pomóc. Kończę temat. Pozdrawiam.

łądne fotki :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Troche Łomża się zmieniła!

Tak jest :D Transporter dał radę. Respect for him.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Ptysiu jestem z ciebie dumny chyba twoj najlepszy temat:).Moj dziadek kiedys mowil mi o Łomży przed wojną.Było pięknie teraz jest do bani...No cóż wojna robi swoje.Ale gdyby wszyscy chcieli Łomża nadal byłaby w świetnej formie.Spujrzcie na kamienice które przetrwały.Nie wiem jak wy ale gdy ide ulica i widze kamienice które rozpadaja sie w oczach to zal mi tyłek sciska...Ale lepiej niech sie wali niz oddac to żydom którzy byli włascicielami wiekszosci pieknych budynkow w Łomży nie??Takie podejscie smieszy mnie.Dziadek mówił mi że to byli naprawde równi ludzie i że żyjac z nimi w zgodzie źle sie na tym nie wychodziło.Ale co tam..zawiśc zazdrosc zamiast starac sie miec wiecej.Lepiej niech on nie ma jak my nie mozemy miec co??Proponuje oddac bez szemrania wszystkie kamienice przedwojennym włascicielom.I tak wszystko stosunkowo ulega prywatyzacji a to krok do rozwoju.Miasto i tak nie dba o estetyke.I 1 prosba jak ktos zamierza bronic miasta.Nie zasłaniajcie sie farna....Smieszna sprawa:).Pomyślcie o tym i piszcie co sadzicie o tym

Milicja, policja. Policja, milicja. Nazwa w sumie nie ważna, ważne są te same UBeckie metody...

Dziewczyny z Widzewa dostały bez powodu. Powyższa fotografia to tyle jeden z przykładów na bezmyślność i brutalność polskiej policji. Przykłady można mnożyć w nieskończoność. Szkoda, że niebieskie klauny ciagle są bezkarne...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org