niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
LEWACKI ZAMĘT w państwowej telewizji w Polsce, za rządów „prawicy”

bo to ja nie znam wspollokatora, ale dzieki.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: LEWACKI ZAMĘT w państwowej telewizji w Polsce, za rządów „prawicy”

u mnie tez wilgoc na oknach wycieram ciagle recznikiem papierowym wietrze i nic.. wentylacja niby jest dobra ale tylko w kuchni i lazience. Troche na scianach wychodzilo pryskalem preparatami gdzies tam za szawka moze troche jest . Sproboj wietrzyc chalupe,kup se hygrometr zeby wiedziec jaki masz poziom wilgoci, i nie wiem trzeba z tym zyc.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

nie ze spółdzielnią masz walczyć a z wilgocią, najpierw trzeba znaleźć przyczynę, pomocne mogą być fora budowlane-napewno znajdziesz mnóstwo informacji..
a najbardziej prawdopodobne przyczyny to:
niewystarczające ogrzewanie i/lub niesprawna wentylacja.
Jak dobrze zrozumiałem chodzi o kuchnię także stawiam na niesprawną wentylację. Sprawdź czy jest ciąg w szybie wentylacyjnym..często sąsiedzi lubią je modyfikować, blokować itp..mój sąsiad np. podlączył wyciąg z okapu pod pion z rurami od wody i gazu i nie widział w tym nic złego:)
Zbadaj wilgotność wilgotnościomierzem i sprawdź o ile zmieni się jej poziom po zwykłym zagotowaniu wody w czajniku..(potrafi skoczyć z 50 do 70%)
Jeśli masz plastikowe okno bez nawiewnika to rozszczelniaj i wietrz, zamontuj nawiewnik lub wytnij część uszczelki.

Jeśli chodzi o pozbycie się grzyba ze ściany to sprawa jest ciężka i dość kosztowna. Jeśli blok jest z płyty to usuwasz powłokę zagrzybioną do żywej płyty,płytę szorujesz, potem nasączasz kilkukrotnie środkiem grzybobójczym, dokładnie suszysz (dlatego lepiej to robić w lecie, bo nie trzeba stosować gorącego nawiewu) szpachlujesz, malujesz i gitara.
Gorzej jeśli ściany są z pustaka bo wtedy grzyb wnika w ścianę jak w gąbkę, może wystarczyć skrobanie i mycie, ale może będzie konieczne głębsze kucie, albo nawet rozbiórka zagrzybionego fragmentu (te ostatnie to praktycznie skrajność, ale jak grzyb jest duży i wniknął głęboko a chcesz mieć pewność 100% pozbycia się go to jedyne rozwiązanie.)
Możesz poprosić w NOT o namiary na eksperta, który zbada specjalnym przyrządem wilgotność wewnątrz zagrzybionej ściany co pozwoli ocenić też jej stan.
A w pomieszczeniu obowiązkowo postaw wilgotnościomierz na stałe (najzwyklejsze już od 30 zł) i będziesz widziała jaka jest i jak zmienia się wilgotność.

Hotel Mohito na ul. Rządowej. Bardzo dobre warunki i lokalizacja.

akurat w przypadku podyplomówki musi to być łomża,
interesuja mnie mediacje i negocjacje w warszawie na ten kierunek ludzie sie bija a u nas nie moze utworzyć sie grupa.Szkoda

rudy błazen z druhem

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org