Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Biało-czerwonej (fladze) CZEŚĆ! |
Jakiego dobrego mechanika polecacie do wymiany sprzęgła i innych napraw w Toyocie Avensis II czyli od 2004r d4d
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Biało-czerwonej (fladze) CZEŚĆ! |
To, że w dzień otwarcia będą tłumy nie wynika akurat z tego,że ludzie pojadą już zaraz kupować na potęgę i że mają kasę. 3/4 odwiedzających uda się tam żeby obejrzeć sobie sklepy i całe to widowisko zwane galerią..na taką Łomżę to będzie niezła atrakcja turystyczna. Otwarcie galerii w Warszawie to żaden cymes a u nas to będzie wydarzenie roku 2013. Nie mówię, że nie będą kupować, zwykle na otwarcie są różne promocje więc ktoś się pokusi na to i owo, ale bez przesady..codzienne zakupy robi i biedny łomżyniak jeżdżący bmw i ten bardziej biedny jeżdżący fiatem.
|
|
wymianę sprzęgła to zrobi każdy średnio rozgarnięty mechanik, na handlowej możesz postawić, zadzwoń i się umów.
|
|
W tych małych sklepach ludzie nie kupują bo czasami mają 1000% przebitki :) a ty wpm się nie martw na zaś jak nie będą kupować to cała ta galeria padnie i tyle. Ale myślę że nie. Wystarczy spojrzeć pod Stokrotką,Kauflandem,Lidlem i Biedronkami gdzie zawsze jest pełno ludzi bez względu na porę i jakoś się trzymają a galerię wspomogą również klienci z ościennych miasteczek i miast takich jak Kolno,Zambrów,Wysokie,Ostrołęka która nie ma takiej galerii także wpm daj już spokój z tymi swoimi wypocinami i przemyśleniami tylko obniż ceny w tym swoim małym sklepiku to i może do ciebie ktoś zajrzy takie są prawa rynku czas się już przestawić na logiczne myślenie bo jak nie to spotka cię to samo co ulicę Długą.
|
|
Wszystko co piszecie się zgadza. Moris od narodzin wychowywał się w schronisku po czym został adoptowany, co widać po jego karności, pragnienia bycia z ludźmi oraz umiejętności podawania łapy, siadania, czy leżenia. Niestety ten przecudowny psiak po kilku miesiącach znudził się właścicielowi, co było powodem do wywiezienia za miasto i wyrzucenia go z auta. Porzucony ponownie trafił do schroniska... Mori źle znosił warunki schroniskowe i brak obecności człowieka. U mnie w domu tymczasowym jest już spokojniejszy i odważniejszy. Widać wielką różnicę w jego zachowaniu. Psiak jet przecudowny! Shastraa oczywiście, że lepiej jest gdy psiak bezpośrednio trafia do domu stałego i nie musi przechodzić stresujących sytuacji. Lecz rzadko kiedy zdarza się, że człowiek przychodzi do schroniska i od razu bierze psiaka. Często psy schroniskowe pomimo podpisanej umowy adopcyjnej wracają do schronu;/
|
|
Julcia.... .ja nie jestem pseudo-mieszczuchem, ja jestem mocno zasiedzialym mieszczuchem i przyznaję, trochę sie wkurzyłam Twoją butnością. Powiem tak, samochody mają i ci z miasta, cóż ...w niedziele, będąc na wsi, nie widzisz ich w miescie. ich dzieci istotnie, "uczęszczają" do szkoły " z buta", bo i po co mają jechać np.700 m.samochodem...no,chyba, ze dla szpanu! Dużo młodych mieszczuchów ma fajne samochody ale oni w przeciwienstwie do Ciebie s a m i na to zapracowali za granicą, tyrając po 12 godzin dziennie , nie dostajac za swój trud ani grosza żadn ych dotacji itp. Sa tam z koniecznoisci, stęsknieni za krajem, ze nawet pojecia o tym nie masz ale...jest, jak jest - nie ma pracy dla wielu , wielu. tysięcy..... Natomiast jest praca dla ludzi dojezdżających z okolicznych miejscowosci spod Łomży , sama znam wiele takich rodzin......Więc, jak widać, miasto jest im bardzo potrzebne. WRĘCZ NIEZBĘDNE, byście sprzedali też swoje wytwory rolne - no, uswiadomcie sobie, że tych jajeczek ,zytek, prosiaków itp. sami byscie ani nie zjedli ani się z tego nie utrzymali. Poza tym, nie musisz kpić z tych "miejskich" co to...z buta...Zawsze mozecie utworzyc sobie szkoły wiejskie, elitarne - nie mieszac się z miejskimi ....jakoby biedakami ! A swoją drogą , takie widzenie tej środowiskowej " równości" można porównac do środowisk chocby tzw. "babajów" w Irlandii, którzy niby żyją w jednej wielonarodowej społeczności ale.....tworzą odrębną zupełnie grupę - na gruncie swojej SPUŚCIZNY KULTUROWEJ . Cóż, jak chcą, tak mają ! Ponadto, nie wypada wypominać mieszczuchom, ze przyjeżdżają na wieś do gospodarstw agroturystycznych...itp .-- bo oni WAM ZA TO PŁACĄ., dodają Wam do bytu! To są często ludzie szukajacy spokoju, ucieczki od tłoku miejskiego lub ci średniozamozni...a nie bogacze miejscy, którzy wybiorą najpewniej kurorty ! .Na dodatek, co jest istotne, również są to ci ludzie, którzy nie mają wręcz żadnych uprzedzeń do środowiska wiejskiego, więc ich nie odstręczaj a - szanuj! Kurki czy warzywa wielu ludzi w miescie tez potrafi , z zupełnie porządnym efektem obrobić , jezeli maja kawałek działki. Gorzej tym w blokach, którzy nie pojadą....z prozaicznych przyczyn do rodziny po buraki, ziemniaki czy mięsiwo na wieś a....liczą skromniutki grosz na chleb! I to Cię ma cieszyć i wyróżniać?! W czym? A poza tym, powiedzmy sobie szczerze, ŁOMŻA po wojnie liczyła sobie gdzieś ponad dwadzieścia tysięcy ludzi , tak więc "dobiło " dwie trzecie społeczeństwa z zewnątrz.....Coś tu je jednak przyciąga , jak magnez . Może więc czas zrozumieć , że niewątpliwe , pewne różnice są , jak określa znany nam wszystkim ....taki jeden lekarz z W-wy., piosenkarz, Kuba Sienkiewicz..." jestem z miasta ...". Nie dziel włosa na czworo, asymiluj sie , jeśli napierasz do większej społeczności a " bramy" do niej nie są zamknięte.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |