Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Przyjazne państwo" |
Coś mi się zdaje Magdo że będzie ten sam skład co tydzień temu. Co za ludzie ?, najpierw tak głośno krzyczą że oni to by łoj!!, a jak co do czego to nikogo !.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Przyjazne państwo" |
Odświeżam.
|
|
|
Ale ty M. jesteś zlośliwy. ;)
|
|
O KROK OD TRAGEDII Podczas bijatyki na łomżyńskim stadionie będšcej przyczynš przerwania niedzielnego meczu, obrażenia doznało kilkadziesišt osób, w tym 4 funkcjonariuszy policji. Poza tym uszkodzono kilka pojazdów najpoważniej autokar z Białegostoku i policyjnš nysę. Do wyjanienia zatrzymano 64 kibiców Jagiellonii. - Dobrze , że nie skończyło się na ofiarach. Zarzuty opieszałoci odpierali policjanci: - W mojej ocenie działania przebiegały bardzo sprawnie w warunkach, które istniejš w Łomży - stwierdził A. Choromański komendant rejonowy policji w Łomży. - Po uzyskaniu informacji ze stadionu wysłane zostały dwa radiowozy. Funkcjonariusze stwierdzili jednak, że nie będš w stanie zapanować nad agresywnš grupš kibiców z Białegostoku. Ogłosiłem alarm. Po 30 min w trakcie których cišgano policjantów z domów (w Łomży nie ma jednostki prewencji) 33 policjantów była już na stadionie. Pod. Choromański zaprzeczał jakoby łomżyńska policja brutalnie traktowała ,,goci" z Białegostoku. Najbardziej agresywni zostali zatrzymani. Wród nich 15 to nieletni. Ponad 30 szalikowców było pijanych - rekordzista miał we krwi 3 promile. W trakcie przeszukania autokaru policjanci znaleli kilka butelek spirytusu. Jak dotychczas nie ma żadnych dowodów na to, że przyjezdni byli uzbrojeni w pałki bšd inne niebezpieczne narzędzia. Po północy 62 białostoczan zostało zwolnionych. Autokar pod eskortš policji dojechał poza granice Łomży. Dwóch chuliganów pozostało w areszcie. Okazało się, że jeden z nich poszukiwany jest listem gończym przez Sšd Rejonowy w Białymstoku, a drugi to uciekinier z białostockiego zakładu poprawczego. Pozostali uczestnicy zadymy też powinni liczyć się z sankcjami. Zostanie wszczęte postępowanie z art. 275 Kodeksu Karnego, który mówi o ,,braniu udziału w zbiorowisku publicznym którego uczestnicy wspólnie dopuszczajš się gwałtów zamachu na osobę lub mienie". Niewykluczone też że kłopoty będzie miał prezes Jagiellonii (Szelšg). - Jak dotychczas dwie z przesłuchiwanych osób zeznały, że prezes Jagi kopał chłopca. To jednak nie oznacza, że tak było w rzeczywistoci. Musimy przesłuchać wszystkich wiadków.
|
|
Może by tak służby skarbowe sprawdziły skąd lekarze przy tak niskich poborach mają powystawiane pałace (Osiedle Medyk) i nie tylko i każdy z dorosłych członków rodziny posiada samochód, nierzadko wysokiej klasy. W cywilizowanym świecie nie ma tak, że więcej się wydaje niż zarabia. Skąd reszta, czy nie można tego wyjaśnić? W jednym z tygodników pokazane i opisane jest jak pracuje prawdziwy lekarz. Jest to lekarz z Łomży. Tak lekarz to wyjątek. Dla naszych lekarzy liczy się tylko mamona, a nie dobro pacjenta. Gdzie przysięga Hipokratesa. Pozdrowienia. Zbych
|
|
"Może by tak służby skarbowe sprawdziły skąd lekarze przy tak niskich poborach mają powystawiane pałace (Osiedle Medyk) i nie tylko i każdy z dorosłych członków rodziny posiada samochód, nierzadko wysokiej klasy." Policz ile domów jest na osiedlu medyk, a ile pracuję lekarzy w łomżyńskim szpitalu i poradniach...
|
|
"aczkolwiek Nokie są pancerne i jako TELEFONY bez żadnych bajerów się doskonale sprawdzają..." Starsze tak, nowe to tandeta, najmniejszy upadek i już telefon jest bez kawałka obudowy, albo z pięknym pęknięciem...
|
|
Ja to wiedziałam od dawna:)
|
|
Ale ludzie z Tourunia to sa równe chłopy:) Nawet umieją z honorem przeprosić: z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Oj pamietam pamietam....jak dostalem kawalkiem szkla z rozbitej butelki po nodze.... mialem 14 lat i szybko zwinalem sie ze za brame i z tamtad patrzylem co sie dzieje....potem jednak musialem troszke dalej uciec hehehe no coz, czasem trzeba. Jezeli kogos to interesuje mam nagranie na tasmie magnetofonowej z tego meczu, zrzuce ja na kompa sobie i moge sie z wami podzielic Jesli ktos chce niech da znac. Pozdrowienia
|
|
no wlasnie pijana ?stawiasz? to przyjde Zbych
|
|
Poniższe zdjęcie pokazuje jak wygląda słup podtrzymujący linię wysokiego napięcia nad ul. Wojska Polskiego koło Motelu "Fadom"(zwróccie uwagę na jego prawą odnogę). Czy ten słup, raczej linia wysokiego napięcia na tym słupie nie stanowi zagrożenia dla przejeżdżających samochodów dość ruchliwą ulicą do Ostrołęki? W pobliżu jest pętla czerwoniaków, stacja LPG i Motel "Fadom". Pozdrowienia.
|
|
no jak widać na załączonym widoku słup jest troche krzywy , raczej powinny zająć sie szybko tym odpowiednie organy nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
ulus a kto zostal wspomniany??
|
|
Coolboy, jak bys mogl to podeslij mi na maila te materialy. wukas@gazeta.pl Z gory thx :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
czy ten zaskakujacy wynik nie uzasadnia wszystkiego :)
|
|
Co akurat mam przy monitorku: klasyk - Donata Godlewska - "Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów rzeczypospolitej (XI w. - 1795 r.)"; TPZŁ, Warszawa 1962 praca zbiorowa - "Ziemia Łomżyńska, 3"; TPZŁ, Łomża 1987 S. Alojza Piesiewiczówna - "Kronika Panien Benedyktynek Opactwa Świętej Trójcy w Łomży (1939-1954)"; TPZŁ, Łomża 1995 i jeszcze gdzieś na półce mam "Kazimierza Pułaskiego marszałka łomżyńskiego" oraz kilka książek w których spisane są opowieści mieszkańców naszego regionu... większość dostępnych w w.w. księgarni :) Zbych
|
|
a co to za kosciol widac, napiszcie prosze
|
|
cycq tu wszyscy gadaja zle o ptysiu, ale co do czego przyjdzie, to kazdy go lubi, wiec ja na twoim miejscu znalazlabym ciekawsze hobby, na silownie sie zapisz, chociaz pewnie juz chodzisz, wiec moj pomysl jest nietrafiony, moze ktos wymysli hobby dla cycka a moze on sam zmusi do pracy swoje szare...
|
|
W sumie te rondo na skrzyżowaniu Poznanskiej z droga na Łochtynowo nie jest potrzebne, ale buduja je tam być mozee dlatego że na całym odcinku poznanskiej najwecej było tam wypadków. Poza tym zaraz przy tym miejscu dzieci mają boisko do gry w piłkę, tuż przy samej ulicy. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |