poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sikorski: zapraszam PiS do realnej polityki

Aha i tam do biura trzeba przyjść do tego biura z bilecikiem miesięcznym i fakturą z jego kupna czy nie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sikorski: zapraszam PiS do realnej polityki

Mam alternatywny temat do tematu "Ochrona zdrowia - czemu jest tak źle?" w którym to lekarze strajkują o 30% podwyżki bo nie opłaca się im leczyć, co na to przysięga Hipokratesa:
DEKLARACJA GENEWSKA
czyli zmodyfikowana przysięga Hipokratesa

Przysięgam uroczyście że,

- życie moje poświęcę służbie ludzkości;
-nauczycieli moich szanować będę za wiedzę, którą im zawdzięczam;
-zawód mój wykonywać będę z sumiennością i godnością;
-troska o zdrowie chorych będzie moim pierwszym obowiązkiem;
-powierzone mi ich tajemnice szanować będę;
-podtrzymywać będę ze wszystkich moich sił honor i szlachetne tradycje mego zawodu;
-koledzy moi będą mi braćmi;
-nie dopuszczę, by religijne, narodowe, rasowe, polityczne lub społeczne -względy były przeszkodą w spełnianiu mego obowiązku wobec cierpiącego;
-mieć będę najwyższy szacunek dla życia ludzkiego już od chwili jego poczęcia;
-nie użyję mej wiedzy lekarskiej przeciw prawom ludzkości nawet pod presją groźby;
-z własnej woli, na mój honor uroczyście oświadczam, że tej przysięgi dochowam.

Czy jest w słowach przyrzeczenia mowa o dbaniu o własne korzyści, nie ma. Tym samym nie dotrzymują słów przysięgi narażając życie ludzkie poprzez zaniechanie leczenia.

Czy jest więcej takich ludzi jak doktor Marek Minda, który nie bacząc na korzyści materialne, jedzie do chorych nawet na głuchą wieś. Czasami za leczenie wystarczy sama wdzięczność i poczucie dobrze spełnionego obowiązku. troska o zdrowie chorych będzie moim pierwszym obowiązkiem;
W dzisiejszy czasach pogoni za mamoną nie można spodziewać się zbyt dużo takich ludzi jak doktor Marek Minda, żeby być tak oddanym swoim pacjentom. Są to tylko jednostki w skali kraju.
Jednym słowem nasz Łomżyński "Doktor Judym"

Źródło:
Życie na Gorąca - Marek Gluza

Pozdrowienia

VOTUM DEO IGNOTO

no nawet jak nie masz przy sobie bilety miesiecznego a akurat jest wazny na ten miesiac to idziesz np na drugi dzien badz w ten sam dzien od wypisania mandaciku to pokazujesz bilet i kara maleje do 10 zl chyba ale to nie jest 80 zl a jak nie zaplacisz w tym samym tygodniu to nawet 100zl

pozdrawiam

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Autor: psilocyber (80.240.166.---)
Data: 09-04-06 17:12
a do ulusa - zapewniam Cię, że ww. lekarz nie korzysta z energii słonecznej, je normalne jedzenie i samochód nawet ma i dom. nie z uśmiechów, młocie !!!

Nie z uśmiechów, ale z kopert.

Pozdrowienia.

Co myślicie o tym aby zaaranżować spotkanie ptysia91 z kilerem :D

buhahaha ;-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org