Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Komorowski: To "nokaut wariatów i kretynów" |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Komorowski: To "nokaut wariatów i kretynów" |
Ja też kończyłem Mechaniak. Aniołkiem nie byłem i psorowie mieli ze mną sporo kłopotów. Byłem karany, a dziś .......Uśmiecham się na wspomnienie tego. Dobrze mi to zrobiło. Też za karę pracowałem i to ciężko. Przeklinałem nauczycieli i dyrekcję, twierdząć, ze ta szkoła to getto, a w innych jest lepiej. też uważałem, że uczniowie są krzywdzeni, a wszyscy ograniczają ich wolność osobistą. Dziś chętnie wróciłbym do szkoły i do tamtych problemów. Życie dorosłych jest znacznie gorsze. Zatem trochę luzu.
|
|
Tiger Pani E.B sie naprawde zmienila i to niestety na gorsze...no ale coz,chyba z wiekiem sie kazdy zmienia..:) --- PGG
|
|
pytanie do "jacko". skoro prosisz "gala a no nima" i innych o przedstawienie się, to prosze Ty rowniez sie przedstaw, chyba, ze masz cos do ukrycia, i czegos sie boisz. i watpie, zebys byl J.K. J.K. jest moim zdaniem porzadnym czlowiekiem, wiec chyba ludzie mylnie stawiają znak rownosci : jacko = J.K. ktosiu po raz: nie proszę nikogo o przedstawianie się, nie wiem skąd to wziąłeś?????? nie obchodzi mnie wasza tożsamość, ja też mam prawo zachować anonimowość, ale skoro fascynuje Cie moje nazwisko, proszę bardzo : jacek rutkowski. szukaj mnie wherever.... nie jestem J.K., jestem jacko i basta. ortografia duzo mówi o człowieku. jacek Kuroń napisał pracę maturalną z języka polskiego, którą to jego nauczyciel ocenił na pięć, a nastepnie zniszczył, aby nie było dowodów tego, że wobec ilości błędów jakie J.K. ( :) nomen omen ) popełnił w pracy, należałoby ją ocenić na dwa. Ale to było w czasach kiedy maturzysci nie wycierali sobie swoich nieortograficznych gąb lipnymi zaświadczeniami o dysortografii. Dysortografia większości z was wynika z braku kontaktu ze słowem pisanym, nie czytacie gazet, tygodników, książek, jestescie, jak mawia prof. Wiesław Mądry z SGGW, mizeriami intelektualnymi. Bazujecie na postach w forach, autorstwa takich jak Wy dysortografików intelektulanych, wtórnych analfabetów. I to jest smutne, i to daje prawo Tigerowi smiac się Wam w nos... A Tiger nie jest nadgorliwy.... zasady są i jak ktos nie obejmuje, to back do podstawówki... albo 300 na zaświadczenie... 500??
|
|
Zgadzam sie zupelnie z wypowiedziami zovo i jeszcze kilku osob. Glowna rzecz jaka roznimy sie od innych szkół to po 1. ambicja po 2. kultura osobista. Tez byłam na otrzesinach w 2 i zareagowalam zupelnie podobnie jak ty. Pozatym typowych "kujonów" jak to mysla o nas ludzie z innych szkól to tu praktycznie nie ma. Kazdy jest jak najbardziej normalny, ludzie sa spoko spotykamy sie po lekcjach robimy to wszystko co i inni, nauczycieli cenimy chocby za ich indywidualnosc i zaangażowanie (pozatym pośmiać sie też z nimi można), a to że sie uczymy od czasu do czasu to tylko dlatego żeby zrobić później coś ciekawszego ze swoim życiem niż np zostać na zawsze kelnerka w jakiejs spelunie .. Jak ktoś chce iśc do tej szkoły to nie znaczy że musi zrezygnować z życia towarzyskiego, jest tu troche trudniej niż gdzie indziej pogodzić ze soba niektóre rzeczy ale przeciez w życiu nie można zawsze iść na łatwizne. Wtedy czuje się przynajmniej jakiś jego sens.
|
|
Widzę kilku zagorzałych zwolenników "Unitechnika". Niestety - nie mogę podzielić Waszej opinii - ceny są wygórowane no i ten mój przypadek z monitorem - nie byłem w nim odosobniony - kolega wybrał wersję z gwarancją trzyletnią i przepłacił za monitor ponad 200 zł - "bo znajomy mu powiedział, że Unitechnik jest dobry..." Został zwyczajnie naciągnięty. Ciekawe co na to powiedzą ludzie z LG Polska ;-) W tym wypadku Unitechnik = żenada i oszustwo. Co do Simmtechu to jeszcze raz powtórzę moje zdanie: Panuje tam hamstwo, arogancja i kompletna ignorancja w stosunku do klienta, który zostawia u nich sporą kasę. Odradzam Unitechnika i Simmtech - ze Speed'em nie miałem jeszcze żadnego kontaktu, a w Alienie i ExCompie kupilem jak narazie tylko czyste płyty ;-) Pozdrawiam !
|
|
Brawo jacko ;) A teraz na zakończenie: Za kilka lat będziecie śmiać się z Waszych postów umieszczonych na tym forum, przy okazji tego tematu.... Odpowiedzcie mi na kilka pytań: 1.Czy mam żywić dozgonną urazę do wspomnianego przez Was J.K., który wyrzucił mnie z lekcji za rozmawianie z kolegą i kazał mi przyjść z ojcem a przy okazji powiedział mojemu ojcu że złapał mnie z papierosem w ubikacji? hehehe to były czasy - pozdrawiam J.K. super gościa z zasadami 2.Czy mam zakwestionować wiedzę polonistki Pani M.Ch. za to, że za przepisaną od mojej siostry pracę (dokładnie ten sam temat - siostra dostała w ekonomiku db+ ) ja dostałem mierną ? - pozdrawiam M.Ch. naprawdę świetną polonistkę Do dziś uśmiecham się do J.K. , do dziś kłaniam się Pani M.Ch. - mało tego marzy mi się zlot mojej byłej klasy !!! Macie świetnych nauczycieli - bardzo możliwe, że niektórzy lepiej się sprawdzają w roli wykładowcy niż dajmy na to dyrektora - ale moim skromnym zdaniem nie jest to powód do lamentu..... Pozdrawiam Absolwent Tiger
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |